PDA

View Full Version : Mille eest pennalt antaxe?



Aramis
23.10.01, 11:19
see on väga delikaatne teema.Kindlasti need ,kes eesti liigat on mänginud on igasugu asju näinud.Ja karta on ,et ka FC Soccernet saab kohtunike kahtlaste otsuste läbi puudutatud, sest reeglina võtab uutel vähemalt hooaja jagu aega ,et kohaneda vilepartiiga(eriti kui ollaxe teadlikud reeglitest jne)Aga UEFA pakub välja kriteeriume oma kohtunikele ,mis peax aitama ära määrata ,kas viga kastis on penaltit väärt või mitte,Siin nad on Uefa.com lehekyljelt artiklist "Mallorca penalty":

If you remember previously, the UEFA Referees Committee determined additional criteria to assist the referee in making such decisions when a player is denied an obvious goalscoring opportunity or a promising action is prevented. For a situation to be an obvious goalscoring opportunity, the following criteria should be considered:
a) the opportunity for the attacker to control and play the ball;
b) his position, ie. the direction towards the goal;
c) the distance from the incident to the goal line, ie. the probability of reaching the goal within the next few seconds; and
d) position of the defenders and their opportunity to stop the attacker legitimately.


Vähemalt saime siit teada, mis on "ilmne väravavõimalus"

kojamees
24.10.01, 09:38
Ei maksa unustada kohtuniku hoiakut(ta pole kunagi erapooletu) ja teisex loomulikult näitleja meisterlikkus.:lahe:

ROOTSI
25.10.01, 13:55
kohtunik on inimene ja ,kui üks mees kogu mängu ainult vastu möliseb ja sõimab .Siis võib sudja küll kättemaksuks meeskonnale pendla määrata.

kojamees
29.10.01, 11:05
Mölisemise eest ikka harva rohkem "Hollywood"-i eest.Kui joosta ei möista siis kuku.:P

Aramis
01.11.01, 15:14
Päris omapärane oli see Celticule antud pennal.Põhimõtteliselt saab kohtunik iga vea eest kastis pendla anda,aga yldjuhul on asi nii,et viga peab olema ilmne ja mängjale ,kes kohe värava lööx.Eilses mängus aga nägime kaitsja erilist lollust,kuna ta arvas ,et kui kohtunik talle midagi ytleb ,siis on see nagu yxkõik.JA sai pendla ,sest jätkas Suttoni sidumist.Minu arust õige asi.Kaitsja peab mingeid piire silmas pidama.

pats
02.11.01, 10:50
Kui RKO -d on otsas siis määratakse penalt.