320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Hollandi jalgpall

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    21 voor

    Vitesse2 - 0FC Groningen
    SC Heerenveen1 - 0FC Twente
    PSV Eindhoven4 - 0PEC Zwolle
    Heracles1 - 1ADO Den Haag
    Excelsior2 - 2FC Utrecht
    AZ Alkmaar2 - 2Roda JC Kerkrade
    Sparta Rotterdam1 - 0Willem II
    VVV-Venlo1 - 0Feyenoord
    Ajax3 - 1NAC Breda

    Tabeli kaks esimest said üsna kindlad võidud ja kuna AZ ja Feyenoord kaotasid punkte, siis kindlustasid PSV ja Ajax oma positsioone kui CL kvalifitseeruvad tiimid.

    Feyenoordi kaotus oli seda üllatavam, et nelja päeva eest oldi karikasarjad välja lülitatud PSV. Kaotus Venlole rebestas vahemaa liidri PSV-ga juba 19-le silmale.

    Tabeli lõpufaasis kaotas taaskord Verbeeki juhendatav Twente ning alates novembri algusest, mil Gertjan Enschede pundi ette toodi on ta suutnud võita liigas vaid 1 mängu ning seetõttu sipleb liiga neljanda eelarvega klubi ikkagi relegatsioonitsoonis piirimail. Viimase kolmena platseeruvad hetkel NAC, Roda ja Sparta. Rotterdami satsile oli võit Willem II üle esimene ning Dick Advocaadi treeneripingile toomine pole seni end õigustanud. Kõige vähem punkte ning kõige nõrgem väravate vahe.

    Tabel

    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      Ma vaatan hollandis CL playoffi teemat enam üldse pole? Kaks esimest on automaatselt alagrupifaasis?

      Kommentaar


        Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
        Ma vaatan hollandis CL playoffi teemat enam üldse pole? Kaks esimest on automaatselt alagrupifaasis?

        Ei ole. Mõlemad mängivad eelringe. Meister alustab 3 eelringist Champions Route-s (sinna kuuluvad veel tugevamatest Kreeka, Austria, Taani, Rumeenia jne. meistrid). Peaks ikkagi olema läbitav teekond kui ei flopita.

        Liiga teine mängib aga non champions route-i ja seal tulevad vastu rankingu 5-15 teised ja kolmandad klubid. Ehk teoreetiliselt võivad vastu tulla Lyon, Spartak, Benfica/Sporting, Dinamo Kiiev jne. Tunduvalt keerulisem teekond grupifaasi jõuda.

        Samas tänu uuele formaadile pääsevad rankingu 4 tippriigi 4 esimest automaatselt grupifaasi (Hispaania, Inglismaa, Saksamaa ja Itaalia). See muidugi kergendab mõnevõrra Eredivisie 2 klubi konkurentsi, kuid siiski on selge eelis grupifaasi pääseda Hollandi meistriks tuleval satsil.

        EDIT: Ronald Koemaniga sõlmis KNVB neljaaastase lepingu kuni 2022 a mm-i lõpuni, et endisest Evertoni lootsist saaks uus Hollandi koondise peatreener. Tema tiimi kuuluvad Kees van Wonderen kui abitreener, Patrick Lodewijks väravavahtide treener ning Jan Kluitenberg füsioterapeudina. Nico-Jan Hoogmast saab uus KNVB tehniline direktor.

        Peale Koemani olid veel optsioonid Peter Bosz ning Frank de Boer kuid neist kolmest on Koemanil kõige rohkem rahvusvaheliste mängude kogemusi ja üht-teist ka ette näidata saavutuste vallas. Bosz pole midagi võitnud ja võib olla natuke liiga ühekülgse taktikaga polnud sobiv ning de Boer on peale Ajaxist lahkumist üsna ebaõnnestunud esitusi treenerina näidanud.
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          22 voor

