Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
15 aasta pärast on 中国足球协会超级联赛 vist see liiga mida peab jälgima kuna kõik parimad pojad mängivad selleks ajaks juba seal. Ja siis tuuakse nende klubid Champions League'i sisse
15 aasta pärast on 中国足球协会超级联赛 vist see liiga mida peab jälgima kuna kõik parimad pojad mängivad selleks ajaks juba seal. Ja siis tuuakse nende klubid Champions League'i sisse
Olen skeptiline, sest sinna on hetkel vähemalt läinud ikkagi seeniorid ja keskpärased mängumehed... nii nagu enne seda Indiasse või Araabiasse... Seni kuni oma tipus olevaid mängijaid isegi 250m ei suudeta meelitada... ma probleemi ei näe.
Olen skeptiline, sest sinna on hetkel vähemalt läinud ikkagi seeniorid ja keskpärased mängumehed... nii nagu enne seda Indiasse või Araabiasse... Seni kuni oma tipus olevaid mängijaid isegi 250m ei suudeta meelitada... ma probleemi ei näe.
Keda sa tippude all silmas pead? Messit ja Ronaldot? Ses mõttes, et sellised mehed, nagu Hulk, Witsel, Jackson Martinez, Oscar, A. Teixeira Võiks kõik vabalt ka Euroopa tippmeeskondades mängida. Et noh teatud ohumärgid on ikkagi üleval, et ei ole ainult karjääri lõpetavad või tippklubides mitte mänguaega teenivad mehed sinna siirdumas.
Keda sa tippude all silmas pead? Messit ja Ronaldot? Ses mõttes, et sellised mehed, nagu Hulk, Witsel, Jackson Martinez, Oscar, A. Teixeira Võiks kõik vabalt ka Euroopa tippmeeskondades mängida. Et noh teatud ohumärgid on ikkagi üleval, et ei ole ainult karjääri lõpetavad või tippklubides mitte mänguaega teenivad mehed sinna siirdumas.
Minu paha, väljendasin end vähe segaselt ning "tipp" ongi suhteline mõiste. Hulk, Witsel, Jackson Martinez, Oscar, A. Teixeira on kõik vähemal/rohkemal määral head aga nende karjääri on juba varem juhtnud puhtalt raha ja suureks kaotuseks/üllatuseks ma seda ei peaks... no mitte nii suureks, hädakisa tõsta.... veel... ehk see muutub... ei tea...
Kui sinna hakkavad minema: Robert Lewandowski, Marco Reus, Alexis Sánchez, Kevin De Bruyne jne... siis hakkan ka mina muretsema.
Poolaja lõpp oli kaunis. Hulk ja Oscar sepistasid ilusa värava (1-1) suluseisust ja pilukad närvis. Vaidlemise eest 2 kollast. Läheb mäng edasi ja Oscar pommitab palliga 2 pilukat maha (1 väga selgelt sihilikult) ja kõik kettas. Järgneb 7 minutit rüselust ja vaidlust kus jagatakse kollane + mõlemale poole punane. 45+9' vilistatakse poolaeg lõppenuks.
Kas see reaalsuses muudab ka midagi, või maksavad klubide omanikud oma staaridele need kümned miljonid mingit muud moodi ikkagi ära?
Arvestada tuleb taustaga: Hiina Rahvavabariik on kindlalt Hiina Kommunistliku Partei võimu all ja kuigi näiliselt võib jääda mulje vabast ettevõtlusest, siis on päeva lõpuks selge, et kõike kontrollib siiski endiselt riik. Liigat juhib autoritaarne Hiina Jalgpalli Assotsiatsioon, pole sõltumatuid miljardäre/omanikke/gruppe, kellel/millel puuduks otsene seos võimuklikiga ja ole sa Alibaba või Xu Jiayin, siis isakese Xi Jinpingi pilli järgi pead ikka tantsima.
Seega teades seda, siis keegi vaevalt nihverdama hakkab, sest tagajärjed saaksid olema ebaproportsionaalselt karmid.
Oscarid ja muud staarid peavad uut klubi hakkama otsima.
Starting from next season, foreign players in the Chinese Super League will have their annual salaries capped at £2.7m, which is around £52,000 a week.
Kommentaar