320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

  • kesa
    replied
    Laupäeval pealinna derby Levadia - Flora

    ML publikurekordid - ca 4500! 16.06.2003 Kadriorg. (antinarkoüritus)
    Puhtalt vutifännid : - ca 3200, 3.11.2002 Kadriorg



    Eesti liiga publikurekord löödud!

    Igatahes polnud Levadia nii loovat ja väravajanust mängu näidanud juba tükk aega. Kadrioru staadionile kogunenud peaaegu täismaja ehk Eesti meistrivõistluste rekordpublik 4500 pealtvaatajat nägi lahtist ja nauditavat jalgpalli.

    «Palju õnne fännidele!» õnnitles Pijpers. «Aga järgmisel korral karjuge veel kõvemini ja võtke igasugu atribuutikat kaasa.»

    Pärast eilset 1:2 kaotust FC Florale minetas Maardu Levadia sisuliselt võimaluse tulla Eesti jalgpallimeistriks. Treener Franco Pancheri ja tema hoolealused vaevlevad sügavas madalseisus, aga esialgu võivad tööd jätkata.


    Turvamehed pidid õhtuks kuivale jääma!

    Jalgpallistaadionile ei tohi teadupärast kaasa võtta ei relvi, ei alkoholi - seepärast vaatavad värava turvamehed kotid hoolega läbi.

    “No ei ole viina, ei ole!” kinnitas üks läbivaadatav. “Kahju,” vastas kontrollija. “Miks?” Teine turvamees muigas kõrvalt: “Niiviisi jääme ju õhtuks kuivale.”

    Jalgpallistaadionile ei tohi teadupärast kaasa võtta ei relvi, ei alkoholi - seepärast vaatavad värava turvamehed kotid hoolega läbi.


    Kadrioru staadion ei tundnud taolist publiku tungi sestpeale, kui Eesti koondise mängud Lillekülla koliti. Eile lookles veel avavile kõlades väravate taga pikk saba, viimased huvilised pääsesid areenile pool tundi hiljem. Tribüünil istus hulk tähtsaid ninasid, ühtekokku jälgis hooaja otsustavat duelli sõjajärgsete meistrivõistluste rekordarv, 3200 pealtvaatajat.

    Lööming nii platsil kui ka tribüünil

    Lugu lõppes kahe kaklusega. Esmalt välkusid väljakul mängijate, lõpuvile kõlades mõne tribüünil turvameestele kallale tikkunud hullunud pealtvaataja rusikad.

    Murule rahu sobitama läinud Levadia treener Pasi Rautiainen teenis punase kaardi, mässumeelsed fännid korrakaitsjate füüsilise märkuse. “Jooksin platsile, et veel hullemat ära hoida,” selgitas Rautiainen, ehkki ta teadis, et treener ei tohi murul toimuvasse sekkuda.

    “Üsna loomulik, et lööming tekkis. Kaalul oli liiga palju, pinged liiga suured,” arvas Levadia kapten Sergei Hohlov-Simson.

    “Uhhh! See on tappev! Unistuste võit!” juubeldas FC Flora jalgpallurite treener Arno Pijpers pärast lõpuvilet, mis tähistas meeskonna teist järjestikust Eesti meistritiitlit. Flora viigistas Kadriorus peaaegu täismaja ees Maardu Levadiaga 0:0, närvesööv pallilahing lõppes mitme kaklusega.


    Kuni 2002 a. oli ML publikurekord 1600.

    Leave a comment:


  • ROOTSI KUNN
    replied
    Wismari staadion oli puhas aga üsna vesine ja libe .Kohati olid väljakul isegi väiksed lombid. Suured lumehanged kõrgusid platsi servades ja ma kujutan ette miliseks basseiniks see väljak muutub ,kui korraga viskaks mingi 10 kraadi sooja. Rahvast oli üsna palju hangede otsas turnimas. Jõudsin teiseks poolajaks ja esimese hooga ei saanud arugi mis toimub. Puuma treeneripink oli vait kui sukk ja Aivar ( Tiidus ) kamandas vägesid hoopis publiku seast. Huvitav ,kui kaugele Puuma jõuab ?Tänase mängu põhjal ma neil ML-is kohta ei näe ,kuigi Legion mängiti üle ja seda just rünnakul ja poolkaitses. Aga eks näis hooaeg on alles väga noor. Mõned kutid on Puumas üsna teravad ja oleksid kindlasti mõne ML-i klubi jaoks väärtuslik kaup.

