320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

II liiga Ida/Põhi 2014

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    II liiga Ida/Põhi 2014

    Tallinna JK Dünamo
    Tallinna FC Levadia III
    Tallinna JK Legion II
    Tallinna JK Visadus
    JK Kaitseliit Kalev
    Lasnamäe FC Ajax
    Raasiku FC Joker 1993
    JK Loo
    JK Luunja
    Tartu JK Welco Elekter
    Paide Linnameeskond II
    Türi Ganvix JK
    Jõgeva SK Noorus-96
    Võru JK

    #2
    Paide duubli imeline comeback seljatas pettunud Jõgeva

    Paar aastat tagasi mängis tollane Paide Kumake samuti teist liigat, kuid lääne/lõuna tsooni. Hooaeg lõpetati kuuenda kohaga ja kuna oli selge, et antud tsoonis peab geograafilises mõttes rohkem mööda Eestimaad reisima ning teiseks asjaolu, et enamus meeskonnaliikmetest asus nii või naa pealinnas, siis sooviti tsoone vahetada. Paraku jäädi sooviga minna üle ida/põhi tsooni hiljaks ja seega mängitigi eelmine hooaeg juba uue nime all (Paide Linnameeskond II) kolmanda liiga põhja tsoonis. Eelnevalt oldi satsi regatud omajagu mängumehi, kes Concordia võistkonnas olid aastaid mänginud. Kindel siht oli esikoht saada ja läbi selle tõusta teise liiga tsooni, kuhu ka sooviti saada, et ei tekiks probleeme meeskonna komplekteerimisega mängudeks. (Eredate näidetena just paari aasta tagused mängud, kus võõrsilmänguks Tarvastuga saadi vaid 9 meest kokku ning veel karikamäng Põlvas sealse Lootosega, kus 11 meest olid küll koos, aga väravas pidi alustama mängija, kes tegelikult oli kaitsemängija).

    2014. aasta hooaja esimene mäng toimus Eestimaa südalinlastel just kodus ja vastaseks Jõgeva SK Noorus-96, kes eelmisel hooajal sai lääne/lõuna tsoonis soliidse viienda koha. Kuna meeskondade paigutamisel erinevatesse tsoonidesse on käinud korralik virr-varr, siis ilma pikema jututa: duell oli algamas võõrustaja Paide ja külalise Jõgeva vahel.

    Külalismeeskond alustaski aktiivsemalt ja tekitas Paide värava all äreva olukorra, samal ajal kui kodumeeskond ei tahtnud kuidagi oma mängu leida ja ei suudetud pikemat aega palli enda valduses hoida. 10. minutil apelleerisid kodumeeskonna mängijad vastase käega mängule, kuid vilet ei järgnenud, pall oli juba Paide puurilukust Raiko Metsast mööda mängitud ja Mario Tikerberi (?) suunas palli väravasse, viies Jõgeva 1:0 kohtumist juhtima.

    Seitse minutit hiljem duubeldas eduseisu Mihkel Kukk, kes nurgalöögi järgselt kerkis kõige kõrgemale ja lajatas peaga mänguvahendi raamide vahele. Paide rivistusse kuulus ka Carl Tubarik, kes nurgalöökide ajal läks omadele karistusalasse appi - üks löök läks siiski vett vedama. Võõrustajad enam samavõrd passiivsed polnud, kuid samas ei kujutanud rünnakud üleliia suurt ohtu Jõgeva väravale. Resultaat tehti veelgi koledamaks kodumeeskonna jaoks, kui 25. minutil anti pass Mairo Tikerberile, kes kiirrünnakul ainsast kaitsjast kerge vaevaga mööda lidus ning seejärel kuuli lati alla lajatas.

    Paar minutit hiljem teenis kohtumise esimese kollase kaardi Nooruse poolelt Eigo Loorius, kes kukutas värava suunas spurtinud Aleksandr Vassiljevi. Viie minuti möödudes pidi kohtunik taaskord taskust kollase kaardi välja võtma, sest Jürgen Hiljurand niitis äärel Paide poolelt teravust teinud Volodja Erdei maha. Kodumeeskonna üritused hakkasid üha rohkem ohtlikumaks muutuma, samas oli tähelepanu all siiski patustamised ning kodumeeskonna ainsa kollase kaardi teenis Keio Oja, kes kiirrünnakul kahe käega Mairost kinni võttis ning seejärel mõlemad murule langesid.

    Arvata oli juba varem, et teine kolmveerandtund saab olema võõrustajate poolt vaatemängulisem, kuna varumeestepingil oli palju teravaid mängumehi. Sedasi tehtigi poolajal neli vahetust, kui sisse tuli Silver Neemelo, Lauri Ellram, Martin Saar ning Rauno Rikberg. Aega küll läks, aga sündmused hakkasid drastiliselt muutuma 55 minutil, kui kiirrünnakul viimane kaitsja Loorius kukutas väravale spurtiva Rikbergi paar-kolm meetrit enne trahvikasti jõudmist. Alguses ei suutnud väljakukohtunik otsust vastu võtta ja ründaja nõudis valjuhäälselt õigust. Vilemees suundus äärekohtuniku juurde, et juhtunust rääkida. Seejärel naasis meeste vahele ja moment hiljem võttis taskust punase kaardi – Jõgeva oli jäänud vähemusse!

    Selle sama karistuslöögi lajatas Kaspar Paur müürist kenasti mööda ning posti kõrvalt sisse – 1:3. Kolm minutit hiljem levis frustratsioon juba teistesse külalismängijatesse ja Mario hüppas keskväljal jõuliselt Paide mängijale selga. Küünarnukk käis ka kõrgel ära ja seega oli kollane kaart igati õigustatud otsus kohtuniku poolt. Paidel oli ilmselgelt rohkem ruumi ja mängupildis väljendus see samuti. Initsiatiiv oli neil ja peagi ehmatas Kennet Kukk külalisi, kui kauglöögi napilt väravaraamidest mööda lajatas.

    74. minutil teenis järjekordse kollase kaardi Nooruse mängija – seekord poolkaitsja Kukk, kes hoolimatult olukorda hilinedes keskväljakul ikkagi vastasele jalgadesse rammis. 79. minutil toimetati pall kena kombinatsiooni saatel kasti ja Ellram äsas enesekindlalt palli väravasse, tehes kaotusseisu minimaalseks. Vaevu kaks minutit hiljem oli seis juba viigis, kui Saar otsajoone lähistelt vintpalli teele pani, mis värava tagumisest postist sisse põrkas.

    Kahe minuti rütmis ka jätkati, kui selle aja möödudes Ellram kavalalt kaugelt löögi lati alla suunas ning kuna Jõgeva puurilukk mängukerani ei küündinud, oli kodumeeskond kohtumist suisa juhtima läinud. Ei paistnud kuskilt palsamit külaliste haavadele tulevat, kui minuti pärast Paur esialgu kaitsja, seejärel väravavahi kohvile saatis ning kõige lõpuks palli väravasse lõi ning lõppskooriks 5:3 tegi. Kaotusseisu jäänute lõpuponnistusteks oli üks terav tsenderdus, mis värava eest läbi lendas ning Mario võimalus, mille Raiko üle otsajoone pareeris. Lisaminutitel jäi kohtunikul kindel kollane andmata, kui toorutsema hakati ja äärel paidelasele konkreetselt jalgadesse lennati. Paide oli siiski imelise comebackiga võtnud ülimagusad kolm punkti.

    Pealelöögid: 17:7
    Neist väravale: 7:4
    Nurgalöögid: 8:3
    Suluseisud: 4:4
    Vead: 9:12

    6. aprillil kell 12:00 Paide kunstmurustaadionil

    PAIDE LINNAMEESKOND II – JÕGEVA SK NOORUS-96 5:3 (0:3)
    Väravad: 56., 84. Kaspar Paur, 79., 83. Lauri Ellram, 81. Martin Saar – 10. Mario Tikerberi, 17. Mihkel Kukk, 25. Mairo Tikerberi
    Hoiatused: 37. Keio Oja – 27. Eigo Loorius, 32. Jürgen Hiljurand, 59. Mario Tikerberi, 74. Mihkel Kukk
    Eemaldamine: 55. Eigo Loorius

    Paide algrivistus: Mets, Antov, Anso, Lellsaar, Oja, Tubarik, Lee, Kukk, Paur, Erdei, Vassiljev.
    Vahetusest sekkusid: Neemelo, Ellram, Saar, Rikberg, Pahtma

    Mänguolud: +4, pilvine ilm, kunstmuru heas seisukorras
    Pealtvaatajaid: ~20
    Peakohtunik: Oleg Grasman
    Abikohtunikud: Dmitri Kossatšov, Ranno Tovstsik

    Kommentaar


      #3
      welco püro show viimases mängus oli video järgi küll väga pull hands down parim ja vaatemängulisem fännirühmitus.
      forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

      Kommentaar


        #4
        Paide Linnameeskond II - JK Luunja 4:0 (3:0)

        Pikka juttu seekord läinud nädalavahetuse mängust pole, tulemus vastab igati mängupildile ja olnukski küsitav, kui see mäng pidanuks teistmoodi minema. Luunja sai päris esimestel minutitel paaril korral soodast positsioonist löögile, kuid Raiko Mets oli meil väravas kindel ning vastased ise ei suutnud teisel juhul raamidesse lööki suunata. Esimene koll sündis Rauno Rikbergi ja Lauri Ellrami kenast kombinnist. Pooltund oli kohe täis tiksumas, kui pikk pass ette Priit Raalile anti, kes viimase kaitsjaga kohakuti olles rammis enesekindlalt palli võrku. Ühes momendis klaariti Paide kaitsja poolt väravale suunatud pall, kuid poolaja lõplik sõna jäi taas Ellramile, kes eesliinis kavala pette tegi ja vabalt löögile saades 3:0 seisuks vormistas.

        Ohtlike momente oli veelgi mõlemalt poolt, kuid reaalselt suutis teisel poolajal vaid korra väravat sahistada Paide, kui vahetusest mängu lülitunud Kostja söödu realiseeris Kennet Kukk, kes mammu lati alla mõõdetult lõi. Luunja jäi seekord kuivale, kuid kehv päev oli neil realiseerimist arvestades.

        Pealelöögid: 16:14
        Neist väravale: 10:7
        Nurgalöögid: 4:5
        Suluseisud: 8:2
        Vead: 5:8

        Esimene tõelisem katsumine ootab Paidet ees juba homme õhtul Lasnagorskis, kui kohtutakse kohaliku Ajaxiga. Nii mõnigi mees naaseb taas Võidujooksu väljakule, kui eelmisest korrast on ligi kolm aastat möödas. Tollal, kui veel Ajax Meistriliigas mängis ja mõni praegune Paide duubli pallivõlur esindusmeeskonnas pelas. Seekord küll kohtutakse kunstmurul, aga ehk jätkatakse sellega, millega aastaid tagasi sealpool algust tehti.

        Kommentaar


          #5
          Lasnamäe FC Ajax – Paide Linnameeskond II 0:1 (0:0)

          Ajalooline kohtumine, kuna aastal 2011 mängisid nii mitmedki hetkel duubli nimekirjas olevad mängumehed tollal esindusmeeskonnas ja just Ajaxi vastu ning just Võidujooksu väljakul, ainsa erinevusega see, et tollal oli tegu Meistriliigaga. Seekord tegu teise liiga ida/põhja tsooniga ning „võidu jooksule“ said taas üle aastate minna puurilukk Raiko Mets, kaitsetugitalad Andre Mägi ja Carl Tubarik, poolkaitsja Rene Puhke ning lõpetuseks ka ründetank Lauri Ellram. On 17. aprill 2014, kell tiksunud mõned minutid üle 20:00, mängijad teevad viluda tuule käes viimseid venitusi, Laagna kanalist kostuv liiklusemüra on kenasti kosta ka väljakule – pühad on käes ja inimesed liiguvad sinna-tänna. Need 22 väljakule jooksvat meest aga tahavad oma paremust tunnistada ja hea resultaadi sepistada. Avavile kõlab...

          Algusfaas kulub söötude lükkamisele, milles on rohkem teravust just Paidel ja palli vallatakse ka rohkem. Peagi teeb Renka maruhea soolo, kui kaks vastast kohvile saadab ja seejärel Priit Raalile hea löögikoha ette mängib, kuid paraku oli tolle üritus ebatäpne. Ajaxil treiti äärel teravusega sümpaatne rünnak üles, kuid Ilja Ljapini tugeva löögi suutis Raiko pareerida. Sellegipoolest olid külalised need, kes mängupildi poolest domineerisid rohkem ja otsisid rünnakutel paremat lahendust. Chris Lee kauglöök võttis Ajaxi enda pallivõlurist märgatava rikošeti, kuid Lasnamäe klubi raame valvanud kindamees reageeris kiirelt ning suutis hüppelt püüda.

          23. minuti paiku teenis kodumeeskonna poolelt kohtumise esimese kollase kaardi Sergei Jarjomenko, kes võttis maadlusvõtetega äärel liduva Raali maha. Paide pink julgustas ja juhendas omasid eesotsas Liivo Leetmaga, kuid krõbedamad sõnad liikusid mängukohtuniku suunas siis, kui Paide rünnakul põrkus pall Ajaxi kaitsjast Rauno Rikbergile sedasi ette, et ta üks-ühele oli pääsemas – vilemees fikseeris suluseisu ja pink andis häälepaeltele vatti – noo mida vilet Laagna kaldal?

