Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

MM-i kvoodid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Tee MMle peaks olema igalt poolt sama raske.
    Kuid praegu see nii pole.Näiteks,et Euroopast
    tagada koht MMle pead tulema 5 või 6 lises alagrupis esimeseks ja teisena saad veel võimaluse.
    Kuid L Ameerikas 10 lises alagrupis 4 parema hulka ja 5ndana saad veel võimaluse.
    Mõelge ise milline erinevus.
    Hollandil läksid paar eksimist kalliks maksma,
    kuid Brasiilia rabeleb ikka välja (ma arvan),sest
    suure hulga mängude peale hakkab ikka tugevama eelis maksma.
    Sisult on Holland ja Brasiilia praegu sama tugeva potensiaaliga meeskonnad ja lõppmängus väga arvestatavad.
    2 võimalust:
    1:L Am jagada riigid 2te gruppi 5+5,neist võitjad edasi ja teised kohad omavahel
    edasipääsu eest mängima.
    2:või segada meeskondi mõne teise kontinendiga alagruppidesse. n.P ja kesk Am.

Kommentaar

Orginally posted by eston

pole neil kvootidel häda midagi. euroopalt võiks isegi paar kohta ära võtta ja anda aafrikale sest seal on küllalt tugevaid meeskondi kes mm-delt välja jäävad seekord nt maroko ja ghaana kui ma ei eksi.
      Ei saa kuidagi nõustuda. Kui vaadata millised tugevad jalgpalliriigid euroopast viimastelt MM-idelt puudunud on N: Prantsusmaa, Tsehhi, Inglismaa. No aga mida on saavutanud Aafrika? Kamerun sai 90-ndal veerandfinaali ja see oli ka veel kõva saavutus. Aafrika lipulaev Nigeeria pandi '98 taanlaste poolt nii paika, et jube kohe.

No ja kus siis ikka on jalgpalli tase kõikse kõvem? Ma olen siin seda maininud, aga vaadake MM-e. '94 oli 8 hulgas 7 euroopa tiimi '98 oli 6 tiimi. No ja seal 8 hulgas euroopale ainukesed konkurendid ongi need Brasiilia ja Argentiina, kelle tugevuses ilmselt keegi ei kahtle.

Kommentaar

põhimõtteliselt olen kypsiga nõus--Euroopa meeskondade kvoodi vähendamine oleks kindlasti karuteene. Lääne-Euroopa fännid on ju need, kes peamise tulu FIFA-le sisse toovad. Samuti on ka jalgpalli tase keskmisest tugevam. Kuigi 98MM-l pani Maroko (või oli Alzheeria) Norra taskusse ja Nigeeria tegi sama Hispaaniaga.
        Võib eeldada, et FIFA-le on paras põnts, et ükski suurtest Põhja-Aafrika tiimidest (Maroko, Alzheeria, Egiptus) finaalturniirile ei saanud. Nende riikide fännid on ühed vähestest Aafrikas, kes võimelised MM-le reisimise kulud kandma Tegu on ka väheste Araabia riikidega, kes MM-le pääseksid, seega jäävad ära potensiaalsed tulud naftasheikide külastustest. Seega on täiesti võimalik, et kasvõi Hollandi eemalejäämisele viidates üritatakse peale 2002MM-i midagi ümber korraldada.

Kommentaar

Minu visiooni järgi peaksid kvoodid maailmajagude lõikes jagunema järgmiselt:
          Euroopa - 15
          Lõuna-Ameerika - 4-5
          Aafrika - 4-5
          Aasia - 4
          Põhja- ja Kesk-Ameerika (CONCACAF) - 2-3
          Austraalia ja Okeaania - 0-1
          Valitsev maailmameister - 1

Playoffide teel selgitavad ühe edasipääseja omavahel Lõuna-Ameerikas 5. ja CONCACAFi regioonis 3. koha saaja ning teise Aafrika 5. meeskond ja Austraalia/Okeaania tsooni võitja. Korraldajamaa(d) peaks jääma alati kvootide sisse. Tiitlikaitsja pääseks aga osalema kvootidest täiesti sõltumatult.

Kommentaar

kuule see et korraldaja ma jääb kvootide sisse on täiesti absurd. sest näiteks kui ta mm-ile ei pääseks kahandaks see publikuhuvi tunduvalt

Kommentaar

Loomulikult mõtlesin ma, et korraldajamaa osaleb automaatselt finaalturniiril. Selle arvelt siis paratamatult teiste sama regiooni meeskondade väljavaated vähenevad.

