Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Investeerimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Daz Booob
    replied
    Kui sa arvad, et ma püüan midagi pähe määrida, siis... carry on - ma selgitan kõigest olukorda.
    Mingiks pubekate invasiooniks samas ma antud teemat ei pea ning sellest ka minu soovitus, et väikese sutsu võib korra kuus panustada (täpselt - panustada, sest investeerimiseks ma seda hetkel ei pea).

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
    Ja praegu lihtsalt kasvab uus põlvkond inimesi, kes üha rohkem naerab kinnisvara, kulla ja dollari üle.
    Iga põlvkond on sedasi üles kasvanud. Ja ühel hetkel valusalt avastanud, et religioosne usk millessegi, millel tegelikult erilist väärtust polegi, ei ole parim investeerimisstrateegia. Aga mis seal ikka. Carry on.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Eks teiste käibevahendite puhul ole ka uskumisest pääsu - me lihtsalt ei mõtle sellest.

Ma arvan, et ETHi puhul võib igas mõttes laulda: "Sa oled mul teine!" Lihtsalt üks oli esimene, mis erinevatel põhjustel on kasvanud.
    Ja praegu lihtsalt kasvab uus põlvkond inimesi, kes üha rohkem naerab kinnisvara, kulla ja dollari üle.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Üldjuhul kuidas? Mille poolest ei saaks näiteks ETH eksisteerida Bitcoinita? Julgus seda võrdlust tuua on endiselt pime usk.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Algselt postitas vtp Vaata postitust
    Ja mis alus selleks on? Peale pimeda usu.
    Üldjuhul kõik uus krüptos on ühel või teisel määral seotud bitcoiniga. Ja kuna krüpto-laviin järjest kogub hoogu, siis julgevad inimesed toda võrdlust tuua.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    digitaalne kuld
    Ja mis alus selleks on? Peale pimeda usu.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Detsentraliseeritu olemise üle võiks muidugi diskuteerida, kuid ma arvan, et kogu poti juures see pole teema, sest siiani võrreldakse tulpidega.

Bitcoin oma olemuselt ei peakski olema maksevahend, vaid nagu nad ütlevad - digitaalne kuld.
    Kulla transport on ka keeruline ja ajakulukas jne.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Bitcoin on detsentraliseeritud, tehningute üle ei ole võimalik järelevalvet teostada. See juba määratleb ära, et avalik krüpto ei ole kuritegevusega "samamoodi seotud nagu dollar ja euro". On palju palju rohkem.

Ma olen nõus iseenesest, et maailm liigub krüpto suunas selles ulatuses, et plokiahela tehnoloogia on väga põnev. Seda saaks edukalt kasutada ka tsentraliseeritud, riiklike institutsioonide poolt korraldatud süsteemide tarbeks. Bitcoin ei kuulu sinna alla.

Tasub silmas pidada, et Bitcoini võrk suudab handle'itada 7 tehingut sekundis. 7! Lähed kinno ja ootad paar tundi piletit, sest oled tehingukinnitusega võrgus järjekorras? See aeg ja kogu see meeletu energia mis läheb tehingute verifitseerimisele avalikes plokiahelate on eos juba kogu selle jura hukule määranud. Või võib-olla 20 aasta pärast on tehnoloogia piisavalt arenenud, et selline lähenemine toimiks. Veidi sarnane masinõppele, mida juba 70ndatel-80ndatel arendati agaralt, aga mis alles täna on päriselt reaalsuseks saanud.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Maailm liigub krüpto suunas ja BTC on selle alus. Sellest ka hind, usk ja tõestuseks Elon Musk (Tesla).

Kuritegevusega on krüpto samamoodi seotud nagu dollar ja euro. Ehk see teema on pigem väljamõeldud. Siinkohal tervitused Lagardele.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Algselt postitas kaala Vaata postitust
    Eiimase aasta jooksul vahetas omanikku 39% bitcoinist. Ei ütleks, et väga väike osa. See muu kriitika kehtib ka samamoodi kulla kohta, vöinuks sellest samasuguse artikli kirjutada . Ega suurimad kulla hoiustajad pole väiksemad, kui suurimad bitcoini vaalad.
    Esimese väite allikas? Sisaldab ka aasta jooksul kaevandatud kogust?

Muus osas. Kullaga vaat on see tore asi vähemalt, et seda saab katsuda ja millekski asjalikuks kasutadagi. Kui muud üle ei jää, pista hambasse või kvaliteetelektroonikasse. Mis muidugi ei tähenda, et ma sellest kui investeeringust jube sillas oleks. Aga tal on vähemalt mingigi alusväärtus.

Bitcoini alusväärtusena olen enda jaoks välja suutnud mõelda ainult selle sisulise kasutusvajaduse, mis suuresti jaguneb kaheks: kuritegevus ja arengumaad, kelle enda rahasüsteem on vähem usaldusväärne, kui netis müüdav õhk. Zimbabwes kasutaks ehk isegi. Paraku see kasutusvajadus on üsna väike jupp kogu asja mahust ja vähe adekvaatsem uue aja finantstehnoloogia sööb legaalset vajadust veelgi. Suur osa tänasest hinnast on ikkagi spekulatiivsete tehingute tulemus, kus maailmas on raha palju ja iga järgmine loll tahab Bitcoini rongile hüpata, et kiiresti rikastuda. St kui Bitcoin lõpuks usu kaotab (pole enam lolle, kellele edasi müüa), kukub see paratamatult sisuliselt nulli. Kuld ja arenenud maailma valuuta aga mitte.

Jällegi disclaimer. Oman BTC-d, sest sain kunagi Thameslinkilt Paypali kontole refundi ja ei osanud sellega midagi muu tarka pihta hakata. Pull vaadata, kuidas kits hüppab.

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Ei kao see Bitcoin kuhugi, seni kuni on vaba internet.

Lisaks istub märkimisväärne osa krüptorahast jõude ehk sellega pole viimasel aastal tehtud ainsatki tehingut. Seega, ehkki bitcoin’e on 18 miljonit, kaubeldakse vaid väikese osaga neist
    Viimase aasta jooksul vahetas omanikku 39% bitcoinist. Ei ütleks, et väga väike osa. See muu kriitika kehtib ka samamoodi kulla kohta, vöinuks sellest samasuguse artikli kirjutada . Ega suurimad kulla hoiustajad pole väiksemad, kui suurimad bitcoini vaalad.

Leave a comment:

• Rudy
    replied

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Algselt postitas allars Vaata postitust
    Gevo osas on juba veidi hilja, olin gevo rongil, kui see maksis 1.20.
    Bioenergia poolelt vaataks pigem Verbio poole. Nood vähemalt suudavad oma toodangut müüa kallimalt, kui tootmiskulud . Tõsi, nende poole pidanuks vaatama samuti ca aasta tagasi.

Disclaimer: Ei ole Gevo keissi liialt süvenenud.

Leave a comment:

• vaikiv mees
    replied
    Ma lähtusin lollikindlusest, mida kuld pigem on - elab rahulikult oma elu, ei säutsu jne
    vast jah, aga kui kulla serfikaat ei tähenda enam väärismetallile kaasaantavat dokumenti ehtsuse kohta, vaid piltlikult öeldes paberit, kuhu on kirjutatud 'kuld', ei erine see suuresti enam katteta rahast, kuhu võib nulle juurde kirjutada
    (ja pole enam väärismetall, mida on maailmas piiratud hulk nagu nt maad)

Algselt postitas Atonen
    mitte kõiki kulla omadusi ärakasutav on e-kuld /-/saab valdavalt kasutada selleks, et /-/lühiajaliselt kaubelda

Leave a comment:

• allars
    replied
    Algselt postitas kaala Vaata postitust
    paar haipaktsiat:

GEVO
    BNGO
    IZEA
    Gevo osas on juba veidi hilja, olin gevo rongil, kui see maksis 1.20.

Leave a comment:

Working...
X