320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

MM 2014 üldarutelu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

  • LeeRomeno
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Nonäed, keegi kes teab ja nutmise asemel sheerib ka...

    Mis paneb arvama, et 90miljoni seast parimad just Belgiasse on sattunud? Miks ei ole Kongo ja Rwanda koondised maailma tipus?
    Fifa järjestuses on Eesti hetkel 93. kohal, rahvaarv umbkaudu 1,3 miljonit, 96. kohal asetseb Hiina Rahvavabariik, rahvaarv umbkaudu 1,3 miljardit. Taustsüsteemid on ikka märksa olulisemad teoreetilise kvaliteetse materiali olemasolust.

    Leave a comment:


  • olegtoivo
    replied
    Oi huumor. Siia passiks üks tuntud vanasõna.

    Aga jah, mind tõesti need sinu püstitatud küsimused ei huvitanud - pooled olid retoorilised ja teine pool "valge mees Angola koondises" "millise koondise see noor ManU kutt valib?" - veits sitt või moos ei ole või? Umbes sama tase nagu see, et mis värvi allareid Totti täna kandis. Kui siin noored viitsivad sulle koolivaheaega oodates referaati kirjutada ja sõnaseadmist harjutada, siis tore on. Aga tee vahelduseks ise ka mingit uurimustööd. Löö alustuseks Wikipedia lahti ja kui midagi põnevat leiad, siis kirjuta siia ka. Praegu jätad küll oma küsimustega perekond Helmede jüngrite või provokaatori, aga mitte antropoloogiahuvilise mulje.

    Inglise koondisest nii palju võin öelda, et Wilshere on ilmselt päris mitmendat põlve inglane. Ox on teist põlve inglane ning tema isa Mark Chamberlain ja onu Neville Chamberlain olid samuti jalgpallurid. Isa esindas mõned korrad ka Inglise koondist. Isa poolt vanavanemad oli Briti-Jamaika päritolu. Ema poolt ei tea, heledamat nahavärvi arvestades võib ta valge ka olla. Väga põnev!

    Leave a comment:


  • Jeti88
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Nonäed, keegi kes teab ja nutmise asemel sheerib ka...

    Mis paneb arvama, et 90miljoni seast parimad just Belgiasse on sattunud? Miks ei ole Kongo ja Rwanda koondised maailma tipus?
    Eks küss ole ka selles, kuidas ja kes nendest poistest mängumehe valmis vormib. Belgias on tõenäoliselt jalgpallitreeningu know-how oluliselt paremal tasemel kui Kongos või Rwandas. Kogu taustsüsteem on samuti parem - ei pea muretsema kas õhtul saad süüa või ei saa jne. Saad keskenduda täielikult jalgpallile ning kui lisada veel arengumaa poisi ambitsioonikus ja talent siis tulemus võib tulla üpris hea.

    Leave a comment:


  • cannuman
    replied
    Nonäed, keegi kes teab ja nutmise asemel sheerib ka...

    Mis paneb arvama, et 90miljoni seast parimad just Belgiasse on sattunud? Miks ei ole Kongo ja Rwanda koondised maailma tipus?

    Leave a comment:


  • j6u1uv4n4
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Leian et see on huvitav ja oluline, teised ei pea nõustuma. Tuues kasvõi Prantsusmaa näite, siis mängijate päritolu on riietusruumis tekitanud hulganisti probleeme. Ei sa öelda et päritolu ja rass ei ole olulised.
    Õige.
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Või siis kasõvi Belgia näide. Et miks on näiteks aafriklaste proportsioon jalgpallimeeskonnas suurem kui Belgia rahvastikus? Kas Aafrika juurtega mägijad on paremad, kui kohalikud valged, et neid niipalju koondises on?
    Jah. Aafrika juurtega mängijad on paremad, ning ka segunenud rassi mängijad on paremad. Miks? Belgias elab 11 miljonit inimest. Aafriklaste immigratsioon Belgiasse tuleb suuremalt jaolt Kongost ja Rwandast, ning nendes kahes riigis elab kokku pea 90 miljonit inimest. 90 miljoni inimese hulgast leidub kindlasti rohkem potentsiaalseid jalgpalli talente kui 11 miljoni seast.

    Kes on Rwanda ja Kongo emigrandid? Inimesed kes põgenevad vaesuse, korruptsiooni, sõja ja muu pasa eest mis nendes riikides toimub. Millistel Kongolastel ja Rwandalastel on Euroopas kõige hõlpsam läbi lüüa? Tahtejõulistel, andekatel (sportlastel) ja intelligentsetel.