Kommentaar

aasiast v2hem meeskondi ja l6una ameerikast rohkem

Kommentaar

Orginally posted by Fazz

Loomulikult mõtlesin ma, et korraldajamaa osaleb automaatselt finaalturniiril. Selle arvelt siis paratamatult teiste sama regiooni meeskondade väljavaated vähenevad.
                  sorry ma lihtsalt ei saanud täpselt aru mida sa selle kvootide sisse jäämisega mõtled. ma arvasin et sa mõtled et ka korraldajamaad peabad osalema kval. turniiril

--------------------------------------------

kuigi ma võtaks siiski euroopalt mõned kohad ära ja annaks aafrikale ja lükkaks põhja ja lõuna ameerika kval.turniiri kokku.

minu arust oleks nii parim

ilmameister 1 koht
                  korraldaja(d) 1-2 koht(a)
                  euroopa 12 kohta
                  ameerika 6 kohta
                  aasia 3-4 kohta
                  aafrika 7-8 kohta
                  okeaania 0-1 koht

aafrika ja aasia meeskondade arv sõltuks sellest kus mm toimub. näiteks kiu mm toimub aasias siis jääks aasiale 4 kohta ja aafrikale 7 aga kui kuskil mujal siis aasiale 3 kohta ja aafrikale 8. ning tegelt annab seal ka igat muud moodi kombineerida sõltuvalt sellest kus mm toimub

Kommentaar

Mulle meeldiks selline süsteem:
                    Euroopa 16
                    Ameerika 8
                    Aafrika 4
                    Aasia + Okeaania 4

Hiljem muutuks asjad järgmisel põhimõttel:
                    Hilisem iga grupi viimased kukuksid järgmise aasta asetusest välja ja automaatselt saaks kaks kohta järgmiseleturniirile juurde.
                    Ka kõige halvemal juhul säilitaks iga maailmajagu 2 kohta. Maksimaalselt saaks võita juurde korraga 2 kohta ja kaotada kuus.

Eelmise MMi põhjal:
                    Alagruppide viimased
                    Shotimaa ja Bulgaaria Euroopast
                    Kamerun ja Tuneesia Aafrikast
                    Jaapan, Saudi-Araabia ja Lõuna-Korea Aasiast
                    ning
                    USA Ameerikast

Sellisel juhul säilitaks
                    Euroopa oma 16 kohta
                    ja Aafrika on 4 kohta
                    Aasia-Okeaania kaotaks ühe koha (jääks 3)
                    Amerika saaks ühe juurde (saaks 9)

Mulle igastahes selline süsteem meeldiks.
                    memer of Gaskoff fan club

Kommentaar

Orginally posted by indrek

Mulle igastahes selline süsteem meeldiks.
                      Mulle meeldiks kah selline süsteem. Ei ole mõttet ju toppida MM-ile 7-8 Aafrika riiki.

Kommentaar

Orginally posted by Chobram

aasiast v2hem meeskondi ja l6una ameerikast rohkem
                        Jajah, eks ta ole... Laseme kõik Lõuna-Ameerika mansad otse MM'ile ja Izpani ja Itali klubidel kah hea meel
                        Mul on liiv ja sul on savi.

Kommentaar

Kui MM-finaalturniirile pääseb 32 meeskonda, õigustab praegune süsteem end igati. Kõik on jalgpalli enese huvides.

Kommentaar

uuendus!
                            Kui laseks MMile FIFA tabeli esimesed kümme,ja ülejäänud kohad mängiks välja tavasüsteemiga..Aga see tundub veits vale,sest need kümme jääksid pidevalt samaks,kui nad just eriti s..te mänge ei tee..Paraku on aga nii,et need kümme on MMil nagunii....

Kommentaar

Orginally posted by tremboni

uuendus!
                              Kui laseks MMile FIFA tabeli esimesed kümme,ja ülejäänud kohad mängiks välja tavasüsteemiga..Aga see tundub veits vale,sest need kümme jääksid pidevalt samaks,kui nad just eriti s..te mänge ei tee..Paraku on aga nii,et need kümme on MMil nagunii....
                              Ma ei usu, et see hea variant oleks. Esiteks annab FIFA tabel üsna ebamäärase pildi jõudude vahekorrast. Teiseks läheks siis paigast ära kohad, mis on määratud igale maailmajaole. Kolmandaks, MM 2002 ei pääsenud kaks esikümne meeskonda: Kolumbia ja Holland.

Kommentaar

Kahju et rahvuskoondistel nii vähe head2head mänge on.Sellest ka muutused tabelis on nii harvad tulema.

P.S.On teadlik Hollandi ja Kolumbia eemalejäämisest.
                                Ja milleks siis MM ongi-ainult parimate jaoks.Mitte Uus-Guinea ja Sheishellide jaoks!!

Kommentaar

Working...
                                X