          Poolaja keskel tegi Linnameeskonna duubel sunnitud vahetuse, kui Silver Neemelo asendas Martin Saart, kes tõmbas enda reie ära. Ärev moment tekkis, kui Paide kaitsja maha niideti Ajaxi rünnakul, kuid vilet ei järgnenud. Sergei Kobjakov pääses ka soodsalt positsioonilt löögile, kuid küttis mänguvahendi pisut üle lati. Paide poolelt andis soovida piisavalt kiire tegutsemine rünnakute ülesehitamisel, jäädi pahatihti liialt toppama söötude edasi andmisega. Sellegipoolest lõpetati poolaeg päris ohtliku momendiga, kui Riki poolt teele saadetud pall viimase kaitsja poolt klaariti, enne kui see olnuks väravajoone võinud ületada.

          Teisel kolmveerandtunnil alustas Ajax mannetumalt ja justkui oldi madalam käik sisse pandud – ei oldud enam sama teravad ja Paide initsiatiiv oli juba konkreetsem. Neljast valgustist pandi poolajaks põlema vaid kaks ning Leetma ütles kohtunikule, et kui ülejäänud kahte ei suudeta peagi tööle panna, lõpetatakse see pull ära. Kuus minutit oli poolajast möödunud, kui ka ülejäänud kaks tööle saadi, kuid nüüd oli järgmine probleem – kes iganes peaks soojakutes tule põlema panema või muud moodi elektrit kasutama – järgneb see, et kõik valgustid kustuvad. Õnneks sellist klounaadi ei juhtunud ja vahetuste ajal loeti kuttidele kindlalt sõnad peale, et sääraselt ei käitutaks soojakutes.

          Renkale anti kasti ilus mammu, mis tulnuks kenasti raamide vahele suunata, kuid paraku suutis palli täiesti taevasse lajatada. 58. minutil saadi lõpuks pall väravasse, kui Renka paremalt äärelt mõõdetult passi tagumise posti juures olnud Rikile andis, kes ühe puutega kera võrku vajutas. Peagi said kutid Carli kallal aasida, kuna too ei küündinud napilt paarilt meetrilt pallini ja luhtas hea võimaluse. 69. minutil välkus teistkordselt kollane, kui Andrei Struzkin niitis läbiminekul olija jõuliselt maha. 78. minutil sai kohtunik märkmikusse kirja panna ka Paide esindaja. Nimelt tõrjuti esiteks Ellrami löök, seejärel läks ründaja agaralt palli noolima, kuid astus väravavahile peale, kes oli pikali maas juba palli enda käte vahele saanud. Vastased nõudsid küll punast, aga vilemehe taskust tuli kollane. Pehka mängis vahetusest sekkunud Konstantin Kotivnenkole heast kohast löögile, kuid ründaja kaks järjestikust lööki suutis Ajaxi puurilukk tõrjuda.

          Et sellest vähe olnuks, tekkis võõrsil mänginutel veel võimalus mäng lõplikult riiulisse panna, kuid Tarmo Paju luhtas samuti ühe tekkinud hea šansi. Lõpuminutitel läksid Paide omad lohakaks ja Ajax hakkas suruma, Paide jäigi pressi alla ning 87. minutil sai Kostja kollase, kuna olukorda hilinenult sõitis vastasele jalgadesse. Pool minutit hiljem vilistati Silverile viga, millega too üldse nõus polnud, sekundid hiljem lõi poolkaitsja palli minema ning sai selle eest samuti kollase. Ljapini poolt sooritatud trahvilöök tuhises veidi väravast üle ning päris viimastel sekunditel lõi äärel Lasnamäe mängija palli kaugele üle aia, mille eest külalised nõudsid ilmselgelt kollast, kuna Silver oli just alles sama teo eest selle saanud. Kaarti ei järgnenud, aga lõpuvile küll ning taaskordne magus võit Eestimaa südalinlastele!

          Pealelöögid: 10:19
          Neist väravale: 3:9
          Nurgalöögid: 1:7
          Suluseisud: 3:4
          Vead: 7:17

          Kommentaar


            #6
            Täna kell 19 otseülekanne Võru JK - JK Kaitseliit Kalev mängust
            II liiga esimene kodumäng, siiani on Võru esindusmeeskond näidanud head minekut ja hoitakse kuue punktiga kolmandat kohta. Otseülekande teeb Rõuge TV!

            Kommentaar


              #7
              Türi Ganvix JK – Jõgeva SK Noorus-96 7:1 (3:0)

              Teise liiga ida/põhja tsooni IV vooru eelviimases mängus võõrustas Paide kunstmurul mänginud Türi Ganvix külla tulnud Jõgevat. Mõlemad meeskonnad on alustanud hooaega tagasihoidlikult ning nüüd oligi paras aeg tõestamaks oma paremust.

              Aega läks enne, kui esimesele löögile jõuti, kuna meeskonnad polnud veel õiget rütmi leidnud. Esimene märkimisväärne juhtum oli 10. minutil, kui Türi keskkaitsja Arsen Abeljan tõmbas kiirrünnakul maha vastaste poolkaitsja ning teenis selle ees loomulikult kollase kaardi. Furoori tekitas Jõgeva meeste sees see, et järnevates olukordades tegi Arsen veel kaks viga järjest ning raudkindlalt nõuti mängumehele teist kollast. Kohtunikuga vaidlemise eest teenis Priit Jõeäär kollase külaliste poolelt. Pärast antud situatsiooni suutis Türi mängumees end kokku võtta ning enam ei patustanud reeglite vastu.

              Mõned minutid hiljem, täpsemalt 20. minutil läks Türi kohtumist juhtima. Korralik press pandi vastastele peale ning kolm järjestikust lööki saadeti värava poole teele. Esimese korral puurilukk tõrjus, seejärel klaaris palli viimane kaitsemängija ning kolmanda löögi järel külaliste väravavaht püüdis palli ning seejärel tragikoomiliselt puterdas mänguvahendi käest ning lükkas selle väravasse – 1:0.

              Neli minutit hiljem teenis kodumeeskond oma teise kollase kaardi, kui Kristjan Kuldmägi kukutas lubaval rünnakul Ergo Eelmäe. Kodumeeskond jätkas survestamist ning peagi sai ilusa söödumängu järel Romet Köhler palli tagasi ning oli trahvikastis puurilukuga silmitsi. Seekord oli siiski Jõgeva mängumees oma ülesannete kõrgusel ning tõrjus lähilöögi. 33. minutil sooritas Karel Seire kauglöögi, mille väravaht tõrjus enda ette – Eelmäe oli õigel ajal õiges kohas ning äsas palli sekundid hiljem raamide vahele duubeldades sellega eduseisu.

              Jõgeva suutis esimese korralikuma rünnaku valmis treida, kui äärevahetuse järel sai Rauno Pikver vabalt löögile. Nende kahjuks suutis Türi kindamees Andrus Lukjanov tõrjuda. Ganvix luhtas ühe 100%-lise šansi, kui kapten Kristo Kiik mängis palli vastu liikunud puurilukust mööda Romet Köhlerile, kes uhkes üksinduses suutis palli väravast üle lüüa. Sellest hoolimata tuli väravalisa, kuna 43. minutil läks Karel kenasti meestest ise läbi ning lajatas enesekindlalt palli võrku.

              Pisut üle viie minuti oli teisest kolmveerandtunnist möödunud, kui Karel enda teise ja ühtlasi meeskonna neljanda värava vormistas. Jõgeva üritusi sai näha harva ja neil kordadelgi kiputi paraku tsenderdusi liiga pikale andma. 61. minutil tegi Ganvixi poolkaitsja hea vaheltlõike ning pall söödeti Karelile, kes kastis pettis kavalalt puuriluku pikali ning seejärel lükkas palli raamide vahele – 5:0 ning kübaratrikk oligi tõsiasi.

              Mario Tikerberi pääses kasti purjetama, kuid järgnenud löök lendas täpselt Lukjanovile sülle. Karelil polnud kaugel ka neljas koll, kuid kaugelt teele pandud pall põrkas posti ning sealt mööda otsajoont eemale. Jõgeva auvärav saabus 76. minutil, kui nurgalöögi järgselt pääseti kastis löögile – autoriks Reio Praats. Vahetusi tehti võõrustajate poolelt küll omajagu, kuid initsiatiivi sellega ära ei antud. Olgu veel ära mainitud, et Jõgeva oli napilt koosseisu kokku saanud ja seega neil polnud lisakäiku kuskilt võtta. Lisaks veel pidi üks nende mängija mitmel korral väljaku kõrvale mõneks hetkeks minema, kuna ninaverejooks ei tahtnud kergelt kinni jääda. See oli muidugi tekitatud esimesel poolajal toimunud kontaktist.

              Neli minutit pärast Jõgeva väravat andis Türi poolelt Hendrik Pihl vasakult äärelt hea passi kasti, kus Tarvo Piip eduseisu suurendas. Jõgeva poolelt üritas enim Pikver, kuid siiski ei suutnud nad rohkem väravaid lüüa. Viimane värav järgnes kodumeeskonnalt, kui 87. minutil Rasmus Provornikov oli ründesse lülitunud ja mängis mõõdetud söödu kasti, kus Piip oma teise värava ära sahistas.

              Pealelöögid: 31:12
              Neist väravale: 16:6
              Postid/latid: 1:0
              Nurgalöögid: 5:2
              Suluseisud: 6:5
              Vead: 10:8

              Kommentaar


                #8
                Lasnamäe FC Ajax – Raasiku FC Joker 1993 1:1 (0:0)

                Mängu esimest pooltundi ma paraku ei näinud. Nurga tagant lähemale jõudes ja juba staadionil toimuvat nähes jäi silma, kuidas Ajaxi puurilukk tegi korraliku tõrje, pareerides külaliste tugeva löögi, mis oli kastist sooritatud. Üldpildis oli Raasiku teravam, näidati vaatemängulist söödumängu. Kohati lükkas ka Ajax palli omavahel korralikult, isegi pisut sai üllatuda, et tipuründaja Sergei Tasso oli enamasti selleks, kes esimese asjana söötu otsis, mitte ei kippunud ise löögile minema. Poolajapausil sai vesteldud ühe vanema härrasega, kes ikka igale Ajaxi mängule on üritanud end kohale vedada, kuna oma rajooni meestele tuleb ju ilmselgelt pöialt hoida. Rääkis siiralt, et esimesel pooltunnil oli samuti Raasiku aktiivsemaks pooleks ning Ajax viletsam.

                Teisest poolajast olid vaid üksikud minutid möödunud, kui külalismeeskond kohtumist juhtima asus. Kena läbisööt Rene Lillele, kes üks-ühel olles selili lendas, kuid koheselt suutis tublilt lõpuni mängida ning pikali olles palli väravasse äsada. Mõningad minutid möödusid sellest, kui külalised teenisid ka kollase. Raasiku poolkaitsja Ergo Teino jäi olukorda hiljaks ning lendas jõuliselt sisse Andrei Kobjakovile. Surve jätkus puna-musta triibulistelt ning Rando Tamme tugev pealelöök lendas posti ning seejärel ohtlikult värava eest läbi teisele poole.

                Saabus üks üksikutest kordadest, kui Ajax jõudis lõpuks oma ponnistustega rünnakul löögile. Dzmitry Papichyts pääses trahvikastis üsna vabalt löögile ning saatis mängukera tagumisest väravapostist veidi mööda. Taaskord kena kombinatsioon, mille saateks Lill puurilukuga silmitsi pääses ja palli väravasse suunas, kuid omade kahjuks fikseeriti olukorras suluseis. Kindel kollane jäi kohtunikul andmata Ajaxi kaitsemängijale Sergei Kondratenkole, kes tagant tulles üritas läbi vastase jalgade palli mängida.

                Mida aeg edasi, seda rohkem hakkas Raasiku ära vajuma ja palli rohkem valdama Ajax. Külalised ei suutnud palli hoida, eelistati omavahel maast söötmise asemel pikka taguda ja see ilmselgelt ei toitnud. 80. minuti paiku tuli kurb moment nende jaoks, kui trahvikastis fikseeriti käega mäng ning penalti Ajaxile oli tõsiasi. Lööma asus ei keegi muu kui Tasso – löök vasakule alla ning kuigi puurilukk mingit moodi sai ikka käed vahele, vupsas kera väravasse ning mänguseis oli viigis – 1:1.

                Kodumeeskond sai indu juurde ja treiti valmis taaskordne rünnak, mis lõppes Andrei Struzkini löögiga, mille järel pall napilt üle lati lendas. Tõele au andes hakkas kohtunik vaat et igat puudet Ajaxi mängijate vastu ära vilistama, samas kui Raasiku vastu tehtud jõulisemate vigade puhul lasti mängul jätkuda. Isegi sellest polnud kasu, kui oli kontakt kahe mängija vahel, kodumeeskonna mängija tõstis käe märgiks, et oli viga – vabandas Raasiku mängija ees ja aitas püsti. Isegi selle peale ei tulnud vilet, vaid lasti edasi mängida, olgugi et pall Lasnamäe meeskonna valdusesse jäi.

