320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Spordivõistluste piletihinnad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Spordivõistluste piletihinnad

    Ma esmapilgul ei leidnud, et sel teemal oleks siin foorumis püsivamalt arutatud, aga kuna see valdkond on viimasel ajal mõtteis olnud, siis oleks huvitav kuulda ka teiste spordisõprade arvamust. Ajendatud on see muidugi sellest, et publikunumbrid on enamus spordiüritustel oluliselt langenud ja kohati lausa piinlikult madalad. Peapõhjusena võib ilmselgelt välja tuua koroonast tulenevad mõjud - tervisetõendi kohustus, hirm üritusi külastada, harjumuse kadumine jne, aga kas ainult? Jalkaliit küll koos klubidega teeb aasta lõpus tagasiside kogumist, aga mulle tundub, et laiemalt pole väga palju uuritud ikkagi neid tegureid, et mis mõjutab kohapeale minekut või mis suunab hoopis (tele)ülekande vahendel mängu jälgima. Eelkõige inimeste seas, kes ei ole päris tänavalt ja kelle huvi sündmuse vastu on laiemalt olemas. Lisaks kõikidele mugavustele võiks üheks olulisemaks kriteeriumiks olla piletihind.

    Toon enda pealt kohe paar hiljutist näidet. Ma kulutan aastas ilmselt päris märkimisväärse summa erineva meelelahutuse peale, et pigem ei pea end väga hinnatundlikuks, aga viimase kuu-kahe jooksul olen kolm korda korda tabanud end mõttelt, et õhtu on vaba ja võiks ju sporti vaatama minna, aga kurat see üritus ei ole ju seda raha väärt. Esmalt Kalev/Cramo Meistrite liiga 1. eelring Lissaboni Sportingu vastu - 20€. Okei, oleks sama raha eest saanud päeva esimest mängu ka vaadata, aga Eesti spordisõpra ei huvita võrkpalli näitel isegi olümpiavõitjate vaatamine, kui just ei mängita Eesti vastu. Veel vähem siis Austria poolamatööride mäng kossus. Kümpaga oleks ilmselt saali läinud. Lõppes sellega, et vaatasin kodus ülekannet.

    Pühapäeva õhtu Flora - Tammeka. Noh, sportlik pinge põhimõtteliselt puudub, aga kuna eelmine õhtu sai väike trall tehtud, siis võiks ju paari Ampsu toodanguga tervist turgutada, aga seal ka alla nelja euri väga miskit pakuta. Kohapeal mängupilet 7€. Viiekaga oleks ilmselt statale läinud. Lõppes sellega, et tellisin pitsa ja vaatasin kodus ülekannet. Korvpalli karikavõistlused TTÜ - Rakvere Tarvas. Kohapeal pilet 10€. Saatsin kohe persse, ülekannet ka ei olnud, aga vaatasin pärast tulemust.

    Jah, kõiki üritusi oleks saanud külastada ka eelmüügist piletit ostes soodsamalt, aga eika artiklis tõi Cramo esindaja mu arust väga tabavalt välja, et on jõutud arusaamisele, et spordis eelmüügi sooduspakkumised ei toimi nii nagu muudel kultuurisündmustel. Spordi vaatamine on rohkem emotsiooniost kui planeeritud tegevus. Ja sellele on mu arvates ka väga lihtne põhjus. Kuna traditsioonidest tulenev fännikultuur ja side konkreetse klubiga enamus inimestel puudub, siis suur osa külastajaid ongi lihtsalt laiemalt spordisõbrad, kes käivad mängu vaatamas, aga kelle jaoks tihtilugu pole oluline, et kumb meeskond võidabki. Vähemalt kohalikel meistrivõistlustel Tallinna näitel. Ja eks muude kultuurisündmustega on ka see, et ega sealgi alla paarikümne kuskil väga sisse lasta, aga neid vast keskmisest inimesest suuremad fanaatikudki külastavad oluliselt harvem, kui spordivõistlusi, mis iganädalased.

