Nägin unes, et jalkaliit on miljonäride pereettevõte, mille kuvandiks on loodud Eesti koondis. Toimetatakse rahvusvaheliste alaliitude raha eest, proovitakse võimalusel igasugust kriitikat vältida või maha suruda. Palgatud on suurel hulgal puru silma ajajaid, osadele neist on samuti puru silma aetud. Teatud küsimustele võib vastata ainult väike seltskond. Ülejäänud töötajad on tavalised palgatöölised, kes teevad seda mida nõutakse. Ärkasin selle peale, et keegi karjus "Vait olla ja edasi teenida!"
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Eesti Jalgpalli Liit - mis toimub???
Collapse
X
-
Algselt postitas Ramm Vaata postitust
Kommentaar
-
Algselt postitas Drogba Vaata postitust
No meil see infra on niigi nagu ta on. See lisab, vaid probleeme juurde ning ega see olukorda ju paremaks muuda.
EDIT: Delfist lugsin, et vahetamine pole probleemiks, lihtsalt kummipuru asemele midagi muud, aga alternatiivsed materialid on tänapäeval kallimad ja seda alternatiivset materiali tuleb siis pidevalt juurde lisada.
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas Eranio Vaata postitustLisaks ma vaatan, et viiakse läbi venekeelseid koolitusi? Kellele ja milleks? Ma ei usu, et Ukraina jalgpalliliit viiks venekeelseid koolitusi läbi!
Kui rääkida juba EJL/UEFA kategooriatega treenerist, kelle emakeel on vene keel, siis selliseid, kel ei tule raskusi eestikeelse õppevõrmiga on minu hinnangul 10% ümber ja kõik need on Tallinnast ja Harjumaal. Need käivad EJL täiendkoolitustel ja võimelised sooritama kõik moodulid eesti keeles.
Teised ostavad veebikoolitusi, mida leiavad venenetist. Saavad sealt ka mingit filkina gramota'd ja pärast EJL neid tahes-tahtmata peab aktsepteerima. Mõni venekeelne klubi oli omal ajal 404 riigist koolitajaid toonud, teised, kes tahavad UEFA kõrgemat litsensi, aga eesti keelt ei oska - need käivad Lätis - seal olevat ka venekeelsed UEFA kategooriaõppingud.
Mis nüüd Ukrainasse puutub, siis riigikeeles pakuti enne 24.2.22 jalkaõpet ja koolitusi just UA keeles vaid riigi lääneosas. Kiievis pmst enne sõda vene keel oli enim levinud. k.a. koolituskeel.
Ida-, Kesk-, Lõuna Ukrainast rääkimata.
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas Eranio Vaata postitustNimes oleks nagu Eesti Jalgpalli Liit, aga ma ka kõigest aru ei saa. Saan aru, et karpini sugustel oleks mugavam õppida ja tuleme vastu. Palju edu sellega.
kirjuta efa@jalgpall.ee ning kurda selle probleemi üle otse liidu postkasti.
teine võimalus: keri vittu
Hea, kui EJL korraldab venekeelsetele kursuseid nende emakeeles ja kui neil huvi jalka vastu ja tahavad edasi areneda, siis õpivadki eesti keele ära ja edasi juba käivad eestikeelsetel kursustel.
Jalgpall Eestis ja teistes riikides, kus põlisrahvus on alla 70%, on väga tähtis integratsiooniprojekt, mille kaudu saab ka keele selgeks õppida, saab luua erinevaid sidemeid jne. Kui sa sellestki aru ei saa - siis sulle kolmas võimalus - mine putsi.
PS Karpin on jeblaan
Kommentaar
-
Algselt postitas Eranio Vaata postitustSüüdi või mitte, aeg keel ära õppida. 30 aastat selleks aega olnud.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar