Algselt postitas Martin
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Eesti 2006.aasta parim meesjalgpallur
Collapse
X
-
Parim selgus Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi
(EJAK) koostöös korraldatud ringküsitluse abil - nii EJLi kui ka EJAKi poolelt järjestasid oma 3 soosikut 15 inimest.
Norra klubis Fredrikstad suurepärase hooaja teinud Piiroja kogus 76 punkti, teiseks jäi 35 punktiga Hollandi kõrgliigas Heracles Almelo rivistuses palliv Ragnar Klavan ning kolmas oli 24 punkti kogunud Andres Oper, kes teenib leiba Kerkrade Rodas (Holland).
Aasta parim 2006:
1. Raio Piiroja 76 (22 esikohta)
2. Ragnar Klavan 35 (3)
3. Andres Oper 24 (1)
4. Aleksandr Dmitrijev 14 (2)
5.-7. Enar Jääger (1), Konstantin Vassiljev (1), Marek Lemsalu 9 8. Mart Poom 2 9.-10. Martin Vunk ja Ingemar Teever 1
Hääletasid:
Tarmo Lehiste
1. Klavan
2. Piiroja
3. Oper
Margus Luik
1. Dmitrijev
2. Klavan
3. Piiroja
Tiit Karuks
1. Piiroja
2. Vassiljev
3. Klavan
Helar Osila
1. Piiroja
2. Oper
3. Lemsalu
Indrek Schwede
1. Piiroja
2. Klavan
3. Oper
Marko Kaljuveer
1. Piiroja
2. Oper
3. Dmitrijev
Lennart Komp
1. Piiroja
2. Oper
3. Klavan
Priit Kuusk
1. Dmitrijev
2. Piiroja
3. Lemsalu
Andres Vaher
1. Piiroja
2. Dmitrijev
3. Lemsalu
Ivar Jurtšenko
1. Oper
2. Vassiljev
3. Klavan
Ants Põldoja
1. Piiroja
2. Klavan
3. Dmitrijev
Raimo Nõu
1. Piiroja
2. Oper
3. Dmitrijev
Raivo Rauts
1. Piiroja
2. Jääger
3. Klavan
Veiko Visnapuu
1. Piiroja
2. Oper
3. Lemsalu
Risto Berendson
1. Klavan
2. Piiroja
3. Jääger
Vaapo Vaher
1. Piiroja
2. Oper
3. Klavan
Arvu Sild
1. Piiroja
2. Lemsalu
3. Jääger
Josep Katsev
1. Vassiljev
2. Dmitijev
3. Lemsalu
Nikolai Burdakov
1. Piiroja
2. Klavan
3. Vassiljev
Priit Penu
1. Piiroja
2. Klavan
3. Vassiljev
Peeter Küttis
1. Jääger
2. Lemsalu
3. Piiroja
Anne Rei
1. Piiroja
2. Klavan
3. Jääger
Peeter Sedin
1. Piiroja
2. Oper
3. Teever
Eduard Koger
1. Piiroja
2. Oper
3. Vunk
Mihkel Uiboleht
1. Piiroja
2. Klavan
3. Dmitrjev
Andri Hõbemägi
1. Piiroja
2. Oper
3. Klavan
Aivar Pohlak
1. Klavan
2. Piiroja
3. Oper
Tõnu Sirel
1. Piiroja
2. Klavan
3. Jääger
Uno Tutk
1. Piiroja
2. Klavan
3. Poom
Janno Kaljuvee
1. Piiroja
2. Klavan
3. PoomInimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.
Kommentaar
-
Algselt postitas Sats1 Vaata postitustMarcello,
sel hooajal koondis mängib halvasti.
Norra meistrivõistlus-pole taset: teisejärguline meistrivõistlus
Kommentaar
-
Operi puhul teeb oma töö see, et ta on Oper. Ta võiks vist ükskõik kui kehva hooaja teha, vana rasva pealt paneks mingi osa kloune ikka ta esikolmikusse.
Minu isiklik top 3 oleks muidu 1. Klavan 2. Piiroja 3. Dmitrijev. Kogu lugupidamise juures Piiroja vastu - kui ta ei oleks neid kahte kolli karikafinaalis löönud, poleks teda ka parimaks valitud. Mitte et ta muidugi ära ei oleks teeninud seda tiitlit, aga siiski. Kuid mis mind isiklikult tõsiselt hämmastab, on see, et 30 inimesest mitte ükski ei pidanud Pareikot isegi äramärkimise vääriliseks. Ikka täiesti kadunud poeg. Samas kui hääle said Teever ja Vunk. Säh sulle eksperte.
Ja veel - selle ila võiks küll endale hoida, kuidas Piiroja ei sobi sellepärast, et Norra liigal puudub tase. Vabandust väljenduse pärast, aga no tõesti. Selle loogika järgi pidanuks vist Poomi parimaks valima, sest tema klubi on kõige kõrgemas liigas. Ai vabandust, ei saa, Poom mängis ju koondises kah, aga koondis mängib teatavasti sel hooajal halvasti...armastan ma headust üle kõige vihkan lolle
Kommentaar
-
Ma olen Vincentiga täiesti nõus ,sest no kamoon. anna mõistust ,kui sa paned Teeveri ja Vunki paremaks ,kui Pareiko,kes tegi Venemaaal suurpärase hooaja.
Lõõge või maha aga Pareiko ma paneneksin igal juhul seekord ka Poomist ette.
Raio poleks isegi esikolmikusse saanud ,kui ta karikafinaalis ei oleks kahte kolli löönud,sest muidu mängis Fredrikstad tavalise hooaja.FCF Forever
Kommentaar
-
Aga Piiroja oli siiski ka Norra kõrgliigas väga hinnatud. Ta oli Fredrikstadi liider ja saavutas "börsil" kõva 10nda koha. Piiroja mängis peaaegu kõigis mängudes(1 mäng jäi kaartidega vahele). Ja Fredrikstadi hooajal polnud ka midagi viga, 8.koht on igati korralik tulemus.Algselt postitas budulojuskle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde
Kommentaar
-
Päris terane küsimus ju tegelikult. Aga kui paljud neist hindajatest on näinud Klavanit sel hooajal klubi eest mängimas? Operit? Teeveri-Viikmäed Rootsis? Üldse kedagi? Venemaa liigaga oleks näiliselt justkui veidi lihtsam, aga nagu Pareiko täielikust ignoreerimisest võib järeldada, ei jälgita ka seda kuigivõrd. Julgelt võib väita, et 99% infost välismaal mängivate meeste kohta jõuab siiani ikkagi n-ö kaudsel teel, st pressi jms vahendatud hinnangute kaudu. Ja ega ei heidagi seda kellelegi ette, sest kuidas sa siin Eestis töötades neid teistmoodi ikka jälgid. Vahest ainult Lehiste ja Luige sugused mehed võivad oma tööga seoses mõnele mängule jõuda/sattuda. Lihtsalt arvestades liigasid, kus meie mehed möllavad, ei saa seda nagu eriti kriteeriumiks seada, et kas keegi on mängijat läbi hooaja oma silmaga näinud või mitte.armastan ma headust üle kõige vihkan lolle
Kommentaar
-
Subjektiivne on selline hindamine igal juhul, sest kuidas sa näiteks võrdled koduliigas pallivat mängijat võõrsil leiba teenivaga, isegi kui sul on võimalik mõlemate mängu jälgida? Kontekst on ju niivõrd erinev. Aga kuna see pole üldjuhul võimalik, siis põhimõtteliselt oleks loogiline võtta arvesse järgmisi faktoreid: liiga tugevus, klubi edukus konkreetses liigas ning mängija panus klubi edusse. Milline neist faktoreist on oluliseim, see on jällegi hindaja ostustada. Kui võrrelda näiteks Poomi ja Pareikot, siis üks on tippliiga tippklubi kolmas väravavaht ja teine keskmise liiga keskmise satsi esivaht. Fakt, et Pareiko mängis rohkem, ei tee teda veel paremaks mängijaks. Poomi kasuks räägib asjaolu, et Arsenali sugune klubi oli nõus teda enda ridadesse üldse värbama, miks oleks Pareiko puhul ülimalt kahtlane, isegi kui ta oleks näiteks CSKA esinumber. Lahtisi otsi on igatahes palju.Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.