    Läheb juba sissejuhatus pikemaks, kui ma planeerisin, ja ma täiesti selgelt adun, et klubide jaoks peab see olema pikemas plaanis oluline sissetulekuallikas, et olla konkurentsivõimelise(ma)d ja hetkel vähemalt, et ürituse korralduskuludki tagasi teenida, aga olukorras, kus saalid/staadionid ei olnud ka enne pandeemiat liiga suure täituvusega, on äkki piletihinnad ikka liiga kõrged? Siit ja sealt oli kuulda ka, et Eesti - Wales 20€ nägi liiga palju välja. Samas ei olevat kaheksa aastat Eesti koondise mängudel hinnad sellise kaliibriga vastaste vastu tõusnud. Rahvuskoondis on muidugi rahvuskoondis, aga kui Bundesligat oled 13€ eest vaatamas käinud ja eelmine kuu Austria Bundesligaski 16€ eest lasti sisse, siis Eestis piletihinnad sellega võrreldes väga proportsionaalsed ei tundu.

    Kuulaks meeleldi arvamusi, et on kedagi veel, kes muidu oleks spordivõistlust vaatama läinud, aga jättis seetõttu vahele, et piletihind tundus liiga kallis ja kodus diivanil Westonsit mõistlikum libistada kui sama raha eest hallis/statal orikat või premmi lasta. Näiteks Eesti koondise või Flora eurosarjamängude näitel. Sport peaks olema kättesaadav kõikidele ühiskonnagruppidele, kellegi jaoks oleks kindlasti ka 1€ palju, aga nii enam-vähem mõistlikkuse piirides. Kõiki komponente arvesse võttes võiks mu arvates hetkel koduste liigade lagi olla 5€, eurosarjamängude puhul 10€ ja rahvuskoondised 15€/20€.

    #2
    Korvpalliga on üldse oma teema.
    Väidetavalt korvpalliliit andis klubidele miinimumhinna ette. Eelmüügist täispilet 8€, kohapeal 10€. Neid vist publikunumbrid väga ei huvita.

    Varasemalt Pärnus oli 6€ pilet. Siis oli suurem tõenäosus, et läksid igavusest sõpradega kossu vaatama aga hetkel 10€ sellist juhuvaatajaid minu tutvusringkonnas pigem ei tuleks.


    Aga eks mingid hinnad panevad spontaansusele piiri ette. Nt tänane Viljandi - Levadia mäng. Pilet 4€, pigem sõidaks see 100km Viljandi ja vaataks. Oleks 10€ siis pigem mitte.

    Kommentaar


      #3
      Mulle, kes koondise mängudel staadionil pole juba hea mitu aastat käinud, tekkis huvi minna Walesi mängu vaatama, aga kui nägin et pileti eest küsiti 24€, siis oli väga lihtne otsus. Kui sõbra käest kuulsin, et Valgevene mäng oli pmst pool sellest hinnast, siis oli otsus veel lihtsam. Ilmselgelt ei läinud ma sellele mängule.

      Kommentaar


        #4
        Saan aru, et ma vist pole kõige pädevam üldistaja, aga lihtsalt enda pealt vaadates, siis umbes kuni 15 euroni välismängude eest ja 10 euroni kodumängude eest on üsna poogen, et euro siia või teisele poole. Et hinnas pole isegi küsimus, aga kõige suuremaks probleemiks on minu jaoks arusaamatus, et mis hetkel need mängud on. Ala, et mõtlesid "vaba laupäev, käiks äkki statkal", siis otsid kuidagi üles, et mis mängud on kah ja siis selgub, et Tallinnas pole või oli reedel ja ilmselt tuleb esmaspäeval jne. Ehk pole sellist kindlat "kell 15.00 on jalkaaeg" auku. Vähemalt tundub selle paari olukorra järgi.

        Kommentaar


          #5
          Minu meelest kohalikud jalkamängud ei tohiks olla üle 10 euro. Kuigi ma olen käinud ka kallimatel üritustel isiklikult.

          Ma olen küll spordisõber, aga Romariost on asi kaugel. Mind peletab eemale pigem külm ilm ja atmosfäär (õigemini selle puudumine).

          Üle 20 euro on mul juba väga raske välja käia.
          Instagram

          Twitter

          Eesti Lokomotiv Moskva fännid

          telekavaataja.blogabet.com

          Kommentaar


            #6
            Jalgpallis mingid reamängud asjad peakski olema 5 eurot maksimum. Piletihind peab meie jalgpallis olema sümboolne, et inimesel ei tekiks kohe kalkulaatori kujutis mõttetesse, et palju kogu see asi maksma läheb. Teenimise suund peaks olema, et teenida massi pealt mitte indiviidi pealt. Hetkel EJL projekt kogukonnajuhtide ja asjadega muutuks rahapõletamiseks kogu austusest nende inimeste vastu, kes seda tööd hinge ja pühendumusega teevad. Kui ikka klubi lajatab piletihinna 10 eurot, siis tavalised Jaagup ja Riina mõtlevad, et kokku läheb 20 eurot+ staadionil ka midagi, et ah ei see läheb nii kalliks ja pole mingi eriline mäng ka. Kogukonnajuht võib kas või peapeal seista, aga hind määrab ning arenda oma kogukonda ja tee üritusi palju tahad.

