320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Hollandi jalgpall

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas midfielder Vaata postitust
    Täna selgus siis viimane Europa League piletiomanik, mis Hollandile eraldatud.

    Kahe mängu kokkuvõttes sai juba teis aastat järjest selle koha (eelmisel aastal siis intertoto sarja) NAC Breda, kes kahe mängu kokkuvõttes oli üle selgeks soosikuks peetud Gronigenist 1:1 ja 2:0.

    Üleminekumängudes eredivisiesse püsimajäämise nimel tuleb mõlemas paaris pidamisele veel kolmaski mäng, kuna ühes paaris on võidu võtnud eri sats De Graafschap- RKC Waalwijk 2:1 ja 0:2 ning teises paaris on Cambuur Leeuwaardeni ja Roda vahelistes kohtumistes paaris lõpetatud viigiseisul vastavalt 0:0 ja täna 1:1.

    3 juunil peetavates viimastes mängudes peab kummaski paaris võitja selguma, et kaks viimast piletit tulevase hooaja tarbeks välja jagada.

    Esiliigast kvalifitseerus võitjana otse eredivisiesse VVV Venlo.
    Kõrgliigase jäi püsima Roda, kes alistas dramaatilises kolmandas mängus Cambuuri alles penaltitega 3:1. Normaalaega 1:1 ja lisaaeg 2:2.

    Kõrgliigasse aga tõusis RKC Waalwijk, kes võitis teistkorselt De Graafschapi 1:0 ning pärast kaheaastast pausi naaseb kõrgemasse seltskonda.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      Mission on täidetud. Finaalturniiri pilet esimese Euroopa koondisena lunastatud ja seda enam kui aasta enne suurturniiri.

      2:1 võit Islandi üle oli piisav, et oodatud pääse vormistada.

      Mänguline ülekaal Oranje poolt oli suurem kui numbrid näitasid. Asi otsustati esimese 15 minutiga kui kaks vastuseta väravat löödi Nigel De Jongi ja Mark van Bommeli poolt. Liskas raksusid korduvalt Islandi värava postid ja latt.

      Vastuvärav tuli üsna ootamatult enne lõppu kui nurgalöögi järgselt Sigurdsson peaga palli Mathijseni ja Stekelenburgi vahelt väravasse suunas. Standardolukorrad olid ka ainsad reaalsed võimalused saarlastel mingisugust ohtu hollandlaste väravale kujutada, sest mänguliselt erilisi võimalusi ei avanenud.

      Loodetavasti tehakse järelejäänud kahes valikmängus samuti oma töö korralikult ja lõpetatakse grupp täiseduga.
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        Kuigi tänu Eesti-Portugal mängule jäi Oranje mäng Norra vastu suures osas nägemata, kuid 2:0 võit ning Ooijeri ja Robbeni väravad kirjutasid tabelisse siis 7 võidu.

        De Kuipi vihmast läbi vettinud plats oli küll tugev takistus hollandlaste tehnilise mängu viljelemisel, kuid sellele vaatamata lugesin hämmastusega mängujärgseid statistilisi näitajaid, sest osaliselt veepalli meenutav mäng ei lubanud taolist mängulist üleolekut ennustada.

        Nimelt pallivaldamine 74-26 oranzidele. Sellist ülekaalu ametlikus valikmängus possessionis pole minu silmad küll lähiajal näinud, kui kääbusriikide vastu peetud mängud va. Kuid Norrat ometi vutikääbuseks ei saa pidada.

        Lisaks veel pealelöögid 18-6 ja väravale 8-1.

        Järgmine etendus Bert van Maarwijki poiste esituses saab olema 12. augustil Amsterdamis märksa soliidsem ja tema vähem kui aastase treeneriaja esimene tõehetk. Siis jookseb
        Arena murule Inglismaa.
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          Eile selgus uue 2009/2010 hooaja ajakava , mis algab tavapärasest varem seoses eurosarjas osalevate hollandi klubide sisenemisega võistlustesse juba juulis.

          Avavoor on 31.juuli-2.august nv-sel ja viimane voor 2.mail 2010. Tiitlikaitsja AZ alustab võõrsil Heraclese vastu ning seega Klavanil teistkordselt pärast klbuvahetust võimalus oma endise koduklubi vastu pallida.


          Kogu programmi leiab siit

          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            Heerenveen on vahepeal täiendanud enda ründeliine tšehhi Michal Papadopulose näol. Enda kodumaal pallivast Mlada Boleslavist saabuv 24-aastane ründaja on kahtlemata üsnagi tüüpiline soetus friislaste mõõdupuu järgi: odavalt saadud ja suurele publikule veel üsnagi tundmatu nimi, kelle väärtus kasvab tihtipeale ajapikku uutesse sfääridesse. Nii ei pruugi mõistagi sel korral juhtuda, kuid Heerenveeni ajalugu teades, ootused on siiski kõrgel.

            Kommentaar


              Uue tähed süttivad Eredivisies


              Hollandi Eredivisie on publikusõbraliku jalgpalli lisaks tuntud liigana, kus iga aasta kerkib esile mängijaid, kes hiljem Euroopa suurklubides õide puhkevad. Uute tähtede esilemarss on jätkuv protsess, mis säilitab liiga üha uuesti värske ja põnevana.


              Hollandi Eredivisie on tasapisi suvepuhkuselt naasmas ning uue hooaja avalöök toimubki juba 31. juunil. See, et hooaeg niigi varakult käivitub, on tingitud FIFA soovitusest, mille kohaselt klubijalgpalli hooaeg peab olema lõppenud kõige hiljemalt mai keskpaiku 2010, et suvisel MM-il pallivalete meeskondadele jääks piisavalt lihvimisaega. Hollandi jalgpalliliit (KNVB) ulatab osaliselt ka ise FIFA-le enda abistava käe otsustades lõpetada põhihooaja juba mai esimesel nädalavahetusel. Kuigi viimane pilet Euroopa Liigasse selgitatakse taaskord viimastel aastatel juba tuttavaks tulnud play-offide abil.

              Mullune sööbis vutisõprade mälukurdudesse ennekõike hooajana, mil meistiks krooniti paljude üllatuseks AZ Alkmaar – esimest korda peale 28 aasta pikkuseks veninud pausi, mil Alkmaari klubi (mängides tollal veel AZ`67 -nime all) enda esimese tiitli vormistas. AZ on ühtlasi ka ainuke klubi, kes on viimase 45 aasta jooksul suutnud kolme suure (PSV, Ajax, Feyenoord) dünastiale kiilu vahele lüüa. Äsjase hooaja üllatajaks võib pidada ka teiseks jäänud Twentet, kes suutis sedasi vormistada koha Meistrite Liiga kvalifikatsiooniringi juba teist aastat järjest.

              Juba lõppenud hooaja üks märkimisväärsemaid aspekte, mitmed treenerivahetused, on jätkunud hoogsalt läbi suve. Seda väidet toetab fakt, et kogu liigas on ainuüksi üks loots, kes on viibinud enda tööpostil kauem kui aasta võrra – Groningeni treener Ron Jans on võrdluses kolleegidega ülekaalukas, ilmudes meeskonna treeneripingile juba suvel 2002.

              Nii nagu ka mitmel varasemal korral, eelmise hooaja pettumuse alla neelanud PSV ja teistkordselt põrunud Ajax, on algava hooaja suurimad tiitlikandidaadid. Unustada ei tasu ka mullust meistrit AZ-i, vaatama sellele, et kaotas triumfi peaarhidekti Loius van Gaali Bayernisse ja on tänavu seoses euromängude saabumisega tunduvalt tihedamas oravarattas. Twente omakorda soovib tulevikus olla püsinimi kolme parima hulgas ning aastakese kosunud Heerenveen on tänavu veelgi löögijõulisem favoriitide kiusaja..






              ADO Den Haag


              ADO jäi napilt liigasse püsima, suutes enda koha alles üleminekumängudel vormistada. Teise järjestikkuse hooaja eel kõrgemas konkurentsis klubi väljavaated on siiski märksa paremad.

              Keset eelmist hooaega treeneripostile ilmunud Raymond Atteveld on suutnud meeskonna põhituumiku koos hoida, mis tähendab seda, et nüüd ollakse aasta võrra kogenumad ja liiga koha säilitamine ei peaks suuremaid probleeme tekitama.

              Märkimisväärseimaks täienduseks on enda sünnilinna naasnud Ricky van der Bergh, kes saabus tasuta Heraclesist. Seoses van der Berghi saabumisega meeskonna ründetegevus sai ühe lisaelemendi juurde. Puuriluku Rob Zwinkelsi vigastuse tõttu ADO kutsus Hollandi koondise tulevikulootuse Boy Watermani teistkordselt AZ-ist aastaks laenule. Watermanil on tasapisi aeg hakata näitama neid võimeid, millest vutisõbrad on juba pikemat aega kohvitassi ääres lobisenud.

              Samas tõestas ADO ka seda, et ka ilma müügita on võimalik raha teha: Twentest HSV:sse siirdunud Eljero Elia luksuslikust üleminekusummast ligi 2 m€ kukkus mehe endise klubi kassasse. Omal ajal tehtud mõistlik tehing lisas sedasi meeskonna rahakirstu summa, mis moodustab üle 10% kogu hooaja eelarvest.

              Saabunud: Raily Ignacio (Westlandia), Boy Waterman (AZ, laenule), Levi Schwiebbe (Haarlem), Ricky van den Bergh (Heracles Almelo)
              Lahkunud: Fabio Caracciolo (FC Den Bosch, laenule), Hans van de Haar (AGOVV), Rick Hoogendorp (SVV Scheveningen) , Samir El Moussaoui (FC Den Bosch) , Tim De Meersman (FCV Dender EH), Virgilio Teixeira (Scheveningen)
              Eeldatav algkoosseis: Waterman - Ammi, Derijck, Kum, Pique - Buijs, van der Berg, Knopper - Rankovic, Powel, Soltani
              Ennustus: 13. koht – piisavalt hea põhituumik, mis suudab Haagi klubi vapralt pinnal hoida.






              Ajax Amsterdam


              Legendaarse Marco van Basteni eestvedamisel ei suudetud mullu saavutada neid eesmärke, mille klubi juhtkond ja Püha Marco ise endale oli seadnud. Nõnda van Basteni ja Ajaxi koostöö ei kestnud just kuigi kaua.

              Seekordsele üle 9 kuu pikkusele etapile starditakse kogenuma treeneri Martin Joli juhendusel, kellest koorus mõnevõrra üllatavalt Amsterdami uhkuse uus loots, seejärel kui mõned nimekamad kandidaadid (Laudrup, Rijkaard, Olsen) olid eelnevalt keeldunud saadavil oleval kohast.

              Kasutusel oleva eelarve ja meeskonnast leiduva mängija materjali tõttu on punavalged ka algava hooaja suurimaid favoriite PSV lisaks. Kuid nagu viimased aastad on osutanud, et vaatamata igaaastasele suurtele ootustele, Ajaxil on olnud tükk tegemist tabeli absoluutse tipu vallutamisega.

              Kui mulluse hooaja eel üheks populaarseimaks kõneteemaks oli rekordsummaga soetatud Miralem Sulejmani saabumine, siis sel suvel on jutumulinat tekitanud mitmed ebaõnnestumised mängijaturul – ostunimekirja tipus eksisteerinud Marcus Berg ja Eljero Elia libisesid mõlemad amsterdamilaste näppude vahelt Joli endise tööandja HSV ridadesse.

              Mängijate sektoril oluliseimaks täienduseks on AZ-i keskväljamehe Demy de Zeeuwi soetamine vahetult enne hooaja algust. Briti saartele suundunud Thomas Vermaeleni asendajaks soetati Joli vana sõber Timothee Atouba, kes on juba aastaid truult hollandlase sabas kõndinud. Üleminekuturu kõige positiivsemaks uudiseks võib siiski pidada Eredivisie säravaima tähe Luis Suarezi jäämist veel aastaks, hoolimata üha paisuvast kiusatusest siirduda kusagile suuremasse liigasse.

              Saabunud: Jeroen Verhoeven (FC Volendam) , Timothee Atouba (Hamburger SV), Albert Luque (Malaga, laenult tagasi), Dennis Rommedahl (NEC, laenult tagasi), George Ogararu (Steaua Boekarest, laenult tagasi), Demy de Zeeuw (AZ)
              Lahkunud: Dennis Gentenaar (VVV Venlo), Donovan Slijngard (Sparta), Leonardo (-) , Robbert Schilder (NAC Breda) , Thomas Vermaelen (Arsenal)
              Eeldatav algkoosseis: Stekelenburg - van der Wiel, Wielaert, Alderweireld , Vertonghen – Rommedahl, Gabri, de Zeeuw, Emanuelson - Suarez, Sulejmani
              Ennustus: 2. koht – vana hea rivaali PSV lisaks suurim võitjakandidaat. Eindhovenlaste mõnevõrra kompaktsem pakett kallutan kaalukausi nende kasuks.






              AZ Alkmaar


              Ragnar Klavani koduklubi Alkmaar Zaanstreeki hooaeg lõppes kevadel paljude üllatuseks shampusevannis – nõnda peatati ühtlasi ka ”kolme suure” triumf, millele ka eelmisel korral (1981.) just AZ suutis hetkeliselt käpa peale panna.

              Eduka hooaja järel klubi juhtkond on teinud hulganisti tööd selle nimel, et võtmemängijad meeskonnas püsiksid, pikendas nende lepinguid ja vähendades samas ka seda riskitegurid, et suurklubid tähtsamaid nimesid tasuta endale ei napsaks. Samas on ka meeskonna eelarve kergitatud varasemast 30 m€-st 40 miljoni euroni.

              Suurim muutus ongi toimunud treeneripostil: seejärel kui selgus, et treeneriguru Louis van Gaali suundub Saksamaale, asemele organiseeriti viimastel aastatel hulganisti kriitikat kogunud, ning juba vaikselt Alkmaariski koguv, Ronald Koeman. Kuigi endise Hollandi koondise ja FC Barcelona kaitseässa CV-sse mahub kordaminekuid ka treenerina, kahtlemata suure küsimärgina ta sel korral kodumaa vutimaastikule naaseb.

              Mängijaturgu silmas pidades AZ-i suvi on olnud üpris rahulik, ainuüksi mulluse võrratu keskväljakvarteti liikme, Demy de Zeeuwi, kaotus põhirivaalile Ajaxile võib osutuda valuseks hoobiks. Saabujate hulgas leidub rootslaste tulevikulootuse Pontus Wernbloom, kellele on ennustatud ilusat tulevikku.

              Saabunud: Pontus Wernbloom (IFK Göteborg), Erik Heijblok (De Graafschap), Kemy Agustien (Birmingham City, laenult tagasi), Milano Koenders (NEC, laenult tagasi), Chevello de Rijp (Telstar, laenult tagasi), Morten Nielsen (Chelsea)
              Lahkunud: Furdjel Narsingh (Telstar), Boy Waterman (ADO Den Haag, laenule), Gregory Nelson (RBC Roosendaal ), Julian Jenner (Vitesse), Kevin Brands (Telstar, laenule), Rogier Molhoek (Vitesse), Ryan Donk (Club Brugge), Simon Cziommer (Red Bull Salzburg), Toni Kolehmainen (-), Demy de Zeeuw (Ajax)
              Eeldatav algkoosseis: Romero – Swerts, Moisander, Moreno, Pocognoli – Mendes da Silva, Schaars, Martens – Lens, El Hamdaoui, Dembele
              Ennustus: 3. koht – tõenäoline on, et peakonkurendid (PSV ja Ajax) teevad mullusest parema hooaja ning AZ nõnda roosilistesse sfääridesse teist aastat järjest ei kerki.

              Kommentaar





                Feyenoord


                Rotterdami lipulaeva eelmine hooaeg oli ühtlasi juba kolmas, mis läks täielikult aia taha.

                Laristamise ajad on möödas, kristalliseerudes lühidalt Feyenoordi praeguse olukorra. Rahakirst on tühi, ega krabisevat kõrgema klassi ostudeks pole. Mullu kassa jäi 4 m€ miinusesse ja seoses sellega algava hooaja eelarve kärbiti 38 miljonini. Ühtlasi see tähendab, et Feyenoordil on tänavu vähem raha kasutusel, kui enda eelarve 40 m€-ni tõstnud AZ-il – sellele asjaolule toetudes kolmest suurest võib rääkida ainuüksi ajaloo valguses.

                Alavormi peatamiseks ja uue tõusu käivitamiseks on treeneripostile muretsetud NECis suurepärast tööd teinud Mario Been – fännide poolt armastatud Feyenoordi enda poiss, kelle eestvedamisel on plaan ennekõike oma akadeemia noorukitest koolitada sellise klassi mängumehed, kelle abil on paari aasta pärast võimalik ka saaki korjama hakata. Tööpõldu on siiski piisavalt ja see nõuab tahes tahtmata aega ja kannatlikkust, enne kui kogu protsess hakkab jumet võtma.

                Lahkujateks on olnud puurilukk Henk Timmer, kaitsjad Theo Lucius ja Sergio Greene ning ründaja Michael Mols, kes riputas suvel ketsid varna. Samas ka mitmed hästi palgatud ja niinimetatud staarid (Makaay, Landzaat, Bruins) on soovi korral ostjakandidaatidele saadavil, alandamaks praeguse tööandja maksukoormust.

                Selle suvised ostud on paari varasema aastaga võrreldes tunduvalt tagasihoidlikumad ja on tehtud suurenisti koostööpartnerite abiga. Lekkivasse kaitsesse organiseeriti kaks mängumeest: paremkaitsjaks Beeni endine hoolealune Dani Fernandez.ja keskkaitsesse laenutati Serbia liigast Aleksandar Ignjatovic. Ründeliinidesse seevastu muretseti Andres Operi endine klubikaaslane Sekou Cisse, kelle esimese hooaja palga maksab sponsor, misjärel rahakoti täitmine siirdub Feyenoordi vastutusele.


                Saabunud: Aleksandar Ignjatovic (FK Borac, laenule), Dani Fernandez (NEC), Erwin Mulder (Excelsior), Sekou Cisse (Roda JC)
                Lahkunud: Kevin Wattamaleo (Excelsior, laenule), Glenn Kobussen (Go Ahead Eagles), Kermit Erasmus (Excelsior,laenule), Chun-Soo Lee (Al-Nasr), Henk Timmer (-), Jeffrey Altheer (-), Michael Mols (lõpetas karjääri), Mitchell Schet (Excelsior, laenule), Nicky Hofs (Vitesse), Serginho Greene (-), Sherif Ekramy (El Gouna FC), Theo Lucius (-)
                Eeldatav algkoosseis: Darley – Fernandez, Vlaar, Hofland, van Bronckhorst – El Ahmadi, Tomasson, Fer – Wijnaldum, Makaay, Cisse
                Ennustus: 6. koht – Beeni treeneritarkus, järjekindel töö ja noorte poiste tahe ennast tõestada on kindlasti selline kombinatsioon, mis pikemas jooksus hakkab ka tulemusi tootma. Tänavu ei tasu siiski veel üleliigset oodata.






                FC Groningen


                Groningeni provintsi au ja uhkus on viimastel aastatel olnud stabiilne nähe tabeli esikümnes.

                Hooaja eel on olnud mõnevõrra ebakindlas meeleolus, seoses Marcus Bergi müümisega Hamburgi. Sedeleid pudenes kompensatsiooniks kontorisse küll päris hulganisti, kuid rootslase asendamine platsil ei pruugi just kuigi lihtsaks ülesandeks osutuda.

                Meeskonna üheks huvitavaimaks nimeks on kahtlemata treener Ron Jans, kes on Põhja-Hollandis veedetud aja jooksul teinud head, kui mitte suurepärast, tööd. Jansil on Groningeniga lepingut veel aastake järel ning tõenäoliselt peagi käivituv hooaeg jääb ka endise Saksa keele õpetaja viimaseks rohelisi tüürides – suvel meest seostati juba nii AZ-i, kui ka Ajaxiga. Ja kuigi sel korral leping jäi saamata, pole just kuigi raske arvata, et varem või hiljem mees saab shanssi ka suuremat klubi tüürides.

                Koosseisu piiludes Groningen on kahtlemata üsnagi tagasihoidlik olnud ostude suhtes. FC Einhovenist Bergi asendajaks soetatud 18-aastane Serhat Koç on vähemalt treeningmängudes suutnud kenasti väravaid taguda, mis lisab usku, et nooruk suudab ennast juba lähitulevikus läbi lüüa. Üks vähestest saabujatest on ka vasakkaitsja Michael Jansen, kes on jälle hoo vutimurul sisse saanud. Aastal 2005 Vitesses pallides mehel avastati südame arütmia, mis hetkeliselt karjäärile kriipsu peale tõmbas.


                Saabunud: Jeffrey Rijsdijk (Sparta), Danny Post (HFC Haarlem), Michael Jansen (SC Cambuur), Serhat Koc (FC Eindhoven)
                Lahkunud: Serdar Öztürk (-), Jeroen Veldmate (Helmond Sport, laenule), Gijs Koopmans (-), Marcus Berg (Hamburger SV), Martijn Meerdink (De Graafschap), Paul Matthijs (BV Veendam), Yevgeni Levchenko (-)
                Eeldatav algkoosseis: Luciano – de Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman – Ojilore, Lovre, van der Laak – Garcia, Koç, Andersson
                Ennustus: 9. koht – tänavune sats ei tundu nii löögijõuliselt, kui mullu. Selles valguses koht tabeli keskel ei üllataks.






                SC Heerenveen


                Friisi klubi eelmine hooaeg lõppes võidukalt, mil meeskond napsas enda ajaloo esimese Hollandi karika. Ega ka liiga saavutatud 5. koht polnud sugugi mitte häbiväärt sooritus.

                Majanduslikult Heerenveen tegutseb äärmiselt nutikalt, mis toetab klubi arendamist sammsammult. Sealhulgas Sulejmani ja Pranjici müügist saadud rahakoormad võimaldavad jälle uute talentile esile urgitsemist ja nende väärtuse üles kergitamist, misjärel kopikad vahetuvad jälle sedelite vastu.

                Eelmisel suvel treeneriks soetatud norraka Trond Solliedi esimesed kuud polnud just kuigi kerged, kuna lekkiv kaitse tekitas hulganisti probleeme. Kevadeks need augud olid paigatud ning meeskond lendas juba sedavõrd kõrgelt - õhulend, mis kandus karikavõiduni välja.

                Tänavust hooaega silmas pidades muutused on olnud minimaalsed. Ainuüksi vasakääre Danijel Pranjici lahkumist võib pidada märkimisväärseks. Asendajat horvaadile siiski ei muretsetud, otsustades juba talvel saabunud Viktor Elmi nendesse saabastesse istudata. Üldiselt ollakse arvamusel, et Elmide klaani keskmisest vennast Viktorist võib kooruda järgmine suur nimi, kes Eredivisie kaudu suurklubide vaatevälja ilmub.

                Heerenveenilt võib oodata sügisel üsnagi tugevat algust, võttes arvesse selle tõsiasja, et Solliedi hoolealustel on tunduvalt stabiilsem põhi all, samaaegselt kui suurimad favoriidid alles otsivad parimat koosseisu uute treenerite juhendusel.

                Saabunud: Igor Djuric (Vojvodina Novi Sad), Samir Fazli (FK Makedonija), Cecilio Lopes (FC Dordrecht, laenult tagasi), Gerry Koning (FC Volendam), Henrico Drost (De Graafschap, laenult tagasi), Michal Papadopulos (Mlada Boleslav), Reza Ghoochannejhad (FC Emmen)
                Lahkunud: Pavel Wojciechowski (FC Emmen, laenule), Robin Huisman de Jong (BV Cloppenburg), Andre Hanssen (-), Danijel Pranjic (FC Bayern München), Donovan Deekman (SC Lokeren), Hans Vonk (Ajax Cape Town), Jeroen Drost (Vitesse), Lesley Fellinga (-), Pedro Beda (FC Emmen, laenule), Timmi Johansen (Odense BK)
                Eeldatav algkoosseis: Steppe - Janmaat, Bak Nielsen, Dinsdag, Popov – Grindheim, Roorda, Elm – Beerens, Sibon, Henrique
                Ennustus: 4. koht - kuna meeskonna põhituumik on juba niigi tugev ja aastakese kogenum, võib Heerenveeni mullusega võrreldes pidada veelgi konkurentsivõimelisemana.






                Heracles Almelo


                Liiga ühel väiksemal esindajal oli eelmisel hooajal tükk tööd kõrgeimale tasandile püsima jäämisega, ega kerge see pruugi olla ka tänavu.

                Juba sajandi alguses mustvalgeid tüürinud Gert-Jan Verbeek saabus tagasi Almelossa – klubisse, kus mees ka enda mängijakarjääri jooksul aastakese pallis. Mullu Feyenoordis ebaõnnestunud Verbeek sai omal nahal tunda, et teekond eliittreenerite hulka pole sugugi nii kerge.

                Kõvale trennile ja mängijate füüsilisele vormile (tõotab lisanduvaid jõusaalis veedetuid minuteid ka FC Floras pallinud kleenukesele Juha Hakolale!) rõhutaval Verbeekil tööd kindlasti piisab, sest meeskonna materjal pole kaugeltki mitte parimate killast. Sinna kui veel lisada keskvälja juhtifiguuri Ricky van den Berghi ja kaitseliinide tugisammaste Emmanuel Boakye ja Jan Wuytensi lahkumised, järele ei jää just kuigi palju kvaliteeti. Asendajateks soetatud mängumeestest ainuüksi poolkaitsjal Resit Schuurmanil ja kaitses opereerival Antoine van der Lindenil on mingil määral kogemust Eredivisiest. Nähtavaks jääbki, kui palju Verbeek suudab välja pigistada meeskonnast, mis vähemalt nii teoorias on liiga üks nõrgemaid.

                Heraclesi trumbiks on koduväljakul eksisteeriv kunstmuru, millega Hollandis mitmed vastased pole harjunud ja sedasi üllatavatelt suurtes raskustes olnud pisikese vastasega. Eeldades, et meeskond suudab koduväljakul liiga parimad vastu muru suruda, ei peaks liigas säilimine probleemiks olema.

                Saabunud: Elias Pech (Hertha BSC), Antoine van der Linden (Maritimo Funchal), Peter Reekers (VVV Venlo), Resit Schuurman (De Graafschap)
                Lahkunud: Nino Beukert (HSC'21), Serdar Gökkaya (-), Emmanuel Boakye (Sparta), Jan Wuytens (FC Utrecht), Karim Bridji (-), Lukas Bajer (Sigma Olomouc), Marnix Smit (SVZW), Remko Pasveer (Go Ahead Eagles, laenule), Ricky van den Bergh (ADO Den Haag)
                Eeldatav algkoosseis: Pickenhagen – Breukers, Maertens, van der Linden, Looms – Fledderus, Schuurman, Pech – Everton, Dost, Hakola
                Ennustus: 17. koht – materjali silmitsedes väljavaated tunduvad sedavõrd nutuselt, et sel korral ei suudeta kohta säilitada kõrgemas seltskonnas.

                Kommentaar





                  NAC Breda


                  Nii nagu paaril varasemal hooajal on kombeks olnud, NAC alustas ka eelmisel sügisel võimsalt, kuid mitmed talvel esile kerkinud vigastused pidurdasid Bredas pesitseva vutiklubi edenemist läbi kevade. Viimasel hetkel suudeti ennast siiski kokku võtta ning põhihooajale järgnenud play-offide kaudu suudeti viimane Euroopa Liigasse õigustav pilet endale napsata.

                  Meeskonna materjal on endiselt suhteliselt keskpärane, ega praegune majandusolukord võimalda uute mängijate soetamist. Sellest justkui elava näitena mulluse hooaja parimaid mängijaid Nourdin Boukhari, kelle leping lõppes suvel – mehe jätkamine oleks iseenesest teretulnud, kuid praeguses olukorras lepingu pakkumine pole jõukohane. Lahkujate hulgast leidub ka vasakkaitsja Patrick Mtiliga, kelle saabastesse soetati Ferne Snoyl. Saabujate nimekirjast leidub Ajaxist tasuta organiseeritud keskvälja ja kaitse all-round mängija Rob Schilder, laenult tagasi saabuv ründaja Rogier Veenstra (HFC Haarlem). Lisaks on enda juunioritest kergitatud esindusmeeskonda väravavaht Tim Coremans ja poolkaitsja Pim Bouwman. Boukhari ja Mtliga lahkumisest hoolimata meeskonna põhituumik on siiski koos püsinud, millest on kõikide eelduste kohaselt rohkem kasu kui kahju.

                  Mainitud play-offide ja sellele juba varakult järgnenud euromängude tõttu Robert Maaskanti hoolealuste suvepuhkus jäi praktiliselt olematuks. Mingil hetkel koormus annab tahes tahtmata liigas negatiivsel moel tunda, vaatamata sellele, et euromängud motiveerivad mängijatele.

                  Saabunud: Aykut Demir (Excelsior), Ferne Snoyl (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Rogier Veenstra (Haarlem)
                  Lahkunud: Michiel Kramer (FC Volendam), Nourdin Boukhari ( Anorthosis Famagusta)
                  Eeldatav algkoosseis: ten Rouwelaar – Elshot, Penders, Zwaanswijk, Snoyl – Schilder,Kwakman, Gorter – Kolkka, Amoah, Lurling
                  Ennustus: 11. koht – kiusab endiselt vahelduva eduga endast suuremaid ning õnnestudes koht kaheksa parema hulgas ei üllataks.






                  N.E.C. Nijmegen


                  Sümpaatne Nijmegeni klubi leidus kevadel lõpptabeli 11. positsioonilt – igati tubli koht kasutuses oleva materjaliga, kuigi eeldusi oli ka paremaks.

                  Suve olulisem muutus on toimunud meeskonna treeneripingil: viimastel head tööd teinud ja klubi ajaloo üheks parimaks lootsiks kerkinud Mario Been premeeriti kutsega mehe kodulinna, Feyenoordi. Beeni töö jätkajaks saabus kogenud Dwight Lodeweges, kes tüüris Huub Stevensi lahkumise järel ajutiselt PSV-d.

                  Kuigi mängijaid on nii saabunud, kui ka lahkunud üsnagi hulganisti, on meeskonna vundament püsinud üsnagi kenasti koos. Lahkujateks kui kord on peamiselt ainuüksi lainul olnud mängumehi, kelle panus jäi üldpildis üsnagi lahjaks (à la Dennis Rommedahl ja Milano Koenders). Ainuüksi Beeni poolt Rotterdami meelitatud Dani Fernandezi lahkumine jätab kaitsesse augu. Lisaks on spekuleeritud ka teise äärekaitsja, Youssef El Akchaoui, võimalikust lahkumisest, kuid vähemalt siiamaani on suudetud meeskonna ühest võtmemängijast kinni hoida.

                  Uutest mängijatest kõige olulistemateks nimedeks on Twentest soetatud, nii keskväljal, kui ka poolkaitses palliv, Niels Wellenberg, samast klubist muretsetud keskkaitsja Ramon Zomer, PSV organisatsioonist keskkaitsja Rens van Eijden ja ”Belgia Dirk Kuytiks” kutsunud Bjorn Vleminckx, kellest oodatakse korralikku esiründajat.

                  Saabunud: Björn Vleminckx (KV Mechelen), Rick ten Voorde (FC Emmen), Erton Fejzullahu (Mjällby), Niels Wellenberg (FC Twente), Ramon Zomer (FC Twente), Rens van Eijden (PSV)
                  Lahkunud: Jean Black (FC Eindhoven), Collins John (Roeselare), Dani Fernandez (Feyenoord), Dennis Rommedahl (Ajax, laenult tagasi), Dominique Scholten (FC Oss), Karim Fachtali (FC Oss), Mark van den Boogaart (-), Milano Koenders (AZ, laenult tagasi), Rachid Bouaouzan (Wigan, laenult tagasi), Tim Janssen (Esjberg)
                  Eeldatav algkoosseis: Babos – Wellenberg, van Eijder, Zomer, El Akchaoui – Sibon, Davids, Schone - van Beukering, Vleminckx, Goossens
                  Ennustus: 12. koht - meeskonna koosseis on piisavalt hea kordamaks mullust positsiooni.






                  PSV Eindhoven


                  Käesoleva sajandi peremees Hollandi klubijalgpallis pidi leppima mullu enda jaoks äärmiselt tagasihoidliku neljanda kohaga.

                  Philipsi tehase meeskond sai hiljuti enda tahtmise läbi kinnitades meeskonna uueks treeneriks Fred Rutten, kelle signatuuri jahiti juba eelmisel suvel. Võrdlemisi lühikeseks jäänud visiidi jooksul Schalkes Rutten ei jätnud endast kuigi positiivset muljet, kuid Hollandis mees on tänapäeval võrdlemisi kõrgele hinnatud loots.

                  Mängijate sektoril suuri muutusi pole toimunud, kuid võib siiski öelda, PSV on mõnevõrra tugevamaks muutunud, kuna suviseid lahkujaid, Jason Culinat ja Jeremie Brechet`i, vaevalt, et keegi taga igatsema jääb. Seevastu asemele soetatud kogenud kaitsja Andre Ooijer ja Rutteniga käsikäes klubist klubisse kulgev keskväljamees Orlando Engelaar on mõlemad märkimisväärsed täiendused Eredivise tasandile.