    Belgias elab pea 300k Aafriklast. 90 miljoni Kongolase ja Rwandalase seast on 300k parimat poega ja tütart Belgiasse immigreerunud.

    Seega kui võrrelda seda kui palju Aafrikla juurtega mängijaid on esindatud Belgia koondises (30%), sellega kui palju neid Belgias elab (vaid 3.5%), siis oleks aus tuua võrdlusesse ka Rwanda ja Kongo rahvaarvud. IMO.


    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Valge mängija Angola rahvuskoondises. On ju huvitav?
    Äärmiselt huvitav. Minu brassist sõber rääkis, et ta oli 3 kuud Luandas (Angola pealinnas) tööl olnud, ning kuna Angola on endine Portugali koloonia ja mu sõber on valge brass (näeb portugaallase moodi välja), siis väga sõbralikku vastuvõttu ta Angolas ei saanud. Koguaeg pidi nn turvameestega ringi liikuma, sest kohalikud olid valmis ta igal võimalusel ära lintšima. Pärast seda reisi ütles ta, et mustad Aafrikas on kõvasti suuremad rassistid kui valged Euroopas.
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Vennad Welbeck ja Sturidge on pärit erinevast maailmajaost.
    Welbeck, Usain Bolt ja Mario Balotelli on muuseas kõik ühe ja sama Aafrika hõimu poisid! Samas mis seal imestada, enamus Briti orje toodi ju tänapäeva Ghanast ja Côte d'Ivoire'st.

    Leave a comment:


  • Tofoa
    replied
    Miks ei ole Kreeka koondises Kyriakos Papadopoulos?

    Leave a comment:


  • karl54
    replied
    Paras aeg vaikselt arvamusi avaldama hakata. Hakkan siis seekord eest poolt pihta ja alustan suurematest favoriitidest.



    Brasiilia on meil siis selgelt turniiri suurim favoriit. Ka enne 2002 mm. ja 2006 mm. oli Brasiilia suurim favoriit, kus siis ühel turniiril õigustati suurepärase turniiriga oma favoriidistaatust, aga teisel põruti. 2010 mm. võib vist ühe mitte just kõige geniaalsema isendi süüks ajada. Melo pole ka peale seda enam koondisesse saanud. Seekord on siis favoriidikoorem Brasiilia õlul korraldajamaaks olemise tõttu. Oleks see turniir kuskil mujal, kannaks favoriidikoormat Hispaania. Brasiilia meeskond on tegelikult üpriski noor ja tekib küsimus, kuidas selle pingega hakkama saadakse. Scolari jättis nii mõnegi kogenud härra koju ja küsimärke on tema valikus veel teisigi, aga oleme ausad, ma kahtlen väga, et ükski koondisest väljajäänud mängija oleks algkoosseisu koht väärt, või siis ütleme nii, et parem kui praegused algu mehed, sest Atletico kaitse talad oleks kindlasti väärt kaasa sõitmist, aga nt Maxwell on kogenud mängija ja pingi peale sellised võiks ju sobida. Kui ma vaatan meeskonda, siis mulle tundub, et enamus pingipoisid teavad oma rolli ja on harjunud sellega, nt Kaka, Ronaldinho, Robinho ei pruugi nii rahulolevad pingipoisid olla, see on jällegi ainult üks spekulatsioone, miks nii vähe kogenud mehi võeti. Nii alustuseks siis kes on Brasiilia algkoosseisus?
    Väravas alustab ilmselt Julio Cesar, tema oskustes ei kahtle keegi, aga viimased hooajad pole tal just kõige geniaalsemalt kulgenud. Sellegipoolest ei näe ma probleemi ja usun, et kaitseliin võib teda usaldada.
    keskkaitsepaar peaks olema Silva-Luiz, Silva on üks maailma parimaid keskkaitsjaid ja tema alustamine peakski olema kindel, aga Luiz on väikse küsimärgiga, mängis ta hooaja lõpus ju peamsielt keskväljal, aga Silvaga sobivad nad hästi kokku ja teised kaks keskkaitsjat ei ole paremad. Äärtel siis Alves ja Marcelo, mõlemad on üliründavad äärekaitsjad ja see võib anda vastastele palju ruumi vasturünnakuteks, aga samas ründeosas on jälle rohkem kvaliteeti. Keskväli on ehk suurima küsimärgiga, aga ma usun, et eelmine suvi koos mänginud Luiz Gustavo ja Paulinho võiks ka sedapuhku alustada, see paar toimis minu arust suurepäraselt, ka Fernandinho alustamine võiks arutlusel olla, peale head hooaega, aga Ramireses ma natuke kahtlen, viimasel ajal on mees palju rumalaid vigu teinud ja vaimselt ei tundu ta just kõige paremas konditsioonis olevat. Igastahes mina ei näe ühtegi põhjust, miks Gustavo ja Paulinho ei peaks alustama koos keskel. Ründav poolkaitsja peaks siis olema Oscar ja ausaltöeldes ei näe talle väga alternatiivi, kuigi klubihooaeg pole olnud kõige säravam, aga koondises on ta hea olnud ja jällegi eelmine aasta see koosseis toimis, ehk ma ei näe põhjuseid, miks Scolari seda muutma peaks. Ründekolmik siis Hulk, Fred ja Neymar, siin ehk leiaks mõne alternatiivi, aga sellises koosseis võiks see asi ehk kõige paremini toimida.

    Suurim nõrkus on kehv pink ja seda eelkõige ründeosas, samuti ma kardan, et kodus mängimine ei pruugi olla positiivne aspekt ja pinged võivad saada lõppfaasis saatuslikuks.

    Tätsaim mängumees on T.Silva, kes on ka meeskonna kapten.

    Ennustus - Brasiilia alustab turniiri võimsalt, aga lõpuks siiski kõige tähtsamatel hetkedel jääb midagi puudu. Ehk jõutakse finaali, aga paraku lahkutakse sealt kaotajatena.

    Leave a comment:


  • karl54
    replied
    Ma olen märganud, et mitmes teemas on täheldatud, et euroopa tiimidel erilist lootust pole, et siis Brasiilia on tõesti nii suur favoriit või arvab keegi tõsimeeli, et mõni teine Lõuna-Ameerika tiim võiks lausa turniiri võita või finaali saada, nt kihlveokontorid eelistavad Argentiinat Saksamaale või Hispaaniale. Ma saan aru, et Argentiinal on Messi ja niiöelda koduväljakueelis võrreldes euroopa tiimidega, aga siiski Portugalil on ju Ronaldo ja lisaks tõsiasi, et suurturniiridel mängitakse ülihästi, lisaks siis võiks ka Itaalia ja Prantsusmaa olla favoriidid, kes on mõlemad koosseisu poolest kindlasti paksemad ja tugevamad kui Argentiina ja on jäetud ka mõned pahad poisid koju, et kas keegis seletaks mulle ära, miks Argentiina on üks suuremaid favoriite?

    Leave a comment:


  • cannuman
    replied
    Algselt postitas olegtoivo Vaata postitust
    Mitte, et multikulti oleks hirmus äge või midagi, aga endiste koloniaalimpeeriumite puhul on kirju pilt mõistetav. Isiklikult on mul koondiste pallurite päritolust, rassist ja muudest platsivälistest teguritest sügavalt ükskõik. Ei saa nagu aru, et miks see huvitav või oluline on? Aga kui näiteks Inglise koondis huvi pakub, siis Wikipedia abiga saab üsna väikese vaevaga ülevaate.
    Jah on mõistetav ja ajaloolistel põhjust paratamatu. Ma ei tulnud siia sel teemal vaidlema, vaid küsisin lihtsalt infot.

    Leian et see on huvitav ja oluline, teised ei pea nõustuma. Tuues kasvõi Prantsusmaa näite, siis mängijate päritolu on riietusruumis tekitanud hulganisti probleeme. Ei sa öelda et päritolu ja rass ei ole olulised.

    Või siis kasõvi Belgia näide. Et miks on näiteks aafriklaste proportsioon jalgpallimeeskonnas suurem kui Belgia rahvastikus? Kas Aafrika juurtega mägijad on paremad, kui kohalikud valged, et neid niipalju koondises on?


    Huvitavad teemasid palju...

    Millise koondise valib Januzaj? (tänaseks teame, et Belgia. Ei olnud huvitav ja on täiesti ükskõik?)
    Valge mängija Angola rahvuskoondises. On ju huvitav?
    Vennad Welbeck ja Sturidge on pärit erinevast maailmajaost.
    Vennad Boatengid mängivad erineva koondise eest.
    ...

    Mis puudutab seda wikipedia linki, siis on ikka päris suur vaev et sealt see info kätte saada.


    PS. mcnamara on kole tüdruk

    Leave a comment:


  • mcnamara
    replied
    Algselt postitas olegtoivo Vaata postitust
    Mitte, et multikulti oleks hirmus äge või midagi, aga endiste koloniaalimpeeriumite puhul on kirju pilt mõistetav. Isiklikult on mul koondiste pallurite päritolust, rassist ja muudest platsivälistest teguritest sügavalt ükskõik. Ei saa nagu aru, et miks see huvitav või oluline on? Aga kui näiteks Inglise koondis huvi pakub, siis Wikipedia abiga saab üsna väikese vaevaga ülevaate.
    Pole mõtet vaeva näha. Tegemist on põhimõttekindla trolliga, keda targem ignoreerida.

    Leave a comment:


  • olegtoivo
    replied
    Mitte, et multikulti oleks hirmus äge või midagi, aga endiste koloniaalimpeeriumite puhul on kirju pilt mõistetav. Isiklikult on mul koondiste pallurite päritolust, rassist ja muudest platsivälistest teguritest sügavalt ükskõik. Ei saa nagu aru, et miks see huvitav või oluline on? Aga kui näiteks Inglise koondis huvi pakub, siis Wikipedia abiga saab üsna väikese vaevaga ülevaate.

    Leave a comment:


  • cannuman
    replied
    Algselt postitas olegtoivo Vaata postitust
    Lisaks rumalate küsimuste küsimisele ja inglise teemas trollimisele tegeled hobi korras ka antropoloogiaga?
    Jah, igatahes!

    Keegi tore inimene võik inglise koondise kohta ka infot panna, et kelle juurded kus on. Võtad enda peale?

    Leave a comment:


  • olegtoivo
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Päris kirju pilt. Palju neist siis päris belglased on ka?
    Lisaks rumalate küsimuste küsimisele ja inglise teemas trollimisele tegeled hobi korras ka antropoloogiaga?

    Leave a comment:


  • Kasepats-Pidur
    replied
    Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
    Kuna mulle meeldib draama, siis miks mitte ka Totti, vanameistreid on suurvõistlustel alati tore näha.
    Ka mina naudin väga vanameistrite tegemisi suurturniiridel. Eelmise MM-i üks eredemaid elamusi oli Mehhiko veterani Cuauhtémoc Blanco pingilt sekkumised. Muide mees mängib Mehhiko liigas siiani, vanust 41. Vaatasin mcnamara lingitud koondiste nimekirjad üle ja panen siia oma subjektiivsel valikul mõned nimed, kellele kaasa elada.

    Rafael Marquez, Mehhiko, 35 a. - hetkel koduliigas mängiv endine Barcelona mees ja Lindpere klubikaaslane Red Bullsist.
    Tim Cahill, Austraalia, 34 - hetkel Red Bullsis, varemalt pikka aega Evertoni põhimees.
    Mario Yepes, Kolumbia, 38 - parimad aastad PSG-s (before it was cool) veetnud, mitu hooaega Milanis. Sel hooajal Atalanta ridades Serie A-s.
    Diego Forlan, Uruguai, 34 - vast väga kommentaare ei vaja, hetkel jõudnud oma karjääriga Jaapani liigasse.
    Shola Ameobi ja Peter Odemwingie, Nigeeria, mõlemad 32 - Newcastle'i ja WBA legendid.
    Miroslav Klose, Saksamaa, 36 - viimased kolm hooaega Lazios. Peab lööma 2 väravat, et tõusta MM-i ajaloo parimaks väravakütiks. Hetkel jagab teist kohta koos Gerd Mülleriga (14 väravat), esimene on originaal-Ronaldo 15-ga.
    Tim Howard, USA, 35 - ManU-st läbi käinud pikaaegne Evertoni esiväravavaht.
    Daniel Van Buyten, Belgia, 36 - kogenud Bayerni keskkaitsja hoiab korda Belgia noorte ja tuliste leeris.

    Koosseis on avaldamata veel Kreekal ja Horvaatial. Võib loota, et Kreeka nimekirja pääsevad 2004.a EM-i heerosed Giorgios Karagounis (37) ja Kostas Katsouranis (34). Horvaatias on potentsiaalsed huvitavad nimed väravavaht Stipe Pletikosa (35) ja Ivica Olic (34).

    Nendele lisaks muidugi obvious valikud nagu Xavi (34), Pirlo (35), Buffon (36), Lampard (35), Gerrard (34).

    Leave a comment:


  • mcnamara
    replied
    Vaatasin juba pettunult, et eakaaslaseid seekord enam koosseisudes polegi, aga õnneks Kolumbia legend Mondragon päästab päeva.

    Leave a comment:

Working...
X