Näidatakse tulemusi 2 681 kuni 2 700, kokku 7980
Teema: Päevapoliitika
-
27.03.19, 23:32 #2681
- Liitus foorumiga
- Oct 2017
Tallinn ja muu Eesti on kaks üsna erinevat maailma, aga konkreetse näitena võin tuua kohaliku kutsekooli. Vist oli 2014, kui ühendati naabermaakonna kutsekooliga. Algul oli jutt kena, et hoitakse juhtimise pealt natuke kokku, aga üsna ruttu sai selgeks, et paari aastaga on kogu õppetöö siit minema viidud ning kool sisuliselt likvideeritud. Täpset tööst ilma jäänute arvu enam ei mäleta, ei olnud isiklikult selle kooliga seotud. See, et tulid head ajad peale , oli lihtsalt juhuse asi, aga väikelinnas ei garanteeri kodust mõistlikul kaugusel töö leidmist seegi, eriti kui enda ootused töökohale natuke kõrgemad.
Samuti oli gümnaasiumireformi tõttu kõva löögi all kohaliku üldhariduskooli gümnaasiumi osa, hoolimata sellest, et gümnaasiumiosas üksi oli (ja on siiani) regulaarselt 150+ õpilast. Õnneks suudeti gümnaasium esialgu säilitada, aga riigipoolset tõelist suhtumist kohalikesse kogesid kõik, kes seda teemat tähelepanuga jälgisid. Sellised asjad tekitavad kibestumust ja pettumust riigis ja poliitikutes, isegi kui halvim stsenaarium käiku ei lähe ning need emotsioonid jäävad mällu ka siis, kui arvulised faktid on ammu ununenud.
Kui sa päris tõsiselt pole midagi kuulnud masuaegsest ja -järgsest kärpe- ja kokkuhoiupoliitikast, siis ma küll ei tea, mis kivi all sa viimased 10 aastat elanud oled."If you're here for the football, as opposed to the neatly packaged football-related entertainment show the game sometimes impersonates, you'll be OK with it."
Gabriele Marcotti
-
28.03.19, 07:47 #2682
Krdi liberast oma multikulti passidega, õpi keel ära va pagulane.
Need ongi need IToskused mida meil "välistudengitele" nüüd õpetatakse?
Sa ei tule ISESEISVALE EESTLASELE ütlema millist võltsitud passi ta peaks omama.
Samas kunagi ei tea millal ühte "anti terrorism" paberit võib tarvis minna.
Trammis räägiti, et MAXIMAS pidi selle ettenäitamisel saama iga kuu viimasel reedel külmutatud herneid 10% soodsamalt. On veel võtjaid, äkki saab kambakesi soodsamalt?
-
28.03.19, 09:13 #2683
Kas sellel teise samba vabatahtlikuks muutmisel on veel mingi loogika, millest ma aru ei saa, peale selle, et sealt raha kiirelt riigikassasse ära tõmmata?
-
28.03.19, 09:16 #2684
-
28.03.19, 09:39 #2685
Jah, mul iseenesest ei ole maksusüsteemi muutmise vastu midagi - juhul kui see ongi pikaajalisema konstruktiivse debati tulemus ning sellele on tehtud mitmeid usaldusväärseid mõjuanalüüse.
Küll aga ei poolda ma mingil juhul selliseid populistlikke muudatusi, nagu näiteks see Keskerakonna astmeline tulumaksuvabastus oli. Et otseste maksude kaudu anname inimesele natuke rohkem raha kätte, aga kaudsete maksudega võtame selle kohe ära.
Teavitustöö ja analüüside tegemine on viimaste maksumuudatuste puhul selgelt puudu jäänud. Kuskilt jäi silma, et näiteks 2017. aastal (võis olla ka 2018. aasta) ei eelnenud ca 70%-le seaduseelnõudele väljatöötamiskavatsus.
Ning paraku tundub mulle, et ka praegu ei ole see tendents muutumas uue koalitsiooniga. Kasvõi neid konsultatsioone vaadates - lepitakse mingites asjades kokku, aga avalikkusele antakse mingeid väga üldsõnalisi ja nappe selgitusi oma plaanide kohta.