                  Enda lisasüsti annab ka meeskonna säravaima tähe, Ibrahim Afellay, jätkamine Boereni ridades, kuigi veel mulluseid esitusi jälgides võis oletada, et nooruk siirdub suurematele areenidele.

                  Kvaliteetse kaitse ja poolkaitse lisaks ka meeskonna ründeliinidest peaks leiduva kvaliteeti piisavalt vormistamiseks. Samas just seal võib peituda üks võimalikke meeskonna sisekliimat ohustavaid riskitegureid, juhul kui plahvatusohtlik Lazovic ja Koevermans peavad enamuse ajast pingil istuma – asi, mis tundub hetkel üsnagi tõenäoliselt, kuna Ola Toivoneni sisenemine meeskonda on olnud sedavõrd paljulubav, et teda on üpris raske pingile lükata.

                  Saabunud: Andre Ooijer (Blackburn), Cassio Ramos (Sparta, laenult tagasi), Orlando Engelaar (Schalke), Reimond Manco (Willem II, laenult tagasi), Stijn Wuytens (De Graafschap, laenult tagasi), Stanislav Manolev (Litex Lovech)
                  Lahkunud: Jasper Waalkens (Willem II), Eric Addo (Roda JC), Genero Zeefuik (FC Dordrecht, laenule), Jason Culina (Gold Coast United), Jeremy Brechet (Sochaux), Rens van Eijden )NEC)
                  Eeldatav algkoosseis: Isaksson – Manolev, Ooijer, Marcellis, Salcido – Simons, Engelaar, Afellay – Amrabat, Toivonen, Dzsuzsak
                  Ennustus: 1. koht - eeldades, et mullused probleemid ei kordu, on PSV algava hooaja suurim favoriit Ajaxi lisaks.






                  RKC Waalwijk


                  Kahe Eerste Divisies (Hollandi teine liiga) veedetud aasta järel RKC Waalwijk suutis ennast Eredivisiesse tagasi upitada.

                  RKC seekordne visiit kõrgemas seltskonnas.ei pruugi just kuigi pikaajaliseks osutuda, võttes arvesse selle tõsiasja, et meeskond võitles veel mai lõpus liigasse tõusu nimel. Sedasi järele jäi ainuüksi kaks kuud, mille jooksul RKC on pidanud liigatasandil pundi kokku kraapima.

                  Selle lisaks, et kõige väiksema eelarvega opereerivat meeskonda on mängijaturul majanduslikud realiteedid piiramas, pole klubil ka veel särgisponsorit, ning seepärast ollakse sunnitud hooaja alguses reklaamima kohalikku majanduspiirkonda uute koostööpartnerite leidmiseks.

                  Meeskonna kogumine on alles täies hoos ning lõplik koosseis on eeldatavasti alles augusti lõpuks suudetud kokku ajada. Rahapuuduse tõttu on tõenäoline, et lähinädalate jooksul, mil suuremad klubid saadavad kogematumaid mängumehi laenule, maandub mõni neist ja Waalwijkis.

                  Saabunud: Derk Boerrigter (FC Zwolle)
                  Lahkunud: Ferne Snoyl (NAC Breda), Humphrey Rudge (lõpetas karjääri), Theo Zwarthoed (FC Volendam)
                  Eeldatav algkoosseis: Wevers - D.Mulder, Gudde, van Mosselveld, ? - H.Mulder, Berger, Obodai - de Ceulaer, Benson, Boerrigter
                  Ennustus: 18. koht – nõnda ebastabiilsest seisundist ja äärmiselt tagasihoidliku materjaliga startivale RKC-le võib ennustada peksupoisi rolli tänavuses liigas.

                  Kommentaar





                    Roda JC


                    Mänguliselt eelmine hooaeg midagi ilusat ei pakkunud, kuid ärkamine viimasel võimalikul hetkel (viimases voorus alistati Feyenoord, mis kindlustas koha üleminekumängudele ning hiljem otsustavas üleminekumängus saadi lõpuks penaltidega jagu Cambuurist) päästis klubi.

                    Roda mullusest hooajast jäi, äärmiselt napi liigas säilimise lisaks, meelde ka suur kära ja müra, mis puudutas meeskonna võimalikku ühinemist Fortuna Sittardiga ja muutumist sedasi FC Limburgiks.

                    Hetkeliselt näis juba, et ühinemisplaan viiakse ka täide, kuid lõppude lõpuks see jäi toimumata - peamiselt tänu sellele, kuna katel klubide omanike ja toetajate vahel oli keemispunktini jõudmas, sest kumbki osapool ei soovinud enda välja kujunenud idenditeedist loobuda. Selles valguses oli mõistlikum veidi auru välja lasta, sest sama supi sees olles katel oleks varem või hiljem üle keenud.

                    Kõrgeima liiga jalgpalli nähakse Limburgi provintsis ka tänavu, kuigi veel mõned kuud tagasi väljavaated olid paksu udu sisse mattunud. Kuigi Roda majanduslik põhi on äärmiselt ablas, on arvestatud, et mõistlikult raha kasutades on eeldused raskest olukorrast väljuda. Seevastu Fortuna edaspidine saatus on üksnes Neiu Fortuuna kätes.

                    Meeskonna koosseisust kadus suve jooksul paar tähtsat mängijat: ründeliinidest lahkus nii Feyenoordi müüdud Sekou Cisse, kui ka Hiinasse suundunud Andres Oper, mille lisaks keskvälja töömees Marcel Meeuwis põrutas Saksamaale. Treeneril Hanm van Veldhovenile on hulganisti nuputamist, kuidas lappida mainitud kaotused. Siiamaani üksnes Vitessest saabunud ründajat Mads Junkerit võib pidada arvestatavaks täienduseks.


                    Saabunud: Eric Addo (PSV), Harrie Gommans (Roeselare), Jan-Paul Saeijs (Southampton), Mads Junker (Vitesse, laenule), Rihairo Meulens (Vitesse)
                    Lahkunud: Wesley Schors (MVV), Andres Oper (Shanghai Shenhua), Marcel Meeuwis (Borussia Mönchengladbach), Sekou Cisse (Feyenoord)
                    Eeldatav algkoosseis: Castro – de Wree, Addo, Kah, Lachambre – Delorge, Vormer, Hadouir, Bodor – Junker, Yulu-Matondo
                    Ennustus: 14. koht – varasematel aastatel Roda oli kõva kodumeeskond. Eeldades, et suudetakse see trump kasvõi osaliselt jälle aktiveerida, on võimalused liigasse otse püsima jääda.






                    Sparta Rotterdam


                    Kevadaks 13. koha saavutanud Sparta on aasta võrra kogenum ja ootused on kõrgemale seatud. Treener Foeke Booy suundus Utrechti spordidirektoriks ning asemele soetati, mullu Volendami liigast kukutanud, Frans Adelaar. Ja kuigi mees Volendam Eerste Divisiesse langes, ei tasu siiski unustada, et hooaja lõpu poole meeskond mängis sedavõrd hästi, et oleks võinud olla isegi liiga koha vääriline. Paraku ärkamine toimus Volendami vaatevinklist liiga hilja.

                    Ründavale mängule panustav Adekaari seekordsed täiendused on ennekõike kaitsemängu silmas pidades soetetud – arusaadavalt, sest meeskonna võrku veeretati mullu 66 palli. Heraclesilt napsati meeskonna üks parimaid mängijaid, Emmanuel Boakye, kellest on oletatavasti on palju rõõmu Rotterdami klubile. Teine kaitsja, Tim Bakens, saabus mehe endise tööandja, Volendami, ridadest ning kolmas täiendus kaitseliinidesse oli Donovan Slijngardi, kes pallis juba mullu laenul, muretsemine püsivalt Kasteelhereni ridadesse. Sedasi Sparta nõrk lüli peaks, vähemalt teoorias, olema mõne kraadi võrra tugevam. Ülejäänud koosseisu suhte muutused on olnud minimaalsed: märkimisväärseim neist ehk eelmisel hooajal PSV-st laenul olnud puurivahi Cassio Ramosi asendamine Sloveeniast saabuva Aleksander Seligaga.

                    Meeskonna praeguse hetke kuumim nimi, Kevin Strootman, näib samuti jätkavat punavalgete ridades, hoolimata sellest, et mitmed suurklubid on suve jooksul huvi üles näidanud. Sparta hinnasoov on siiski sedavõrd majesteetlik, et on peletanud ostjad eemale.

                    Saabunud: Aleksander Seliga (NK Celje), Donovan Slijngard (Ajax ), Emmanuel Boakye (Heracles Almelo), Jeffrey Vlug (RBC Roosendaal), Tim Bakens (FC Volendam)
                    Lahkunud: Marvin van der Pluijm (FC Den Bosch), Jeffrey Rijsdijk (FC Groningen), Cassio Ramos (PSV), Cees Toet (RBC Roosendaal), Jerold Promes (-), Kim Jaggy (-), Krisztian Vermes (Ujpest FC ), Maciej Wilusz (-)
                    Eeldatav algkoosseis: Seliga - Boakye, Adeleye, Bakens, Slijngard – Falkenburg, Strootman, van Gessel – Dissels, Poepon, John
                    Ennustus: 8. koht – Rotterdami teises klubis on sedavõrd palju potensiaali, et koht esikümnes on üpris tõenäoline. Kuid selle eeeldusega, et mullu lekkinud kaitseliinid on nüüdseks rohkem umbe kasvanud.






                    FC Twente


                    Inglismaa vutikoondise treeneripingilt suure kolinaga alla kukkunud Steve McClaren õnnestus enda esimesel hooajal suurepäraselt, juhatades Enschede uhkuse Meistrite Liigasse kvalifikatsiooni ning sai meeskonna aegajalt sedavõrd ilusat vutti mängima, mis oli võrdluskõlblik meister AZ-iga. Täielikult õnnestudes olnuks eeldusi ka meistritiitel enda vitriini napsata, kuid liigsed punktikaotused tabelis madalamal olevate vastu mängides seda ei võimaldanud. Lisaks jäi mingil määral kripeldama ka kevadine Hollandi karikafinaali kaotus.

                    ”Liiga head” esitused annavad nüüd valusalt tunda üleminekuturul, sest meeskonna parimad mängijad on nopitud ükshaaval käest. Meeskonna mõlemad suurepärased wingerid, Eljero Elia (HSV) ja Marko Arnautovic (Internazionale), on nüüdseks läinud ja asemele soetatud Bryan Ruiz ja Bernard Parker. Kaitseliinis ennast läbi löönud Edson Braafheid suundus Bayernisse ja tema saapaid saabus täitma Nicky Kuiper. Vähemalt esmamulje alusel ei saa väita, et saadud täiendused oleksid samal tasemel mängumehed, vähemalt veel mitte. Ainuüksi Ruiz on sellise klassi mängija, kellelt võib juba tänavu oodata suuremaid tegusid. Lisaks tasub mainida, et Arnautovic siirdus esmalt laenule, kuid mehest on varem või hiljem oodata korralikku rahapatakat.

                    Lisanduvaid mänge silmas pidades meeskonda on mõnevõrra ka paisutatud: ründesse soetati tulevikunimi Luuk de Jong, keskväljale organiseeriti Iraani koondislane Nashat Akram ja Chelseast laenule saabunud Michael Stoch.

                    Saabunud: Luuk de Jong (De Graafschap), Nashat Akram (Al Gharafa), Miroslav Stoch (Chelsea, laenule), Ransford Osei (Maccabi Haifa, laenule), Tjaronn Chery (Cambuur), Bernard Parker (Thanda Royal Zulu), Bryan Ruiz 8AA Gent), Nicky Kuiper (Vitesse), Slobodan Rajkovic (Chelsea)
                    Lahkunud: Jules Reimerink (Go Ahead Eagles, laenule), Edson Braafheid (Bayern München), Eljero Elia (Hamburger SV), Niels Wellenberg (NEC), Patrick Gerritsen (Go Ahead Eagles, laenule), Ramon Zomer (NEC), Wout Droste (Go Ahead Eagles, laenule), Marko Arnautovic (Inter, laenule)
                    Eeldatav algkoosseis: Boschker – Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Kuiper – Tiote, Brama, Perez – Parker, N`Kufo, Ruiz
                    Ennustus: 5. koht – muutusi on toimunud liiga palju kordamaks eelmise hooaja edukust, seega väike langus on üpris tõenäoline.






                    FC Utrecht


                    Utrecht on kogu käesoleva sajandi alguse vaikselt esikümnes loksunud, millest parimaks on siiamaani jäänud hooaeg 2000/01, mil oldi viiendad. Üksnes kevadel 2005 ei suudetud ennast kümne hulka murda.

                    Veel aasta tagasi majandusolukord ja meeskonna sisekliima jättis hulganisti soovida , kuid seejärel, kui klubi elav legend Ton du Chatinieri saabus treeneriks, olukord on silmnähtavalt normaliseerunud. Du Chatinieri abistavaks käeks saabus kogenud endine Hollandi koondislane Jan Wouters, kelle jalgpallurikarjäär somal ajal Utrechtis käivitus. Spordidirektoriks palgati, mullu Spartat käsutanud, Foeke Boy, kes veel mõned aastad tagasi oli Utrechti treener.

                    Sellesuvisel üleminekuturul klubi on olnud võrdlemisi aktiivne ning on selle tulemusena tugevnenud silmnähtavalt. Ründetalendi Ricky van Wolfswinkeli eest maksti Vitessele 3 miljonit eurot, mis on Utrechti mõõdupuu järgi haruldane summa. Lisaks tasub mainida Belgiast soetatud paljulubav gaanalane Nana Asare ning Heraclesist võileivahinna eest üle toodud Jan Wuytens.

                    Lahkujate hulgas on, eelmisel hooajal laenul olnud, sakslane Simon Cziommer, kes suundus Austriasse, Katarisse lahkunud Tom Caluwe ning teistkordselt Aasiasse suundunud Ali Boussaboun, kes läks sedakorda Saudi-Araabiasse.

                    Saabunud: Nana Asare (KV Mechelen), Jacob Mulenga (Chateauroux), Dries Mertens (AGOVV), Jacob Lensky (-), Jan Wuytens (Heracles Almelo), Kevin Vandenbergh (Germinal Beerschot), Khalid Sinouh (Hamburger SV), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)
                    Lahkunud: Nick Kuipers (FC Dordrecht), Ali Boussaboun (Al Nasr), Etienne Shew-Atjon (-), Kees van Buuren (FC Den Bosch), Rafael Uiterloo (FC Omniworld, laenule), Simon Cziommer (Red Bull Salzburg, oli laenul), Tom Caluwe (Al-Wakrah)
                    Eeldatav algkoosseis: Vorm – Cornelisse, Keller, Wuytens, Nesu – Silberbauer, van Dijk, Mertens, Asare – George, van Wolfswinkel
                    Ennustus: 7. koht – kuna koosseis on mullusega võrreldes veelgi löögijõulisem, on oodata paari koha võrra kõrgemale kerkimist.

                    Kommentaar





                      Vitesse


                      Mullu play-offidest napilt välja jäänud Vitesse on hoidnud madalat profiili, konsentreerudes peamiselt kogunenud võlgade tagasimaksmisele, mille täideviimise nimel on mõned mängijad rahaks muudetud. Andekast ründetalendist Ricky van Wolfswinkelist ei suudetud enam kinni hoida ning vasakkaitsja Nicky Kuiper suundus Twentesse euromänge pallima.

                      Märkimisväärsete soetustena on mõningad pallurid, kes mängisid Vitesses juba mullu laenul, jättes endast sedavõrd positiivse mulje, et on püsivalt endale ostetud (à la Lasse Nilsson, Nicky Hofs, Julian Jenner, Rogier Molkoek).

                      Üks suurimaid küsimärke algaval hooajal on noor hollandlasest väravavaht Pier Velthuizen, kes on paaril varasemal aastal olnud meeskonna üks vähestest õnnestujatest. Eelmine hooaeg läks siiski aia teha ning spekuleeritud esiletõus koondist silmas pidades jäi toimumata. Tänavu on jälle uus võimalus selleks.

                      Saabunud: Dalibor Stevanovic (Maccabi Petach Tikva), Wilco den Hartog (GVVV), Sinan Kaloglu (VfL Bochum), Jeroen Drost (SC Heerenveen), Julian Jenner (AZ), Lasse Nilsson (Saint-Etienne), Nicky Hofs (Feyenoord), Rogier Molhoek (AZ)
                      Lahkunud: Abubakari Yakubu (-), Jaime Bruinier (AGOVV), Mads Junker (Roda JC), Nicky Kuiper (FC Twente), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht), Rihairo Meulens (Roda JC)
                      Eeldatav algkoosseis: Velthuizen – Verhaegh, van der Struijk, Sprockel, Drost – Claudemir, Hofs, Molhoek, Stefanovic – Kaloglu, Nilsson
                      Ennustus: 10. koht – muutused on sedavõrd väiksed, et Vitesse jätkab tabeli südamiku läheduses.






                      VVV-Venlo


                      Eerste Divisie võitjaks kroonitud VVV teeb come-backi kõrgemasse seltskonda. Ennekõike juhul, kui meeskonna säravaim täht Keisuke Honda otsustab veel suve jooksul lahkuda, tähendaks see surmahoopi. Välistatud see pole, sest jaapanlasele on antud võimalus läbirääkimisteks huvilistega. Samas ka paaril viimasel hooajal ründeliinis korralikult lammutanud Sandro Calabrost kinni hoidmine võib VVV jaoks raskeks osutuda.

                      Üleminekuturul VVV on tegutsenud võrdlemisi tagasihoidlikult ja oluliseimateks täiendusteks on 33-aastased mängumehed: puurivaht Dennis Gentenaar, kes saabub Ajaxist ning kunagine Feyenoordi keskväljamees/kaitsja Patrick Paauwe, kes naaseb enda paariaasta pikkuseks jäänud välisturneelt.

                      Saabunud: Diogo Viana (FC Porto, laenule), Patrick Paauwe (Borussia Mönchengladbach), Achmed Ahahaoui (Go Ahead Eagles), Dennis Gentenaar (Ajax), Ruud Boymans (Fortuna Sittard)
                      Lahkunud: Robert Willemse (-), Danny Wintjens (Fortuna Sittard), Leon Kantelberg (-), Mike Mampuya (-), Peter Reekers (Heracles Almelo), Samir El Gaaouiri (Roeselare)
                      Eeldatav algkoosseis: Gentenaar – Fleuren, Paauwe, Verdellen, Timisela – Schalken, Auassar, Leemans, Honda – Calabro, Ahahaoui
                      Ennustus: 16. koht - nii, nagu RKC Waalwijki puhul, Jan van Dijki hoolealustel on tükk tegemist koha säilitamisega. Kollasärkidel on selleks mõnevõrra paremad shanssid.






                      Willem II


                      Eelmisel hooajal kenasti 12. kohale platseerunud Willem II ridades pole suve jooksul just kuigi palju muutusi toimunud, sest enamjaolt üksnes klubi duubelmeeskonda on uut verd sisse toodud. Märkimisväärseim muutus toimuski hoopis klubi kabinettides, sest talvel treeneri positsioonilt spordidirektoriks nihutatud Andries Jonker otsustas suvel Bayernisse, Loius van Gaali paremaks käeks, siirduda.

                      Treeneripostil jätkab talvel Junkeri saabastesse hüpanud Aflons Groenendijk, kelle juhendusel kevadhooaeg möödus üsnagi tagasihoidlikult. Meeskonna mäng muutus talvepuhkuse järel sedavõrd passiivseks, et sellele järgnes pikk kaotuste seeria, vaatamata sellele suudeti tabeli keskele püsima jääda.

                      Tänavuse hooaja eel ei saa ootusi just kuigi kõrgele seada, võttes arvesse kasutuses oleva suhteliselt keskpärane materjali. Väljavaateid ei paranda ka läbimurde uksel olnud poolkaitsja Mehmet Akguni vigastus, kes autoõnnese tagajärjel peab järgmised kuud patsientide nimekirjas veetma.

                      Saabunud: Jasper Waalkens (PSV), Rangelo Janga (Excelsior), Christophe Gregoire (Charleroi), Jose Valencia Murillo (FC Eindhoven), Niki Mäenpää (FC Den Bosch)
                      Lahkunud: Bruno Appels (FC Den Bosch), Ibad Muhamadu (Dynamo Dresden), Mohammed Messoudi (KV Kortrijk), Niels Vorthoren (FC Den Bosch), Reimond Manco (PSV, laenult tagasi), Rens van Eijden (PSV, laenult tagasi), Steef Nieuwendaal (FC Den Bosch)
                      Eeldatav algkoosseis: Aerts – Janse, Swinkels, Schenkel, Veloso – Akgun, Kargbo, Quasten, Boutahar – Mourad, Demouge
                      Ennustus: 15. koht – Franck Demouge väravad aitavad liigas püsida.

                      Kommentaar


                        Muljetavaldav kokkuvõte. Tõenäoliselt nõudis see päevi põhjalikku vaeva ja tööd. Ei kohta portaaliski niivõrd sisukat eelvaadet tippliigade kohta.

                        Endapoolse lühiülevaate ja ennustuse uue hooaja kohta teen ehk järgneval nädalal.
                        Wij komen terug met de cup in de hands

                        Kommentaar


                          Hooaja esimene ametlik avalöök toimub täna õhtul Amsterdam ArenA-l, kui mängitakse neljateistkümnendat korda Johan Cruijffi nime kandva karika eest - mäng, milles kohtuvad traditsiooniliselt mulluse hooaja meister ja karikavõitja. Sedakorda vastamisi on kevadel liiga meistriks kroonitud AZ Alkmaar ja karikafinaalis shampust maitsnud SC Heerenveen. Mõnevõrra isegi üllatav, kuid kummagil osapoolel pole varem karika võitmiseks shanssi olnud, vaatamata sellele, et mõlemad on võrdlemisi arvestatavad meeskonnad olnud juba mõnda aega. Ühtlasi seekordne finaal on ka esimene, kus pole ühtki "suure kolmiku" (PSV, Ajax, Feyenoord) esindajat.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Blue Rock Vaata postitust
                            Hooaja esimene ametlik avalöök toimub täna õhtul Amsterdam ArenA-l, kui mängitakse neljateistkümnendat korda Johan Cruijffi nime kandva karika eest - mäng, milles kohtuvad traditsiooniliselt mulluse hooaja meister ja karikavõitja. Sedakorda vastamisi on kevadel liiga meistriks kroonitud AZ Alkmaar ja karikafinaalis shampust maitsnud SC Heerenveen. Mõnevõrra isegi üllatav, kuid kummagil osapoolel pole varem karika võitmiseks shanssi olnud, vaatamata sellele, et mõlemad on võrdlemisi arvestatavad meeskonnad olnud juba mõnda aega. Ühtlasi seekordne finaal on ka esimene, kus pole ühtki "suure kolmiku" (PSV, Ajax, Feyenoord) esindajat.
                            Äsja lõppenud superkarika finaali omandas esmakordselt valitsev meister 5:1.

                            Kuigi viimaste kontrollmängude valguses tundus AZ vanker kraavi kiskuvat ja kriitikat mängu kui ka treeneri pihta lendas igast ilmakaarest, näidati selle hooaja esimeses ametlikus mängus miks Alkmaari klubi kevadel meistriks krooniti.

                            Selge mänguline ülekaal, hea kombineerimine, kiired vasturünnakud, kindel realiseerimine.

                            Heerenveeni väravavõrku sahistasid kahel korral Lens ning korra Holman, Martens ja El Hamdaoui. Eriti jäi silma eelmisel hooajal vigastusega kimpus olnud Jermain Lensi hea esitus. Kaks suurepärast sooritust väravate realiseerimisel ning üks väga hea sööt El Hamdaouile otse värava ette, mille eelmise hooaja eredivisie väravakunn oskas ca 7-8 meetrilt silmitsi Stepega mööda lüüa.

                            Esmapilgul De Zeeuw kaotus platsil silma ei hakanudki, kuna seda kaitsva pooliku rolli täitis suurepäraselt Mendesz Da Silva. Iseasi kas Koeman tahab veel uut verd enne transferiakna sulgumist sisse tuua, kuid praegu tundub meeskonna mäng balandsis olevat kuna vaid ühe põhimehe kaotamine eelmise hooajaga võrreldes ei tohiks silmanähtavat tagasilööki tuua.
                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              Algselt postitas midfielder Vaata postitust
                              Esmapilgul De Zeeuw kaotus platsil silma ei hakanudki, kuna seda kaitsva pooliku rolli täitis suurepäraselt Mendesz Da Silva. Iseasi kas Koeman tahab veel uut verd enne transferiakna sulgumist sisse tuua, kuid praegu tundub meeskonna mäng balandsis olevat kuna vaid ühe põhimehe kaotamine eelmise hooajaga võrreldes ei tohiks silmanähtavat tagasilööki tuua.
                              Olen üpris veendunud, et de Zeeuwi asendamine Mendes da Silva jaoks probleeme ei tekita. Tegemist kui kord on liiga ühe mitmekülgseima, ja vähemalt mu enda silmis mõnevõrra alahinnatud, keskväljamehega, kes suudab vabalt ka lõhkuvas rollis mängida. Seevastu nüüd, kui Mendes da Silvat ollakse istutamas de Zeeuwi saabastesse keskvälja põhjale, nähtavaks jääb, kes mehe enda tühjaks jäänud positsiooni paremal äärel täita suudab. Variante selleks küll on, kuid iseasi, kas tase säilib samana.

                              Kommentaar


                                Pakun ka omapoolse ennustuse täna algava uue hooaja lävel. Kuna transferiaken on rohkem kui kuu veel avatud ja meeskonnad kindlasti tegemas selle perioodi jooksul palju tehinguid, jätan võimalikud spekulatsioonid algkoosseisude kohta välja.

                                1. PSV

                                Eelmise hooaja fopaa selle dekaadi hollandi klubivuti valitseja jaoks oli suurim blamaaz pärast 1980-1981 hooaega kui viimati jäädi esikolmikust välja (toona 5 kohal).

                                Fred Rutteni saabumine Philips Stadionile vormistati juba kevadel ning see asjaolu aitas meeskonnal rahulikult alustada varakult uueks hooajaks satsi komplekteerimisega.

                                Kolm uut täiendust (peale laenult tagasi saabunud meeste kõrval) Orlando Engelaar, Andre Ooijer ning Stanislav Manolev peaks teoorias andma paranduse eelmise hooajaga võrreldes, kuna lahkunud meeste (Brechet, Culina) panus jäi loodetust tagasihoidlikuks.

                                Ibrahim Affellay jäämine Boereni ridadesse on kahtlemata lisaboonus, sest playmakeri lahkudes tulnuks asendust otsida tikutulega.

                                Ründeteravus jääb suures osas noore rootslase Ola Toivoneni õlule, kuid nii Lazovic kui ka Koevermans ootavad oma võimalust algkoosseisu pääsemiseks.

                                2. Ajax

                                Martin Joli saabumine Godenzoneni treeneripingile peaks teoorias andma puna-valgetele mitmeidki eeliseid võrreldes san Marcoga, kes klubivuti lootsina väga roheline oli.

                                Silmapaistvate täiendustena võib muidugi ära nimetada Timothee Atouba ja Demy de Zeeuw saabumise, kuid kindlasti leiavad võimaluse end tõestada ka mitmed laenult tagasi pöördunud pallurid, nagu Luque, Rommedahl ja Ogararu.

                                Thomas Vermalaeni lahkumine on enim märkimist vääriv sündmus ning juba sahistatakse ka teise belglasest kaitsja Jan Vertongheni võimalikust lahkumisest parematele jahimaadele. Iseenesest suurim probleem 29 kordse meistri jaoks saabki olema aukliku kaitseliini lappimine, sest lõppenud Amsterdam Tournamenti jälgides kärises too liin igast äärest, seevastu nii keskväli kui rünne on liiga parimate seas.


                                3. AZ

                                Valitsevad meistri suurimad lahkujad võrreldes triumfeeriva hooajaga on aset leidnud treeneripingil, kus lahkunud van Gaali asemel palgati Ronald Koeman ning keskvälja kontrollivas faasis, kust loovutati kogenud Demy De Zeeuw.

                                Iseenesest suhteliselt väikesed muutused võivad pika hooaja taustal kõrgeima auhinna püüdmisel ka otsustavaks saada, sest vaatamata vanema Koemani varasemale edule eredivisies PSV ja Ajaxiga, ei tundu tema aktsiad ka kolmanda klubiga tiitel võita, eriti suured. Karisma ja sisemise distsipliini hoidmine , mida suutis luua Louis nelja Alkmaaris veedetud aastaga, saab Ronaldile olema keeruliseks ülesandeks tagamaks meeskonnas hea sisekliima hoidmise ja võitjamentaliteedi jätkusuutlikkuse.


                                4. Feyenoord

                                Mario Beeni istutamine Het Legioni treeneritoolile on ehk üks parimaid otsuseid viimaste aastate jooksul kui De Kuipilt on läbi käinud treenereid, kelle suhtes ootused on olnud kõrgel, kuid kes ei suutnud meeeskonnast viimast võtta ja tagajärjeks oli aastate pikkune krahh, mis sadamalinna minevikku silmas pidades tulihingelistes poolehoidjates piinlikust tekitas.

                                Lahkujatest on märkimisväärsed puurilukk Henk Timmeri, kaitsjate Theo Luciuse ja Sergio Greene mainimised, seevastu uutest tulijatest on ootused kõrged Dani Fernandezi ja Sekou Cisse suhtes.

                                Kombinatsioon mitmetest vanematest ja noorematest palluritest segatuna Beeni hea taktikalise vaistuga lubavad ehk oodata uuel hooajal 4 kohta ehk kvalifitseerumist otse euroopasse ilma tülikate play-off mängudeta. Igatahes hooajaeelsed sõprusmängud on olnud enam kui lubavad, alistades sh Sporting Lissaboni ja Sampdoria.

                                5. Twente

                                Kolme olulise põhimehe kaotus (Arnautovic, Elia, Braafheid) ei saa mööduda jälgi jätmata. Palgatud asendused (Parker, Ruiz, Kuiper) kipuvad olema tuntavalt madalama klassiga.

                                Eelmise hooajaga võrreldava saavutuse kordamine saab olema tugev eneseületamine ning kõrgemale viiendast pügalast ei julgeks Tukkers-itele pakkuda.

                                6. SC Heerenveen

                                Ilus hooaja lõpp, mis päädis karikavõiduga sai uue hooaja künnisel vastupidise jätku kui vannuti suurelt alla Superkarika mängus AZ-le.

                                Trond Solliedi juhendatava friisi uhkuse suurim valulaps peitub nende kaitseliinis, millele viitas pärast Alkmaari haamrit ka Ronald Koeman ning millega nõustus meeskonna üks liidreid Rob Peerens.

                                Suurim lahkuja oli senine satsi suurim staar Daniel Pranjic, seevastu mitmetest uutest ostudest mainib meeskonna võimaliku tugevdamise eesmärke silmas pidades mainida tsehhi passiga kreeklast Michal Papadopoulost, kes saabus Mlada Boleslavist tugevdama sini-valgete keskvälja.

                                7. Groningen

                                Põhja-Hollandi klubi legendaarne treener Ron Jansil saab novembris juba 7 aastat kui rohe-valgeid oma entusiastliku ja ekstravagantse natuuriga juhendab.

                                Ainuüksi Marcus Bergi loovutamine Hamburgile ja vabaagendi staatuses lahkunud Yevgeni Levchenko lahkumine on tõsine löök võimaliku euroopa liiga koha püüdmisel. Saabunud täiendused tunduvad olevat nõnda kasinad, et kogu löögitugevus jääb tõenäolisetl vanale kaardiväele eesotsas Ajilore, Lovre, Garcia ja Holla kanda.

                                8. Utrecht

                                Mitmete noorte ja andekate pallurite palkamine- Asare, Wuytens ja eriti van Wolfswinkeli näol annab Utreg-i fännidele põhjendatud ootuse, et pärast 2004-2005 hooaega suudetakse end taas eurosarja murda.

                                Pidades silmas meeskonna juhtkonna optimismi seoses 2008-l Mammoeti 51 % lise omandamisega klubi aktsiapakist, loodetakse järgneva viie aasta perspektiivis tõusta liiga esikuuikusse. Kas just sel hooajal jalad nõnda kõrgele kannavad, on küsitav, kuid alusmüür võimalikuks kvalitattiivseks hüppeks on materjali (mängijad, treeneri staff) näol olemas.

                                9. Vitesse

                                Klubi ühe suurima võimaliku müügiartikli Ricky van Wolfswinkeli loovutamine konkurent Utrechtile on märkimisväärseim sündmus Gelredome-il.

                                Samas mitme laenul olnud palluri mängijateõiguste omandamine permanentselt- Nilsson, Buyis, Jenner- annab kolla-mustadele ootust, et eelmise hoooaja kümnes tabelipügal võib siiski saada kaitstud või isegi heal juhul ületatud, kui suudetakse kinni hoida puurivaht Piet Velthuizenist.
                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X