320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti - Holland (06.09.2013)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #61
    Ojamaa ja koondisest üldiselt

    Algselt postitas martn26 Vaata postitust
    Nagu ütles Läti koondise peatreener "Mäng oli enam-vähem, probleeme tekitas vaid see suur kiilakas noormees äärel, ei tea kes ta oligi?"
    Põhimõtteliselt kiirust on, millega loob ärevust vastaste kaitsjates, aga hetkel pole Rüütli suutnud teda meie mänguplaanis parimalt ära kasutada/teised koondislased ei taju biiti - kui mees läheb äärelt kaitsjatest mööda, siis peaks keegi värava alla ka liikuma, pall ise ei teleporteeru väravasse, muidu jookseb mees lihtsalt tühja ja ilma asjata väsitab ennast (nagu nägime eelmises mängus, aga samas mees näitas kõigile, et tal on kiirust ja tehnikat). Seepärast ma arvan, et kindlasti tasub proovida 2 kiiret ründajat - Ojamaa ja Zenjov (või nt Anier).


    Rüütli on aga uskumatult sitt vahetuste tegija, vb omamoodi vanakooli mees - st et ta paneb ründesse pigem pikemaid mehi (Ahjupera), mis absoluutselt tulu ei too (vähemasti siis kui vastasmeeskonnas on kogenud kaitsjad. kuigi isegi fääridest karjakasvatajate vastu ei toonud see tulu). Niiet nahhui seda Ahjupera meil koondises vaja on, see et ta klubi eest väravaid lööb ei tähenda et ta meie koondisele midagi juurde annab. Hea näide on ka Kink, kui ta Ungaris väravaid kõmmutas, siis koondise eest ei suutnud ühtegi lüüa; Levadias mängides lõi koondise eest 4 väravat, peale Ungariskäiku 3 väravat... Ungaris õppis ta aint isetsema, kuna sealne liiga oli lihtsalt piisavalt sitt et seal andis üksi väravaid taguda. Kink saagu oma enesekindlus tagasi ja otsigu omale normaalne klubi, kuigi praegu on ta isegi seal teisejärguline mängija. Kahtlen et Ahjupera midagi meie koondisele kasulikku juurde on õppinud, mina kasutaksin teda ainult sõprusmängudes või väga nõrkade vastaste vastu.

    Võiduks (antud vastase vastu on ka viik hea tulemus) on vaja:
    1)enda mäng vastse mängust lähtuvalt üles ehitada, kuna ka vastsed on ka näinud meie mängu videoid ja teavad mida oodata. Alati on hea kui suudetakse millegagi üllatada ja Ojamaa ning Zenjov seda suudavad.
    2)terve mäng täiega panna, ja mitte sekunditki mänguaega anda neile, kes seda väärt pole. Õnneks ei ole sõprusmäng ja Rüütlil pole üle 3 vahetuse. Siiski tuletan Rüütlile meelde, et kõikide vahetuste ära kasutamine pole kohustuslik ja iga mäng pole vaja testida ja jalgratast leiutada.
    3)võimalused ära lüüa, kuna jalgpallis võidab see kes lööb rohkem väravaid, mitte see kes on kõige tugevam/pikem/kiirem.
    4)kaitses kõva hoida (nagu Sõber ütleb). Päris tihti sünnivad vastaste väravad individuaalsetest eksimustest. Siin on raske treenerit või meeskonda süüdistada, aga kui meil satub kõik hästi minema, siis on ka võimalus hea tulemus koju tuua.

    Vassiljev - meie koondise ENDINE? raudvara, kas probleemiks võib olla motivatsiooni puudumine, sai ta ju näiteks oma hiilgeajal kõikvõimalikud autasud juba kätte (mis on meie riigis üleüldine probleem, mu meelest võiks karjääri lõpus autasustada, siis on vähemalt teada mida ta korda saatis, mitte mida ta veel tulevikus korda võib saata) Või on mängupraktikast puudu, või lihtsalt oskas Rüütli ta talendi raisku lasta. Või lihtsalt ei soovi mees enam kandvat rolli täita. Peatreener peab olema selline, kes võtab alati mängijatest maksimumi, mitte ei anna neile vabad käed, pigistagu nad kasvõi sidruniks. Tulen jälle selle teema juurde et anyway on meil uut treenerit vaja, üks inimene ei saa kuni surmani seal istuda, tehku ta üks hooaeg suurt ajalugu või mitte, järgmise sita hooaja järel lastakse lahti (või varem nagu mujal maailmas). Ka midagi rubriiki "ainult Eestis" on eluaegne Tallinna linnapea, eluaegne jalgpalliliidu president, eluaegne jalkakoondise peatreener jne.

    Rohkem ei viitsi seletada. Kui üle pingutasin, siis ainult selleks et inimestele paremini point kohale jõuaks ja kui teemast kõrvale kaldusin, siis mitte meelega. </minu 2 senti>

    Ahjaa lisaks veel seda, et meie suurim saavutus play-offi jõudmine sai teoks vaid läbi kauglöökide ja õnne. Kui meil neid poleks olnud, siis me poleks sinna jõudnud. Seepärast tekkis ka mõnel inimesel vale arusaam, et meil on nüüd mingi maailma tasemel koondis ja igast asendist võime vastaseid võita. Play-offis toodi mõned targemad maa peale tagasi, teised jäid ainult kohtunikku süüdistama. Kuigi tegelikult ei olnudki meie koondise koht EM-il, arvestades et arvatavasti oleksime seal täiega tappa saanud (vastasteks Hispaania, Itaalia ja Horvaatia). Iseenesest on EM-ilegi jõudmine saavutus, aga loodetavasti jõuame me sinna siis kui me seda tõesti väärime ning seal häbisse ei jää. (Lätil see nt õnnestus, aga soomlased pole meiegi saavutuseni jõudnud).
    Niiet järgmine valikgrupp uue treeneriga (rohkem meeskondi kui 2012. aastal) võib tulla edukam, äkki vastased taaskord ei oska meie kauglööke oodata. Ja uus põlvkond on heas vanuses (Ojamaa, Zenjov, Reintam, Morozov, Teniste ja ehk isegi Klavan veel tasemel, ja mõni väravavaht lööb taas laineid.) Kahju on aga sellest et legendaarsed vennad nagu Poom, Reim, Zelinski, Oper, Piiroja, Pareiko erinevatel põhjustel koondisega EM-ile ei jõudnud.
    Pohlak oleks võinud Brasiilia asemel korraliku välistreeneri palgata (või noori arendada), tema aga tegi teoks oma unistuse ning sellega kaasnes ka pooltele fännidele (k.a. minule) tünga tegemine. Kunagi ta lubas ka Argentiina siia kohale vedada, loodame et seda ei juhtu. Pohlak võib ju heade kavatsustega ja aus mees olla, aga see ei tähenda, et kõik mis ta teeb on kuld. Mees 100 ametiga kõike ka ei jõua. Muutust on meie jalgpallimaailma vaja!

    Kommentaar


      #62
      huvitav lugemine.
      Ausaltöeldes ei olegi muud öelda, kui targad mõtted. Isegi pooldaks mõne välistreeneri käe all koondise nägemist, iseasi, kas leidub häid välistreenereid, kes oleks nõus meie koondise ette otsa tulema, teades, et meeletud rahamäed teda siin ootama ei hakka....

      Kommentaar


        #63
        Ma ei leia sellest tekstist peaaegu ühtegi mõtet, millele alla kirjutaks. Ühest küljest justkui tõded ise ka, et tuleb ootustega pilvedest alla tulla (ehk siis et tegelikult on koondis teinud Rüütli käe all juba rämeda eneseületuse). Samas aga eeldad ülejäänud jutuga, et tegelikult peaks EM ikkagi meie tase olema ja kõigis hädades, mis seda takistavad, on süüdi ainuisikuliselt peatreener.

        Praegune koondis mängib oma taseme välja ja treenerivahetus ei oleks küll mingi võluvits, mis Kostja vormi taastaks ja Kingi löögid võrku juhiks.

        Kommentaar


          #64
          Ei hakka salgama, et ootan ka tegelikult juba mõnda aega uut peatreenerit ja tuuli. Välistreener ei peagi saama rahamägesid. Tuleb tuua mees, kes armastab väljakutseid.
          Millegi pärast jäi silma "ehk Klavangi veel tasemel". Klavan on 27 ja keskkaitsijale tähendab see veel vähemalt viit head aastat. Eelkõige tuleb meelde sel hetkel 32aastase Cannavaro mäng MM-il 2006.

          Kommentaar


            #65
            Algselt postitas mazz Vaata postitust
            Ma ei leia sellest tekstist peaaegu ühtegi mõtet, millele alla kirjutaks. Ühest küljest justkui tõded ise ka, et tuleb ootustega pilvedest alla tulla (ehk siis et tegelikult on koondis teinud Rüütli käe all juba rämeda eneseületuse). Samas aga eeldad ülejäänud jutuga, et tegelikult peaks EM ikkagi meie tase olema ja kõigis hädades, mis seda takistavad, on süüdi ainuisikuliselt peatreener.

            Praegune koondis mängib oma taseme välja ja treenerivahetus ei oleks küll mingi võluvits, mis Kostja vormi taastaks ja Kingi löögid võrku juhiks.
            Põhimõtteliselt loed sa sealt välja seda mida ise tahad. Ei taha öelda et Rüütli on ainuisikuliselt süüdi, lihtsalt tagant järgi targutades väidan, et ta pole alati õigeid otsuseid teinud (kui nüüd mõelda sellele, et platsil on siiski mängijad. Peatreener aga valib need, kes platsile saavad, teeb vahetusi ja paneb mänguplaani paika), ning ka mitu korda ühe reha otsa astunud. Muidugi ei tähenda see seda, et tulgu ükskõik mis uus treener, sest ta on Rüütlist parem ja et uus on alati parem. Ma saan aru, et tehti ajalugu ja kuna ei soovita talle liiga teha, siis ei lasta teda lahti, nagu mujal maailmas tehtaks. Kas Pohlak, Rüütli, Savisaar pole liiga kauaks jäänud? Kõik ammenduvad, ka naftavarud (sry vb veits kohatud poliitika ja looduse võrdlused, aga annab poindile juurde) Ega ka mujal maailmas treenerivahetused alati "imevitsa" ei too. Kõik treenerid ei sobi. Imevitsa pole olemas, ja nagu sa näed siis ma kritiseerisin rohkem kui lahendusi pakkusin (sest seda on lihtsam teha ja ma pole jalgpallispetsialist, vaid avaldan kõrvalseisjana arvamust). Miks see halb on? Mu arvamust (ka teiste arvamusi) ei saa puhta kullana võtta, sest see on vaid minu tolle hetke arvamus (tolle hetke emotsioonist), mis võib ka kunagi muutuda ja ei ole selline alati olnud. Jalgpall ei ole nii ühekülgne, et saaks mingit probleemi või lahendust välja tuua, mis alati toimiks. Meie koondis on teinud nii häid mänge, kui ka halbu mänge, nii et ei saa ainult ühe vitsaga lüüa ja üht probleemi või lahendust pakkuda. Arvan ka, et koondis on oma taseme välja mänginud, aga see selleks, taset saab ju tõsta kaspole? Mida üldse nimetada koondise tasemeks? Kui saadakse endast suurematelt riikidelt nö loogilisi kaotusi, kas siis on taseme välja mängimine ja kriitikat ei tohi teha? Alati kui hästi läheb (play-offi jõudmine), on seal ka teatuid asju, mis läks valesti. Ma tahtsingi öelda, et ka eelmine valiktsükkel tehti vigu. Või väidad, et koondis mängis perfektselt? Perfektsust pole olemas ja kui läheb hästi, siis saab ka kriitikat teha, missest et inimestele see ei meeldi. Ei väitnud ka, et tehti räme eneseületus, vaid et oli ka õnne ja suudeti rohkem väravaid lüüa. Point ongi selles, et jalgpalli tase on kõikuv ja ühel hetkel võib mingit vastast võita, teisel hetkel tappa saada.


