320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti jalgpallitaristu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Kus juures täiesti aru saadav nägemus omavalitsuse seisukohast.
    BVB - Vaprus

    Kommentaar


      Nõmme koolid on spetsiaalselt omale jooksuradu, kaugushüppekaste jms taristut ehitanud, et ei peaks minema lastega eraldi kuhugi staadionile minema. 400m saab joosta ka ümber kvartali, 60m jooksurajad on vähemalt kolmel Nõmme koolil olemas, rääkimata korvpalliplatsidest. Samal ajal on Nõmme ise maha võtnud kaks korvpalliplatsi - aastaid tagasi Hiiu ja Nõmme-Kase nurgalt, kus nüüd loodus uuesti võimust võtmas on, ja nüüdse uue värske spordihoone asukohalt. Sügavalt pettunud Nõmme LOVs. Tean, et osad karjujad kes staadioni rekonstruktsiooni ei luba elavad üldse kuskil Kakumäel.

      Kommentaar


        Mul on üks mõte, peaks Islandist uurima. Kasvuhooned staadionite kõrvale, sealt saab värsket tomatit, kurki jms paremat ei pea pärast trenni/mängu peetri pizzat sööma ja 6:1 lutte imema välismaal äkki.

        Kommentaar


          Üle-eelmisel nädalal üritas Tallinna linnavõim taas etendada elanike kaasamist, kui kohalikele elanikele tutvustati Tallinna Tehnikaülikooli hoone taga metsas asuvale staadionile kavandatava suure pneumohalli projekti.

          Kommentaar


            Kas täismahus artikli saab postitada siia?

            Kommentaar


              Algselt postitas Uspeh Vaata postitust

              Kas täismahus artikli saab postitada siia?
              Suure ja põhjendatud huvi tõttu teen erandi ja postitan kogu sisu:

              Kahe linnaosa piiril


              Juriidiliselt on aga kõik korrektne. Staadion kuulub Tallinna Tehnikaülikoolile, kes on juba sõlminud hoonestusõiguse lepingu Tallinna Kalevi jalgpalliklubiga. Detailplaneering näeb sellele kohale ette küll ainult kuni seitsme meetri kõrgusi hooneid, aga sellest saab mööda terminiga «ajutine ehitis». Ajutise ehitise rajamise aluseks võivad olla projekteerimistingimused, mille järgi saab staadionile püstitada ka kõrgema hoone. Aga see-eest tohib ajutist ehitist püstitada kuni viieks aastaks.

              Tallinna linn on projekteerimistingimused lahkesti väljastanud. Arutelust osavõtnud leidsid neist aga mitu küsitavust. «Linnaplaneerimise amet kooskõlastas need projekteerimistingimused Üliõpilaste tee 2 krundi omaniku ehk Tallinna Tehnikaülikooliga ja Raja 4 krundi omaniku ehk iseendaga,» luges üks elanik ette.

              «Sealsamas projekteerimistingimuste kooskõlastuses väidetakse, et selle vastu ei ole avalikku huvi. Kuidas nad saavad väita, et ei ole avalikku huvi, kui ei ole kedagi teavitatudki? Avalik huvi on täiesti olemas. Linna välja antud dokument sisuliselt valetab. Ka seda, et puudub kolmandate osapoolte riive. Riive on täiesti olemas ja väga selgelt arusaadav,» lisas teine.

              Veel juuni alguses esitles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats pneumohalli rajamist kui suurt edasiminekut linnaosa arengus, mille üle kõik peaksid õnnelikud olema. Paraku selgus üsna ruttu, et sellel plaanil on palju vastaseid. Need on valdavalt piirkonna elanikud, kes on õnnetus olukorras juba seetõttu, et nemad elavad Nõmme linnaosas, mille piir kulgeb mööda Raja tänavat. Üle tänava on aga Mustamäe linnaosa, kuhu peaks kerkima ka pneumohall, mis jääb lähimatest elamutest 50–120 meetri kaugusele.

              Halli projekteerija Ivo Paasiku sõnul on tegemist ajutise hoonega. «See pole midagi sellist, mis jääb sinna aastakümneteks seisma. Seda on võimalik paigaldada ja maha võtta. See pole mingi suur betoonitükk, see on PVC-hall. Tegu on valmistootega, nii et projekteerimise poole pealt moodustavad suurema osa kommunikatsioonid,» rääkis Paasik arutelul.

