Algselt postitas JuriM
Vaata postitust
Selles on ilmselt kõik üksmeelel, et keegi ei soovi etteotsa mingit poliitikut lihtsalt esindusfunktsiooni täitma. Ja soovitakse näha juhti, kes teeks ka sisulist tööd. Paraku on arusaamatutel põhjustel alaliidu presidendi ametikoht tasustamata positsioon, mis tähendab seda, et täistööajaga saaks seda rolli täita ainult varasemalt majanduslikult kindlustatud isik. Ma ei näe ühtegi põhjust, et miks ei võiks Aivar Pohlak või ükskõik kes teine saada oma panuse eest väärilist töötasu. Samas on aga okei, et alaliidu president teenib oma sissetuleku ühe alaliidu liikmesklubi tütarettevõttest.
Aivar Pohlaku teened Eesti jalgpalli ülesehitamisel on täiesti erakordsed ja selle eest läheb ta Eesti jalgpalli ajalukku suurte tähtedega. On täiesti ilmselge, et nullist toimiva ning sportlikult ka eduka jalgpallisüsteemi ülesehitamine ongi äärmiselt keeruline, aga sisuliselt on üks inimene juhtinud Eesti jalgpalli 30 aastat. See on piisavalt pikk aeg, et küsida, kas ja kuidas võiks olla teisiti, eriti olukorras kui Eesti jalgpall aastal 2020 ei ela üle kaugeltki isegi oma lühikese ajaloo parimaid aegasid. Proovida proovimise pärast kedagi teist ei ole mõistlik, aga praeguses valguses oleks päris naeruväärne kui järgmise aasta kevadel ühehäälselt taas valituks osutuks. Nii hästi meie asjad siinses jalgpallis ka olla ei tohiks. Tahaks lihtsalt loota, et näeme vähemalt vastaskandidaati ja ka sisulist debatti.
Veidi mööda näide, aga ma ei tea kui palju on neid inimesi, kes Kersti Kaljulaidi tegemistega olid kursis enne tema presidendiks saamist. Mina igatahes ei olnud.
Kommentaar