320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2015/2016

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Liiga hooaeg on läbi ning jäänud ainult copa.
    Langesid siis Verona, Frosinone ja täna Carpi.
    FORZA ITALIA FORZA ROMA FORZA CAPITANO IL MIO CUORE è GIALLOROSSO
    FORZA ANCHE SAMP E GENOA

    Matteo Pessina e Nicolò Barella “Perché non hanno vinto loro? Perché sono invidiosi, gelosi”

    Kommentaar


      Vahva lõpp. Toto Natale pennust, Toni pennust (eelviimane voor, Toni viimane mäng), Klose pennust ja Gila header - lahkuvad suured mängijad skoorisid.

      Kommentaar


        39 - With his goal vs Verona, Alberto Gilardino has scored vs 39 different opponents in Serie A, an all-time record (Baggio & Totti vs 38). Serial.

        Kommentaar


          Vaatame siis, kui mööda hooaja eel ennustatud sai.

          1. (minu ennustus 2.) Juventus
          (hooaja eel arvasin, et) "Kaod kogemuste osas suured, tulnutel läheb aega, et jalad alla saada ja veitsa on sellist vaheaasta vaibi kõigest tunda."
          Esimene poolaasta täpselt selline oligi, et Juventus eriline Scudettotiim ei tundunud ja korraks suutsid kõik Juventuse tänavuse hooaja vaheaastaks tembeldada. Aga hooaja teine pool oli täiesti müstiline.

          2. (4.) Napoli
          "Üldiselt siiski on Napoli selline meeskond, kes võib vabalt rallida esikolmikukohtadele kui ka, arvestades kui aktiivselt on meeskonda täiendanud ülejäänud konkurendid, kollapsida madalamale kui eelmisel aastal. Aga mina usun Sarrisse!"
          Seda, et Sarri tõstab eelmise aastaga sisuliselt identse meeskonna kolmandale-neljandale kohele, uskusin. Aga nii suurt usku Sarrisse polnud, et ta tuleb ja viib Napoli meeskonna rekordpunktidele. Luban Sarris enam mitte kahelda.

          3. (1.) Roma
          "Asjad timmis, eeldatavasti piisaks võiduks ka eelmise aasta tulemuse kordamine, millest võib ka scudettoks piisata. aga pigem ollakse täna isegi paremad"
          Roma tegigi korraliku punktitõusu, kuid eeldasin tipus tänavu kõvasti tasasemat liigatabelit kui eelmisel aastal, kus 80st punktist piisaks kindlasti võiduks. Kuid reaalsuses oli esikolmik muust liigast väga üle, seljatagused tiimid olid päris pasad.

          4. (3.) Inter
          "Üsna kindel näib olevat see, et Inter sammu edasi oma tasemes teeb, aga mina siin veel Meistrite Liiga meeskonda ei näe. Eriti arvestades asjaolu, et Mancini pole näidanud ned treenerina, kes suudaks sitast saia teha."
          Inter tegi küll korraliku tõusu tabelis, kaheksandalt kohalt neljandale, aga Meistrite Liiga meeskonda Interi siiski polnud (kuhu ma nad viimasel hetkel miskipärast siiski ennustasin).

          5. (7.) Fiorentina
          "Niisiis on meeskonna uuel peatreeneril Paolo Sousal valikult korralikult ning pinkki on väga sügav. Kuid teisalt siiski tundub, et olenemata suurepärasest pre-seasonist, on meeskonnal üldist taset ja nimesid mõnevõrra vähem kui konkurentidel (lisame siia ka Violafaktori ehk vaevalt ideaaltiimi kaaskord kokku saadakse) ja selle hooaja laeks peaks jääma Euroopa Liiga kohtadele mängimine."
          Enamvähem nii oligi. Meistrite Liigast oli asi kaugel ja mängiti Euroopa Liiga kohtadele.

          6. (11.) Sassuolo
          "Kui Zazast jäänud auk suudetakse täita ning noored teevad oma arengus sammu edasi, siis võiks Sassuolo väga vabalt konkureerida ka Euroopa Liiga kohtadele, aga pigem sellist sammu siiski edasi ei tehta."
          Näedsa, siiski väga ühtlase ja sügava tiimige see samm tehti edasi. Pole midagi öelda, kõva saavutus.

          7. (5.) Milan
          "Üldjoontes on ilmne, et Milani koosseis on märgatavalt parem kui eelmisel aastal, aga teisalt on neid küsimärgiga positsioone meeskonnas veel päris palju (keskkaitse, keskpoolkaitse) ja Meistrite Liiga kohale jõudmiseks läheks vaja suurt eneseületust nii Sinisalt kui ka enamikult mängijatelt ning ma oleksin sellise kollektiivse eneseületuse juhtumise osas pigem skeptiline."
          Umbes nii oligi, kuigi suvel kulutati palju, siis kogu see Milani meeskond on siiani veel nii suurte aukudega ja kreenis.

          8. (6.) Lazio
          "suvi meganõrk, kui viimastel aastatel on kõvad suved tehtud, siis oleks võinud ka tänavu paugutada."
          Olukorras, kus kõik ülejäänud meeskonnad täienesid märgatavalt, siis Lazio ei teinud sittagi ja ei saa imestada, et seljatagant mööda mindi.

          9. (17.) Chievo
          "Nagu Chievo ikka- kogemusi ja töömehi on, sära ja noori põnevaid mängijaid pole. 35 väravat, kole mäng ja napp püsimajäämine"
          10. (18.) Empoli
          "Aga üldjoontes tundub koosseis märgatavalt nõrgem kui eelmisel aastal ning olenemata 2-3 supervennast, kes veel tiimis alles on, ei oska ma küll stsenaariumit ette kujutada, kus Empoli suudaks eelmise hooaja taset hoida."
          Sellest ma ei saa siiani aru, et kuidas Chievo end üheksandaks suutis vedada. Tõttöelda muidugi ei vaadanud põhimõtteliselt sisuliselt ühtegi Chievo mängu tänavu, et ju jääb. Aga Empoli oli küll tänavu lahe tiim- terve meeskond koosneb mingitest 21-22 aastastest, kes möllasid ja kes kõik suutsid suure sammu tasemes edasi teha. Loodetavasti suudab Empoli, sarnaselt Sassuolo viimaste aastatega, meeskonna selgroo ikka alles hoida.

          11. (10.) Genoa
          "Ühesõnaga on Genua klubi seis selline nagu ta ikka hooaegade eel on. Algkoosseisu ennustamine on pea võimatu, uute tulijate tase on teadmata ning võimaliku lõppkoha ennustamine läheb alati mööda. Üldiselt tundub lisandunud meestel taset olevat, aga tavaliselt kipub nii olema, et kui ennustada Genoale ilusat hooaega, siis läheb neil kõik perse ja kui ennustada nõrka hooaega, siis teevad kõrge lennu."
          Genoa puhul oli eelmise hooaja põhjal viivuks lootust, et äkki on meeskond tagasi suures (loe: Euroopa) mängus, aga tänavu kukuti tagasi keskpärasusse. Aga oma iga-aastase rõlgete koosseisutõmblustega on Genoa muutunud minu jaoks üsna tüütuks ja häirivaks meeskonnaks liigas. Võiks nüüd mingitki järjepidevust edaspidi näidata.

          12. (8.) Torino
          "Esmapilgul vihjab kõik sellele, et kui kogenud mängumehed ootamatult ära ei kuku ja noored mängijad suudavad areneda, siis Torinot on ees ootamas taaskord korralik hooaeg ja tulevikki on helge."
          Ma ei saagi aru, et kuidas ja miks Torino esikümnest sellel hooajal välja kukkus. Eelmise hooaja võrreldes oli koosseis sisuliselt sama (miinus Darmian), kaitseliin mängijaid eraldi vaadates üks liiga ägedamaid, ründeski on mängijaid. Kummaline. Kahtlustan, et Torino puhul on tegu juhtumiga, mis tõestab, et ilma kõva poolkaitseta sa Itaalia liigas ei tee midagi.

          13. (15.) Atalanta
          Eelmise hooaja kollaps, kus peaaegu kukuti liigast välja, jäeti seljataha ning Atalanta on taaskord seal, kus tema koht on.

          14. (16.) Bologna
          "Bologna põhiülesanne viimasel kahel nädalal võiks olla 1-2 korraliku ründaja leidmine, aga isegi ilma nendeta peaks Bologna koosseis olema piisav, et joone peale jääda."
          Destro tuli ja joone peale jäädi ka ilusti. Järgmiseks aastaks ootaks juba top10 väärilist koosseisu.

          15. (9.) Sampdoria
          "Aga üldjoontes tundub siiski, et neid muudatusi on tiimis liiga palju, et hooaja alguses neilt head hoogu oodata ning edasi juba tekib küsimus, et kas Zenga suudab, kas poolkaitses on piisavalt taset ning kas keegi hakkab meeskonnas väravaid lööma. Ehk siis nagu öeldud- müstiline tiim, mis võib möllata nagu eelmisel aastal või siis ka täiesit kollapsida. Või siis teha kesktabelis “Meh” hooaja, millele panustaksin ise."
          Sellel korral tuli siiski variant b ehk täielik kollaps. Hea näide sellest, kuidas kohutava peatreeneri palkamine võib terve hooaja perse keerata.

          16. (13.) Palermo
          "Ühest küljest, koosseisu vaadates, tundus Palermo eelmise aasta tähelend natuke kõrgem kui koosseis eeldanuks. Teisalt on meeskond nii sügav ja tasemel, et ühel hetkel peaks sealt toimiva koosluse leidma. Lõpetakse veidi madalamal kui eelmisel aastal."
          Palermo kukkumine oli oodatav, aga selliseks relegatsioonimeeskonnaks muutumist ei oodanud. Aganoh, Zamparini värk.

          17. (12.) Udinese
          "tundub, et Udinese peab vaikselt leppima oma uue reaalsusega, kus mängitakse pigem teise kümne kohtadele."
          Nii ongi. Kunagisest pidevalt Euroopa Liiga kohtadele mängivast meeskonnast on paari aastaga alles jäänud napilt relegatsioonijoone peal olev tiim, kust enam ei tõuse esile ka ägedaid noormängijaid. Kahju.

          18. (19.) Carpi
          "Üldiselt selline ei liha-ei kala koosseis. Midagi nagu selles koosseisus on ja meeskonna lagi võiks olla eelmise aasta Empolile sarnane hooaeg, kus kaitse peab ja muidu ka mäng lippab. Aga pigem hetkeseisuga vajaks meeskond veel paari lisandust poolkaitsesse ja ründesse, et püsimajäämisest võiks rääkida."
          See on juba varasemast nähtud tõde, et päris SerieB meestega sa kõrgemal tasemel hakkama ei saa. Oli tore, aga loodetavasti järgmise aasta tõusjad on vähe aktiivsemad.

          19. (20.) Frosinone
          "Meeskond koosneb peamiselt oma karjääri madalamates liigades veetunud mängijatest, kelle nimed ei ütle suht midagi. Punane latern"
          Umbes nii oligi, ainult punase laterna koha võttis Verona vägivaldselt endale.

          20. (14.) Verona
          "Üldjoontes tundub, et Verona väga mures olema ei pea, sest relegatsiooni antud meeskond vaevalt kukub, kuid esikümme näib sellelgi aastal pigem unistuseks jäävat."
          Niipalju siis sellest. Verona kaitseliin tundus juba hooaja eel täielik katastroof, kuid ilmselgelt oli eeldus, et Toni-Pazzini ründeduo kahepeale 20-25 väravat suudab peksta ja selle pealt tuleb ka tulemus. Kui reaalsuses sai ründeduo kahepeal napilt kokku 10+ väravat ja kogu meeskond oli sisuliselt esimesest voorust alates täiesti kaoses. Nii kummalist ja ootamatult totaalselt kollapsi ei mäletagi viimastest aastatest.