            Ma üritasin koondist mitmest vaatenurgast vaadata. Sina võtad aga seda nii, et vaidlen endale vastu. Igalpool on vastuolusid, ka koondis on mänginud vastuoluliselt. Selle asemel, et asja edasi arendada, vastandud mu arvamusele. Sa üritasid mu pika teksti kahe lausega kokku võtta, mis peaks olema võimatu, kuna tõin välja suhteliselt palju asju. Võta igat mõtet eraldi, missest et see on ühes postituses koos. (Mu arvamus ei olnud terviklik, osad korduvalt foorumist läbi käinud arvamused jätsin välja ning kirjutatud suhteliselt kiiresti). Niiet võta kellegi arvamust "okei, mina arvan aga nii". Ja lükka siis väited konkreetse mõtteavaldusega ümber. Muidugi tegin natuke Kingile, Vassiljevile, Ahjuperale ja Rüütlile liiga, aga kriitika on edasiviiv jõud.

            Ühesõnaga kui sa tooksid välja teise poole, siis võivad mõlemad olla tõsi. Maailm ei ole mustvalge (kokkuvõttes hall), vaid värviline. Aitäh tähelepanu eest ja edu kõigile, eriti sulle, Mazz.

            Kommentaar


              #66
              No Vassiljevi vormi ja esitusi ei saaks Rüütli ka hea tahtmise juures nii palju mõjutada, et ta nüüd kas paremini või halvemini mängima hakaks. Samuti ei usu, et Vassiljevi tahet pärsiks need autasud, mida ta teeninud on, see oli lihtsalt ilusaks boonuseks. Pigem võisid need tunnustused teda mõnes mõttes läbipõletada. Tema mängu kvaliteedi allakäik algas enamvähem ühel ajal nii koondises, kui ka klubis. Klubis algas see natuke varem, kui koondises. Siiski näitas viimases kahes mängus Amkari eest Kostja väga head taset, mis tõotab head eelseisvateks valikmängudeks. Loodan, et Kostja sai väiksest mõõnast üle ja nüüd algab tema uus ülesmäkke minek ning taseme tõus. Seda ju loodeti, et kui mängib uuel tasemel Venemaal, peaksid tema oskused veelgi paranema. Ise loodan küll, et tema tase oleks nüüdseks juba niipalju tõusnud, et isegi olukorras, kus teda osatakse karta ja elatakse tal seljas, suudaks ta imeilusaid sooritusi teha keskväljal. Usun, et nüüd nii ongi.

              Kommentaar


                #67
                kui eelmine tsükkel üldse midagi muutis siis seda vastastreenerid on hakanud et meie mängude videosid vaatama

                aga mis puutub sellesse argumenti - et keegi on liiga kauaks oma kohale jäänud (rüütli pohlak savisaar jne), siis sõltub.
                vahest mõni mees on ikka nii hea et võimalikud alternatiivid on selgelt halvemad lihtsalt. kas näiteks 50+ koondisemängu teinud mängijad peaks ka kohe ära vahetama sest nad on ju niigi liiga palju koondises mänginud?
                või oleks manu pidanud juba aastaid tagasi alex fergusoni välja vahetama? ei ole asjad alati nii sirgjoonelised...
                Seisan üksi mere ääres
                jalas kollased sandaalid
                valged, merevahust sääred
                hüüan: "Elagu skandaalid!"

                Kommentaar


                  #68
                  Ootame ja vaatame kaks eelseisvat mängu ära ja siis kommenteerime.

                  Kommentaar


                    #69
                    Algselt postitas dnb Vaata postitust
                    Ühesõnaga kui sa tooksid välja teise poole, siis võivad mõlemad olla tõsi. Maailm ei ole mustvalge (kokkuvõttes hall), vaid värviline. Aitäh tähelepanu eest ja edu kõigile, eriti sulle, Mazz.
                    Pole põhjust isiklikult võtta. Mõistagi jääb igaühele oma arvamus, antud juhul meie omad lihtsalt ei ühti.

                    Jah, sa loetlesid erinevaid probleeme, aga peaaegu kõik neist taandasid (vähemalt osaliselt) peatreenerile ja see on minu arvates jama. Koondis mängib jätkuvalt ilusamat ja tulemuslikumat jalgpalli kui tema välismaalastest eelkäijate ajal. Üldiselt tundub mulle ikkagi, et kõigest hoolimata ei ole meie, fännide ootused jõudnud eelmisest valiktsüklist reaalsele tasemele tagasi. No muidugi oleme kõik pettunud, kui tulemused ei ole enam nii säravad, aga ma ei näe, et koondis oleks mängupildi poolest lati alt läbi jooksnud. Mõned kaotused objektiivselt tugevamatelt vastastelt ei tähenda, et oleks vaja kapitaalseid muudatusi.
                    Last edited by mazz; 04.09.13, 01:42.

