Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ülikooli-teema

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ülikooli-teema

Et sellist teemat on ikka vaja.
    See kuradi SAIS on üks igavene vaenlane

Ja mul tekkis ka väike küsimus...
    Saab valida õppetaset... bakalauruseõpe, siis bakalauruse ja magistri intrigeeritud õpe ning magistriõpe(3+2). Mõistan, et ma peaks valima bakalauruseõppe, aga mind lihtalt huvitab, et mida siis see intrigeeritud asi peaks tähendama?

Ja te rääkige ka, kuhu keegi suundub ja kuidas ülikoolis elu ja asja!
    olgem kristlased, vabandused on esitatud

Vastus teemale \'Ülikooli-teema\'

MA tegin SAIS\'i kujunduse kunagi ammu...

EDIT: Kuhu see teine ülikooli teema kadus?

Seda ka, et ma küll enam ülikooli ei kavatse minna.
    DELFI: FC Levadia võitis 24:0 (vs. FC Soccernet)
    Ljohha: "See number 14 oli soccernetil ainuke mees kes midagi jagas"

AD e. Andekas Disainer...

Kommentaar

See intrigeeritud õpe võib küll üks päris intrigeeriv asi olla . Ja bakalaureus, muide.

Vana teema kustutas vist Jyrka, va rumal laps, siin millalgi ära kahjuks.

a muidu selle integreeritud õppe kohta ja üldse on näiteks siin üht-teist räägitud.
      armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

mul läks eriti lihtsalt asi:P ülikooli minnes teadsin, et saan lõpetades bakal. nüüd tuleb välja, et hoopis magistri

Kommentaar

Algselt postitas Jansu

mul läks eriti lihtsalt asi:P ülikooli minnes teadsin, et saan lõpetades bakal. nüüd tuleb välja, et hoopis magistri
          join the club . ma juba pikemat aega õrritan oma magistritest tuttavaid sellega. mõni teeb miskipärast kangesti solvund näo ja kukub selgitama, et aaaaga tema on ju siiski rohkem õppinud. daa...

Kommentaar

Algselt postitas 10 Lopez Saldana

aga tunnistust oma kraadi kohta ju ei pole. niiet tööandja jaoks, kui ta pole just teise kursuse maksupetturist tudeng dima, oled ikkagi bakalaureus.

no meil on diplomi peal märge, et vastab magistri kvalifikatsioonile vms

Kommentaar

Algselt postitas 10 Lopez Saldana

Algselt postitas vincent

Algselt postitas Jansu

join the club . ma juba pikemat aega õrritan oma magistritest tuttavaid sellega. mõni teeb miskipärast kangesti solvund näo ja kukub selgitama, et aaaaga tema on ju siiski rohkem õppinud. daa...
              aga tunnistust oma kraadi kohta ju ei pole. niiet tööandja jaoks, kui ta pole just teise kursuse maksupetturist tudeng dima, oled ikkagi bakalaureus.
              ka õige, seetõttu tasubki valida eriala, kus enamik tööandjaid vaatab eeskätt inimest, mitte paberit. Samas no nali naljaks, aga tegelikult käib see närvidele küll, et magistriharidust (st vastavaid teadmisi, mitte paberilipakat) on nüüd võimalik omandada vaid raha eest. Doktoriõppesse minemas ei kujuta ennast praeguse haritustasemega küll kuidagi ette...

Kommentaar

Nii! Mis te arvate, kumb asjalikum oleks, kas minna õppima õigusteadust või haldusjuhtimist? Ma ise kaldun õiguse poole... Kipub vähe tõsisem asi olema
                olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Ei tahaks su illusioone purustada, kuid kui ei ole tõesti seaduseparagrahvide fanatt, siis peale hakata pole sul tulevikus tõenäoliselt kummagagi mitte kottigi. Aga kui valik kindlalt vaid nende kahe vahel, siis soovitan õigus, sest seal on mingigi variant olemas, et oled ka kümne aasta pärast endaga rahul. Seda muidugi eeldusel, et asi ikka tõesti huvi pakub ja oled valmis selle nimel ülikoolis tõsist nu..i nägema. Haldusjuhtimist valides saab sinust kolme aasta pärast ilma igasuguse juhtimiskogemuseta juht (loe: diplomeeritud töötu), kes on sunnitud minema mõnele teisele erialale magistrisse, et ka mingi tegelik amet omandada. Ärgu nüüd head haldusjuhid, kui neid siin foorumis leiduma peaks, sellise jutu peale pahandagu, aga meie räigelt ülerahvastatud tööturu tingimustes on mingit umbmäärast juhtimist ja majandamist õpetavate erialade kasuks otsustamine minu hinnangul ikka päris pe..est.

Kommentaar

Algselt postitas vincent

Ei tahaks su illusioone purustada, kuid kui ei ole tõesti seaduseparagrahvide fanatt, siis peale hakata pole sul tulevikus tõenäoliselt kummagagi mitte kottigi. Aga kui valik kindlalt vaid nende kahe vahel, siis soovitan õigus, sest seal on mingigi variant olemas, et oled ka kümne aasta pärast endaga rahul. Seda muidugi eeldusel, et asi ikka tõesti huvi pakub ja oled valmis selle nimel ülikoolis tõsist nu..i nägema. Haldusjuhtimist valides saab sinust kolme aasta pärast ilma igasuguse juhtimiskogemuseta juht (loe: diplomeeritud töötu), kes on sunnitud minema mõnele teisele erialale magistrisse, et ka mingi tegelik amet omandada. Ärgu nüüd head haldusjuhid, kui neid siin foorumis leiduma peaks, sellise jutu peale pahandagu, aga meie räigelt ülerahvastatud tööturu tingimustes on mingit umbmäärast juhtimist ja majandamist õpetavate erialade kasuks otsustamine minu hinnangul ikka päris pe..est.
                    Sul on õigus igasuguste \"juhtide\" üleküllastatuse suhtes, kuid neid \"õigusteadlasi\" on mu arust ka suht-koht jalaga segada. Muidugi teen mina ning teevad ilmselt ka tööpakkujad vahet, kas diplom on saadud ülikoolist või \"kõrgkoolist\", kus umbes iga 2. või 3. lõpetab cum laude.

Aga kui zazi poolt mainitud 2 eriala vahel valida, siis mõlemad tunduvad suht kuivad, minu jaoks vähemalt . Muidugi on õigus tõsisem (ja laiahaardelisem), aga - jätkates kuldsete sõnadega - vali kindlasti see, mis su iseloomuga rohkem sobib, sest kui eriala ei meeldi, on seda niivõinaa nõme õppida ja kasutegur väike.

Õppida tasub hoopis ehitajaks või inseneriks. :P
                    Which ship has never docked at Liverpool?
                    The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

Algselt postitas sicmic

Algselt postitas vincent

Sul on õigus igasuguste \"juhtide\" üleküllastatuse suhtes, kuid neid \"õigusteadlasi\" on mu arust ka suht-koht jalaga segada. Muidugi teen mina ning teevad ilmselt ka tööpakkujad vahet, kas diplom on saadud ülikoolist või \"kõrgkoolist\", kus umbes iga 2. või 3. lõpetab cum laude.
                      nt SHI
                      Jalgpallihaigla juhatuse liige

Kommentaar

Algselt postitas sicmic

Õppida tasub hoopis ehitajaks või inseneriks. :P
                        Juhul kui sul ikka tahtmist ja kätt nende peale on. Muidu oled üks õnnetu tööori maailma ühes kõige õnnetumas riigis.

Kommentaar

Fakt on see, et hetkel ja ka lähitulevikus leiab tunduvalt kiiremini erialase töö ikkagi nö \"kõvema\" eriala õppija/lõpetaja. Muidugi kui on piisavalt nutti ja pealehakkamist, leiab meelepärase töö iga kõrgharidusega noor, aga lihtsalt inseneri- ja IT-erialadel on tööjõupuudus ikka oluliselt suurem. Samas (nagu ka siit näha) eelistatakse valiku tegemisel ikka juurat, haldusjuhtimist, ärijuhtimist jne, olgugi et mõnel muul erialal kahmatakse noori juba teiselt kursuselt hea palgaga tööle. Ja siis nõuab töö- ja juhtimiskogemuseta \"juht\" peale lõpetamist netopalka 12-15k. Eks neid valdkondi, kus spetsialistidest suurem puudus, üritatakse ka veidi populaarsemaks muuta. Näiteks StartIT
                          Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

onu konn õpetab elukogemusest: hoiduge igasugustest poolpehmetest erialadest. juurat õppige siis, kui tahate saada advokaadiks ja majandust siis, kui tahate saada finantsguruks. reajuristi ja juhtimiskogemuseta juhi erialad on suht mõttetud, ning sa peadki mõnda aega kindlasti kusagil jobu olema. eriti soovitan hoiduda igasugustest säärastest erialadest, mis on kahe teaduskonna peale kokku klopsitud. no et näiteks TTÜ IT\'s on Äri-IT, mis tähensdab, et üht IT valdkonda on kohitsetud ja mõned majandusained lisatud. Ehituses on selliseks alaks Kinnisvarahaldus ja Mehhaanikas vist Tootedisain vms.

ise õppisin seda mõttetut majandust. siis sain aru, et olen tropp olnud, õppisin juurde IT ja nüüd töötan finantstarkvara peal. oleks piisanud, kui oleks ainult IT\'d õppinud. IT on hetkel tõesti valdkond, kus tööpuudust eriti ei ole ja kahekordse eesti keskmise palga peaks kooli lõpetaja juba kindlasti saama. kusagilt teiselt-kolmandalt kursuselt võtaks juba enda juurde mõne tööle. aga ei ole lihtsalt.
                            «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                            «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Mina valisin siis Audentese ja rahvusvahelised suhted..

Kommentaar

Working...
                              X