320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas vendetta Vaata postitust
    Küsimusi ennetades, ei loe seda EKRE teeneks, pigem valitsuse kollektiivne töö ja kui üldse kedagi nimeliselt esile tõsta, siis ilmselt Jüri Luik ja tema meeskond.
    Natuke keerukas oleks seda tõesti lugeda EKRE teeneks, kelle üks riigikogulane ja kaks ministrit viskasid riigikogu ees White Power tõlgendusega käemärki, kui umbes 90 kilomeetri kaugusel on USA, UK, Prantsusmaa jms sõdurid, kellest mõned on mustanahalised. Huvitav, mis sõnumiga nemad Eestist ja Eesti valitsusest koju läksid... Võib-olla see miljard sinna jäigi.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

    Kommentaar


      Savisaar lahendad 20+ aastat sundüürnike probleeme. 10 aastat venelaste probleeme. Reaalselt tegi ära nii palju, et andis sundüürnike liidule rahhi veidi ja lasi Toomas Lepal filme teha. Venelastele viskas ühe kiriku valmis. Ehk selliseid asju ei olegi vaja lahendada, peaasi et valimiste ajal lubada ja lohutada saad.

      Kommentaar


        EL-i kvoodipagulaste ümberpaigutamisprogramm aegus poolteist aastat enne ekre valitsusse saamist.

        Kommentaar


          Algselt postitas vendetta Vaata postitust
          Punkt jälle valetab või ei viitsi programmidest oma luulusid kontrollida. Reform ei saanud kuidagi kütuseaktsiiside langetamist lubada, sest nende põmmpead ise olidki need tõusud kehtestanud, saades kohe ettevõtjatelt tagasisidet, et lolliks olete läinud või, kogu rasketransport tangib edaspidi Lätis ja Leedus. Oli ainult üks erakond, kes kõiki aktsiise tahtis vähendada ja kohe, keerutage ja spinnige palju tahate...
          Jeesus kristus. Äkki kontrollid ise üle: näiteks siit. Või näiteks siit ja siit (programmis oli aktsiiside langetamine üldiselt, ei välistatud ka kütuseaktsiisi langetamist).

          Siinkohal minu poolt diskussioon sinuga ka lõppeb, sest ma ausalt ei viitsi seda "te kõik valetate või olete lihtsalt tuhmid" mängu edasi mängida. Isegi kui ma ütleks, et täna on 15. november 2020, siis leiaks sa ilmselt ikka mingi mooduse, et mind valetajaks sildistada. Jäägu sulle sinu tõde ja eks mina elan siis enda tõega edasi, sellest pole midagi.
          Coraje, corazón y cojones.

          Kommentaar


            Algselt postitas Punkt Vaata postitust
            Isegi kui ma ütleks, et täna on 15. november 2020, siis leiaks sa ilmselt ikka mingi mooduse, et mind valetajaks sildistada
            delfi faktikontroll ütles et see pole EKRE teene

            Kommentaar


              Ei ole välistatud ja tuleb kaaluda, kvalifitseerub nüüd valimislubaduseks, tule taevas appi... tõesti?
              Nahhui seda aktsiisi oli vaja ilma plusse ja miinuseid kaalumata ennaktempos tõsta siis üldse? Puhake natuke ja proovige uuesti. Sest natsidega vaidlemine ongi üks raske kuid väga tänuväärt tegevus.


              Rahvasport, see kvoodijutt on Brüsseli koridorides pidevalt edasi susisenud. Pahade tagurlaste vastuseisu tõttu paljudes riikides ja ilmselt ka pandeemia mõjul pole see lihtsalt hetkel esimene prioriteet. Suvaline link, millal viimati kõrgel tasemel arutati ja küsimus endiselt lahtiseks jäi.

              Juhin tähelepanu Seehoferi tsitaatidele, kes ütleb otse välja, et see on EL jaoks võtmetähtsusega küsimus. See teema tuleb kindlasti tagasi esilehtedele mingi hetk.

              Kommentaar


                Algselt postitas vendetta Vaata postitust
                Nimetasin kolm asja ja jätsin mitu asja nimetamata mille olulisuse või teostuse kvaliteedi üle ma pikalt arutleda ei viitsi liberaalse ajupesu ohvritega.

                Aga kuna teil tundub see Trumpi miljardi teema väga hinge peal olevat siis spetsiaalselt teile teen erandi ja tsiteerin dokumente.
                ''Küsime meie tähtsaimalt liitlaselt Ameerika Ühendriikidelt sõjalist abi kokku kuni ühe miljardi USA dollari ulatuses, samuti küsime abi meie Euroopa liitlastelt.''

