Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Tilk tõrva meepotis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Replying to Topic \'Tilk tõrva meepotis\'

Originally posted by rohelineKonn

1. saan aru, et roolijoodilkus on iseenesest halb
    2. leian siiski, et teatud väike kogus alkoholi ei kahanda olulisel määral juhi adekvaatsust
    Viimase kümne aasta statistika järgi saab iga viie päeva tagant surma inimene tänu roolijoodikule
    Jalgpallihaigla juhatuse liige

Kommentaar

Originally posted by Stinger

1. saan aru, et roolijoodilkus on iseenesest halb
      2. leian siiski, et teatud väike kogus alkoholi ei kahanda olulisel määral juhi adekvaatsust
      Viimase kümne aasta statistika järgi saab iga viie päeva tagant surma inimene tänu roolijoodikule
      äkki nood tarbivad teatud suure koguse alkoholi?
      «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
      «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Sinu mõtlemist konn muudab mu arust ainult see kui mõni purjus jõmm su mõne tuttava vigaseks sõidab või veel hullem ,surnuks hoopis.
        Ülim naiivsus – naiste mõtlemine, et kui nad sakummi ei anna, jääb meestel viin joomata

Kommentaar

Originally posted by 13

Sinu mõtlemist konn muudab mu arust ainult see kui mõni purjus jõmm su mõne tuttava vigaseks sõidab või veel hullem ,surnuks hoopis.
          Oi, sa oled pahatahtlik!!!

Kommentaar

ma vaatan, et suurt osa foorumlasi iseloomustab ilus ja selge kahevalentne loogika. elu nagu Excelis. TRUE ja FALSE.

Kommentaar

ma vaatan, et suurt osa foorumlasi iseloomustab ilus ja selge kahevalentne loogika. elu nagu Excelis. TRUE ja FALSE.
              No kuule, siin on küsimus ju puhtalt oma enda käitumishinnagutes. Sinu arust sinule kaks pudelit õllet ei mõju ning madala promilli all võid isegi veel täiesti vabalt sõita. Sellist hinnangut iseloomustab kenasti \"äkki nood tarbivad teatud suure koguse alkoholi?\" ja muud taolised väited. Kahjuks on juba elu tõestanud, et sellised \"kahe klaasi vennad\" võivad mingil hetkel natuke suurema kogusega liikuma asuda, sest \"varem ju midagi ei juhtunud\". Aga kui see laks siis ära tuleb... Lisaks sellele - kas sa oled näiteks simulaatoris oma regeerimiskiirusi võrrelnud enne neid kahte putlit ja pärast seda mingi vahega?

Lisaks sellele on täiesti absurdne väide, et \"3. piirang peab olema põhjendatud ja võimalikult liberaalne\". Kas see peaks nii välja nägema, et iga inimene on nagu erand, et kellele kui palju mõjuma hakkab? Et kui jään 1,5 promilliga vahele, siis suva, tuleb võmmile vaid öelda, et olen varemgi niimoodi sõitnud ja siis oli kõik ok ning saan vaid hoiatuse? Piir peaks siiski võimalikult kindel olema. Kui see on 0, siis peab see ka juhil 0 olema, mingi vabandus, et võtsin vaid ühe õlle pole sellises olukorras enam mingiks vabanduseks. Häirigu see nii palju, kui kulub. Lisaks sellele veel viide esimesele lõigule - see 0 piirang on sinu arvates absurdne, kuid arvatavasti pole sa selle mõjusid siiski veel enda peal testinud.

Rootis ma sind rooli ei lase, olen ise kasvõi kaine.
              When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

0 promilli nõue on (oli) minu arust siiski põhjendamatu. ühe õlle mõju organismile on selgelt väiksem kui näiteks närvilise koosoleku, magamata eksamieelse öö või järjekordse Leedsi kaotuse oma. ühesõnaga reaktsiooniaeg võib minu arust kõikuda, kuid peab mõistlikuse piiresse jääma. üks õlle võimaldab seda, pudel viina vist jällegi mitte.

Pealegi peaks bioloogiliselt olema suhteliselt võimatu saavutada vere alkoholisisalduse absoluutset nulli.

Kui hakkame piinlikult detailseks minema, siis võiks näiteks lagedale tuua statistika, kui palju on liiklusõnnetsustes viga saamises süüdi kasutatav liiklusvahend. ilmselt suht olulisel määral. esimese asjana peaksime keelustama, lamellrehvid, kängururauad, seejärel maastikuautod, Opel Asconad ning lõpuks kõik mittevolvod/-mersud jne. aga no päris jala ju ka käia ei tahaks. kainusega on põhimõtteliselt samamoodi.

muideks, ma olen väga korralik liikleja ja pole kunagi elus avariid põhjustanud (va ringrada, aga see ei loe). lasen jalakäiad üle tee, reavahetusekl kasutan suunatuld ja kiirust ületan alla 20 km/h (va välisreisidel, kuid see vist jällegi ei loe). aga peale üht õlle või pokaali veini sõitma minek on minu eetiliste standardite kohaselt aktsepteeritav küll.

pekske mind

Kommentaar

0 promilli nõue on (oli) minu arust siiski põhjendamatu. ühe õlle mõju organismile on selgelt väiksem kui näiteks närvilise koosoleku, magamata eksamieelse öö või järjekordse Leedsi kaotuse oma. ühesõnaga reaktsiooniaeg võib minu arust kõikuda, kuid peab mõistlikuse piiresse jääma. üks õlle võimaldab seda, pudel viina vist jällegi mitte.
                  Tegelikult on 95% liiklusõnnetustest põhjustatud naisjuhtide tõttu. Kas siis otseselt või kaudselt, suva see.

Kommentaar

Originally posted by Martin
                    Tegelikult on 95% liiklusõnnetustest põhjustatud naisjuhtide tõttu. Kas siis otseselt või kaudselt, suva see.
                    sageli ilmselt just nende puudumise tõttu :_)

aga heaküll, teie võit.
                    konn muudab seisukohta: alkohol ja auto juhtimine ei käi kokku
                    samas võtan vastu su ettepaneku hakata kaineks autojuhiks. olen nõus oma õlle libistama isegi juhi selja taga, et see sind võimalikult vähe häiriks. pudelit hoian paberkotis, et joomise ajal tahavaatepeeglist ei paistaks.

Kommentaar

Originally posted by Martin
                      sageli ilmselt just nende puudumise tõttu :_)

aga heaküll, teie võit.
                      konn muudab seisukohta: alkohol ja auto juhtimine ei käi kokku
                      samas võtan vastu su ettepaneku hakata kaineks autojuhiks. olen nõus oma õlle libistama isegi juhi selja taga, et see sind võimalikult vähe häiriks. pudelit hoian paberkotis, et joomise ajal tahavaatepeeglist ei paistaks.
                      Ma ei joo üldiselt õlle, jõle jook. Seega võib vabalt pudelist libistada ja isegi endale peale ajada. Ei tule limpsima. Auka!

Siidri, viina ja veiniga on juba teine lugu ja käiku läheks jõuvõtted!

Kommentaar

Alkohol kahandab reageerimiskiirust mis on eduka liiklemise üks alustalasi. Ära unusta et auto liigub linnakiirusel sõites ligi 20 meetrit sekundis. altpoolt selgub et peale klaasi õlle pikeneb reaktsiooniaeg sekundi või enama võrra.
                        Inimene kes on joonud ka 6 õlut arvab üleüldiselt samuti et ta suudab otse ja ohutult liigelda.
                        Sellest et sa enda arvates kaine tundud on vähe kasu, targem on peale ühe õlle joomise lõpetamist oodata minimaalselt tunnike ennem kui rooli istud (kui jood rohkem siis ootad vastavalt ka kauem).

JOOBE TUNNUSED (alkoholi sisaldus veres promillides)

0.0 - 0.29: Alkoholijoove kliiniliselt ei avaldu. Vere alkoholisisaldus alla 0,1 promilli on füsioloogilise normi piires. Kõrgema närvitalituse häired võivad ilmneda juba küllaltki väikesest alkoholikogusest, kuigi isik loetakse praktiliselt kaineks. Tähelepanekud kinnitavad, et sõidukijuhi normaalne reaktsiooniaeg võib pikeneda isegi pärast ühe klaasi õlle joomist 1,5 sekundini ja kahe klaasi puhul juba 2 sekundini. Sellepärast on mõistetav, et juba alates 0,2 promillisest alkoholisisaldusest veres võidakse täheldada sõiduvigu. Inimese liigutustes ega kõnes mingeid kõrvalekaldeid ei täheldata.

0,3 - 0,49: Alkoholijoove kliiniliselt ei avaldu. Kahaneb kuulmis- ja nägemisteravus, nõrgeneb tähelepanu, otsustus- ja kontsentratsioonivõime, eksitakse kauguste hindamisel. Raskeneb värvide eristamine, häiritud on liigutuste täpsus. Pikeneb normaalne reaktsiooniaeg. 0,4 promillise alkoholisisalduse puhul veres on juhtimismeisterlikkus langenud juba 18-32%. Inimene muutub seltsivamaks, jutukamaks, lõbusamaks. Pudeli õlut või pitsi viina joonud juht ohustab liiklust veel seetõttu, et ta ka ise ei tunneta oma purjusolekut ega pea vajalikuks sõita ettevaatlikumalt. Pigem on tal petlik tunne, nagu oleksid tema meeled teravnenud. Juht muutub uljaks ja liigselt enesekindlaks, kusjuures kriitikavõime käitumise üle langeb.

0,5 - 1,49: Kerge alkoholijoove. Vähenevad veelgi tähelepanu ja kontsentratsioonivõime, kahaneb haistmisvõime. Silmade adaptsioon on häiritud. Neuroloogiliselt ilmneb silmamunade pendeldav liikumine üles või külgsuundades vaatamisel. Ilmnevad koordinatsiooni- ja tasakaaluhäired. Eufooriahood vahelduvad uimasuse ja unisusega. Inimene muutub kergelt ärrituvaks. 80 kilogrammi kaaluval inimesel piisab 0,5 promillise kontsentratsiooni saavutamiseks 100 grammi viina joomisest. Liiklusõnnetuse toimumise tõenäosus võib kasvada kuni 30 korda.

1,5 - 2,49: Keskmine alkoholijoove. Juhi reageerimisaeg pikeneb 2-4 sekundini. Koordinatsioonihäired, kõnnak ebakindel ja taaruv, uimasus ja loidus, peapööritus, kõnehäired. Oma võimete märkimisväärne ülehindamine. Võib esineda liigset emotsionaalsust. Raskused kauguste hindamisel, värvide, suuruse ja vormi määramisel. Eksitakse liiklusmärgi sisu ja tähenduse määratlemisel. Suurenenud valulävi. Liiklusõnnetuse toimumise tõenäosus võib kasvada kuni 130 korda.

http://www.liiklus.ee/1111 - igasugu infi veel joobe ja liiklemise kohta.

Kommentaar

linnakiiruseks loetakse siiski 50km/h mis on alla 15m/s. suurem lubatud sõidukiirus väljendab ka teelõigu suhtelist ohutust. aga see selleks, käisin kunagi lihtsalt füüsika eriklassis.

need kuni arvud on statistika vägistamine. keskmiselt ei suurene kindlasti peale ühte õlle reaksiooniaeg 1,5 sekundini. ilus oleks olnud ka see arv esitada. pealegi ei iseloomusta reakstsiooni absoluutne kestus alkoholi mõju kuigi hästi, pigeb on oluline reaktsiooni kestuse muut.

aga ega ma enam sel teema eriti jaurata ei viitsi. muidu hakkavad veel foorumlased arvama, et olen vabariigi suurim roolijoodiklusele õhutaja. olge kained ja elage rõõmsalt!

Kommentaar

Need arvud ei ole teps mitte statistika vägistamine, vaid siin on lihtsalt võetud keskmine, kuhu mahub laias laastus 90% katsealustest. Ainult Sinu suurepärase isiku näite või kogemuse põhjal ei ole vaja hakata midagi muutma.
                            Alkohol, ka väike kogus, ja juhtimine ei käi kokku mingi valemiga. Ongi kõik.

Kommentaar

Üldiselt olen ka mina purukaine liiklemise toetaja - seega Konn, rootsis sõidab Smutt ja meie joome kolmekesti õlut
                              League One is for wankers. Championship is the ultimate challenge!

Kommentaar

tuleb juua mõistuse piires, et janu kustuks ja meel reibas ja rõõmus oleks.Siis tuleb ka tribüünil vastasmeeskonna fännidele lahing anda

Kommentaar

Working...
                                X