          Kommentaar


            Algselt postitas count Vaata postitust
            20 – Carpi - kahju (18)
            19 – Frosinore – oleks pull ju näha mingit muinaslugu, kuidas väike klubi tuleb ja kõik eest pühib, aga ma lihtsalt ei kujuta ette kes vanadest olijatest Carpi ja Frosinore vastu punkte peaks kaotama. Reaalselt peaks väljakukkumise mäng käima ainult ühe koha peale, ülejäänud kaks ei saa kahekohalist punktisaldotki täis. (19) eks ta reaalselt täpselt nii oligi. Mäng käis viimase relegatsiooni kohale, kõik muu oli juba esimest mängust alates selge.
            18 – Chievo – Oleks nagu aeg. Kui kaotatakse eelmise hooaja B liiga klubidele punkte, siis on vägagi reaalne et hooaja viimasel päeval tehakse vajalik kukkumine ära. (9) võimas hooaja algus andis positiivse tõuke, et saaks ennast jälle sinna 10 piirimaile mängida.
            17 – Empoli (10) - meeldiv üllatus. Selle hooaja AS Roma B koondis. Näitasid, mida tähendab korraliku poolkaitse omamine.
            16 – Bologna – B liiga 4.koht pole just väga julgustav, aga teised kaks on palju nõrgemad ja ka a liigas on eelmisest hooajast alles klubisid kes on nõrgemad. Jääb kindlalt. (14) tundusid isegi tugevamad kui nende lõppkoht. Võeti punkte kõikidelt suurtelt, rikuti ära Juventuse rekordseeria jne. uuel hooajal peaks juba paremale kohale mängima.
            15 – Atalanta (13)
            14 – Udinese – taandareng jätkub. (17) taandarengu jätk lõppes peaaegu relegatsiooniga.
            13 – Palermo - taandareng. (16) ei leitud Dybla asemele kedagi, kes meeskonda veaks ja pidid higistama hooaja lõpuni et lõpuks siiski jääda.
            12 – Verona (20) - hooaja suurüllatus. nii sitta hooaega ei osanud kuidagi ette näha.
            11 – Sampdoria (15) kui sul on sitem kaitseliin kui Carpil, siis võib isegi pidada üllatuseks et ellu jäädi.
            10 – Sassuolo – väikeklubidest isiklik lemmik ja loodetavasti köetakse mõnele suurele korralik saun. Ei ole üldse kummaline kui Milaano klubid siit 0 punktiga tulema pääsevad. (6) kindlalt lemmik väikeklubi a liigas. maailma tasemel peatreener ja hulgi häid mängijaid said premeeritud euroopa kohaga. (Milan ja Inter said mõlemad ühe võidu)
            9 – Genoa – Materjali peaks olema et top10 mahtuda, mitte et sats tugev oleks, aga ülejäänud klubid on lihtsalt nõrgemad. (11) Chievolik mäng ja Cheivolik koht. Tõsine meh klubi, aga nagu öeldud, siis sitemad klubid jäid seljataha ja lõpetati täpselt seal, kus oli nende tase.
            8 – Torino – Ainuke meeskond ülejäänud meeskondadest, kes võib olla must hobune ja napsata kellegi eest Euroliiga koha. (12) euroopas põleti masendavalt, mustaks hobuseks ka ei saanud, pigem pisike taandareng.
            7 – Inter Milan – Teine pre seasonil meedias üle haibitud meeskondadest. Sisu on enamvähem sama mis eelmisel hooajal, ainult et peatreener on kordades nõrgem. Kovacici müügiga lasti ennast kaks kohta tabelis allapoole. Jovetic pole pm 2 hooaega palli katsunudki ja nüüd peaks Icardiga ilma looma? Ärme kujutame ette. (4) Ülehaibitud meeskond sai esimesel poolajal palju 1:0 lucky võite, mida tegelikult välja teeninud polnud ja selle rasva peal uimerdati euroopasse. Kui suvel just midagi müstilist ei toimu, siis tehakse euroopas Toriinot ja koduliigas langetakse paar kohta alla poole.
            6 – Fiorentina – eelmise hooaja ühest tugevast on saanud keskpärane „udinese“. Kahju, aga eks lillade elu pole kunagi kerge olnud. Pakuvad mõned ilusad mängud ja mõned väga kohutavad fopaad. (5) enamvähem nii oligi. mõned ilusamad perioodid ja mõned väga inetud perioodid ja kuidagi koperdati euroopasse. Euroopas peaksid siiski hea tulemuse tooma.
            5 - AC Milan – pre seasoni kõige ülehinnatum meeskond Itaalias. Kaitseliin on sama mäda nagu eelmiselgi hooajal, kokkumäng on null, poolkaitses ei oska keegi palli edasi toimetada. Puhtalt paari B kategooria ründajaga maailma tugevaimas liigas ilma ei tee. Ennustan nii kõrget kohta, kuna eeldan et päris nii palju ei komistata ja rabistata nagu eelmisel hooajal. (7) napsati ära Interile ennustatud koht. Pole varem nii täppi muidu midagi ennustanud. Kaitseliin oli sama mäda nagu eelmisel hooajal, kokkumäng oli 0, poolkaitses ei osatud palliga midagi teha. hämmastav kuidas nii sita olemisega suudeti top 10 saada.
            4 – Lazio – Treener pidavat neil peast normaalne olema. Selle eeldusega peaks suht sama meeskonna mis eelmisel hooajal 4.da kohani välja venitama. Suureks tagasilöögiks saab Candrevale kaptenipaela mitte andmine ja sellest tulenevad meeleolu kõikumised. (8) Candreva demoraliseerimisega lasti endale mitu lasku jalga ja sealt püssist ei tulnud sel hooajal väga midagi. Nooremad staarid ka väga särama ei hakanud ja nii veeretatigi see mitte midagi ütlev hooaeg kuidagi lõpule.

            3 Napoli – Kõige väiksema kisaga hooaja eelseid valmistusi teinud mehed. Usun et euroopa kohtadele on neil kõige rohkem asja. Vahe teise kohaga püsib minimaalne kuni lõpuni. Hoiame lõuna klubide lippu kõrgel! (2) vahe teise kohaga püsis minimaalne kuni lõpuni, kahjuks jäi peale Napoli. Üle pika aja on Itaalia poolt CLis esindatud ka reaalselt kolm nende kõige tugevamat meeskonda. Loodetavasti ei tehta Higuaini rahaks, sest ilma temata oleks Interiga 4 koha peale madistatud.

            2Juventus – palju vigastusi ja olematu kate pensionäridest kaitsjatele, kes siis kas vigastuse või kaartide korral jätavad meeskonda suure augu. Lisaks pole poolkaitses ühtegi maailmaklassi söödumasinat. Kohtunike, ehk siis vana rasva peal, lastakse teise kohani välja.Hea õnne korral ebaõnnestub juba hooaja algus ja meeskond läheb väiksesse paanikasse. (1) erinevalt eikast sai see ennustus antud enne avamängude fopaad. tiitel võideti tänu ja ainult tänu Rudi Garciale. Abiks olid ka vähesed vigastused ja kohtunike poolt andmata jäetud kaardid (vaata ka Bonucci vs referee ja Higuain vs referee).

            1
            AS Roma – Maailma parim ründe- ja poolkatseliin toodavad oma. Enne akna sulgemist täiendatakse ka äärekaitse. Keskkaitses on täiesti aksepteeritavad jormid Manolas ja Castan. Vahe teise kohaga võib jääda õhukeseks kui emb kumb neist lati alt läbi suruma hakkab. (3) Enne akna sulgemist äärekaitset ei täiendatud, keskkaitses jäi Castani teine tulemine tulemata ja võrdväärset paarilist Manolasele ei leitud, tipuründaja sai rahvusvaheliseks klouniks, peatreeneriks oli hooaja esimeses pooles totaalne debiilik, kes mängis kõik reaalsed tiitlivõimalused juba okstoobriks maha. Seda arvesse võttes oli kolmas koht väga tubli ja kui vaadata hooaja teist poolt siis uuel hooajal ei ole enam liigas võrdväärseid vastaseid.


            Väravaküttide esikolmik – Dzeko , Icardi, Dybala -

            Parim mängja – Keegi poolkaitseliinide meestest Napolist või Fiorest, kes veab meeskonna nii kõrgele. - parim mängija oli Napolist, kuid mitte poolkaitsest.

            Suurim pettumus – Milaano klubide ülehaipimine toob päris ränga reality checki. Meeskonnad hävivad suht kiirelt suure pasarahe saatel. Individuaalselt satub väga suure kriitika alla Juudas#13, kes peale oma 25 millist müüki ei lähe hooaja lõpus isegi tasuta andes kaubaks. Teine mees kes veab hooaja perse on Khedira – sakslased üldjuhul kusevad ennast maailma parimas liigas täis. Kolmas indiviid on Mancini, kes suudab Garcialt maailma kõige sitema taktiku tiitli uhkelt ära võtta. - enamvähem täppi. Juudas oli hunnik sitta, Mancini oli ainus treener kes suutis Garciat matkida ja Khedira oli lihtsalt lamp - ei midagi eriti halba aga ei midagi head.

            Suve parimad ostud – Juve väravamasin Dybala, kes iganes Rooma äärekaitsesse ära tuleb (hetkel peaks see olema Digne) ja Miranda peaks individuaalselt suht hea olema. - võib ka anda kolme miinuse. Dybala ei saanud piisavalt mänguaega et olla piisavalt palju lüüa, Rooma äärekaitset ei tulnudki ja Miranda oli ainus põhjus miks Inter nii kõrge koha saavutas.

            Coppa võitja – AS Roma - Finaaliks oleks pidanud võitma 3. ja teise liiga klubi. Garcia jaoks oli see liiga raske pähkel. Spalletti Rooma võidaks Coppa finaalis Juvet.

            Esimesena saab kinga Palermo tüür Giuseppe Iachini - esimesena vabastati Carpi treneer Castori, Iachini oli kahjuks alles neljas.
            kokkuvõte, 64 kohapunkti mööda.
            FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
            sigpic

            Kommentaar


              Ühe traditsiooniks saanud postituse võiks veel ära teha ehk eika sümboolne koosseis hooajal 2015/2016.
               
              __________________________Abbiati
              Maggio__________Nesta______________Thiago Silva_____Balzaretti
              ___________Hernanes______Cambiasso____Hamsik______ _________
              _________Eto`o____________Cavani_______Di Natale____________



               
              ____________________Buffon
              Maicon______Barzagli_________T.Silva______Chiellin i
              _____De Rossi_________Pirlo__________Vidal
              _____Di Natale________Zlatan________Cavani



               
              _____________________Marchetti
              _____Barzagli__________Bonucci__________Chiellini
              Cuadrado_____Vidal_____Montolivo___Hamsik____Asamo ah
              _____________Totti_______________Cavani


               
              _____________________Buffon
              _____Albiol___________Benatia__________Chiellini
              Cuadrado_____Vidal___Strootman___Pjanic____Asamoah
              _____________Tevez___________Immobile



               

              _____________________Buffon
              Lichtsteiner____Bonucci_______deVrij_______Holebas
              ______Pjanic_________Marchiso______Parolo(/Pogba)
              ______Tevez___________Toni________Candreva(/Anderson)




              Sissejuhatuse võiks kopeerida eelmisest aastast ehk taaskord muutus Serie A jälgimine hooaja viimases kolmandikus, kui ainus oluline tiitel ehk Scudetto oli sisuliselt selge, üsna suvaliseks ja harvaks, mistõttu absoluutsele tõele koosseis ei pretendeeri ja nii mõnigi mängija võib teenimatult mainimata jääda või saada vastupidiselt liigselt pärjatud. Aga mis seal ikka. Taktikaks sellelgi aastal 433, millega kõik tippmeeskonnad (va Juventus) edu saavutasid.

              Väravavaht
              On olnud hooaegasid, kus Buffoni pärjamine tundub raske. Kuidas üleüldse saab võrrelda kivikõva kaitseliini seljataga olevat väravavahti väravavahiga, kes saab mängus ridamisi paraadtõrjeid teha. Kuid sellel aastal on tahtmise korral väga keeruline kedagi Gigiga isegi konkureerima mõelda. Juventuse esikinda hooaeg, kui krobeline algus kõrval jätta, oli sisuliselt veatu ja mees suutis teha omal positsioonil ühe parima hooaja läbi aegade. Lõpuks jäi puudu ainult 27 minutit, et Buffon oleks hoidnud enda seljataguse 1000 minutit puhtana. Täiesti müstiline saavutus, eriti arvestades, et Juventuse kaitseliin ei tundunud tänavu üldse nii kindel nagu varasematel aastatel. Ülejäänud meestest vääriks enim äraväärimist Handanovic, kelle roll hooaja alguses olnud Interi 1-0 seeriates oli üsna arvestatav ja kes oli tänavu statistiliselt ehk parim kollkiiper. Ülejäänud liigituvad pigem "meh" seltskonda*

              * kui Donnarummat nooruse eest just ei tahaks esile tõsta, mida mina ei taha.

              Paremkaitse
              Äärekaitse on läbi aastate* olnud liigas nõrk positsioon, kus silmapaistvaid kahesuunalisi mängijaid liigas lihtsalt pole. Ründesuunal osavad mängijad lasevad kaitses sitta läbi ja kaitses osavad mängijad on ründesuunal puujalad. Reaalseid kandidaate, kelle hooaega saab esile tõsta on kolm. Esiteks Bruno Peres, kelle puhul ei saagi aru, et kas ta tundus nii hea, sest ülejäänud meeskond oli üsna nigel ta ümber või ongi tegu päris kõva mängijaga. Teiseks Vrsjalko, kes juba mitmendat hooaega järjest on Sassuolo üks vingemaid ja eelkõige stabiilsemaid mängijaid. Kolmandaks meheks on Roma Florenzi, kelle puudused kaitsjana muidugi kriiskavad teravalt (eriti suurtes) mängudes silma, aga samas seda ilusam on vaadata mehe tõuse ja panust rünnakule. Jääme siis näiteks Vrsjalko juurde, kuigi võiks olla ükskõik, kes mainitud kolmikust.

              * erandina eelmine aasta
              ** napilt jäid nimekirjast välja Lichtsteiner, Hysaj ja Abate, kes olid enamvähem okeid.

              Keskkaitse
              Keskkaitsjate osas võiks ju pikalt rääkida meestest, kes justkui vääriksid sümboolses tiimis kohta. Barzagli on siiani sama stabiilne täkk nagu varasematel aastatel, Koulibaly näitas Sarri käe eriti robustselt silmatorkavat jõumängu, Viola Rodriguez ja Milani Romagnoli ja Interi Miranda või Murillo oli tubli*. Personaalselt meeldisid veel eriti Sassuolo Acerbi ja Empoli Tonelli mäng. Aga reaalsuses pole siin suurt midagi keerutada. Liigas on hetkel kaks keskkaitsjat, keda julgeks tänavuse hooajal lugeda täielikuks maailma tipptasemeks- Bonucci ja Manolas**.

              * ma täpselt enam ei mäleta, et kumma kohta Tursk iga kord joogisena toonitas, et tegu on tegelikult liiga parima kaitsjaga. vist oli Miranda.
              ** okei, Manolase vastu räägib muidugi see, et meeskond tervikuna imes korralikult sisse, aga ega kreeklane ka igalepoole jõua.

              Vasakkaitse
              Nagu kaks lõiku tagasi öeldud, siis äärekaitsjatega pole seis hea. Fiorentina Alonso jäi näiteks mängudes silma, Napoli-Roma Ghoulam-Digne olid nagu enamvähem*, Lazio Lulic oli enamvähem, Bologna Masina on tänu noorusele küll räiget haipi saanud, aga samas Bologna umbkaitses ongi kergem silma paista. Nendest nimedest valides jääksin vast esimese juurde. Kuid nendest kõikidest mängijatest mängis Alex Sandro küll ligi kaks korda vähem mänguminuteid, kuid nende minutitega oli ilmselge, et noor brass on kogu sellest ülejäänud kambast ka vähemalt kaks korda parem mängija. Niisiis jääme Alex Sandro juurde**

              * kuid samas pahatihti ka tiimi nõrgimad lülid
              ** üldjoontes mulle ei meeldi pärjata mängijaid, kes ei saa pooligi mänge kirja, aga Alex Sandro oli oma väiksemate mänguminutite juures siiski mees omast klassist.

              Keskpoolik
              Esimese nimega on lihtne. Pogba oli liiga parim keskpoolkaitsja ja seda väga-väga selgelt. Noormees, kes eelmistel aastatel napilt sümboolsest koosseisust kõrvale jäänud, tegi Vidali-Pirlo lahkumisega koos suure sammu tasemes edasi. Edasi on juba keerulisem. Esikolmikust kõrvale jäänud tiimidest võiks esile tõsta kindlasti Empoli poolkaitsjaid eesotsas Saponaraga, Fiorentina kooslust eesotsas Valeroga, Lazio Biglia on üsna timm mängija, Sampdoria Fernando oli nähtud mängudes igal pool ja Milani Bonaventura tundus üks väheseid mängjaid, kes puna-valgetes ründesuunal mingitki biiti jagas.