    Leave a comment:


  • Hellik
    replied
    Algselt postitas Raimo Vaata postitust
    Ja mõttekaaslastele ning tõsistele jalgpallisõpradele teen ka veidi reklaami: juba nädala pärast, 20. aprillil kl 14.00 kutsume kõiki Kalevi staadionile vaatama Kalevi - Pärnu Linnameeskonna liigamängu. Tuleb kindlasti huvitab mäng, kus mõlemal meeskonnal on suured eesmärgid: Kalev soovib sel hooajal tagada pääsu Meistriliigasse, samas kui Pärnu poistel on kindlasti tänu sealsele jalgpallirevolutsioonil väga kõrge motivatsioon.
    Vast siiski 20. märtsil aga tuleme vaatama küll

    Leave a comment:


  • Raimo
    replied
    Algselt postitas BlueSupport Vaata postitust
    Selle jaoks ei pea aprillis alustama. Kuidas näiteks Tallinna Kalev (ilma soojenduseta staadion) suutis kodus mängida ja oma staadioni suurest lumest + külmast hoolimata korda teha? Sama küsimus Tartu ja Paide kohta - seal ju ka mängiti ja näiteks Paide kunstmuru oli väga hästi puhtaks aetud. Staadionite hooldus tuleb korralikult teha ka mujal aga see pole mitte ainult klubide vaid sama palju ja vahel rohkemgi ka omavalitsuste küsimus.
    Teiste osas ei oska rääkida, kuid Kalevi jaoks oli see väga suur pingutus, et saada plats igati mängukorda. Kahjuks sai ühe puhastamiskorra käigus väljak ka veidi viga, kuid muidu võime tõesti tehtuga rahul olla. Lisaks väljakule on lumevaba piisavalt lai ohutusala joonte taga ning ka tribüün.

    Mis puudutab omavalitsust, siis Kalev pole kahjuks saanud tunda küll mingit omavalitsuse moraalset ega finantsilist tuge. Pigem vastupidi: ikka ja jälle on kuulda ähvardusi, et linn võtab kohe-kohe Kalevi staadioni üle. Isegi uue direktori nimi oli vahepeal teada. Kahjuks ei suuda linn oma spordibaaside haldamisegagi, kuhu eraldatakse nii LOVide kui spordiameti kaudu kümneid tuhandeid eurosid, hakkama saada. Uku poolt mainitud Ajaxi ja Lasnamäe SPK staadionid olid selle nädala esimesel poolel igatahes lume all, kuigi lund pole juba kaua sadanud, Nõmme Kalju on igal talvel Hiiu staadioni osas hädas. Tõsi, Ajaxi kunstmuru on küll renditud samanimelisele klubile, kuid hiljuti Pealtnägijas olnud lugu elektriarvest näitas kahjuks halvimal moel nii linna kui Ajaxi haldussuutlikkust. On ju elementaarne, et kui teenust kasutatakse, tuleb selle eest ka maksta, mitte teha nägu, et see on üllatus.

    Kui Soccerneti foorumis on mõnes teemas käsitletud Pärnut, siis Pärnu linna toetust arvestades oleks seal lausa lust jalgpalliklubi administreerida.
    Veel enam: kui 90ndatel võttis maffia ärimeestelt katuseraha 10%, siis Tallinnas soovib linnavalitsus erinevate maksude näol Kalevi staadionilt saada ca kolmandiku käibest. Selge, et sedasi on ülimalt keeruline tegutseda.

    Nii et selle pika monoloogi järeldus on ühene - vähemalt kilulinnas ei saa jalgpallientusiastid munitsipaalvõimu moraalsele ega finantsilisele toele lootma jääda.

    Ja mõttekaaslastele ning tõsistele jalgpallisõpradele teen ka veidi reklaami: juba nädala pärast, 20. märtsil kl 14.00 kutsume kõiki Kalevi staadionile vaatama Kalevi - Pärnu Linnameeskonna liigamängu. Tuleb kindlasti huvitab mäng, kus mõlemal meeskonnal on suured eesmärgid: Kalev soovib sel hooajal tagada pääsu Meistriliigasse, samas kui Pärnu poistel on kindlasti tänu sealsele jalgpallirevolutsioonil väga kõrge motivatsioon.
    Publik ei pea mängu pealt vaatama lumehanges istudes, põit ei pea puu taga tühjendama. Sisenedes saab külastaja informatiivse mängukava, hilineja näeb tabloolt seisu, terve mängu jooksul saab osta sooja jooki ning suupisteid.
    Last edited by Raimo; 13.03.11, 19:03. Põhjus: vale kuupäev :o

    Leave a comment:


  • odralauk
    replied
    No lasna KJH staadionil oli eelmine aasta näiteks ühel karistusalal joonest tükk puudu, pehme betoon all paistmas(ei tea kas see korda tehtud). Ja ajaxi kunst kus ajax eelmine aasta mängis on ikka täielik pasaauk, kohe väljaku kõrval 50cm augud, väljakukate on kortsus, valgustipostid on ühe meetrit kaugusel piiridest. Nii, et esiliigas on vist ikka kordades madalamad kriteeriumid.

    Leave a comment:

Working...
X