Ning jah, ma saan aru, et nende kõneluste jooksul ilmselt ei mindagi väga detailispetsiifiliseks, vaid üritatakse maailmavaateline ühisosa leida, kuid mõni asi paneb küll kukalt kratsima. Nii suur jalgpallifänn kui ma ka olen, siis ma ei saa näiteks aru sellest, et mingi seltskond naksitralle otsustab kinniste uste taga, et vot jalgpalli hakkame nüüd arendama! Kuhu jäi jälle laiapõhjalisem arutelu, et äkki oleks mõnel muul spordialal riiklikku tuge veelgi enam vaja, või veel olulisem - äkki mõtleks kõigepealt spordivaldkonna olukorra parandamisele tervikuna?Coraje, corazón y cojones.
-
28.03.19, 10:05 #2686
Ja mis need muud ja kandvamad fundamentaalsemad ideed on?
-
28.03.19, 10:21 #2687
-
28.03.19, 13:01 #2688
-
28.03.19, 13:21 #2689
-
28.03.19, 13:46 #2690
Seda vast mõisavad pea kõik, et see raha lihtsalt ei teki võluväel ja ei tule seina seest. Kas II sammas on ideaalselt toimiv lahendus? Kindlasti mitte. Aga seda saab paremaks muuta ning meie niigi vananevas ja hääbuva rahvaga riigis on see vajalik, sest paljudel puudub endiselt oskus või võimalus ise piisavalt säästa.
Praegu jääb vägisi mulje, et soovitakse seda raha sealt kätte saada populistlike lubaduste elluviimiseks. Minu jaoks on riik siis edukas, kui ei takista liialt ettevõtlust, tagatakse turvalisus, keskkond hoitakse puhas ning suudetakse ka piisavalt hästi ühiskonna kõige nõrgemate eest seista (lapsed, vanurid, erivajadustega jne.)
Kujundlikult loobutakse merehädas olles päästepaadist, sest see lekib natukene ja üks aer on puudu aga lubatakse kaldale jõudes kõigile osta uued uhked kollased kummikud.
-
28.03.19, 13:56 #2691
Väga OK võrdlus ju.
Muidugi ma mõistan ka sinu soovi tuua võrdlusesse ka alternatiive ja ka see on OK.
Lisaks tuleks võrrelda nende riikidega, kes II samba on edukalt tootma saanud.
Näiteks Taanis on tootlus väga hea aga Eestis on juba algusest peale olnud nii palju piiranguid, mis ka parima tahtmise korral selle kopeerimist takistaksid. Lisa siia fondihaldurite ebaproportsionaalsed tasud ja saamegi sellise ei kala ei liha kompoti.
Ning ära alahinda siinse foorumi kasutajaid, mina olen küll meeldivalt üllatunud kui viisakas toonis üldiselt siin asju tegelikult arutatakse võrreldes nii mõnegi teise keskkonnaga.
-
28.03.19, 14:13 #2692
-
28.03.19, 14:13 #2693
- Liitus foorumiga
- Dec 2003
This report: (i) analyses the failure of mandatory private pensionsI don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.
-
28.03.19, 14:17 #2694
https://www.delfi.ee/news/paevauudis...st?id=85741493
Double Facepalm.
-
28.03.19, 14:47 #2695
- Liitus foorumiga
- Dec 2003
I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.
-
28.03.19, 15:00 #2696
-
28.03.19, 15:48 #2697
- Liitus foorumiga
- Dec 2003
I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.
-
28.03.19, 21:12 #2698
Hollandis ka nüüd senatis enim kohti parempoolsetel.
Inter - ausaim klubi Itaalias.
-
28.03.19, 21:30 #2699
-
28.03.19, 22:02 #2700
Teeks nii, et me ei kutsu neid (ega ka EKREt) parempoolseteks või konservatiivideks, sest nad ei ole ei üks ega teine. Nad on lihtsalt populistlikud vihakülvajad. Mina pean end samuti konservatiiviks, aga ma ei samasta end mitte 1% nende väärastunud ja lõhestava maailmavaatega, kus me hindame inimese "väärtust" nahavärvi ja äärmusluse astme järgi, mitte selle järgi kes ta on.
30ndatel tulid ka Euroopas igal pool võimule n-ö parempoolsed ja vaadake mis Euroopast ja kogu maailmast sai. Aga noh on teada, et ajaloost õpime me seda, et inimene ajaloost ei õpi.
Järjehoidjad