Kommentaar
-
noh tegelikult ju uhtkomateist on siin ju ka neti vahenduselgi naha olnud. Operi ja ka Klavani esitusi on ju nii viasati kui ka netistriimidega nahtud. Oper on ennast naidanud valjakul tunduvalt soliidsemalt kui Klavan. Klavani fenomen on see, et mees on pidevalt koosseisus ja valjakul, aga mangupildis pole mina kull teda silmapaistvalt positiivselt nainud, pigem on ikka vaga vaikne koht olnud. Oper saab naidata end varavaloojana ja neid ju nuud sel hooajal eriti pole olnud. Piiroja fenomen on sama mis Klavanilgi- pidevalt valjakul, aga temalt nuud ka viimasel ajal kollid. aga muidu naitab kaitsja esitust ikkagi ju sisselastud varavad ja Piiroja klubi ju pole ka teab kui heal positsioonil Norra liigas. kuna eriti neid mange nainud pole, siis jaabki ule uskuda ainult fannide hinnanguid, et Piiroja oli ulikovakuigi klubi tulemused on kesised.
Pareikot oli isegi netis ja ka vist telekas paris tihti naha ja tulemused konelevad ju iseenese eest.
Rootsi poistest pole nagu raakida- pole tulemust.
Kohalikke mei on voimalik pidevalt naha.
lahtuvalt eelnevast loogikast paneks sellise jarjestuse- 1.Pareiko 2.Piiroja 3.DmitrijevCatalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Minu valik oleks selline
1.Klavan 2. Piiroja 3.Dmitrijev
Kuigi nagu Lorenzo juba mainis pole Rakut eriti Heraclese mängudes näha, va mõned head petted, millega on nii mõnegi kollase ja punase (Wilkshire) välja meelitanud. Samas panen mina talle kõige suuremaid lootusi ses suhtes, et nii noorena vägagi tugevasse liigasse pääseda ja kohe põhisse saada, on seni enamikele meie mängijaist kättesaamatu olnud. Seega alus karjääri edukaks jätkuks on olemas. Kuigi isiklikult arvan, et PSV ja Feyenoord, kes väidetavalt mehest huvitatud, tunduvad vast liiga kõvad pähklid olevat, kuid nende suurim rivaal võitluses CL kohtadele-AZ oleks igati jõukohane, seda muidugi regulaarse mängupraktika olemasolul.
Piiroja puhul tõesti võivad need karikafinaali ja poolfinaali võidukoll oma pitseri jätta, kuid skandinaavia mängivatest meestest on ta selgelt ainus, kes väärib regulaarselt algkoosseisu kohta ja mängib oma koha ka välja erinevalt Rootsis mängivatest meestest. Tänases SLOlehes olev jutt, et vähemalt Championshipi klubid oleks talle jõukohased-on igati realistlik. Premieri satsid, isegi nõrgkukesed arvan jäävad sinna piiri peale,st mänguaja saamine võib olla nii ja naa. Seda enam, et 27a meest Norra keskpärasest klubist on raske kui mitte väga raske müüa. Taolisi kandidaate on euroopas sadu, kes kõik ihkavad Premieris mängida.
Dmitrijev oli kindlasti koduliiga parimaid, kuid mina ootaks temalt kindlasti tugevamasse liigasse pürgimist, sest meie keskväli , eriti keskpoolik on vaieldamatult koondise nõrgim lüli. Ehk duo Vassiljev-Dmitrijev toob siin mingi uue hüppe, kuid koduliigas regulaarselt mängides pole muidugi erilist lootust mängida koondise mängudes sellistel kiirustel ja sellisel tasemel, mida Inglismaa, Venemaa, Horvaatia ja isegi Iisraeli vastu vaja läheks.