              Halli pindala on tema sõnul 75 × 125 meetrit ja kõrgus 21 meetrit. Suurele ekraanile oli kuvatud ka pilt, missugune võiks hall tulevikus välja nägema hakata. Saalis viibinud rahvahulk leidis üksmeelselt, et tegu on alatu eksitamisega, sest pildil olev hall ulatub vaevu männilatvadest kõrgemale ning selle kõrgus võiks olla kuni 15 meetrit, aga mitte 21.

              Ja üldse, miks pole elanikke pneumohalli rajamise plaanidesse kaasatud? Sellele vastas arutelul tehnikaülikooli spordiklubi arendusjuht Madis Koit: «Miks peab tehnikaülikool oma kinnistu kasutusõiguse andmisel kedagi kaasama?» Ehk sisuliselt on kõik juba otsustatud.
              Tallinna Tehnikaülikooli plaan


              «Meil on plaan staadion korda teha ja luua ka meie jalgpalli esindusvõistkond. See ei tähenda, et toome Ragnar Klavani ja Joel Lindpere mängijad enda juurde ja paneme neile ülikooli sildi külge. Vastupidi, me tahame alustada kõige madalamast liigast, kasutades oma liikmeskonda,» selgitas tehnikaülikooli spordiklubi juhataja Rait Käbin.

              «Miks jalgpall? Kuna oleme rahvusvaheline ülikool ja üliõpilased on meie käest hästi palju küsinud jalgpalli mängimise kohta. Ja see, kui meil oleks võimalus kasutada jalgpalliväljakut, suurendaks ka üliõpilaste rahulolu,» lisas ta.
              Tallinna Tehnikaülikooli staadionil iga päev harjutav Fred Vali koos poegade Uko (mustas) ja Frankiga peab augustiks endale uue treeningupaiga leidma.Foto: Mihkel Maripuu
              Tallinna Kalevi juht Joel Lindpere ütles, et oli just käinud Soomes samasuguste pneumohallidega tutvumas. «Soomes tutvusin täpselt selle halliga, mis siia tuleb. See on ökonoomne ja energiasäästlik. Läheneme asjale roheliselt ja kasutame rohelist energiat. Hallil on suur katuseaken, mis suvel säästab energiat, valgus tuleb otse päikesest. Selles suhtes oleme kõik aspektid läbi mõelnud,» kinnitas Lindpere.

              Tegelikult tundub, et mõeldud pole üldse, sest pneumohalli tööks vajalikud ventilatsiooni- ja muud seadmed on paigaldatud halli sellele välisseinale, mis jääb elamutele kõige lähemale. Halli rajajad ei osanud vastata ka elanike küsimustele mürauuringute kohta. Küsimusele, kas seadmeid oleks võimalik paigutada hoone teisele küljele, vastas projekteerija: «See on valmistoode, me peame seda tootja käest uurima.»
              Segadused kergejõustiklastega


              Pneumohalli rajamisega kaasneb veel üks mure. Nimelt kaob ära ketta- ja vasaraheitjate ainus treenimiskoht Tallinnas. «Kui räägitakse, et me võtame heitjatelt sportimisvõimaluse ära, siis ma võin käsi südamel öelda, et oleme heitjatega iga nädal suhelnud. On küpsemas plaan võimaldada heitjatel tulla meie spordihoonele lähemale. Seal on üks suur kruusaväljak, kuhu talvel ladustatakse lund. Praegu on pall kergejõustikuliidu käes, nemad pidid esitama tehnikaülikoolile taotluse selle maa kasutusõiguse saamiseks,» rääkis Käbin.

              Sellele vaidles vastu saalis viibinud kergejõustikuliidu esindaja. «See kruusaplats ei ole esiteks võistluskõlblik. Teiseks harjutavad tehnikaülikooli staadionil vasaraheitjad, kellest osa on jõudnud tiitlivõistlustele, kolm kuuluvad Euroopa meistrivõistluste tasemele,» ütles ta.

              Igal juhul on kergejõustiklastele öeldud, et alates 1. augustist neid Tallinna Tehnikaülikooli staadionil enam näha ei taheta. «Ketta- ja vasaraheitjatele on antud sõnum, et nad saavad oma treeninguid ja võistlusi läbi viia kuni augustini. Samuti on ülikooli spordiklubi välja pakkunud võimaluse kasutada treeninguteks teist väljakut,» kinnitas ka tehnikaülikooli pressiesindaja Krõõt Nõges.