                Kuidas te sellest lausest aru saate? Mida tähendab seal sõna kuni? Lubatud on raamatu või veebi abil spikerdada. Kui minusugune tagurlane suutis loetud sekunditega leida interwebzist milliste (avalike) summadega USA ainuüksi 2020 planeerib toetada Baltimaade kaitsevõimet, siis kõrgelt haritud spetsid leiavad ehk ka. Küsimusi ennetades, ei loe seda EKRE teeneks, pigem valitsuse kollektiivne töö ja kui üldse kedagi nimeliselt esile tõsta, siis ilmselt Jüri Luik ja tema meeskond.
                Kolm asja? Naljamees. Sinu jutt keerles ainult selle ümber, kuidas mõni ääremaal elav tüüp saab enda Passatil nüüd paagi odavat diislit täis lasta. Kergelt puudutasid ka seda, et see sama Passatimees ei pea nüüd vast enam Lätti odava kohvri järgi sõitma.

                Poleks vaja olnud vaeva näha ja EKRE programmi siia ümber kopeerida, ma mõistan ise ka EKRE kodulehele klikkida. USA poolt Baltimaade kaitsevõime toetamine on juba ammune teema ja siin pole praeguse valitsusega midagi pistmist. Pigem vastupidi, sinu kaabudega iidolid mõjuvad siinkohal kahjulikuna.

                Eriti ajab mind leili, kui sa tuled mind nimetama liberaalse ajupesu ohvriks. Sa üldse mõistad, mis liberaalsus on? Ilma liberaalsete põhimõtete võidukäiguta ei saaks sa hetkel siin foorumis lärtsuda. Aga noh, võimalik, et sulle meeldikski olla tööriist mõnes totalitaarse ühiskonna tehases. Sest tundub, et rohkemaks pole ajusid antud.

                Kommentaar


                  Mis on lahti meie lugemisoskusega? Mina liitusin teemaga hetkel kui Punkt väitis kindlas kõneviisis, et EKRE on kõik valijad üle lasknud ja pole peale referendumi kavandamise mitte midagi oma programmist ellu viinud. Mille peale mina tegin märkuse, et nii pole ilus valetada, sest noorema Kaabu juhtimisel oldi aktsiiside vähendamisega kiire ja konkreetne, täiesti ebatavaline nähtus Eesti poliitikas. Selle asemel, et tunnistada, et tõesti midagi nad siiski tegid oma lubadustest, aga see ei heasta nende muude ettevõtmiste mainekahju, hakkas mingi häma ja keerutamine, et tegelt see aktsiiside teema oligi väheoluline ja üleüldse kõik tahtsid seda juba ammu. Mis on nii lihtne ümber lükata, et natuke piinlik on seda tehagi. Mina oskan seda seletada ainult ajupesuga, mis on sisendanud, et selline pahade punt ei saagi kunagi mitte midagi õigesti teha, mis on iseenesest juba absurd, sidusa ühiskonna jutlustajatelt kuulda. Kurat küll, isegi teie eelistatud parim peaminister kirjutab oma blogis, et aktsiisid olid EKRE teema nagu pensionisammas Isamaa ja pensionid Kesk. Teda ka enam ei usu või?


                  Omaette teema, et kui valimislubaduste üle üldse jaurata, siis keegi võiks ära defineerida selle müstilise sisulise valimislubaduse. Muidu võime pikalt täitsa mööda jaurata üksteisest. Mina saan sellest nii aru, et see on midagi suurt või põhimõtteliselt uut, mis ära tehakse või vähemalt oluliselt protsesse kiirendatakse. Selle koalitsiooni näitel oleks see pensionireform, aktsiiside langetamine, 4realiste ehitamise tempo oluline tõstmine (kui see õnnestub). Pensionitõus on väike, samas mõjutab väga paljusid, seega pigem ka kvalifitseerub? Teadusrahastuse 1% ilmselgelt jne. Kui te tõesti tahate väheharituid harida, siis võiks tuua mõned võrdlused varasemate valitsuste sisulistest valimislubaduste saavutustest. Minul ei ole mingit probleemi tunnistada, et jah kuidagi niru esitus, kui vanasti olid palju paremad valitsused. Praegu jääb mulje, et rebitakse suvalisi kontekstita juppe (LOL, Mart, kuhu miljard jäi), miks 4realised jõuluks valmis ei ole? Ääremaastumine polegi jõuludeks likvideeritud - läbikukkumine jne. Sellest vaatate ka kuidagi väga mugavalt mööda, et mingi pisike pandeemia kaarte kipub segama...


                  PS. isiklikud solvangud on lahedad. Ma olen lausa elanud totalitaarses riigis, tõsi ma olin päris noor veel. See tehase tööriista jutt on kohe päris hea huumor. Thinly veiled, ma töötan kontoris laua taga ja ma olen seetõttu sinust palju parem ja väärtuslikum inimene. Klassikaline sallija ühesõnaga.

                  Kommentaar


                    Ma olen siin ka vendettaga päri, kui üldse mingi erakond on, kelle valijad võiksid rahul olla, siis on see just EKRE. Nad on ennast vägagi domineerivalt valitususse saanud, on pidevalt pildil, pole oma kommunikatsioonikeelt kuhugi kaotanud ja lisaks on neil mitu töövõitu ka ette näidata.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
                      Ma olen siin ka vendettaga päri, kui üldse mingi erakond on, kelle valijad võiksid rahul olla, siis on see just EKRE. Nad on ennast vägagi domineerivalt valitususse saanud, on pidevalt pildil, pole oma kommunikatsioonikeelt kuhugi kaotanud ja lisaks on neil mitu töövõitu ka ette näidata.
                      Valijad on rahul, sest nad usuvad nende juttu ja ma ei väida, et nad ei ole enda lubadusi täide viinud, sest see reaalselt ei puutu sellesse teemsse millest mina räägin. Ühiskonna lõhestamine toimub 100km/h. Kahjuks on see väga halb. Eesti maine rikkumisest pole mõtet rääkida, sest see on nende valijate arust fake news.

                      Kõige kurvem kogu loo juures on see, et peasüüdlane on KE. Kui võtta, et mõnes riigis on sellist seltskonda keda ei huvita naaber 40-50% ja olukord on juba kriitiline, siis meil piisab juba 20% prossust, sest Ratas on täielik tossike.
                      Je suis Nasfal

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust
                        Ühiskonna lõhestamine toimub 100km/h.
                        see pilt sobib hästi selle lause kohta

                        Kommentaar


                          Algselt postitas gizmoduck Vaata postitust
                          see pilt sobib hästi selle lause kohta
                          EKRE valetab, laimab, räuskab ja karjub kõike mis pähe tuleb - kuna ekre valijad mõtlevad, et see on ilgelt pull ja täiega õige, siis absoluutselt iga mõistusega inimene hoiab näost kinni ja mõtleb, et miks....

                          Mida teine pool teeb, et ühiskonda lõhestada? Isiklikult ei ole aru saanud, et nad midgi teeks äkki jääb midagi kahe silma vahele, et paluks valgustada mind. Ma ei ole kõiketeadja ja lihtsalt ei tea, ärge võtke seda irooniana või sellena, et ma väidan, et nii pole.
                          Je suis Nasfal

                          Kommentaar


                            Kommentaar


                              Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust

                              Mida teine pool teeb, et ühiskonda lõhestada?
                              Vastaspoole sildistamine, pisendamine. Ühe maailmavaate (ja vastava inimgrupi) teistest paremaks pidamine jne.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas vendetta Vaata postitust
                                Mis on lahti meie lugemisoskusega? Mina liitusin teemaga hetkel kui Punkt väitis kindlas kõneviisis, et EKRE on kõik valijad üle lasknud ja pole peale referendumi kavandamise mitte midagi oma programmist ellu viinud. Mille peale mina tegin märkuse, et nii pole ilus valetada, sest noorema Kaabu juhtimisel oldi aktsiiside vähendamisega kiire ja konkreetne, täiesti ebatavaline nähtus Eesti poliitikas. Selle asemel, et tunnistada, et tõesti midagi nad siiski tegid oma lubadustest, aga see ei heasta nende muude ettevõtmiste mainekahju, hakkas mingi häma ja keerutamine, et tegelt see aktsiiside teema oligi väheoluline ja üleüldse kõik tahtsid seda juba ammu. Mis on nii lihtne ümber lükata, et natuke piinlik on seda tehagi. Mina oskan seda seletada ainult ajupesuga, mis on sisendanud, et selline pahade punt ei saagi kunagi mitte midagi õigesti teha, mis on iseenesest juba absurd, sidusa ühiskonna jutlustajatelt kuulda. Kurat küll, isegi teie eelistatud parim peaminister kirjutab oma blogis, et aktsiisid olid EKRE teema nagu pensionisammas Isamaa ja pensionid Kesk. Teda ka enam ei usu või?