          PEC Zwolle3 - 2SC Heerenveen
          FC Utrecht1 - 0Sparta Rotterdam
          PSV Eindhoven1 - 0Excelsior
          FC Twente0 - 4AZ Alkmaar
          NAC Breda6 - 1Heracles
          Roda JC Kerkrade2 - 4Ajax
          Willem II3 - 0VVV-Venlo
          ADO Den Haag1 - 0Vitesse
          Feyenoord3 - 0FC Groningen

          Tabeli esimesed kaks võtsid kolm punkti ja hoiavad stabiilselt oma kohti. AZ lausa hävitas relegatsioonitsooni kukkunud Twente Grolsch Vestel ja see avaldab üha enam survet Twente lootsile Gertjan Verbeekile tema töökoha säilimise osas.

          Feyenoord möödus võrdsete punktide juures PEC Zwollest tänu oluliselt paremale väravate vahele. Rotterdami hiiglase võidumängus Groningeni vastu lõi kauni värava van Persie, mis oli rohkem kui 13 aasta ja 358 päeva järel tema esimene värav Eredivisies. Tegemist peaks olema liiga ajaloo omapärase rekordiga, kui üks mängija niivõrd pika pausi järel taaskord skoorib.

          Euroopa Liiga play-off kohtade peale hoiavad 7 hulgas kohti Utrecht ning Vitesse, kellest viimane pidi vastu võtma kaotuse ADO-le ja seetõttu langes koha võrra tahapoole.

          Vooru suurima võidu saanud NAC möödus Twentest ja platseerub nüüd otse väljakukkumistsoonist napilt üleval ehk 15 kohal. Twente, Roda ja Sparta moodustavad viimase kolmiku.

          Tabel

          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            23 voor

            FC Utrecht2 - 1PEC Zwolle
            Heracles1 - 0Willem II
            Sparta Rotterdam1 - 2PSV Eindhoven
            AZ Alkmaar0 - 0VVV-Venlo
            SC Heerenveen1 - 1Roda JC Kerkrade
            Ajax2 - 1FC Twente
            Excelsior0 - 0NAC Breda
            Vitesse3 - 1Feyenoord
            FC Groningen0 - 0ADO Den Haag

            PSV ja Ajax jätkasid võidulainel ja kaugenesid üha enam oma jälitajatest AZ-st ja Feyenoordist. Viimased kaotasid punkte ning Feyenoord jäi suisa nulli peale kui Vitesse vastu mindi juhtima kuid lasti peale seda kolm sisse ja kõige lõpuks tuli kohtumine lausa üheksakesi lõpetada. Valitsev meister on hetke liidrist PSV-st juba 22 punktiga maas ja isegi tabeli kolmandast AZ-st lahutab juba märkimisväärne 8 silma.

            Top 7 sees ehk Euroopa Liiga play-off kohtadel asuvad hetke seisuga Feyenoord, PEC Zwolle, Utrecht ja Vitesse. Sealt allapoole on tekkinund samuti kerge vahemaa kui ADO Den Haag 8 kohal jääb Arnhemi satsist maha omakorda viie punktiga.

            Relegatsioonitsoonis jätkavad endiselt Roda, Twente ning Sparta. Ainsana teenis neist kolmest selles voorus punkte Roda, kes viigiga Heerenveeni vastu tõusiski Enschede pundist napi punktiga mööda.

            Tabel

            Wij komen terug met de cup in de hands

            Kommentaar


              Karol Metsa NAC on häid esitusi teinud. Lootus,et jäävad püsima.

              Kommentaar


                Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
                Karol Metsa NAC on häid esitusi teinud. Lootus,et jäävad püsima.
                11 vooru veel minna kuid isegi kui üleminekumängudele jäädakse, siis pigem peaks nad seal kõrgliigasse püsima jääma. Viimaste voorude esitused on olnud head ning teatud stabiilsust on esitustes märgata võrreldes siin aasta lõpu allakäiguga.
                Wij komen terug met de cup in de hands

                Kommentaar


                  24 voor

                  VVV-Venlo1 - 1FC Groningen
                  Vitesse1 - 2Excelsior
                  NAC Breda1 - 3AZ Alkmaar
                  PSV Eindhoven2 - 2SC Heerenveen
                  ADO Den Haag2 - 1Willem II
                  Roda JC Kerkrade1 - 4FC Utrecht
                  FC Twente1 - 1Sparta Rotterdam
                  Feyenoord1 - 0Heracles
                  PEC Zwolle0 - 1Ajax

                  Vahe liidrite vahel vähenes, kuna PSV kaotas teist korda sel hooajal punkte Heerenveenile. Tolle mängu küsitavaim otsus oli kohtunik Dennis Higleri punase kaardi andmine võitlusolukorras Lozanole. Täna peetud PEC-Ajaxi mängus toimus üsna sarnane intsident, kus Huntelaar lõi küünarnukiga näkku PEC-i kaitsjale Bram van Poolenile, kuid ei saanud selle eest isegi mitte kollast.

                  Feyenoordi võidumängus skooris esimest korda algkoosseisu kuulunud van Persie. Too värav jäigi ainsaks ja aitas neid võidule. Üllatuskaotuse sai Vitesse, kes alles eelmises voorus alistas Feyenoordi. Nüüd vannuti kodus alla Excelsiorile. Utrecht on sel aastal uue treeneri Jean-Paul de Jongi käe all kaotuseta ning tänane võit Roda üle tõstis nad tabelis viiendale kohale. Euroopa Liiga play-offi kohtadel jätkavad veel PEC ja Vitesse.

                  Tabeli lõpus toimus oluline vastasseis Twente ja Sparta vahel, mis võitjat ei andnudki. Endiselt jätkab Enschede sats Verbeeki juhtimisel 16 kohal (vaid 1 võit liigas tema käe all) ning kaks viimast on Roda ja Sparta.

                  Tabel

                  Wij komen terug met de cup in de hands

                  Kommentaar


                    25 voor

                    FC Groningen1 - 1NAC Breda
                    AZ Alkmaar2 - 1Sparta Rotterdam
                    Heracles2 - 1PEC Zwolle
                    SC Heerenveen0 - 1Excelsior
                    VVV-Venlo2 - 2Vitesse
                    Ajax0 - 0ADO Den Haag
                    Feyenoord1 - 3PSV Eindhoven
                    Willem II1 - 0Roda JC Kerkrade
                    FC Utrecht3 - 1FC Twente

                    Vooru keskseimas mängus alistas PSV de Topperis Feyenoordi 3:1. Muljeeavaldav võit suurendas Cocu pundi edumaad Ajaxi ees taaskord seitsmele punktile kuna Amsterdami sats pidi kodus leppima 0:0 viigiga ADO vastu. Kuna AZ alistas Sparta, siis on hetkel Alkmaari sats kõigest viie silma kaugusel ja pigem peab Erik Ten Hagi muretsema selle pärast, et teine koht oleks stabiilselt kindel, mis teadupärast tagab CL eelringi pileti.

                    Feyenoordi kaotus ja Utrechti võit tähendas seda, et viimae tõusis tabelis neljandale reale ning jättes valitseva meistri viiendale reale. PEC kaotas selles voorus ja jäi kuuendaks. Seitsmendat kohta hoiab Vitesse, kes pidi pettumust valmistava viigiga VVV Venlo vastu leppima.

                    Tabeli lõpus parandas oma positsioone Willem II ja seda võiduga Roda üle. Nüüd lahutab viimast kolmikut (Twente, Roda, Sparta) 15 tabelikohast (NAC) juba 4 punkti.


                    Tabel

                    Wij komen terug met de cup in de hands

                    Kommentaar


                      Jäin neid CL ja EL uuendusi vaatama ja eeldasin, et Hollandist oleks lihtsam kvalifitseeruda kumbagi nendest sarjadest... aga... enda üllatuseks avastasin liigade koefitsente vaadates, et Hollandi leiab alles 13. (!!) kohalt.

                      St et igati rikkaliku ja kuulsa ajalooga riigist on selles reitingus eespool "jalgpalligigandid" nagu Šveits, Tšehhi ja Ukraina!!!

                      Kui see panna kokku viimase aja rahvuskoondise kohutava käekäiguga siis on vist kohane öelda, et tulbimaa vutt on tõsises kriisis? Või mida kohalikud ja asjaga kaugelt sügavamalt kursis olevad eksperdid arvavad?

                      Kommentaar


                        Algselt postitas rainis007 Vaata postitust
                        Jäin neid CL ja EL uuendusi vaatama ja eeldasin, et Hollandist oleks lihtsam kvalifitseeruda kumbagi nendest sarjadest... aga... enda üllatuseks avastasin liigade koefitsente vaadates, et Hollandi leiab alles 13. (!!) kohalt.

                        St et igati rikkaliku ja kuulsa ajalooga riigist on selles reitingus eespool "jalgpalligigandid" nagu Šveits, Tšehhi ja Ukraina!!!

                        Kui see panna kokku viimase aja rahvuskoondise kohutava käekäiguga siis on vist kohane öelda, et tulbimaa vutt on tõsises kriisis? Või mida kohalikud ja asjaga kaugelt sügavamalt kursis olevad eksperdid arvavad?
                        Pigem on see kriisi tulemus, mis algas juba aastaid tagasi. Eurosarjade viletsad tulemused viimase 4 a jooksul (va PSV pääs CL-s 16 hulka 2016 ja Ajaxi EL finaalikoht eelmisel aastal) on sellise madala rankingu arhitektid.

                        Samas on mõnes mõttes isegi hea, et uuest hooajast on mõlemal CL-s pallival Eredivisie klubil siiski hea võimalus grupifaasi pääseda kuna just too non-champions route kaudu on seekord eelringidest puudu top 4 rankingu riigid ja võimalik, et ka Prantsusmaa 3 sats kui asjaolud sobivad. Järgi jääks Venemaa, Portugal, Ukraina, Türgi jne 2-3 klubid, mis kindlasti oleks palju mängitavamad kui Inglismaa, Hispaania, Itaalia või Saksamaa 3-4 klubi.

                        Koondise kehv käekäik on klubide viletsa minekuga muidugi osaliselt seotud, sest ega väga palju Hollandi koondislasi ja eriti potentsiaalseid algkooseisu mehi top 3 Eredivisie satsidest hetkel suure Oranje uksele koputamas pole. Ometi oleks just eurosarjad hea platvorm kodumaal pallivatele hollandlastele enda tõestamiseks Vana Maailma parimate klubide vastu. Oli aegu, kus oma 4-5 meest koduliigast suutis koondisesse pääseda pidevalt ja nii 3 meest olid stabiilsed algkoosseisu mehedki.

                        PS. Siiski loodan, et selle hooaja fopaa (0 satsi play-offides) ongi see absoluutne madalseis ja uuest hooajast võib ikkagi oodata paremaid tulemusi.
                        Wij komen terug met de cup in de hands

                        Kommentaar


                          Täna peeti KNVB Bekeri poolfinaalid, mis osutusid üsna ühepoolseteks. Feyenoord alistas kodus 3:0 Willem II ning AZ kodus Twente koguni 4:0. Finaal peetakse 22 aprillil De Kuipi staadionil Rotterdamis.
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            26 voor

                            Roda JC Kerkrade0 - 3Heracles
                            Excelsior1 - 2AZ Alkmaar
                            PSV Eindhoven3 - 0FC Utrecht
                            NAC Breda2 - 1Feyenoord
                            SC Heerenveen2 - 0Willem II
                            PEC Zwolle1 - 1VVV-Venlo
                            Sparta Rotterdam2 - 1ADO Den Haag
                            Vitesse
                            3 - 2Ajax
                            FC Twente1 - 1FC Groningen

                            PSV kindel võit ja Ajaxi kaotus Vitessele tekitasid selle hooaja jooksul esmakordselt olukorra, kus Eindhoveni sats suurendas oma edumaad Amsterdami oma ees juba 10-le punktile. Üsna pikk samm 24 meistritiitli suunas Cocu hoolealustelt.

                            AZ võit omakorda loob tugeva pinge teise koha heitluseks, kuna nüüd on teine Noord-Hollandi provintsi klubi Ajax nendest vaid 2 punkti kaugusel. Lisaks mängivad nad veel aprillis omavahelgi Amsterdam Arenal.

                            Top 7 hulgas toimus olulisin muudatus 6-7 koha heitluses, kus Vitesse tänu võidule Ajaxi üle möödus PEC Zwollest. Utrecht ja Feyenoord jäid vaatamata kaotustele ikkagi oma kohale (4 ja 5).

                            Tabeli lõpus noppis olulise võidu Sparta, mis tõstis Dick Advocaadi hoolealused 17 kohale möödudes Rodast. Twente ei suutnud enamat viigist Groningeni vastu ja jäi ikka 16 platsile. NAC-i võit Feyenoordi üle tõstis Breda pundi 14 kohale,mis kindlustas nende positsiooni relegatsioonitsoonist üleval pool.

                            Tabel

                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              Üsna ebatavaline vaatepilt Hollandi kahe profiliiga kohta. Tegemist siis esiliiga (Jupiler League) mängujärgse stseeniga, kus Go Ahead Eaglesi fännid elasid oma frustratsiooni 0:4 kodusatsi kaotuse De Graafschapi vastu välja vastaste mängijaid rünnates.

                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                27 voor

                                Heracles2 - 1FC Twente
                                ADO Den Haag0 - 2NAC Breda
                                VVV-Venlo2 - 3Excelsior
                                Willem II5 - 0PSV Eindhoven
                                Roda JC Kerkrade0 - 2Sparta Rotterdam
                                FC Groningen2 - 0PEC Zwolle
                                Ajax4 - 1SC Heerenveen
                                FC Utrecht5 - 1Vitesse
                                Feyenoord2 - 1AZ Alkmaar

                                Vooru suurim pauk oli muidugi liidri kaotus Willem II-le võõrsil 0:5. Sellise kaotuse osaliseks sai PSV liigas viimati 1964!!! Tegemist on muidugi täeliku ebaprofessionaalse suhtumisega Eindhoveni mängijate poolelt, kes ilmselgelt läksid mängule motiveerimata ja lootes, et tabeli 15 vastu võidetakse 50 %-lise pingutuse tulemusena.

                                Ajax alistas Heerenveeni ja vähendas vahet PSV-ga seitsmele silmale. AZ omakorda kaotas Feyenoordile ja lasi Ajaxi endast viie punkti kaugusele. Feyenoord ja AZ kohtuvad siis 22 aprillile De Kuipil ka KNVB Bekeri finaalis.

                                Utrecht näitas oma klassi ja sõitis Vitessest kindlalt üle kindlustades oma 4 kohta tabelis otse Feyenoordi ees. Vitesse ja PEC Zwolle lõpetavad esi 7, kes praeguse seisuga mahuks EL play-offidesse.

                                Relegatsiooni heitluses oli oluliseks sündmuseks Sparta võit Roda üle, mis viis Rotterdami suuruselt teise klubi tabelis 16 platsile möödudes Twentest, kes regiooni derbys pidi alla vanduma Heraclesele.

                                Roda kaotus tähendas seda, et nüüd asutakse punase laterna rollis kuigi Twente on vaid ühe punkti kaugusel.


                                Vooru suurim diskuteerimise teema oli aga taaskord kohtunik Dennis Higleri otsus, mitte anda ilmselge käes eest 16 lastis AZ-le penaltit. Hoopis AZ-i iraanlasest ründaja Jahanbakhsh sai selle episoodi suhtes protestimise eest kollase. Mäletatavasti oli Higler see mees, kes 17 veebruaril Heerenveeni mängus andis PSV mehhiklasest ründajale Lozanole üsna kaheldava väärtusega punase, mistõttu KNVB määras talle 3 mängulise keelu.




                                Tabel

                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X