              Arutelul vastuseta jäänud küsimusele, mis saab viie aasta pärast, kui pneumohall kui ajutine ehitis tuleks seaduse järgi ära viia, vastas Nõges: «Tallinna Tehnikaülikool ja jalgpalliklubi Tallinna Kalev sõlmisid aprillis 2022 hoonestusõiguse seadmise lepingu, mis annab jalgpalliklubile hoonestusõiguse 30 000 ruutmeetri ulatuses tähtajaga 15 aastat. Praegu on raske prognoosida, mis saab viie aasta pärast. Tegemist on ajutise ehitisega ja hoonestusõigus on antud 15 aastaks. Pneumohall ei ole maapinnaga püsivalt ühendatud ehitis.»

              Kommentaar


                Põhiliselt on see staadion ümberkaudsete noorte joomaplatsiks, koerte situtusväljakuks ning noore ja lootustandva Eha Rünne treeningplatsiks. Mingu perse need kohalikud, võimalik on saada sadadele Tallinna lastele ja ülikoolile normaalne treeningvõimalus mitmeteks aastateks.

                Kommentaar


                  Algselt postitas rallikas Vaata postitust
                  Põhiliselt on see staadion ümberkaudsete noorte joomaplatsiks, koerte situtusväljakuks ning noore ja lootustandva Eha Rünne treeningplatsiks. Mingu perse need kohalikud, võimalik on saada sadadele Tallinna lastele ja ülikoolile normaalne treeningvõimalus mitmeteks aastateks.
                  Ma ei ole nii radikaalse arvamusega nõus. Selge on see, et ülikool on lasknud sellel spordirajatisel pehmelt öelduna aastakümneid lihtsalt mädaneda ja see on krt kriminaalne. Täna aga ehitada ülikooli linnakusse monofunktsionaalne staadion, see lihtsalt ei ole mõistlik. Suuri silmi ei maksa ka teha asjaolu peale, et kui kodu juurde kerkib üle öö 21m kõrgune ehitis, kuigi detailis on lubatud vist oli 7m, siis inimesed tõstavad häält, seda ei saa neile pahaks panna.

                  Kommentaar


                    pilti kah...

                    14655268t1h3962.jpg

                    igatpidi multifunktsionaalne staadion hetkel tõesti, saab heita ketast, vasarat...

                    Algselt postitas tpx Vaata postitust

                    Ma ei ole nii radikaalse arvamusega nõus. Selge on see, et ülikool on lasknud sellel spordirajatisel pehmelt öelduna aastakümneid lihtsalt mädaneda ja see on krt kriminaalne. Täna aga ehitada ülikooli linnakusse monofunktsionaalne staadion, see lihtsalt ei ole mõistlik. Suuri silmi ei maksa ka teha asjaolu peale, et kui kodu juurde kerkib üle öö 21m kõrgune ehitis, kuigi detailis on lubatud vist oli 7m, siis inimesed tõstavad häält, seda ei saa neile pahaks panna.
                    sinnasamasse lähedale Hiiule ju tehakse multifunktsionaalne

                    Kommentaar


                      Algselt postitas El President Vaata postitust
                      pilti kah...

                      14655268t1h3962.jpg

                      igatpidi multifunktsionaalne staadion hetkel tõesti, saab heita ketast, vasarat...
                      Ma just ütlesin, et ülikool on lasknud selle staadioni mädanema ja see on kriminaalne hooletus

                      Kommentaar


                        See ei näe staadioni moodi küll välja, pigem mingi murulapp paari väravaga mida nägin saaremaal maakohtades. Kadaka staadion juba on miskit

                        Kommentaar


                          Algselt postitas rallikas Vaata postitust
                          Põhiliselt on see staadion ümberkaudsete noorte joomaplatsiks, koerte situtusväljakuks ning noore ja lootustandva Eha Rünne treeningplatsiks. Mingu perse need kohalikud, võimalik on saada sadadele Tallinna lastele ja ülikoolile normaalne treeningvõimalus mitmeteks aastateks.
                          Nüüd sa vehid küll kirvega.

                          Seda halli on kindlasti vaja.
                          Aga sedasi seda läbi suruda... No ma ei teagi nüüd.
                          Naabrid vastuhaku eest kuskile ida virumaale küüditama?
                          Las teevad tööd, ei virise jne.
                          Teen tapeeti.

                          Kommentaar


                            Aga kuhu see kilekott sobib?

                            Kommentaar


                              Algselt postitas nonoh Vaata postitust
                              Aga kuhu see kilekott sobib?
                              Viskan õhku uitmõtte. Miks ei saa praegust Kalevi kunstmuruga väljakut renoveerida selliselt, et talvel saaks sellele kupli peale tõmmata?

                              Kommentaar


                                Sest nondele elanikele seal ei meeldi kilekott?!? Ja rahvatantsijatele ka mitte.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X