vb saan valesti aru, aga väidad, et veganlusega ei piirata liigtarbimist rämedalt?
Printable View
Oleneb kust su veganluse tooraine põhimass tuleb. Kui enda või tuttava talumehe peenralt ja põllult, siis küll. Kui aga vead oma veganroogade jaoks üle maailma kokku igasugust moekat kraami, siis mina oma kodumaise segamenüüga olen planeedile kordades väiksem koorem...
Talveperioodil värsket kraami saavad nad siis kuidas? Kohalik liha-kala-munad ei sõltu praktiliselt üldse aastaajast. Kui sa just talv läbi keedukartulit ja tartaputru ei söö on sul veganina kaks variant, kas import või väga energiamahukas kasvuhoonekaup.
Aga kui süüa suvel ainult värsket rohelist, aga talvel veidi liha ka juurde. Oleks see mõeldamatu?
Kalad jah õhust ja armastusest, kasvandusekala ei ole inimese toit.... Liha on nii ja naa, ulukiliha näiteks ''kasvab'' täiesti iseseisvalt ,isegi osad llihaveised on aastaringi õues jne. Kui sa tahad küttekuludele rõhuda, siis mõtle korraks palju kaloreid saab laudatäiest loomsest toiduainest vs mingid salatid ja muu pudipadi mida meil talvel kasvuhoonetes kasvatatakse.
Sõltub ju täitsa konkreetsest toitainest. Avokaadost või palmiõlist on kõik kohalik loomne ökom. OK, kui sa mingit eriti ohustatud lendoravat vms just ära ei grilli :tearsofjoy:
Null, umbes 3 tassi elu jooksul vist olen joonud. Teed joon talvel vahest. Koduaia meega :)
Daz booobi algse postituse juurde tagasi tulles, kõige ökom tegu oleks eestlased õpetada mudilat tarbima. On täitsa maitsev, ainult et traditsiooni ja oskusi pole ja elu on ka liiga hea, keegi ei viitsi jahmerdada kui roogitud norra lõhe on poes nii odav.
Palju õnne härrale!
https://www.dailymail.co.uk/news/art...ter_mailonline
Ben Foster (või tema sotsiaalmeedia manager) just laikis mu kommentaari tema video all!
Hõissa hei, tänasel kenal päeval on maailmal uus esirikas
2020 algul oli ta varade väärtus 20 mlrd $$$, nüüd 185.