                                Omaette teema, et kui valimislubaduste üle üldse jaurata, siis keegi võiks ära defineerida selle müstilise sisulise valimislubaduse. Muidu võime pikalt täitsa mööda jaurata üksteisest. Mina saan sellest nii aru, et see on midagi suurt või põhimõtteliselt uut, mis ära tehakse või vähemalt oluliselt protsesse kiirendatakse. Selle koalitsiooni näitel oleks see pensionireform, aktsiiside langetamine, 4realiste ehitamise tempo oluline tõstmine (kui see õnnestub). Pensionitõus on väike, samas mõjutab väga paljusid, seega pigem ka kvalifitseerub? Teadusrahastuse 1% ilmselgelt jne. Kui te tõesti tahate väheharituid harida, siis võiks tuua mõned võrdlused varasemate valitsuste sisulistest valimislubaduste saavutustest. Minul ei ole mingit probleemi tunnistada, et jah kuidagi niru esitus, kui vanasti olid palju paremad valitsused. Praegu jääb mulje, et rebitakse suvalisi kontekstita juppe (LOL, Mart, kuhu miljard jäi), miks 4realised jõuluks valmis ei ole? Ääremaastumine polegi jõuludeks likvideeritud - läbikukkumine jne. Sellest vaatate ka kuidagi väga mugavalt mööda, et mingi pisike pandeemia kaarte kipub segama...


                                PS. isiklikud solvangud on lahedad. Ma olen lausa elanud totalitaarses riigis, tõsi ma olin päris noor veel. See tehase tööriista jutt on kohe päris hea huumor. Thinly veiled, ma töötan kontoris laua taga ja ma olen seetõttu sinust palju parem ja väärtuslikum inimene. Klassikaline sallija ühesõnaga.
                                Seda, kas aktsiiside langetamine on olnud halb või hea, on võimalik hinnata ilmselt alles mõne aasta pärast. Kahtlemata on inimestele teatud kaubad muutunud odavamaks, aga teisalt jääb ka riigil raha saamata. Küsimus on, kas aktsiiside langetamine on kaasa toonud tarbimise kasvu. Kui on, siis peaks küsima, kas selle võrra laekub rohkem käibemaksu, millega vähenenud aktsiisidest tekkinud auku lappida. Seega pole võimalik väita, et aktsiiside langetamine eos hea on. Kui riigil jääb raha saamata, siis tuleb see auk täita muude vahenditega. See auk võidakse aga täita selliste vahendite arvelt, mida tavainimene esmapilgul ei tunnetagi. Hiljem aga võib tekkida probleem, et midagi on jäänud kuskilt saamata või riik on midagi kuskilt kallimaks kruttinud. Aga reaalselt, aktsiiside tõstmine või langetamine on üks lihtsamaid valimislubadusi, mida täita. Seega ei näe ma seda tõepoolest mingi erilise töövõiduna.

                                Teadusrahastust tõsteti üksnes seetõttu, et surve läks liiga suureks. Teadusrahastuse temaatika oli pigem KE teema ning seda EKRE töövõiduna näidata ei ole minu hinnangul õige. Sama on pensionide tõusuga. Seega ei näe ma tõepoolest hetkel midagi sellist, mille kohta saaks öelda, et see on just EKRE teema olnud, mis on ära tehtud.

                                Vägev on muidugi ka see sinu poolt välja toodud retoorika, et liberaalsema maailmavaatega inimene ei tohi justkui olemasolevat valitust kritiseerida. Ehk, kui oled liberaalsema maailmavaatega, siis pead justkui kõike tolereerima. Isegi seda, kui mingid tüübid on poliitkultuuri mutta vedanud. Klassikaline EKRE hälvikretoorika. Samamoodi lõpetad sa selle hälvikretoorikaga, kutsudes mind pilkavalt klassikaliseks sallijaks. Ja veel, selge on, et EKRE poolt esindatav poliitretoorika ajab harja punaseks ka kõige sallivamal inimesel.

                                Pandeemia ei näe justkui midagi segavat, kui vajalik on tegeleda mingisuguse absurdse rahvaküsitlustega. Kui vaja oleks tegeleda sisulisemate küsimustega - kuidas turgutada hääbuvat majandust, sh turismisektorit - tuuakse välja pandeemiakaart.

                                Isiklike solvangutega alustasid sina, kui nimetasid mind ajupestud liberaaliks. Ma pole väitnud, et kontoris laua taga töötav inimene on parem kui mõni labidamees. See on sinu ja sinu kaabudest eeskujude tõlgendus. Elik, kui meie midagi ütleme, on kõik fine, aga kui liberaalsema maailmavaatega inimene kedagi või midagi kritiseerib või mingi teravama võrdluse toob, on ta "sallija".

                                Kommentaar

                                Working...
                                X