                Sellest tulenevalt keesid paaril Raasiku mängijal närvid üles ning rahulolematuse näitamise eest teenis kollase kaardi Lill (?). Lõpuminutitel tegi Tasso enda jalale liiga ja vahetuse järel lonkis riietusruumi – alles ta oli vigastusega paar vooru väljas, aga seekord ei taha uskuda, et järgmise kohtumise vahele peab jätma.
                Konkurentide jaoks kindlasti soodne tulemus, Ajaxi jaoks võidetud punkt ning Raasiku jaoks kaotatud kaks punkti. Potentsiaali on Raasiku satsis kõvasti, mehed võitlevad igas olukorras lõpuni, juhendatakse omasid, söödumängu on lust jälgida. Ainukene miinus ongi selles, et mõni ei suuda külma närvi hoida ja mingis mängus võivad rumalad kollased kätte hakata maksma.

                Kommentaar


                  #9
                  JK Kaitseliit Kalev – Paide Linnameeskond II 1:3 (1:1)

                  Võõrustajad ei saanud alguses hoogu üldse sisse ja tundus, et meestel on kerge vibra sees – mängiti pehmelt ning sekka tuli lihtsaid eksimusi. Otsustavamalt tegutsesid külalised, kuid väravaluuki ei suudetud veel murda. Kodumeeskond teisel pool väljakut suutis paar teravamat momenti luua, kuid soodsalt positsioonilt löömise asemel otsustati sööta kaaslasele ning pahatihti jooksidki sellega üritused kokku.

                  Paide poolelt enim lööke teele saatnud Rauno Rikberg sooritas järjekordse löögi, mis seekord võttis vastasest kerge rikošeti ning lendas seejärel latti. Enne pooltunni täitumist oli Priit Raalil ees hea moment, kus ta tõstis palli puurilukust üle – Kalevi kaitsemängija sai pallile õigel ajal jaole, kuid kuna puurilukk niitis löögile järgnenud momendis Raali maha, teenis ta selle eest kollase kaardi ning võõrustajatele määrati penalti. Lööma asus Riki – pall paremale alla nurka, vastaste väravavahile püüdmatult.

                  Magnar Mikkelsaar mängis end kerge vaevaga vabalt positsioonilt löögile, kuid sihik oli seekord paigast ära. Paide kaitse püsis kenasti, kuid silma jäi eriti Keio Oja, kes ennastsalgavalt sekkus olukordadesse ja sellega selge sõnumi vastastele jättis – kergelt ei tule neile miskit. Paraku siiski tuli ja seda poolaja viimastel minutitel, aga seda seetõttu, et puurilukk Raiko Mets palli liiga kaua käes hoidis ja sellega vastastele trahvikasti nurgast vabalöögi kinkis.

                  Kindamees tahtis anda lühikese hetke kosumiseks keskkaitsjale Tambet Ansole, kes eelnevas olukorras oli lööki blokeerides haiget saanud, kuid kuna pall oli tõesti kogu see aeg käes, fikseeris vilemees vabalöögi. Sellele järgnenud olukorras pandi pall värava poole teele, Raiko ei saanud palli õhust kätte ning kõrval olnud Kristjan Ainumäe viigistas mänguseisu, lükates palli raamide vahele.

                  Teise kolmveerandtunni algusperioodil ei suutnud kumbki midagi üleliia ohtlikku luua. Poolaja keskpaiku mängiti Riki vastase puurilukuga üks-ühele. Ründaja tõstis palli vastu liikunud kindamehest üle, kuid omade kahjuks langes pall latti. Ärev moment ka teiselpool väljakut, kui kodumeeskonna mängumees sai kolmelt-neljalt meetrilt löögile – Raiko suutis tõrjuda, kuid suluseis fikseeriti ka antud olukorras.

                  81. minutil leidis Raal täpse sööduga karistusala piiri lähistel olnud Riki, kes pöörde pealt madala palli tagumisse nurka suunas – 1:2! Ilus sooritus, aga seda magusam oli sedasi juhtima minna, kui veel ise siiani domineeriti. Paar minutit hiljem pandi mäng lõplikult riiulisse, kui Markus Mats Lellsaar andis vasakult äärelt tsenderduse kasti, kus mänguvahend meestest läbi läks ja seejärel tagumise posti juures olnud Tanel Tuuleveski jalast sisse virutati. Päris viimastel minutitel pääsesid Kaitseliidu omad rohkem löögile, kuid seis püsis nii nagu ta antud hetkeks oli ja lõpuvile kõlades mindi sõbralikult lahku.

                  Pealelöögid: 15:20
                  Neist väravale: 5:8
                  Postid/latid: 0:2
                  Nurgalöögid: 1:10
                  Suluseisud: 3:3
                  Vead: 7:13

                  Kommentaar


                    #10
                    II liiga esimene kodumäng, siiani on Võru esindusmeeskond näidanud head minekut ja hoitakse kuue punktiga kolmandat kohta. Otseülekande teeb Rõuge TV!

                    Videosalvestus JK Võru - Kaitseliit Kalev mängust (1:1)


                    Kokkuvõte JK Võru - Tallinna JK Dünamo mängust.

                    Kommentaar


                      #11
                      Tallinna FC Levadia III - JK Loo 3:0 (1:0)

                      Enne kohtumist eelviimasel kohal paiknenud Levadia III võttis vastu JK Loo, kes kindlal viimasel kohal seisab. Esimene minut oli täis tiksunud ja üksikud sekundid peale, kui kodumeeskond kohtumist juba juhtima asus. Mati Oolo päästis kahevõitluses palli omadele ja suunas selle kasti, kus Jaan Sinka mänguvahendi lati alla lajatas. Loo mängijad jällegist ei võidelnud olukordades lõpuni ja seetõttu pididki nad enamasti keskenduma kaitsetööle. Üle kümne minuti oli möödunud, kui Oolo end soodsamale positsioonile mängis ning siis palli posti küttis. Priidu Tammeorg sooritas külaliste esimese pealelöögi, kuid sihik oli ebatäpne. Ühes situatsioonis tõrjus Loo puurilukk palli enda kõrvale ning suurepärane šanss tekkis sellega Oskar Friedrich Oengol, kes siiski palli väravavahile sülle suunas. Poolaeg möödus võõrustajate initsiatiivil, kuid seis 1:0 jättis ilmselgelt lootust külalistele teiseks neljakümne viieks minutiks.

                      Loo pani kergema surve vastastele peale ning pääseti paaril korral ärevust tekitama vastaste karistusalas, omade kahjuks ei suudetud kummalgi korral rünnakut löögiga lõpetada. 56. minutil puterdas Loo puurilukk lohakalt palli käest, Levadia oma võttis selle vahelt ja suunas Hendrico Naerisele, kel jäi üle kera vähem kui meetrilt sisse lükata. Lubamatu eksimus järgnes kümme minutit enne lõppu Loo viimaselt kaitsjalt, kes palli Oengole kaotas. Too aga lõi järgneva löögi mööda, kõrval oli olemas ka Sinka, kellele olnuks võimalus pall mängida. Sellest hoolimata löödi järgmisel rünnakul lõppseisuks 3:0, kui Sinka paar vastast edukalt ette võttis ja rünnaku lõpetuseks palli posti kõrvalt sisse lõi. Kuigi Loo oli teisel poolajal rohkem ära vajunud kohati, siis just enne lõpuvilet oli hea šanss neil liigas esimene värav kirja saada - nende kahjuks suutis Levadia puurilukk pareerida Raimo Laiu poolt sooritatud tugeva löögi üle lati.

                      Pealelöögid: 25:8
                      Neist väravale: 10:5
                      Postid/latid: 1:0
                      Nurgalöögid: 10:4
                      Suluseisud: 4:2
                      Vead: 11:10

                      Kommentaar


                        #12
                        Türi Ganvix JK – Lasnamäe FC Ajax 4:2 (2:1)

                        Algusega läks küll mõnda aega, kui avavile kõlas kümne minuti hilinemisega. Seoses sellega, et kodumeeskonna vorm on helesinine ja Ajaxil tumesinine, tõmbasid külalised endale helekollased vestid selga. Avaminutid möödusid mõlemalt poolt rabistades, kui kiputi liialt kiirustama rünnakutel, selle asemel et rahulikult söötu lükata ja oma momenti otsida. Ganvixi kapten Kristo Kiik lõi ühes olukorras värava, kuid omade kahjuks oli äärekohtuniku lipp tõusnud suluseisu märgiks.

                        16. minutil asusid hoopis pealinlased kohtumist juhtima. Nurgalöögi järel lasti lubamatult lihtsalt pall trahvikasti toimetada ning tagaposti juures olnud Ervin Guzek suunas palli meetrilt raamide vahele. Viis minutit hiljem kodumeeskond viigistas, kui Asko Krais suurepärase söödu Ajaxi kaitseliini taha Ergo Eelmäele toimetas, kes seejärel kera kindlalt väravasse lajatas. Ärev moment taas Türi kaptenil, kuid löögist lendas pall posti ning selleski olukorras fikseeriti suluseis.

                        23. minutil teenis kohtunikult esimese hoiatuse Peteri Pajumets, kes võttis lubaval rünnakul Andrei Kobjakovi maha. Kiik jätkas hea eeskuju näitamist, kui tublilt võideldes napsas kaitsjalt palli, liikus veidi edasi ja seejärel sooritas ka löögi, mis paraku mööda lendas. Ganvix asus kohtumist juhtima, kui esiteks vastaste puurilukk pareeris ühe löögi, kuid lahtisel pallil oli esimesena jaol Eelmäe, kes posti kõrvalt palli sisse lükkas – 2:1. Poolaja lõpupoole teenis võõrustajate teise kollase Jüri Karus, kes lendas Dzmitry Papichytsile hooletult sisse.

                        Ärev moment saabus Türi jaoks esimese poolaja eelviimasel minutil, kui nende keskkaitsja Raido Kangur enda jalale liiga tegi, kuid õnneks polnud midagi liialt hullu ning teisel kolmveerandtunnil oli mees tagasi oma positsioonil. Algfaasis jõuti haruharva löögile, neist üksik moment oli Ajaxil, kui karistuslöögi järel Sergei Tasso küttis tuegav löögi pisut üle lati. Samal ajal ei suutnud Türi kiirrünnakul 3-2 olukorda ära lahendada. 58. minutil teenis kollase kaardi Ganvixi puurilukk Andrus Lukjanov, kes mängis väljaspool kasti palli kätega. Teenitud karistuslöögi saatis Sergei Polišnin taevasse.

                        Viigistamiseks tekkis Ajaxil hea moment, kui Tasso karistusala äärel terava nurga alt löögile sai, kuid pall veeres napilt-napilt tagumisest postist mööda ning seepeale vajus ründaja ise pettunult murule – pidanuks sellise momendi ikka ära realiseerima. Poolaja keskpaiku oli näha, et Türi hakkas üha enam ära vajuma ning Ajaxi surve alla jääma. Sellegipoolest suudeti ise eduseisu suurendada, kui 72. minutil mängiti Eelmäe puurilukuga silmitsi ning ründaja ei eksinud.

                        80. minuti paiku võttis vahetusest sekkunud Veiko Koks külaliste kiirrünnakul vastase maha ning teenis sellega omade jaoks juba neljanda kollase. 88. minutil realiseeris vahetusmees Martin Murumaa Karel Seire poolt antud söödu väravaks ning 4:1 tundus juba üsna kindel olema, kuid kohe vasturünnakul suutis Ajax nurgalöögi järgses olukorras ühe tagasi lüüa (autoriks Guzek) ning seejärel veelgi aktiivsemalt pressi avaldada kodumeeskonna mängijatele. Kõva võitlus käis lõpus, kuid Ajax rohkemat ei suutnud ja Ganvix sai igati tubli ja teenitud võidu.

                        Pealelöögid: 16:14
                        Neist väravale: 8:6
                        Nurgalöögid: 6:8
                        Suluseisud: 5:6
                        Vead: 15:8

                        Kommentaar


                          #13
                          Paide Linnameeskond II – Tallinna JK Dünamo 2:0 (1:0)

                          Teise liiga ida/põhja tsoonis ootas kuuenda vooru lõpetuseks maiuspala Paides, kus kohtusid tabeli kaks esimest – seni liigas vaid võite tunnistanud kodumeeskond ning külla sõitnud Dünamo meeskond, kes eelmisel aastal teatavasti mängis Esiliiga B-s ning tänavusel hooajal oli punkte loovutanud ainult Võrule, kui nendega eelmises voorus väravateta viik tehti.
                          Antud mäng oli igati huvitav, väravaid küll palju ei löödud, aga selle eest teeniti kaarte rohkem ning lausa kahel korral välkus punane kaart. Aga ärgem rutakem sündmustest ette, mõned minutid on tiksunud üle kella 17:00-i ja Paide kunstmurul kõlab avavile...

                          Algus kulus selleks, et õige särts sisse saada, kuid võõrustajatel õnnestus see eriti kiirelt, kui juba 4. minutil andis Aleksandr Vassiljev vasakult äärelt terava tsenderduse kasti, kus Markus Mats Lellsaar esiteks palli omaks võttis ja seejärel selle lati alla lajatas. Paide küll omas rohkem palli, kuid konkreetsemate lõpplahendusteni ei suudetud pahatihti jõuda, samal ajal oli lust vaadata ka Dünamo mängumeeste palli liigutamist, eriti paistis silma Anatoli Božko, kes ennastsalgavalt olukordades lõpuni võitles ja ei andnud järgi vaat et mitte kuskil.

                          Linnameeskonna duubli poolelt tegi korralikult musta tööd Martin Saar, kes omajagu kahevõitlusi võitis ning julgelt ise ka ette võttis rünnakuid. 40. minutil teenis kohtumise esimese kollase Dünamo poolelt Evgueni Gribovski, kes niitis hooletult selja tagant tulles Saare maha. Viimastel minutitel oli kole olukord, kui palli pärast võitlusesse jooksnud Božko pidama ei saanud ja tribüüni esiritta kehvasti lendas. Külalismeeskonna mängumees tegi rindkerele liiga ning lebas mõnda aega maas, kuniks taas jalule sai. Poolaja lõppu tähistava vile järel viskus mängija väljakule pikali ja isegi veel siis kui mõlema meeskonna mängijad olid läinud riietusruumi konkudesse, võttis too veel hetke, et toibuda korralikumalt tollest matsust. Õnneks siiski suutis mängija kohtumist jätkata.

                          Teise poolaja alguses omasid natuke rohkem initsiatiivi just pealinlased, kuid kuna väravalukku ei suudetud avada, suutis hoopiski Paide eduseisu duubeldada. 57. minuti paiku realiseeris alles vahetusest sekkunud Tarmo Paju Rauno Rikbergi söödu väravaks ja nüüd oli seis juba vähe kindlam. Teatud momendiks pandi päris kiire tempo mõlemalt poolelt peale ning lõpuks otsustati osapooled maha rahustada ja vaiksemas tempos mängu ehitada.

                          73. minutil anti filigraanne sööt ette Saarele, kes oli pääsemas puurilukuga üks-ühele. Too tuli kastist välja ja tõrjus kätega selgelt väljaspool kasti olles Paide poolkaitsja löögi – tasuks ilmselge väravavõimaluse ärahoidmise eest punane kaart. Teenitud karistuslöögi saatis Vassiljev kavalalt peale, kuid pall langes napilt latist üle.

                          Gribovskil oli peagi hea šanss kaotusseisu minimaalseks tegemiseks, kuid pärast kahest vastasest möödumist küttis too löögi tagumisest postist napilt mööda. Kogu kohtumise vältel omajagu ohtu Dünamo väravale kujutlenud Riki pääses üks-ühele, kuid pealinlaste väravavaht suutis tema väravas oleku ajal esimese raamidesse suunatud löögi nurgalöögiks pareerida. 90. minutil teenis kollase kaardi Sergei Lefanov, kes äärel robustselt Saare maha murdis. Viimasel üleminutil jäid külalised suisa üheksakesi, kui läbiminekul olnud Riki otsajoone juures maha võeti Gribovski poolt ja kellele kohtunik selle teo eest teist kollast ehk kokku punast kaarti näitas.

                          Pealelöögid: 21:14
                          Neist väravale: 9:6
                          Nurgalöögid: 7:3
                          Suluseisud: 4:3
                          Vead: 11:14

                          Kommentaar


                            #14
                            Tallinna JK Dünamo – Tallinna JK Visadus 4:3 (3:2)

                            Duell kahe meeskonna vahel, keda eraldas punkte arvestades täpselt üks võit ehk kolm punkti. Oli teada, et paremal positsioonil asunud Dünamol jäävad paar põhimeest kohtumisest eemale, seega seda enam oli oodata põnevat kohtumist.

                            Mõlemad meeskonnad üritasid pikkade tsenderdustega palli kellelegi jooksule anda, kuid siiani ei läinud need kummalgi läbi, sest kaitset mängiti paremini, kui rünnakuid. 7. minutil asusid visad pallivõlurid kohtumist juhtima. Esialgu tõrjus Dünamo puurilukk pikali viskudes Marion Adusoo löögi, kuid pall sattus mängijale endale tagasi ning seejärel tõsteti mänguvahend lihtsalt üle pikali oleva kindamehe väravasse. Rõõm oli üürike, sest võõrustajad minut hiljem viigistasid seisu. Vasakult äärelt andis Emil Guseinov mõõdetud passi trahvikasti, kus Anatoli Božko pommlöögiga palli lati alla virutas.

                            Mõned minutid hiljem teenis Guseinov kohtunikuga vaidlemise eest kollase kaardi. Probleemi tekitas eelnev olukord, kus Visaduse mängija Guseinovile jõuliselt vastu keha lendas, kuid vile vaikis. 17. minutil tõmbas Richard Vald kastis maha kodumeeskonna mängija ning nagu tavaks – patustajale kollane ning teisele poolele penalti. Palli taha asus Božko, kes suunas selle vasakule ning kuigi väravavaht sai näpud vahele, oli löök piisavalt tugev ja kera lõpetas oma teekonna ikkagi väravas.

                            Vähem kui minut pärast seda oli taas viik tablool, sest Dünamo väravavaht suutis Ants Jaaksoni poolt sooritatud karistuslöögist tulnud palli käest puterdada ja seejärel järgi vaadata, kuidas mänguvahend väravasse lendas. Aktiivsemaks pooleks oli pigem just Visadus, kellel võõrustajad lasid üllatavalt vabalt mängu ehitada. Pooltunni möödudes hakkas kaarte tasapisi tulema, esiteks Dünamo poolelt Aleksandr Gussevile ja seejärel külalismängijale Rauno Otsasoole, kes võttis äärel vastase jõuliselt maha.

                            Umbes viis minutit enne poolaja lõppu oli ideaalne šanss võõrustajatel mängu taas ise juhtima minna, kuid Maksim Židkov suutis paarilt meetrilt üle lüüa. Sellest hoolimata sai Dünamo oma tahtmise ning enne lühikesele pausile lubavat vilet sahistati väravat. Visaduse puurilukk võttis karistusalas Židkovi maha ning nagu antud mängu esimesegi penalti puhul – kollane ka tollele, kes vea sooritas. Božko lõi palli kindlalt paremale alla, kuid penalti läks kordamisele, kuna keegi olevat trahvikasti liialt vara astunud. Teisel korral toimus kõik üsna identselt – pall paremale, samas kui väravavaht teisele poole viskus.

                            Teise kolmveerandtunni algus kulges külaliste domineerimisel, samas kui võõrustajate üritused jäid pahatihti lühikeseks, kuna ise eksiti liiga palju. Minut enne täistunni täitumist teenis Jaakson keskväljal tehtud vea eest kollase. Visaduse pingil olnud esindaja polnud rahul, et sellise asja eest kollane anti ja näitas oma rahulolematust välja. Seepeale palus äärekohtunik põhivilemehel mäng korraks peatada ning läks nõudis, et too esindaja naaseks tagasi meeskonna pingi juurde ning et rahulikumalt võtaks.

                            Kuigi Visaduse omad ründasid soliidselt, suutis Dünamo hoopiski oma eduseisu suurendada. Võõrustajate esimesele väravale vaat et äravahetamiseni sarnane stsenaarium – Guseinovilt vasakult äärelt pass kasti, kus Božko taas skooris – seekord aga peaga. Visaduse viienda kollase teenis 75. minutil Mart Pajula. 89. minutil saabus see, mida oodanuks juba varem: kena söödumängu järel pääses resultatiivselt löögile Rasmus Varvik. Mängu neil päästa siiski ei õnnestunud, pigem oli päris viimastel minutitel õhus just Dünamo värav, kuid nende vahetusmehed polnud sihikut veel täpseks saanud ning kaks suurepärast momenti luhtusid.

                            Pealelöögid: 14:17
                            Neist väravale: 7:10
                            Nurgalöögid: 1:9
                            Suluseisud: 2:8
                            Vead: 13:13

                            Kommentaar


                              #15
                              Tallinna JK Legion II – Türi Ganvix JK 2:9 (1:4)

                              Avahetked andsid aimu, milliseks mäng võib kujuneda. Türi otsis loogilisi lahendusi ja ei hakatud rapsima, samas kui kodumeeskonna omad sooritasid paar lööki lootusetult kaugelt ning loomulikult lendasid mõlemad selgelt väravast mööda. Legion ei suutnud oma rütmi leida, samas kui Ganvix jätkas domineerimisega ning 5. minutil juhtima asuti. Tarvo Piip lidus kasti ja seejärel rammis palli vastaste puurilukust mööda ning 0:1 oli tõsiasi.

                              Külalismeeskonna kaitse püsis nagu kalju ning seetõttu oli kodumeeskonna jaoks olukord veelgi keerulisem. Türi jättis paar mammut realiseerimata, kui Ergo Eelmäel kaks suurepärast momenti tekkisid, kuid omade kahjuks ei suutnud ründaja kummaski olukorras skoorida. Sellegipoolest oli just Eelmäe see, kes 21. minutil Taavi Partsi mõõdetud passi järel jala valgeks sai. Pooltunni möödudes võideldi palli pärast mehiselt ning tekkinud rünnaku lõpetuseks vajutas taas Eelmäe palli raamide vahele.

                              Maestro Kristo Kiik näitas oma oskusi, kui lahtise palli ülitugevalt värava suunas teele virutas, mille järel Legioni puurilukk palli üle otsajoone pareeris. Löök ise oli niivõrd võimas, et isegi mõni erapooletu pealinlane ahhetas seda nähes. Maksim Kisseljov saatis Türi kaitsja kohvile ning üritas sellele järgnenud olukorras palli raamide vahele toimetada, kuid õhku pandud pall lendas nende kahjuks üle ka väravast.

                              Mõned minutid enne poolaja lõppu oli Kisseljov kasti nurgas vabaks unustatud ja karistus oligi värava näol sekundid hiljem olemas. Türi treener Veiko Kurim utsitas seepeale mehi selleks, et tekkivaid momente paremini ära kasutada – seis 1:3 polnud ilmselgelt see mida tahtnuks näha ja säärane skoor ei lubanud end veel liialt mugavalt tunda. Viiv enne poolaja lõpuvilet leidis Ergo vabal positsioonil olnud Kristo, kes puusalt lüües võrgu sahisema pani.

                              Suurepärane algus saabus Türile teise poolaja avaminutil, kui karistusalas niideti Parts vastase poolt maha. Lööma läks Taavi ise – pall vasakule alla, võõrustajate väravavaht aga teisele poole. Taas tehti äärel Türi kaitsjale üks-ühele ära, kuid löögile mängitud Legioni pallivõlur saatis siiski palli selgelt väravast üle. Vahetusest sekkunud ja vaevu minut aega väljakul olnud Mikk Maimann oli õigel ajal õiges kohas ning sai temagi lähilöögi järel jala valgeks.

                              Minut enne täistunni täitumist lendas Legioni väravavahi poolt tehtud tõrje järel pall Janar Adleri jalale, kes eesposti kõrvalt mänguvahendi sisse virutas. Legioni vasturünnakul eksis Ganvixi puurilukk väravast väljatulekuga ja seega sai Kisseljov kera lendu tõsta ja vaadata kuis see väravasse langes. Väravaid muudkui hakkas tulema, justkui nagu seeni vihmaga. Rasmus Provornikov tegi hea eeltöö ühele rünnakule, mis lõppes Piibu teise väravaga.

                              82. minutil teenis Türi kohtumise teise penalti, kui kasti spurtinud Jevgeni Albrant maha niideti. Mängumees ise lööma ei asunud, kuna sai jalale veidi liiga antud olukorrast. Lööma läks Arsen Abeljan, kes kindlalt palli vasakule poole väravasse lõi.

                              Polnud kaugel külaliste kümnes värav, kuid Eelmäe ei suutnud järjekordselt heast kohast löögile pääsedes palli raamide vahele saata. Võlgu ei jäänud ka omade treener, kes ei suutnud sellist kehva realiseerimist uskuda ja lausus mängijatele: „Kutid, endal peaks ka häbi olema juba.“ Veidi hiljem suutis Ergo küll palli väravasse toimetada, kuid olukorras fikseeriti suluseis. Lõpuminutitel hakati robustsemalt mängima ja konflikt tekkis Piibu ja ühe Legioni mängija vahel, mille järel kohtumise ainus kollane läks just Türi mängijale.

                              (Täpsustus: Esilagses ülevaates oli küll juttu nagu keegi Legioni omadest saanuks teisel poolajal vigastada ja seetõttu mängiti kohtumise lõpuni vähemuses, kuid protokolli vaadates selgub, et kodumeeskond oli hoopis terve kohtumise vältel kümnekesi. Ei osanud seda eeldada, et võõrustajatel sellega probleeme võib tekkida.)

                              Pealelöögid: 20:27
                              Neist väravale: 6:19
                              Postid/latid: 1:0
                              Nurgalöögid: 2:5
                              Suluseisud: 4:4
                              Vead: 11:12

                              Kommentaar

                              Working...
                              X