Väike täpsustus, Starkovsi eesnimi on siiski Aleksandr. Aga väga mõnus vahetu ülevaade - tekitab tunde, nagu oleks ise kohal olnud.
Printable View
Väike täpsustus, Starkovsi eesnimi on siiski Aleksandr. Aga väga mõnus vahetu ülevaade - tekitab tunde, nagu oleks ise kohal olnud.
Mini-Lemsalu oli siis "sõdalaste" keskkaitsja Riis.
Fotod U17 - Eesti vs. Leedu http://www.flickr.com/photos/-cather...7600698559003/
Fotod U17 - Eesti vs. Läti http://www.flickr.com/photos/-cather...7600702284825/
hea ülevaade kunn!
ja muidugi: eriti rõõmus tulemus.
Super, Kunn! Aitäh.
Ma siis ütlen ka aitäh. Hea ja huvitav jutt.
Tundub ,et EJL on noortekoondiste teema tõsisemalt käsile võtnud ,sest lähiajal on mitmed sõprusmängud tulemas. Juulis kohtuvad U-18 ja U-19 Valgevene ja Soome eakaaslastega. Soome on juba aastaid oma noortekoondistega Euroopas edukalt mänginud ja Valgevene suure riigina on samuti noortes meist tugevam. Kui me suudame aasta aastalt oma juunioridele tasemel mänge ja turniire organiseerida siis võib kindel olla ,et head tulemused ei lase ennast kaua oodata. See sunnib pingutama. Kindlasti nõuab see omajagu ressursse aga selle nimel tasub pingutada .Ma ei te kuidas siin üldine jalgpallirahvas noortkoondiste mängudega kursis on aga mina olen juba aastaid käinud vaatmas ja leian ,et põnevust ja kaasaelamist on vahest rohkemgi ,kui A-koondise kahvatutel esitustel.
Tulge vaatama!:)
Ma mõtlen, et selle jutu oleks võinud isegi mõnes ajalehes avaldada.
Tänane põgus vestlus EJL -presidendiga andis kinnitust minu oletustele ,et noortele pööratakse nüüdsest suuremat tähelepanu. Pean silmas just koondisi. EJL kulutab praegu väga palju ressursse selleks ,et noored saaksid piisavalt mänge teiste riikide koondistega. See on seotud ka sellega ,et Frank Brnhard on koondiste treener ja pole mõtet maksta ainult ühes liinis treenerile ,kui koondised kogemusi ei omanda.
Kui kohati tundub ,et EJL on noortele rohkem tähelepanu hakanud pöörama siis samas jälle vaatad ja imestad!!! Valgevene koondise siiatoomiseks kulutatakse hulka raha ,sest ega keegi niisama sõitma ei hakkaks. Neile on vaja viisad hankida ,elamine ,söök jne. Väga tubli ,et EJL sellega hakkama saab . Aga nüüd!
See ,et belarussid siia tulevad selgus alles parimal juhul kuu aega tagasi ja noortetreenerid olid oma plaanid juba teinud ning paljud meie parimad selle vanuse poisid sõidavad hoopis Cothia Cupile Rootsi . No on ju nali kuubis. Frank Bernhard sõimab neid treenereid aga ,milles siis need süüdi on. Kui oleks juba hooaja algul või mõned kuudki tagasi vihjatud EJL-i poolt ,et kavatseme sellised ja sellised mängud pidada ja oletatavalt nendel kuupäevadel sis oleks see nonsenss ära jäänud. Minu meelest on see ikkagi EJL -i kala täielikult.
On iseasi ,kas ja kui vajalik on A- klassis mängiivatele noormestele Cothia Cup.
Kuna ma seal ise käinud ei ole siis ei hakka ka oletama. Koondise esindamine on kindlasti tähtsam ja annab tuleviku suhtes ka kindlasti rohkem ,kui poisid koondises üksteist rohkem tundma õpivad. Aga nagu juba mainisin siis keegi mängudest ette ei teadnud ja plaanid ,piletid ja osavõtutasud olid tehtud ja midagi muuta ei saa .
Siit järeldus. Üritame teha aga ikka kuidagi poolkõvaga ,sellisel amatöörlikul tasemel.Nahhui nuzna seda niigi väikest eelarvet niimoodi raisata?
Sakslasel on ilmselt juba ammu selgeks saanud ,kuidas meil asju aetakse . Mees näeb vaeva ja siis äkki ei saagi paremaid mehi koondisse. Lisaks ju makstakse ka talle palka ja mitte vähe.
EJL -i ametnikud võiksid tööl käimise asemel ka ükskord tööle HAKATA.
Repliigi korras: seda Gothia Cupi peetakse vist mõneti klubide MMiks (igal aastal mängib seal umbes 1500 meeskonda).
Turniiri kodukas: http://www.gothiacup.se/.
Noortetöö koordinaator sakslane ja peatreener saksa koolkonna mõjudega taanlane. Huvitav ,huvitav kas järgmine peatreener peale Jensenit tuleb lõpuks saksast mõni endine maailmameister äkki:) Praegu võib juhtuda ,et Jenseniga tehakse leping ainult valiktsükli lõpuni.
A1 vanusegrupp.
Mõtle ka natuke.
1.Poiss on alles 16
2.Teda vaevab kerge vigastus
3.Alles algasid rasked treeningud Derbys
4.Poisi solgutamine edasi tagasi Derby karjääri alguses ei tuleks kuidagi kasuks talle
5.Oma viimase küsilause võis sinna kirjutada- http://foorum.soccernet.ee/showthread.php?t=4987
Sahar on siiski ligi kaks aastat vanem Ojamaast.Ja mänguklass ka teine.Sahar alustas u 21 karjääri juba 15 aastasena ja A koondises 18 aastasena.Loomulikult oleks tore kui meil ka keegi nii noorelt koondise põhituumikusse murraks.
Point on ikkagi selles,et kui mängud juba ukse ees ja derbys alles algasid trennid millega tüüp harjuma peab (pluss veel väike vigastus) siis pole teda mõistlik koondisesse kutsuda.Veel!
Ja kes üldse kursis on kuidas sealt mängudele lubamisega on.Eriti kui tegu suvaliste kohtumistega?
Soovitan kõigil, eriti triobetil jalgadega maa peale tagasi tulla. See, et kutt Inglismaale sai on muidugi tore ja hea, kuid ei tasu unustada, et tegelikult pole see midagi nii suurt ja võimast. Mis siis, et eestlase kohta esimene kord, kuid see ei tõsta siiski ta mängu klassi.
Hoian tihedalt noorteklassidel silma peal ja pakkuda, et ta võiks mängida U21 on, vähemalt minu jaoks, naeruväärne.
Ei tasu liigapalju loota ja siis vastu näppe saada - seda valusam on pärast. Las praegu läheb asi praegu rahulikult ja ärme loo endale illusioone.