Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kas sa tead Eesti hümni sõnu peast?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kas sa tead Eesti hümni sõnu peast?

Ühes teises teemas ütles keegi, et hümni sõnad võiksid koondise mängude piletite prinditud, kuna ta arvas, et enamus inimesi ei tea neid peast. See on minu jaoks täielikult üllatav. Kuidas see on võimalik, et need ei ole lihtsalt pähe jäänud, kui sa oled vähemalt ~10 aastane?

Mu isamaa, mu õnn ja rõõm,
    kui kaunis oled sa!
    Ei leia mina iial teal
    see suure, laia ilma peal,
    mis mul nii armas oleks ka,
    kui sa, mu isamaa!

Sa oled mind ju sünnitand
    ja üles kasvatand;
    sind tänan mina alati
    ja jään sull' truuiks surmani,
    mul kõige armsam oled sa,
    mu kallis isamaa!

Su üle Jumal valvaku,
    mu armas isamaa!
    Ta olgu sinu kaitseja
    ja võtku rohkest õnnista,
    mis iial ette võtad sa,
    mu kallis isamaa!
    68
    jah
    77,94%
    53
    ei
    5,88%
    4
    osaliselt
    16,18%
    11
    Vajuta siia ja kõik su unistused saavad teoks!

Kõige huvitavaim on aga see, et olen viimasel ajal mängude ajal tähele pannud et kõik arvavad, et meie hümn on 2 salmine ja kui 3 salm tuleb siis enamus lõpetavad laulmise ära ja vähesed laulavad edasi...nats nõme tegelt..
    “For a goalkeeper, there is no hiding place” (Brad Friedel)

Kommentaar

Avival oleks jubedalt tahtnud edasi laulda, aga iiri puhkpilliorkester mängis Soome hümni ja see saabki pärast teist salmi otsa.

Kommentaar

Algselt postitas yheksa Vaata postitust
        Avival oleks jubedalt tahtnud edasi laulda, aga iiri puhkpilliorkester mängis Soome hümni ja see saabki pärast teist salmi otsa.

No mulle ei mahtunud üldse see pähe, kuidas selline asi võimalik on. Ei mahu siiani.

Kommentaar

Algselt postitas -thierry-
          Soome hümnil, kui mälu ei peta, peaks olema mingi 12 salmi
          11, aga mängitakse-lauldakse esimest ja viimast.
          We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Hümnide ära segamine pole midagi uut:

Leedus toimuva korvpalli EM-i tänase vahegrupi mängu Soome-Venemaa eel ei suutnud Vilniuse Siemens Arena töötajad kuidagi leida sobivaid hümne.

Kõigepealt lasti kõlada vanal NSV Liidu hümnil, siis vabandati ja alles seejärel tulid kõlaritest õiged noodid.

Soome korvpallurid said ka eestlastele armsat meloodiat kuulda koguni kolmel korral.

Kuna hümne lasti nii mitmel korral, siis toimus ka kaks minutilist leinaseisakut Jaroslavli lennukatastroofis hukkunute austamiseks.

Kogu see jant ajas korvpallureid isegi pisut muigama ja mäng algas kümneminutilise hilinemisega.

tulevik on tunni aja pärast

Kommentaar

See hümni asi on muidugi omaette teema. Näiteks peaks tõsiselt kaaluma, kas kodustel mängudel tuleks üle ühe salmi lasta - isegi esinejaga. Praegu on viimased kaks mängu olnud, et kolmanda salmi algus on aplaus ja (siis natuke vilet ja) siis oodatakse lõppu.

Mulle küll meeldib täies pikkuses, kuid ehk võib arutada natuke. Väiksema vastasega pole vahet, sest siis pole vastasfänne, kuid suurematega muutub imelikuks :P
              When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Kui ma peaksin paberile kirja panema, siis on peas.. aga muidu pahatihti kuskil ikka midagi lauldes läheb sassi. Ühe salmi laulmisest piisaks küll minuarust, see on kindlalt kõigil peas. Koondislastel võib eriti sitt olla, peavad laulma kaamera ees, ja sa ei tea kunagi, kas mängitakse 1, 2 või hoopis 3 salmi..

Kommentaar

Mind häirib tõsiselt 1 salmi laulmine. Miskil jalka mängul vist "U" mängul mängiti ühte ja siis kööga, et nagu wtf?
                  pane suu kinni ja kohe või muidu saad punase kaardi !!!!

Kommentaar

Algselt postitas futbols Vaata postitust
                    Kõige huvitavaim on aga see, et olen viimasel ajal mängude ajal tähele pannud et kõik arvavad, et meie hümn on 2 salmine ja kui 3 salm tuleb siis enamus lõpetavad laulmise ära ja vähesed laulavad edasi...nats nõme tegelt..
                    Kas tõesti olid kohalikud need idioodid kes reedel peale kahte salmi lärmama hakkasid? Ma ise vaatasin telekast ja olin kindel, et iirlased.

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                      Kas tõesti olid kohalikud need idioodid kes reedel peale kahte salmi lärmama hakkasid? Ma ise vaatasin telekast ja olin kindel, et iirlased.
                      Ei olnud kohalikud, just iirlased hakkasidki plaksutama peale teist salmi. Teiseks väga kole oli kuulda poolikut soome hümni avival ning kolmandaks on selle (üldise) teema (pigem isegi küsitluse) püstitamine täielik häbiplekk (aga arvestades, kes seda tegi siis väga ei imesta).

Kommentaar

Algselt postitas Kartul Vaata postitust
                        Ei olnud kohalikud, just iirlased hakkasidki plaksutama peale teist salmi. Teiseks väga kole oli kuulda poolikut soome hümni avival ning kolmandaks on selle (üldise) teema (pigem isegi küsitluse) püstitamine täielik häbiplekk (aga arvestades, kes seda tegi siis väga ei imesta).
                        Nõus.
                        Vajuta siia ja kõik su unistused saavad teoks!

Kommentaar

Working...
                        X