Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Investeerimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
    Mõnu, teist kodulaenu ei ole mõelnud võtta ja ausaks landlordiks hakata?
    Mõtlen, selleks olen esimesse korterisse viimase paari kuu jooksul umbes 7000 eurot investeerinud, et seal veel vannituba ka välja ehitada. Sellisel juhul saan sellele uue kinnisvarahindamise teha, mis peaks olema laenujäägist umbes 30-40 000 kõrgem olema. Seega selle pealt saaks teise korteri ilmselt osta küll. Vist. Aga seda võimalust pole ma veel panka uurima läinud.

Leave a comment:

• Rein
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Mul oleks pigem selline küsimus, et kuna ma päris "kiirelt rikkaks saamise"-plaani ei oma, vaid pigem tekkis küsimus selles, et kuhu panna enda igakuiselt üle jääv raha. Ehk see kõigub sealt 1000-2000 vahel enamjaolt (reisidel käia ei saa, pummeldamine on ka ära kadunud), kasiinos ei käi, spordi peale ei panusta, et siis mis on variandid. II sammas pole mul kunagi olnud, et sealt ei tule ka mingit supersummat kätte ja sellega pea õieli jooksu ei lähe.

Lihtsalt panna seda järjest mingitesse aktsiafondidesse? Või proovida siit-sealt leida nö. stabiilsemaid aktsiaid, mis ei tohiks päris kõrbeda? Mis need olla võiks?

Või on mingeid muid enamvähem normaalseid ja stabiilseid investeerimisteenuseid? Kas need enamus reklaamitavaid ühisrahastusvariante on püramiidskeemid ja sealt niiehknaa kindlalt eemale hoida? (noh, ala Estateguru jms asjad?).
    Martin, kuuled, Mõnul on liiga kõrge palk, et siin selliseid summasid saab investeerida igakuiselt.

Kindlam minu arvates on tõesti fondidesse panna, kui mingitesse konkreetsetesse aktsiatesse. Kui investeerimises muidugi üldse midagi kindlat on .

Vaadates siin enamuse postitusi, siis mina ujun risti vastupidi ilmselt. Mul on kindel fond välja valitud, kuhu igakuiselt investeerin teatud summa+ II samba panen samuti sinna tiksuma. Aktsiatega kauplemiseks olen liiga jänes.
    Eesmärgiks on see, et 20 aasta pärast pensionile jäädes, saan Saaremaale osta väike maja, kus ma siis suvel suvitan ja talviti talvitun kuskil soojal maal 3-4 kuud. Kas läheb nii, saame näha.

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    kuhu panna enda igakuiselt üle jääv raha. Ehk see kõigub sealt 1000-2000 vahel.
    Rahaboss confirmed

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Mõnu, teist kodulaenu ei ole mõelnud võtta ja ausaks landlordiks hakata?

e: ilmselt hakka mõnule nüüd uksest ja aknast erinevaid huvitava sisuga dm-e tulema.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Osta kulda.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Mul oleks pigem selline küsimus, et kuna ma päris "kiirelt rikkaks saamise"-plaani ei oma, vaid pigem tekkis küsimus selles, et kuhu panna enda igakuiselt üle jääv raha. Ehk see kõigub sealt 1000-2000 vahel enamjaolt (reisidel käia ei saa, pummeldamine on ka ära kadunud), kasiinos ei käi, spordi peale ei panusta, et siis mis on variandid. II sammas pole mul kunagi olnud, et sealt ei tule ka mingit supersummat kätte ja sellega pea õieli jooksu ei lähe.

Lihtsalt panna seda järjest mingitesse aktsiafondidesse? Või proovida siit-sealt leida nö. stabiilsemaid aktsiaid, mis ei tohiks päris kõrbeda? Mis need olla võiks?

Või on mingeid muid enamvähem normaalseid ja stabiilseid investeerimisteenuseid? Kas need enamus reklaamitavaid ühisrahastusvariante on püramiidskeemid ja sealt niiehknaa kindlalt eemale hoida? (noh, ala Estateguru jms asjad?).

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Swed töesti köige lihtsam. Mainitutele lisaks veel Saxo Pank.

Leave a comment:

• Rudy
    replied
    Algselt postitas allars Vaata postitust
    Mina kasutan Swedbanki. Kuigi LHVs on tasud vist nüüd odavamad. Balti börsil on aga kõik tehingud teenustasuvabad. Kui tahta teiste riikide börsidel tehinguid teha, kaasnevad tehingutasud. Vajalik on luua väärtpaberikonto ning eraldi arvelduskonto, mis nimetada ümber investeerimiskontoks. Kui teha tehingud investeerimiskonto kaudu ning raha hoida kontol, puudub vajadus maksta tulumaksu. Tulumaksukohustus tekib teenitud tulu pealt Teiste riikide börsidel tehinguid tehes tuleks arvestada ka veel valuutavahetuskuludega. Swedbanki platform on lihtne. Miinus on aga, et seal pole võimalik sisestada stoporderit. LHVs on see võimalus olemas. Samas stoporderi vajadus võiks olla üksnes juhul, kui soov on teha kiireid tehinguid ehk harrastada nn daytradingut. Pankade kodulehtedelt leiab hinnakirjad kenasti üles.

Väike nõuanne seoses valuutavahetusega on, et enne tasuks eurod kanda investeerimiskontole ning siis teha valuutavahetus samal kontol. Kui põhikontol vahetada valuutat ning hiljem kanda see valuuta investeerimiskontole, tuleb maksta veel eraldi tasu.
    Tänud vastuse eest. Mingis mõttes ei midagi uut, ise ka laiskusest kasutan Swedi platvormi. Valuutavahetuse tip on hea, sellega ma alguses natukene feilisin.

Leave a comment:

• rainis007
    replied
    Algselt postitas allars Vaata postitust
    Jah, üks asi on inimeste võime seda osta, aga teine on aktsia hinna määratlemine ettevõtte reaalsete majandusnäitajate alusel ehk nn väärtusinvesteerimise põhimõtteid järgides. Tõsi, tundub, et neid ideid järgitakse järjest vähem ja hetkel paistab, et kaubeldakse igasugu kraami, mis vähegi kuskil kerkida võiks. Kõige parem loogika võiks ehk olla selles, et ega poest ju muid asju ka kallimalt osta ei taha, kui tead, mis on selle asja reaalne väärtus. Aktsiate puhul kehtib see loogika miskipärast järjest vähem. Me ei osta ju poest saia 10 kordse hinnaga, kuigi võiks olla võime seda osta. Samas mingi aktsia eest 10 kordne hind välja käia ei tundu justkui olevat probleem. Ehk siis minule tundub, et aktsiaturgudel on järjest rohkem emotsionaalsust ning vähem ratsionaalset mõtlemist, mis aga nagu öeldud, ei takista raha teenimast.

Ma olen üritanud hetkel neid kahte kombineerida, üritaks kindlustada tagalat ja valida neid, kellel on midagi reaalselt olemas ning kelle majandusnäitajad annavad kindlust. Samas veidike emotsionaalsust pulliefekti mõttes ei tee ka paha.
    See on väga huvitav point ja (sisemise) filossoofilise arutelu teema.
    Olen ise selgelt rohkem lugenud ja üritanud omandada väärtusinvesteerimise põhimõtteid. Alates samast "Intelligentne investor", eraldi raamatud ka onu Warrenist ja tema sõbrast Charliest. Lisaks hunnik nii Äripäeva poolt välja antud raamatuid kui omal käel leitud kraami.

Kuidagi ei taha kuulutada väärtusinvesteerimise surma kui sellist. Samal ajal on näiteid mida ei ole võimalik lihtsalt kõrvale heita öeldes, et see oli tühi mull. Kaks näidet mis hoobilt meelde tulevad on Amazon (väga pikalt teenis taotluslikult 0-kasumit; paljud irvhambad ka keksisid ühelt jalalt teisele ja lällasid kui mõttetu raamatumüügifirmaga tegemist on; hetkel väärtus 1,6 triljonit ja tegelikult on ettevõte röögatu rahamasin) ja Apple (mäletan kuidas majandustudengina 2012 tundus väga kallis olema ja aktsia hind oli hilisemaste splittidega korrigeeritult 25 USD; hetkel siis 132 ja vahepeal tõusnud 5,3x). Ehk ma arvan, mitmet tüüpi ettevõtete puhul peab vaatama asja laiemalt kui tänane fundamentaal. Selles näites mis tõid lonkabki see osa loogikast, et kui Sa ostad saia, siis ostad täna saia ja sööd selle paari päeva jooksul ära (või viskad minema). Ehk Sa tead täpselt mis see endast kujutab ja kuidas "käitub" (ehk püsib teatud aja söödav, mingist hektest läheb hallitama kätte). Samas aktsia puhul ostad tänase arusaama järgi osa ettevõtte tulevikutootlusest. Ja seal on määrajaid omajagu rohkem.

.......

Vastuseks ühele teisele küsimusele platformide ja tasude kohta, siis ma isiklikult investeerin (ei kauple - pole seni veel ühestki võetud positsioonist väljunud) läbi ettevõtte ja vahendusteenuse pakkujana kasutan LHV'd. Suurem osa kapitalist on hetkel Tallinna börsil ja välismaiste väärtpaberite ostul olen sättinud lihtsalt asjad nii, et teenustasud ei võtaks enda alla üle 1% tehingumahust.
    Ilmselt pikemas perspektiivis võiks kolida üle küll kas IB'sse, eTorosse või kusagile mujale, mis varianti pakub.

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Veel1v2rav Vaata postitust
    Hetkel osta tech aktsiaid on üks lollimaid asju üldse! Praegu on bubble lõhkemisfaasis ja pakun, et nädala jooksul käib kõva pauk ja crash on suurem, kui mullu kevadel.

Muidu TSLA ja NIO tõid mulle poole aastaga neljakohalisi numbreid ja soovitaksin nendel pigem put optioneid osta.
    Arvestades USAS`s toimuvad, siis see vöib vabalt juhtuda. järgmised 2 nädalat on kriitilised.

Leave a comment:

• Kebab
    replied
    Väga äge teema. Mina tegelen investeerimisega hobikorras. Võtan seda hetkel rohkem mänguna ja üritan iga kuu ühe ümmarguse summa kõrvale panna ja nende eest aktsiaid osta. Algajana ostan ma lihtsalt eesti (ja balti) aktsiad. Nende ostmine ja hoidmine (kuni 30k*) on Swedbankis (LHV-s ka) ilma teenustasuta. Osta kasvõi üks aktsia korraga. Ilmselgelt ei ole mul veel probleem selle 30k täissaamisega ja alla 30kilo on igal juhul mu meelest suht naljasummad. Hetkel olen ostnud Tallinna Kaubamaja ja Tallinna Vee aktsiaid. Nende pealt olen teeninud ka dividende. Kaups andis eelmine aasta 0.73 senti ja Vesi 1.00 euri aktsia kohta. Vesi muidugi veits kallim ka. Täna just ostsin huvi pärast Coop Panga aktsiaid. Nende pealt dividende ei oota, sisetunne ütles, et võib äge aktsia olla. Coop siis esimene aktsia, mis ei ole dividendiaktsia, vaid loodan aktsia väärtuse tõusule. Nagu juba ütlesin, ostan neid hobikorras ja mängulustist, ei põeks väga (vist) kui need firmad isegi pankrotti läheks. Summad on väikesed ja muidu oleks selle raha vast niisama maha laristanud ning aktsiad osta on sada korda kasulikum kui osta lotopileteid või spordiennustuses mängida. Ilmselgelt olen tänaseks dividendide pealt rohkem teeninud kui lotoga võitnud oleks, lisaks on aktsiad ise ka veel alles. Aga igakord näiteks Selveris käies on mõnus tunne, et oled ise ka mingit moodi selle omanik. Ühesõnaga, tekitab mulle sellist mõnusat hasarti, soovitan kõigile loto asemel. Järgmine kuu plaanin veel näiteks Kaupsi osta, aga eks näis mis tuju tuleb. Kui kõik aga hästi läheb, on parem pensionisammas kui II ja III sammas kokku aga kui ei lähe, pole ka midagi väga hullu. II sambasse kogun ka ning ei kavatse sealt ära tulla, las jääb proffidele ka midagi. Mingeid erilisi süvaanalüüse, millised aktsiad kõige tulusamad on, ei tee.

PS. Dividend käändub nagu kurt, aga ikka ei oska käänata.]

Leave a comment:

• Veel1v2rav
    replied
    Hetkel osta tech aktsiaid on üks lollimaid asju üldse! Praegu on bubble lõhkemisfaasis ja pakun, et nädala jooksul käib kõva pauk ja crash on suurem, kui mullu kevadel.

Muidu TSLA ja NIO tõid mulle poole aastaga neljakohalisi numbreid ja soovitaksin nendel pigem put optioneid osta.

Leave a comment:

• allars
    replied
    Algselt postitas Rudy Vaata postitust
    Kuulaks ka heameelega seda.

Alustasin ka eelmisel nädalal "sentidega" tegelemist sotsiaalse surve tõttu . Eks pigem on selline gamblimise ja mängu ilu taga ajamine on minu jaoks see.

Mida arvata AliBaba stockist?
    Mina kasutan Swedbanki. Kuigi LHVs on tasud vist nüüd odavamad. Balti börsil on aga kõik tehingud teenustasuvabad. Kui tahta teiste riikide börsidel tehinguid teha, kaasnevad tehingutasud. Vajalik on luua väärtpaberikonto ning eraldi arvelduskonto, mis nimetada ümber investeerimiskontoks. Kui teha tehingud investeerimiskonto kaudu ning raha hoida kontol, puudub vajadus maksta tulumaksu. Tulumaksukohustus tekib teenitud tulu pealt Teiste riikide börsidel tehinguid tehes tuleks arvestada ka veel valuutavahetuskuludega. Swedbanki platform on lihtne. Miinus on aga, et seal pole võimalik sisestada stoporderit. LHVs on see võimalus olemas. Samas stoporderi vajadus võiks olla üksnes juhul, kui soov on teha kiireid tehinguid ehk harrastada nn daytradingut. Pankade kodulehtedelt leiab hinnakirjad kenasti üles.

Väike nõuanne seoses valuutavahetusega on, et enne tasuks eurod kanda investeerimiskontole ning siis teha valuutavahetus samal kontol. Kui põhikontol vahetada valuutat ning hiljem kanda see valuuta investeerimiskontole, tuleb maksta veel eraldi tasu.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Algselt postitas cabron Vaata postitust
    Kristi Saarest rääkides...lugesin seda artiklit ükskord https://kristiinvesteerib.ee/mida-pa...ise-excelisse/

ja mõtlesin, et kui keegi peab sulle ette ütlema, mida excelisse investeeringute kohta kirja panna, siis on ilmselgelt liiga vara veel investeerimisega tegeleda...
    Mind kõige enam nende nimesid nimetamata "gurude" osas häirib, et nad on leidnud endale kena räkiti ning peidavad selle väga oskuslikult "turu harimise ja inimeste finantsteadmiste tõstmise" egiidi alla. See tekitab inimesi, kes parimal juhul küsivad avalikult "soetasin moderna @ 150, hetkel 110, mis juhtus?"; "panin 500 EUR siidrikotta, kuna tagasi saan?", halvimal juhul lood pettekujutelma, et sentide veeretamine on teekonna algus finantsvabadusse, sest "guru ju rääkis ja ise tegi". Arusaamata, et see "guru" on teinud seda sellesamuse räkiti pealt.

Selline rõve paradoks tegelikult eksisteerib, et need, kes seda infot ostavad, tegelikult peaksid fookuse seadma hoopis maisematele tegevustele. Need, kes tegelikult tänase seisuga investeerimisele mõtlema peaksid, seda infot aga enam ei vaja, sest kogu eelnev tegevus on olnud asjakohaseks vundamendiks.

Leave a comment:

• Rudy
    replied
    Algselt postitas zelee Vaata postitust
    Rääkige parem kus te nende kõigi aktsiatega kauplete ning mis teenustasud on?
    Kuulaks ka heameelega seda.

Alustasin ka eelmisel nädalal "sentidega" tegelemist sotsiaalse surve tõttu . Eks pigem on selline gamblimise ja mängu ilu taga ajamine on minu jaoks see.

Mida arvata AliBaba stockist?

Leave a comment:

Working...
X