              Kuid reaalsuses peab viimased kaks kohta ära jagama 2 Roma ja 3 Napoli mängija vahel. Napoli keskväljatrio on Higuaini tõttu saanud teenimatult vähe tähelepanu, sest tegu on erakordselt hästi teineteist täiendava trioga, kes kõik tegid täiesti suurepärase hooaja. Jutt siis Allan-Jorginho-Hamsik triost, kus esimene on lõhkus, teine alt ehitaja ja kolmas siis igalpool olev box-to-box poolkaitsja. Päris Vidal-Pirlo-Marchisio trioga tegu pole, aga arvestades, et kõigil kolmel on eeldatavasti parimad mängija-aastad alles ees, siis ootan huviga, et mis edasi saama hakkab. Kolmest mehest oli mulle personaalselt sümpaatseim ehk Allan, aga reaaluses oli meeskonnale endale olulisem vast Hamsiku panus.

              Kolmandale kohale kandideerivad taaskord Roma duo Pjanic-Nainggolan. Kuna eelmistel aastatel olen alati Pjanicit Nainggolanile eelistanud ja kuna juba üks rõve soeng on nagunii meeskonnas sees, siis eelistame sellel aastal Nainggolani (reaalsuses oli vist Belgialane kraadi võrra ägedam ka seetõttu, et Pjanici tippaeg jäi hooaja algusesse kui Roma oli nii ja naa, aga Nainggolani möllamisega koos, mis tuli koos Spalettiga, kaasnesid Romale ka punktid.

              Rünnak
              Taaskord on kahe nimega lihtne. Higuain on liiga ilmselge MVP oma müstilise 36 väravaga. Dybala saldot 19 väravat + 9 söötu on ka väga raske kõrva jätta- eriti arvestades ka Dybala mängustiili ja olulisust Juventuse mängule. Kolmanda nimega on keerulisem. Väravate poolest sobiks justkui Bacca või Icardi, aga kumbki meeskondade mängupildile väljaspool skoorimist juurde ei anna. Kuni jaanuarini olnuks kindel mees kolmandale positsioonile Insigne, aga Napoli minimees kustus hooaja teises pooles täielikult (alates veebruari algusest 2 väravat + 0 söötu). Sarnast ebastabiilsust näitasid üles nii Pavoletti (möllas hooaja keskel), Belotti (möllas hooaja lõpus), Ilicic (pahatihti mängudest kadunud). Kõne alla võiks tulla ka El Shaarawy või Salah. Laias laastus viska üht ja võta teist keiss, kus valikut, kellega rahul oleks, justkui polegi. Aga paneme siis näiteks Insigne, kes hooaja esimesed 5 kuud oli super.

              Peatreener
              (-e- hilisemalt juurdelisatud tekst)
              Reaalseid kandidaate on kolm. Di Francesco suutis Sassuolo viia Euroopasse (eelmise aastaga võrreledes +12 punkti), Sarri suutis viia meeskonna Meistrite Liigasse (eelmise aastaga võrreldes +19 punkti) ja Allegri suutis suuresti restardi saanud meeskonna viia taaskord tiitlile (eelmise aastaga võrreldes +4 punkti). Kas kõvemaks saavutuseks pidada stabiilset arengud a la di Francesco, kaks aastat sita peatreeneri all vaevelnud meeskonna viimist meeskonna reaalsele tasemele a la Sarri või juba kõik võitnud meeskonna järjekordset motiveerimist ja rekordite tegemist Allegri moodi? Puhas maitse asi, aga tänu Coppa finaali jõudmisele annan eelise Allegrile, kuid reaalselt vääriksid äramainimist kõik kolm.*

              *äramainimst väärivad veel Empoli Giampaolo, Chievo Maran ja Roma Spalletti.

              tl;dr Jasperile
              ________________________Buffon
              Vrjsalko________Bonucci__________Manolas_____Alex Sandro
              ___Nainggolan____________Pogba__________Hamsik
              _____Dybala_____________Higuain_________Insigne

              Kommentaar


                Algselt postitas eika Vaata postitust

                Peatreener

                Allegri. Põhiboss

                tl;dr Jasperil
                ________________________Buffon
                Vrjsalko________Bonucci__________Manolas_____Alex Sandro
                ___Nainggolan____________Pogba__________Hamsik
                _____Dybala_____________Higuain_________Insigne
                Võib rahule jääda. Kaks viga oli. 9golli ei saa kuidagi eelistada hooajal läbivalt mänge otsustanud Pjaniciga, kes andis liigas ka rekordilised 12 söötu (samal pulgal Pogbaga) ja lõi 10 väravat, ehk siis duubel, nagu Insignel.

                Teine viga oli peatreener, kus tuleks arvesse võtta mitte esikohta, vaid suurimat positiivset muutust toonud arhitekt. Esikohale pakkusid kõik targemad mehed Sarri, kuid kuna hooaja lõpus kuses ennast täis ja liiga parimatest parim Spalletti sai ainult pool hooaega (19 mängu, 1 kaotus, 4 viiki, 15 võitu. 47:19 värvatevahega, meeskonnaga mis oli ehitatud Garcia jaoks on muidugi fenomenaalne), siis peab võitjaks kuulutama Sassuolo euroopasse viinud Eusebio Di Francesco. Allegri oleks nende järel neljas.
                FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                sigpic

                Kommentaar


                  Vinge töö eikalt. Mis ma tahan öelda, et pole need äärekaitsed midagi nii sitad (võõreldes muu maailmaga). Et noh see ongi suht putsis positsioon kus ei saa jumalana paista. Pead mingite väikeste väledate ääreründajatega võid jooksma ja siis tihti ka tagapostis mingite tornründajatega jebima.

                  Kommentaar


                    Ja lõpetuseks klassikaline ausa jalgpalli tabel ka. Seekord siis Napolifänni tehtud (varasemad Romafännide poolt):



                    http://www.superscommesse.it/notizie/errori_arbitrali__la_classifica_senza_sviste-2281.html




                    Ja siin PaddyPoweri oma (vist):

                    Kommentaar


                      Algselt postitas count Vaata postitust
                      Võib rahule jääda. Kaks viga oli. 9golli ei saa kuidagi eelistada hooajal läbivalt mänge otsustanud Pjaniciga, kes andis liigas ka rekordilised 12 söötu (samal pulgal Pogbaga) ja lõi 10 väravat, ehk siis duubel, nagu Insignel.
                      ma olen igal aastal Pjanicit eelistanud nii Juventuse vendadele kui ka Nainggolanile. Kui sellel aastal sama teinuks, siis oleks minu mancrush Pjanici suhtes liiga ilmne.

                      Algselt postitas count Vaata postitust
                      Teine viga oli peatreener, kus tuleks arvesse võtta mitte esikohta, vaid suurimat positiivset muutust toonud arhitekt. Esikohale pakkusid kõik targemad mehed Sarri, kuid kuna hooaja lõpus kuses ennast täis ja liiga parimatest parim Spalletti sai ainult pool hooaega (19 mängu, 1 kaotus, 4 viiki, 15 võitu. 47:19 värvatevahega, meeskonnaga mis oli ehitatud Garcia jaoks on muidugi fenomenaalne), siis peab võitjaks kuulutama Sassuolo euroopasse viinud Eusebio Di Francesco. Allegri oleks nende järel neljas.
                      Peatreeneriga läks veitsa üle jala, jah, sest ühes jorus kirjutades läks lõpuks kiireks. Põhjendan peagi ilusti ära ka, et miks Allegri.

                      Algselt postitas cannuman Vaata postitust
                      Vinge töö eikalt. Mis ma tahan öelda, et pole need äärekaitsed midagi nii sitad (võõreldes muu maailmaga). Et noh see ongi suht putsis positsioon kus ei saa jumalana paista. Pead mingite väikeste väledate ääreründajatega võid jooksma ja siis tihti ka tagapostis mingite tornründajatega jebima.
                      Nii ja naa. Mis on Juventuse suurim mure enne suve - pädev paremkaitsja on puudu. Mis on Roma suurim mure enne suve - äärekaitsjad, sest Florenzi pole veel päris see ja Digne pole ka päris see. Mis on Napoli suurim küsimärk meeskonnas - äärekaitsjad, sest muu tiim on totaalne maailmklass. Interil polnud stabiilseid variante, Milanil polnud jne. Ühesõnaga on kõikidel suurte tiimidel antud positsioonis augud.

                      Kommentaar


                        Võrreldes kellega? Inglismaa suurtega? Hispaania suurtega? Buyerniga? Et noh kui Barca või Bayerni kaliibriga mehi pole, siis on kohe putsis? Maailmaklass on top 3 mees omal positsioonil? Top5? Top10?

                        Et noh Florenzit ajavad taga barca tegelased ja Digne on frantsusmaa koondises näiteks. Ma ei tea. Minuarust ei ole nii selgelt putsis et muu maailm mingi valgusaasta kaugusel on.

                        Kommentaar


                          Opta team of the season



                          Peale minu ikka keegi veel kes Vazquezi hindab

                          Kommentaar


                            Nüüd võib vist rahus hooaja lõppenud kuulutada: The Bandinis 2016: an utterly exhaustive review of the Serie A season

                            Kommentaar


                              Kommentaar


                                Serie A panus EMile (väljalaenatud mängijad on loetud emaklubi ridadesse). Cagliari saadab EMile sama palju mängijaid nagu Inter ja Como sama palju kui Milan. Võimas.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X