            Ma ei tea, kas Uefa või Fifa nõuded olenevalt mängudest ka mingeid piire hindadele seavad, aga no krt kui staadion on tühi ja fännisektori arvelt kuivab, siis no lase seda piletihinda 20 eurost allapoole. Nagu analüüsid asjad ei saa kuidagi toetada ju seda, et teenime täna 5 eurot rohkem selle arvelt, et tulevikus jalgpallist eemaldunud huviliste pealt kaotame niipalju.

            Sellessuhtes, et mingi baas tryhard fännidest jääb ikka. Ma ostan ka selle Eesti koondise mängu pileti kui ta maksab 30 eurot ja kindlasti ka siit foorumist mõned ostavad, aga viimasel ajal põhiline mulje on ikkagi see, et ei näe koondisemängudel ja staadionil enam selliseid peresid, kus emad isad lapsed. Kui jälgida, siis väga palju on ka küljetribüünil üksi-kahekesi inimesi ehk ongi need mõned üksikud, kes on veel valmis maksma ja sellised, kes pole just fännid, aga tahaks perega tulla ei tule.

            Ma väga hea meelega näiteks loeks, mis ASDF (Mihkel) jalgpalliliidu seisukohast kirjutaks. Millele hetkel see tugineb.

            Liigamängudel kui EJL selliseid rahasid alla topib projektidele, stipendiumitele, noortetööjuhtidele, siis miks ei võiks EJL piletihinnastamisega appi. Alust ju sellises kohas sekkuda oleks eriti kui sellisel määral ebatavaliselt klubisid toetatakse.


            Korvpalli piletihinnad ongi sellised, et ma Viimsit käisin vaatamas, sest nad suudavad oma projektiga kõnetada ja nad pakuvad mänguga ka väga head atmosfääri ja tekib vinge tunne, et südamega on tehtud ja heameelega maksan. Pärnut käisin ka vaatamas, sest Kärp suutis need euromängud ikkagi entusiasmiga maha müüa ja ei olnud kahju ja oli väärt.
            Korvpalli 10 eurot tavamängud ja on ebareaalne kui vaadata olukorda. Eesti tiitlis absoluutselt pinget ei ole, Cramo vs Rock vs Tarvas intriigi ja ärapanemist ka ei ole. Eestika playoffe mängivad kõik vahet ei ole, mis põhihooajal tulemus jääb ja no vs Läti Ülikooli vastu mängud no ei muutu kellegi jaoks mingiks argumendiks, et isegi eurot välja käia. Osad ostavad Nba passe ja teised organiseerivad siin koguaeg suuraktivistide Andride ja asjadega korvpalli grupis väga väga odavaid reise Kaunasesse selleasemel, et siin 10 euroga vaadata pingevaba mängu, kus 8 välismaalast platsil. Ma vahest ehk läheks saali kui pilet oleks 2 eurot.

            Kunagi ma gümnis käisin, siis minu kodulinnas tõusis meistriliigasse KK/Hito. Pilet oli 1/2 eurot võrreldes kui järgmine soodsaim oli Eesti liiga peale 4 eurot vms. Vahest pühapäeva õhtu vms ei saanud istuma ja hooajaga saadi 2 võitu.

            Ma käin ka kindlasti kordades vähem kui Romario, aga täpselt samamoodi ma olen väga tihti viimasel ajal löönud käega kui vaatan piletihindasid ja mõtlen mängule.

            Janar Taltsid ja asjad võivad öelda, et inimesed peaksid mõtlema, et see raha läheb klubi hüvanguks. See on väga tore, aga inimene paratamatult hakkab kõigepealt mõtlema, et kas endal ikka jääb ka võid leiva peale määrida kui metseeni mängima hakab.