                    Kommentaar


                      #70
                      Intervjuu 2001. aastal Eesti koondist juhendanud Arno Pijpersiga: "Pärast mängu vestlesin Hollandi peatreeneri Louis van Gaaliga ja ta tunnistas, et võttis lõpus nii suuri riske, et sama hästi kui nende 4:2 võit, võinuks mängu lõppeda Eesti 3:1 võiduga."

                      2001. aastal Lilleküla jalgpallistaadioni avanud matšis Hollandiga Eesti meeskonda juhendanud treener Arno Pijpers meenutab, et sama hästi kui 2:4 kaotus, võinuks lõppskoor olla 3:1 võit. Nõnda arvanud isegi (ka praegune) Hollandi peatreener Louis van Gaal.

                      Kommentaar


                        #71
                        A one off for ´Total Dutch Football´ on Estonia. Discover our prediction for the Rüütli starting XI
                        Before clashing on the 6th of September for the WC2014 qualification campaign, Netherlands and Estonia had already squared up in the A.LeCoq Arena 12 years ago. It’s a game that all Estonian footba…
                        Rumori di Spogliatoio - Estonian football in English
                        Premium Liiga Clubs News
                        Facebook
                        Twitter

                        Kommentaar


                          #72
                          Tänane Kuku raadio saade vahetund Postimehega oli vutiteemaline.

                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            #73
                            uurisin hollandi koondise viimaseid mänge.

                            hollandi kaitse on praegu ainuke nõrgem koht, nemad võivad eksimusi teha küll. ja kui holland tuleb 4-3-3 rivistusega, siis ongi ojamaal ja muudel ründavatel äärtel keskkaitses/ründes kergem mööda mängida. ainult meie kaitse peab kindel olema ja võimalikult vähe vigu tegema. 3 hollandi ründaja suhtes ei saagi muud ette võtta. jääger, piiroja peavad vasakul robbeni kuidagi kinni pidama, kiiruses jäävad korralikult alla.

                            Kommentaar


                              #74
                              Algselt postitas Christus Vaata postitust
                              uurisin hollandi koondise viimaseid mänge.

                              hollandi kaitse on praegu ainuke nõrgem koht, nemad võivad eksimusi teha küll. ja kui holland tuleb 4-3-3 rivistusega, siis ongi ojamaal ja muudel ründavatel äärtel keskkaitses/ründes kergem mööda mängida. ainult meie kaitse peab kindel olema ja võimalikult vähe vigu tegema. 3 hollandi ründaja suhtes ei saagi muud ette võtta. jääger, piiroja peavad vasakul robbeni kuidagi kinni pidama, kiiruses jäävad korralikult alla.

                              Kaitse on küll nõrgim liin kuid nad on nõrgad maailma tippmeeskondade konkurentsis. Eesti jaoks on see Eredivisie palluritest koosnev kaitseliin ikkagi paras pähkel. Samas on sellise koosseisuga mängides viigistatud kolme euro 2012 poolfinalistiga-Saksamaa, Itaalia, Portugal. Sh. kahe viimase vastu anti võit käest vaid viimastel minutitel.

                              Ilmselt pallib vasakul Willems ja paremal Janmaat. Willems on jõulisem kui Daley Blind kes Amsterdamis oli algelftalis. Janmaat oli ka märtsis algkoosseisus. Samas võib just tema hetkel nõrgem lüli olla, sest tuli vigastuspausilt ja nt. eelmisel nädalal põhjustas tema aeglane tegutsemine Feyenoordi EL mängus Kubaniga ühe värava. Kus mees jäi selgelt kiirusega Kubani mehele alla. Alternatiiv võib olla ka Augsburgi Paul Verhaegh sinna kohale kuid arvan, et pigem Janmaat, kes on tehnilisem ja tõuseb üsna kõrgele erinevast Verhaeghist, kes ründefaasis jääb natuke nõrgaks.
                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                #75
                                Hea kuulamine. Paar korda käis isegi kerge judin üle selja.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X