Algselt postitas plain
Vaata postitust
Sa omistad mulle mingeid väiteid ja asju, mida ma pole teinud. Kas pean ennast tsiteerima hakkama sulle? Olgu, rääkites suluseisust, siis ma ju olen korduvalt öelnud, et joonekohtunik eksis.
Mu esimene postitus
Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
Järgmine:
Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
Järgmine:
Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
Vaata, asi millest ma räägin, on see, et sinu jaoks võib olla ilmselge, aga VARi jaoks ei ole tegu ilmselge olukorraga, kui pole toetavaid märgistusi (vaata seda videot, mis ma saatsin Tammeka-Levadia mängust, seal ka seletetatakse täpselt sama asja). Sama asja on minu meelest ka teistes VAR videotes selgitatud, aga ma ei mäleta piisavalt täpselt, et välja otsida.
Minu meelest on seal offside mängus igasugusele maitsele erinevaid olukordi just ilmestamaks, et ei pruugi alati olla veider õlg või jalg või 11mm. Mängisid ikka kogu mängu läbi?
Algselt postitas plain
Vaata postitust
See, et joonekohtunikud suudavad paremini suluseise näha, kui suvaline kaamera - üldjuhul jah. Pigem küll, ma arvan. Ma puusalt usaldan kohtunikku rohkem, kes mängijaga samal joonel kui kaamerat, mis suvaliselt. Aga ma ei tea, sul võib õigus olla. Ma pole joonekohtunik kunagi olnud. Lihtsalt tajumuslikult tundub samal joonel olemine lihtsam kui valel joonel. Stoppkaader on muidugi tööriist, mida joonekohtunikel pole, aga mulle tundub, et nad suudavad ennetavalt tajuda seda löögihetke ja olla selleks valmis. Igastahes, ma ei tea. Vahet polegi ju? Sest ma ju ütlesin korduvalt, et joonekohtunik eksis?
Algselt postitas plain
Vaata postitust
Olgu, ma proovin ühe korra veel sulle, heas usus, seletada:
Eestis sekkub VAR siis kui ta on kindel, et kohtunik väljakul eksis olulises olukorras. See tähendab, et kui VAR pole kindel, siis VAR ei sekku. Pole nii, et VAR pole kindel ja igaks juhuks kutsub kohtuniku üle vaatama. Nii ei tohi ja nii ka ei tehta.
Sekkuda saab VAR kahel moel 1) soovitada kohtunikul olukord ise üle vaadata (ja kohtunik ütleb, et ei-ei, ma ei eksinud või kohtunik tunnistab eksimust ja muudab oma otsust). 2) faktiliste otsuste korral VAR ütleb kohtunikule edasi, et viga oli kastis. Või et tegelikult saab kaardi mängija nr 12 mitte 22. Ja ei kutsu kohtunikku üle vaatama. Kohtunik lihtsalt näitab VAR märki ja parandab oma otsuse õigeks. Erandkorras - nagu see punkt, mis sa välja tõid, võib otsuse "müümiseks" või mängu rahustamiseks kohtuniku kutsuda kah ekraani juurde, et oleks selge, et nii olulise otsuse tegi peakohtunik, mitte VAR.
Suluseisu puhul saab VAR olla kindel ainult siis, kui see toimub õige kaamera nurga all või olema väljakumärgiste abil tuvastatav. Muidu on tegu hinnangulise otsusega ja VAR Eestis suluseise ei hinda. See tähendab, et kui VAR ei saa suluseisu kohta teha faktilist, ei kehti see sinu välja toodud punkt ehk VAR ei saa sekkuda ise otsustamisega ega erandkorras kutsuda ka peakohtunikku otsust "müüma".
Mitte ühesti meie liiga mängus pole peakohtunik suluseise üle vaadanud (kui tegu on faktiga suluseisu toimumise kohta, mitte sellest, kas mängija segas vaatevälja vms) ega pole ka VAR suluseisu ümber muutnud, kui kaamera pole hea nurga all või pole abistavaid jooni.
Algselt postitas plain
Vaata postitust
Algselt postitas plain
Vaata postitust
Leave a comment: