320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

  • kesa
    replied
    Millalgi lugesin artiklit, kus Soome Jalkaliidu boss Sauli Ninistö viitas, seoses Soome suht madalate liigavuti publikunumbrite kasvatamiseks vajalike muudatuste tegemisega, mõned aastad tagasi läbi viidud uuringule Rootsis, kus Rootsi jalkafännidele tehtud küsitlusest selgus, et rootslaste meelest liigamängude ligitõmbavuseks on kõige tähtsamad:
    1. staadionil pakutav meelelahutus,
    2. piletihind, (meil võiks vist siin rootslastele murettekitavalt kõrge piletihinna asemel seista ebasobiv mängupäev-aeg)
    3. staadioni mugavus
    ja alles
    4. kohal mängutase.

    Leave a comment:


  • football2u
    replied
    Millised eelseisvatest kohtumistest veel telekasse jõuavad?

    Leave a comment:


  • eika
    replied
    Kuulasin Simmonsi podcasti USA piletilevi vaste Ticketmasteri CEO`ga, kus läbivaks teemaks oli, et kuna inimesel on tänapäeval nii palju kodust meelelahutust (a la, miks minna välja mängu vaatama, seal pileti ja toidu eest maksta, kui saad diivanil lamades lameekraanilt mitut mängu vaadata ja samal ajal veel Angry Birdsi taguda), siis võtmeküsimuseks on külastajate huvide väljaselgitamine ja kaardistamine ning seeläbi neile parimate ja sobivaimate lahenduste pakkumine.

    See pani mind mõtlema, et huvitav, kas Meistriliiga on üleüldse midagi selleks teinud, et olemasolevat ja potensiaalset publikut nö kaardistada. Näiteks on Meistriliiga mängud suuresti laupäeval, sest madalamate liigade mängud on pühapäeval. Aga kas madalamate liigade mängija on üleüldse potensiaalne publik? Palju moodustab mängude vaatajaskonnast ka ise palli tagaajav mees. Või on potensiaalne publik nö suvaline pereisa või suvaline noormees, kes ise ei mängi. Milliste teiste lõbustustega Meistriliiga üleüldse võistlema peab- kas laupäeval maal rohimaskäimise ja grillimisega, õhtuste kontserdite või millegi kolmandaga ehk millised on (potensiaalse) publiku huvid. Kas neid meelitaks sinna lastenurk, odav alkohol ja toit, ansambel või maasturiloos?

    Või siis küsimus, miks pole klubide enda noored staadionil. Mida peab nende kohaletoomiseks tegema? Kas see aitaks, kui enne mängu mõni klubi (varu)mängija teeks nendega väikese näidistreeningu? Miks nad ei käi kohal, kuidas nad kohale saada jne.

    Ühesõnaga, kas Meistriliigal/klubidel üleüldse mingit sellist teavet on?

    Leave a comment:


  • yheksa
    replied
    Algselt postitas ercos Vaata postitust
    Teine häda on muidugi tase. Selle madalusest annavad märku ka mängijate enda suhtumine. Iga noormängija soov on Eestist võimalikult kiiresti ära saada. Jutt ei ole isegi maailma suurliigadest. Olgu see kasvõi Rumeeniasse või meist kolmandiku võrra väiksemasse Küprosesse. Välismaal pallimine näitab sinu taset ja need kes kohalikus liigas pallivad on justkui kehvemad.
    Ma ei oska öelda, kes on kehvem, kes mitte, aga välismaale mängima viib eelköige töötasu. Ei saa noorele (vöi ka vanemale) mängijale ette heita seda, et ta soovib saada oma töö eest rohekm tasu. Ausalt, mul ei ole örna aimugi, mis on Eesti jalgpallurite töötasu ja töttöelda see mind väga ei huvita ka, aga usun, et välismaal saadav tasu on suurem, kui see, mida Eestis masktakse. Nii nagu see on pea iga teisegi eriala puhul.

    Nii nagu ehitaja läheb tööle Soome, sest seal saab suuremat palka, soovib ka jalgpallur körgemat töötasu. Saad sa seda sportlasele ette heita?

    Leave a comment:


  • dareth
    replied
    Algselt postitas ercos Vaata postitust
    Teine häda on muidugi tase. Selle madalusest annavad märku ka mängijate enda suhtumine. Iga noormängija soov on Eestist võimalikult kiiresti ära saada. Jutt ei ole isegi maailma suurliigadest. Olgu see kasvõi Rumeeniasse või meist kolmandiku võrra väiksemasse Küprosesse. Välismaal pallimine näitab sinu taset ja need kes kohalikus liigas pallivad on justkui kehvemad. Kui mängijad ei pea Meistriliigat mitte milleski, siis kuidas veenda publikut, et meie meeskondade vaheline mõõduvõtt on midagi nii vinget, et ta peaks sita suusailmaga kusagil Kohtla-Järve staadionil aega veetma?Samas kui klubid on taset näidanud siis on ka publik tee staadionile leidnud. Seda on näidanud nii Levadia kui Flora Meistrite Liiga eelringide mängud.
    See tasemejutt on küll jama jutt, mida räägivad inimesed, kes armastavad välisliigade uhkete klubide särke kanda. (Vuti)turistid, kes meie meistriliigat kaemas käivad, ei virise kunagi kehva taseme pärast.

    Kui tasemest rääkida, siis sõltub see puhtalt rahahulgast, mis klubil kasutada. Mõne aasta tagant on meil positiivsed näited olemas, nagu välja tõid, kuid klubid (üksikute eranditega) turundusliku poole peale absoluutselt rõhku ei pane. Ma olen enam kui kindel, et praegusest "jalgpallibuumist" klubidele erilist kasu pole, kuna neil on lihtsalt ükskõik.

    Eesti häda on ka see, et suur osa rahvast ja ressursist asub Tallinnas, mistõttu on keeruline tekitada klubidevahelist rivaliteeti. Meistri- ja esiliiga peale on kokku kokku 8 Tallinna klubi + 3 Flora tütarklubi + 1 Levadia duubel = 12 võistkonda. Samas kuna ükski klubi eriti suurearvulise fänniühendusega hoobleda ei saa, võib ilmselt eeldada, et fännide pakkumine ületab momendil nõudluse ning ole ainult mees ja leia tee potentsiaalse fänni südamesse.

    Vist eelmisel aastal, kui Nõmme Kalju reklaamis end "Tallinna uhkusena", soovitasin siin foorumis esmalt väiksem tükk ampsata ja Nõmme uhkuseks saada, kuid paistab, et kui mõni aasta veel sama järjekindlusega tuld antakse, võivad ambitsioonid realiseeruda.

    Leave a comment:


  • Myrgel
    replied
    Iga kord kui see teema jutuks tuleb olen mõtteis mõlgutanud arvamust, mida siinkohal nüüd avaldan. Ei prentendeeri absoluutsele tõele ega ka faktitäpsusele kohalike liigade koha pealt, kuna kuulun ka sinna kurikuulsasse seltskonda kes fännab koondist, aga Meistriliigas ühtegi lemmikut pole ja mängudel käib harva. Samas võiksin olla just see sihtgrupp kes mingi järgnevalt mainitud faktori paremaks muutumisel leiab tee staadionile..

    Meeldib see meile või mitte siis sport on meelelahutus. Vägisi kedagi mänge vaatama ei sunni. Negatiivsed avaldused potensiaalse uue publiku suunas, olgu need siis Pohlaku suust või mõnelt pikaaegselt fännilt annavad pigem negatiivse tulemuse. Selleks, et uus inimene tuleks kodumängudele peab seal olema midagi mis teda sinna meelitab.

    Alustuseks ei ole võimalik potentsiaalsel uuel vaatajal võimalik paralleele tõmmata koondise mängude ja kohalikude liigadega, sest enamik A koondise põhimehi kohapeal ei mängi. Oleks võimalik nädal peale koondisemängu Piirojat Flora eest tegusi tegemas näha või Vassiljevit Kalju eest väravaid löömas - tuleks ka koondise fännid mänge suurema tuhinaga vaatama. Omamoodi meil ongi klubijalgpalli austajad koondisefännide seas. Nad lihtsalt fännavad teise riigi klubisid. Kes meist ei näinud näiteks Wisla mängu CL edasipääsu eest? Samuti on ilmselt Eestis inimesi kes teavad Hollandi, Küprose, Ukraina ja Norra jalgpallist rohkem kui meie omast.

    Teine häda on muidugi tase. Selle madalusest annavad märku ka mängijate enda suhtumine. Iga noormängija soov on Eestist võimalikult kiiresti ära saada. Jutt ei ole isegi maailma suurliigadest. Olgu see kasvõi Rumeeniasse või meist kolmandiku võrra väiksemasse Küprosesse. Välismaal pallimine näitab sinu taset ja need kes kohalikus liigas pallivad on justkui kehvemad. Kui mängijad ei pea Meistriliigat mitte milleski, siis kuidas veenda publikut, et meie meeskondade vaheline mõõduvõtt on midagi nii vinget, et ta peaks sita suusailmaga kusagil Kohtla-Järve staadionil aega veetma?Samas kui klubid on taset näidanud siis on ka publik tee staadionile leidnud. Seda on näidanud nii Levadia kui Flora Meistrite Liiga eelringide mängud.

    Mitte nüüd nii tappev küsimus, aga sellegipoolest ehk mõne jaoks viimane piisk karikas on tingimused milles mänge vaadatakse. Jalgpallimaailmas staadioniks kvalifitseeruks vist vaid Flora oma. Ega ilmaasjata ei ole neil ka kõige suuremaarvulisem fänniarmee. Käisin hiljuti perega Kalju-Flora mängu vaatamas Hiiul ja ausalt öeldes ei tõmba mind midagi tagasi sinna. Põhjuseid võib otsida eriliselt ebamugavatest liikumisvõimalutsest kuni WC'de puudumiseni.

    Ma siiralt loodan, et vuti populaarsuse kasvuga Eestis kasvab ka ala areng üldisemalt, mis viib aina rohkem noori talente vutitrenni ja toob ka ehk raha ala arenguks. Olgu see siis riigi või KOV toetus mõne staadioni ehitamisel või kohaliku klubi struktuuri täiustamiseks. Seega võiks ka veidi leebem olla selle väikese "jalgpallibuumi" alge vastu mis meil pead liigutama hakanud on. Ennem kui ta ära ehmatada. Pärast nr 1 rahvuspordiala suusatamise perse keeramist alaliidu poolt on eestlaste südames täpselt üks koht üle mille võiks ju täita vutt.. Seega olgem optimistlikud ja mine tea, kui kaardid õieti välja käiakse, ehk saame keskmist vaadataust ka juba neljakohalise numbriga mõõta..

    Leave a comment:


  • mortan
    replied
    Algselt postitas sopu Vaata postitust
    Kindlasti saab selle artikli üle palju nuriseda, kuid tahtsin, et see teema jõuaks natukene ka siit foorumist välja. Proovisin kõigile tuntud nimesid kasutades inimesi meie meistriliiga üle mõtlema panna.

    http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudis....d?id=60331624
    Panin puid! Väga lahe, et kirjutasid. Üks pisikene nüanss Eesti vuti lähema aja arengute juures on seegi, et kuidas hoida play-offi eelsel ajal kätte võidetud lehe-, raadio- ja telepinda. Ehk teisisõnu, kuidas ja mida teha, et ka peale novembri keskpaika meedia jalkat praeguses mahus kajastaks.

    Leave a comment:


  • sopu
    replied
    Pange julgelt delfis ka puid alla või kiitke takka! Las see diskussioon toimub vahel ka tavainimeste meedias, mitte ainult siin!

    Leave a comment:


  • rallikas
    replied
    Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
    Mulle meeldib! Jalgpallibuumist ei saa enne rääkida, kui koduliiga hakkab huvitama inimesi, jah ka teid, austatud jalgpallihuvilised, kes te paar korda aastas jõuate A.le.Coqile tähtsaid mänge vaatama. Te võite mul pea maha võtta, kallid koondisefännid, aga ma ütlen ausalt, kui minul personaalselt oleks valida, kas koondis jõuab hetkel suurturniirile või meie koduliigas oleks stabiilselt üle 5 000 inimese mängu kohta, kus mõlemal võistkonnal oleks tuhande pealine fännklubi, enne mängu saaks linna peal aru, et täna on mängupäev ning jalgpallipubides ei arutataks muud kui eelseisvast/toimunud mängust, siis klubivuti austajana valiksin kahtlemata teise variandi.
    +1.

    Praegune koondis on meil hea, kuid vaadates praeguseid U-koondiseid, siis ega meil tulevik helge ei ole. Puhtalt koondise perspektiivist tuleks hakata arendama/turundama Meistriliigat, sest siit tulevad meie tulevased koondislased, aga kui pole koduliigal publikut, ei ole ka koduliiga palluritel erilist põhjust pingutada.

    Leave a comment:


  • -RoMaRiO-
    replied
    Algselt postitas sopu Vaata postitust
    Kindlasti saab selle artikli üle palju nuriseda, kuid tahtsin, et see teema jõuaks natukene ka siit foorumist välja. Proovisin kõigile tuntud nimesid kasutades inimesi meie meistriliiga üle mõtlema panna.

    http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudis....d?id=60331624
    Mulle meeldib! Jalgpallibuumist ei saa enne rääkida, kui koduliiga hakkab huvitama inimesi, jah ka teid, austatud jalgpallihuvilised, kes te paar korda aastas jõuate A.le.Coqile tähtsaid mänge vaatama. Te võite mul pea maha võtta, kallid koondisefännid, aga ma ütlen ausalt, kui minul personaalselt oleks valida, kas koondis jõuab hetkel suurturniirile või meie koduliigas oleks stabiilselt üle 5 000 inimese mängu kohta, kus mõlemal võistkonnal oleks tuhande pealine fännklubi, enne mängu saaks linna peal aru, et täna on mängupäev ning jalgpallipubides ei arutataks muud kui eelseisvast/toimunud mängust, siis klubivuti austajana valiksin kahtlemata teise variandi.

    Leave a comment:


  • sopu
    replied
    Kindlasti saab selle artikli üle palju nuriseda, kuid tahtsin, et see teema jõuaks natukene ka siit foorumist välja. Proovisin kõigile tuntud nimesid kasutades inimesi meie meistriliiga üle mõtlema panna.

    Eesti suurim uudisteportaal, mis koondab endas Eesti ja välisuudised, krimiuudised, arvamuslood, ilmainfo ning palju muud

    Leave a comment:


  • kesa
    replied
    Mõned aastad tagasi mindi Soomes Veikkausliiga juhtide nõudmisel üle süsteemile, kus hakati nõudma täpset publiku ülelugemist, kes reaalselt staadionil kohal, see ka üle loeti ja publikuarvud langesid ca 20%. Niipalju oli õhku avaldatud numbrite ja tegelikkuse vahel. Soome fännid ise irvitasid, et kui tahad tegelikku publikuarvu teada, siis kuula tele- või raadiokommentaatorit. Väidetavalt huiasid klubid sellepärast, et sponsoreid juurde meelitada.

    Leave a comment:


  • ke$ha
    replied
    Mitte, et ta otseselt oleks sinu järgi öelnud, et Veikkari publikuarv on kasvanud, aga ikkagi see ei ole eriti:

    Leave a comment:


  • eston maravilha
    replied
    kui saatejuht yle tv2 eileõhtuse real-lyon meistrite liiga mängu ülekande järel stuudiokülaliseks olnud kohalikult aktivistfännilt kokkuvõtteks soome fännikultuuri ja selle viimase kümne aasta arengu kohta küsis, vastas külaline (ei tsiteeri): "10 aastat tagas peeti kohalikul iiiga jälgimist häbiasjaks ning mängudel häält teinud toetajaid peeti kas joomariteks või debiilikuteks. koondise mängudel käis vaid paartuhat inimest, kuid nüüd nauditakse klubifänlust ning ka koondist toetab pidevalt 10-12000 inimest."

    äratundmisrõõm oli suur, kui nii võib öelda.

    Leave a comment:


  • PETSINHO
    replied
    Algselt postitas sosku Vaata postitust
    Tööpäeval kell 16 algava mängu kohta siiski suhteliselt OK publikunumber. Krt, millal saab Hiiu lõpuks normalaalsed lambid, et vähegi inimlikumal kellaajal mängida saaks. Endal jäi just seetõttu nägemata.
    Sama vana jutt... staadion kuulub linnale. Ei ole mõistlik, et klubi hakkab kohalikule omavalitsusele infrastruktuuri ehitama, makstes samal ajal neile staadioni kasutuse eest suuri summasid.
    Aga usun, et tuleval aastal võime siin näha samme edasi

    Leave a comment:

Working...
X