            Kommentaar


              #7
              Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
              Saan aru, et ma vist pole kõige pädevam üldistaja, aga lihtsalt enda pealt vaadates, siis umbes kuni 15 euroni välismängude eest ja 10 euroni kodumängude eest on üsna poogen, et euro siia või teisele poole. Et hinnas pole isegi küsimus, aga kõige suuremaks probleemiks on minu jaoks arusaamatus, et mis hetkel need mängud on. Ala, et mõtlesid "vaba laupäev, käiks äkki statkal", siis otsid kuidagi üles, et mis mängud on kah ja siis selgub, et Tallinnas pole või oli reedel ja ilmselt tuleb esmaspäeval jne. Ehk pole sellist kindlat "kell 15.00 on jalkaaeg" auku. Vähemalt tundub selle paari olukorra järgi.
              Tegelikult on vutis algusaegade ja mängupäevadega seoses väga selge süsteem olemas, mis tähendab ka seda, et kuigi suur osa meeskondadest paikneb Tallinnas, siis kõik mängud ei toimu mitte Tallinnas, ja kuigi ma väga tahan, et kõik ei käiks ainult Tallinna järgi, siis tegelikult päris huvitav, et see nädalavahetus ei ole mitte ühtegi kõrgliigamängu Tallinnas. Ei viitsi hetkel üle kontrollida, ilmselt peaks suhteliselt erakordne olema, aga samas kindlasti mitte parim lahendus.

              Aga piletihindadest, siis see jällegi sõltub, et kui tihti ja mida. Ma käin umbes korra kvartalis teatris. Ja siis, kas see pilet maksab 22 või 27 eurot. Vist ei algataks teemat. Ja siis on kõik muud tegurid, et väga suur enamus kultuurielamusi paarisaja inimesega on väga okei, aga spordivõistlus paarisaja inimesega pigem ei ole.

              Stokile, aferistid on siin hoki üle võtnud. Esimest korda kui Riia Dinamo Tondirabasse tuli, siis maksis kõige odavam pilet 5€. Okei, see oli juba viis aastat tagasi isegi ebareaalselt odav, aga samas jällegi spordi aluspõhimõtted, et ka madalama sissetulekuga inimesed said otsatribüüni teisel korrusel seda endale lubada. Need olukorrad olid mul juba meelest läinud, aga ka Soome liiga jäi mul samal põhjusel vahele. Lõpuks paar tundi enne avavilet pakuti paarikümne eurist piletit tasuta, aga selleks ajaks olin juba plaanid ringi mänginud.

              Kommentaar


                #8
                Noh, tegelikult ma saaks tasuta mängule, kui nüüd väga ausalt öelda. Pressikaart ja lõbud. Sel aastal olen korra käinud vaatamas, aga siis ostsin tõesti pileti. Aga need mängud tulevad eelkõige eksprompt-otsusena ja kui ma näiteks laupäeval korraga mõtleks "võiks ju", aga siis pole hoolimata mingist viiest pealinna klubist mitte ühtegi mängu pealinnas, siis on ikka vähe naljakas.

                Ehk nagu ma olen aru saanud, siis mujal linnades käivad pigem kohalikud fännid asja vaatamas, mistap seal ilmselt jälgitakse rohkem kalendrit. Aga minusuguse täiesti selge "oh, igav, läheks vaataks"-vaatajale pealinnast, kus peaks selliseid inimesi ilmselt rohkem olema, kuna suuremas linnas ei seostu linnaga ükski meeskond väga, võiks vähemalt üks mäng nädalas laupäeval kell 15 olla. Lihtsalt sisetunde järgi, noh.

                Kommentaar


                  #9
                  Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                  Noh, tegelikult ma saaks tasuta mängule, kui nüüd väga ausalt öelda. Pressikaart ja lõbud. Sel aastal olen korra käinud vaatamas, aga siis ostsin tõesti pileti. Aga need mängud tulevad eelkõige eksprompt-otsusena ja kui ma näiteks laupäeval korraga mõtleks "võiks ju", aga siis pole hoolimata mingist viiest pealinna klubist mitte ühtegi mängu pealinnas, siis on ikka vähe naljakas.

                  Ehk nagu ma olen aru saanud, siis mujal linnades käivad pigem kohalikud fännid asja vaatamas, mistap seal ilmselt jälgitakse rohkem kalendrit. Aga minusuguse täiesti selge "oh, igav, läheks vaataks"-vaatajale pealinnast, kus peaks selliseid inimesi ilmselt rohkem olema, kuna suuremas linnas ei seostu linnaga ükski meeskond väga, võiks vähemalt üks mäng nädalas laupäeval kell 15 olla. Lihtsalt sisetunde järgi, noh.
                  Täitsa nõus, nagu ma enne ka Cramo esindaja sõnade läbi ütlesin, siis spordivõistlusele pileti ostmine on tavahuvilisele pigem emotsiooniost. Vähemalt Tallinnas. Mul siin on ilmselt "kalendris" rohkem üritusi, mis on etteplaneeritud - Eesti koondis, Eesti klubide eurosarjamängud, Flora - Levadia, ja noh, mõned Kalju mängud ka, aga kõik ülejäänud muu tuleb täpselt sellest, kuidas tuju on. Sa käid kõvasti kinos ka, aga no ma eeldan, et sa ei planeeri konkreetset filmi nädal ette? Vähemalt isiklikult viimased 10 aastat on kõik kinoskäigud olnud eelmise või tolle päeva idee olnud, ja suure kaaluga viimase poole. Samas kui suveetendused kõrvale jätta, siis teatri puhul ma tean vähemalt kuu ette, et millal see õige päev nüüd on.

                  Kommentaar


                    #10
                    Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
                    Sa käid kõvasti kinos ka, aga no ma eeldan, et sa ei planeeri konkreetset filmi nädal ette? Vähemalt isiklikult viimased 10 aastat on kõik kinoskäigud olnud eelmise või tolle päeva idee olnud, ja suure kaaluga viimase poole. Samas kui suveetendused kõrvale jätta, siis teatri puhul ma tean vähemalt kuu ette, et millal see õige päev nüüd on.
                    Täpselt, tuleb vaba hetk, miskit algab kinos, lähen. Täiesti tunniajase otsustusajaga juhused. Jalkaga oleks ilmselt veidi pikem, aga kui ma teaks umbes, et laupäeval mingil kindlal ajal kindlasti on ja mul korraga tuleks vaba laupäev, siis ilmselt läheks tihemini.

                    Kommentaar


                      #11
                      Kirjutan just korvpalli koha pealt. Omal ajal ikka kõvasti saalis käidud. Oli aastaid, kus hooaja jooksul sai ikka 30 + mängu kohapeal vaadatud. Nüüd muidugi on koroona tõttu asjad üpris soiku jäänud, eelmisel hooajal käisin äkki 2 mängu kohapeal vaatamas ja see hooaeg ka pole veel saali jõudnud. Kohapeal 10 euri PAF liiga eest tundub mulle tõesti palju, eriti kui võrrelda olukorraga Lätis, kus maksab ehk maksimum 5 eurot PAF liiga näiteks Riia VEF. 8 euri eelmüügist on küll hea, aga pigem sooviksin osta ikka piletit kohapealt, sest ei tea ehk tuleb midagi siiski järgmine päev vahele, mistõttu läheks nagu pilet raisku. VTB ja Champions League eest võib 10 euri küll maksta, isegi nõksa rohkem 12 oleks okei mu meelest, aga siis kohapealt ostes. Eks varsti ongi Cramo - CSKA, mis enne koroonat üpris kenasti rahvast saali toonud, eks näis kuidas see koroona ja nüüdne inimeste rohkem ekraanitaga olek seda arvu mõjutab.

                      Kommentaar


                        #12
                        Ma olen aastaid olnud selles parteis, et kuni inimesi ei ole, olgu pilet võimalikult odav. Koondisemängude puhul tean sügisest iga mängu pealt oma sõprusringkonnast inimesi, kes jätsid piletihinna pärast tulemata. Ja tegu ei ole mingite absoluutses vaesuses elavate inimestega. Ka ma ise olen otsustanud hinna pärast sõpradega matši vaatamise asemel töötegemise kasuks ja ma olen ikka väga palju jalgpalli armastav inimene.

                        Ja see, et sõpru Premium liigat vaatama kutsudes on vaja rõhutada üle, et ostaksid varem pileti või paneksid ikka kindlasti FB attendi, muudab spontaanse külastuse väga keeruliseks. Et okei, kinopileti eest maksad ju ka 5-10 eurot, aga seal saad kogemuse soojas ruumis väga mugavas toolis. Vahe tuleb sisse.
                        Futbol puro en mi corazon, sangre blanca en mis venas.
                        Algselt postitas taku*
                        Ega butsad ei mängi. Idioodid. Soeng mängib.

                        Kommentaar

                        Working...
                        X