Opist niipalju, et kuigi see hooaeg on niru olnud peaksin ma ikkagi vaatamata vaid 2-le kollile sel aastal Roda ridades seda paremaks tulemuseks kui pea sama palju kolle löönud Viikmäe ja Teever. Liiga võrdluses võiks öelda et Eredivisies löödud 1 koll võrduks 2 kolliga Allsvenskanis. Minu jaoks suurim pettumus oligi sel aastal väljas mängivate meeste seas just Viikmäe, Teeveri ja eriti Neemelo sisuliselt mitte rahuldavale hindele tehtud esitus. Klubid polnud ju väga tugevad (va Helsingnorg, kes tõusis hooaja lõpuks 4-ks), kuid ometi ei suutnud mehed loodetud arenguhüpet teha. Viikmäe puhul seda arenguhüpet oli ka raske loota, kuid nooremate meeste puhul lootsin siiski enamat. Koondise mängudes kipub nii olema, kui Opi on vigastatud, siis pole nagu kellegile loota, samas kaua me veel temale loodame. 23-24a. peaks juba tõsised tegijad olema, et mehe eest väljas olla.Wij komen terug met de cup in de hands
Kommentaar
-
Jälle puhute siin tühjast probleemi esile.. Õhtulehe spets andis oma osa kah. Valik on vaba ja subjektiivne, kuidas saab üldse üritada valikut teistele ette heita? Pareiko tegi kindlasti hea hooaja, aga Poomist parem ta kindlasti pole, Kotenkost ehk on, aga Pareiko puhul on probleemiks Siberist kojutulek.Ta ju ei taha varumehena tulla, aga see aasta on Poom kogu aeg terve olnud, peaks jälle pingil passima. Reisiraha oleks ka suur.
See valimine on ju alati seotud emotsioonidega. Kunagi sai Belanov Euroopa parimaks, aga igaüks peaks ju teadma, et ei hiilanud ta eriliselt ei enne MMi ega ka kunagi hiljem. Oli tavaline keskpärane Liidu koondise mees. MMil lõi vist 4 väravat ja kohe aasta mängija Euroopas!Selle taustal on Piiroja valik igal juhul õigustatud. Ka Oper lõi koondise eest 3 väravat järjest, ühe neist Heraclesega. Oleks veel Venele löönud, oleks ehk ka parimaks valitud.
Vutionu näiteks oleks kindlasti esimesed 3 kohta Zelinskile andnud, mõni teine ehk Kingile. Paraku nemad ei osalenud.
Aga noh, tuju on hetkel hea, Tulevikud taastasid oma kohad liigades.
Elagu tartu.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustPareiko tegi kindlasti hea hooaja, aga Poomist parem ta kindlasti pole,
Ülejäänud jutt on peaaegu samasugune pläma.
Piiroja valikuga olen muide nõus. Ja et veel täpsem olla, siis minu kolmik olnuks Piiroja, Klavan ja siis keegi Levadiast (Vass, Dmitr, Lemsalu) või tõesti Pareiko. Viimase valik on muidugi keeruline, võiks viie mehe valimise peale minna.Last edited by Martin; 20.11.06, 20:27.When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Kommentaar
-
“Pareiko tegi kindlasti hea hooaja, aga Poomist parem ta kindlasti pole”/c/ URMAR
Miks ?
“Kunagi (1986 a.) sai Belanov Euroopa parimaks, aga igaüks peaks ju teadma, et ei hiilanud ta eriliselt ei enne MMi ega ka kunagi hiljem. Belanov oli tavaline keskpärane Liidu koondise mees“/c/ URMAR
… kes sai 1986 a. Cup Winners Cupi Dünamo Kievi ridades, lõi tol hooajal 5 väravat Cup Winners Cupi võistlusel ning kes (1986 a.) lõi värava Prantsusmaale (NSVL-u koondise võit üle Prantsusmaa koondise Euro88 kvalifikatsiooni mängus).
“Huvitav ,et Oper ,kes Hollandis on üsna kahvatult mänginud ,topitakse kohe esikolmikusse. Kas need kaks kobinat Valgevene vastu tegid oma töö või?” /c/ ROOTSI KUNN
Omal alal (2005 või 2004 aastal) nimetati Poomi parimate jalgpallirite hulgas aga tol hooajal ta peaaegu ei mänginud (vigastuse tõttu) klubis või koondises...
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar