320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kohtunikud madalamates liigades

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #91
    Algselt postitas umbadapopp
    5) Selle arengu juures on ka üks probleem, Jalkaliit on kohtunikele võlgu, mis viib mõne hea kohtuniku ameti juurest minema, sest ei saa olla kindel, kuna rahad tulevad, kuid oleks vaja korteris remonti teha või lastele sünnipäevakingitust osta. Tuleb mujale tööle minna.
    ja see probleem pole mitte väike.. vaid pigem selline, mis nullib kõik selle toreda ja julgustava arutelu siin teemas.

    Kommentaar


      #92
      Algselt postitas umbadapopp
      Väga vahva arutelu on siin käima läinud, mis on väga hea. Erinevad mehed on siia kokku tulnud. Kohtunikud ise, mõni mängumees, mõne teise pallimängu kohtunikud. Kõigil on omajagu ju õigus. Lugesin selle teema algusest peale läbi eile ning tekkis paar mõtet.
      1) kolme aastaga oleme nii kaugele jõudnud, et Eestis on 3. liigas kolm kohtuniku, kellest ühe peab sebima kodumeeskond, aga too peab olema mingi koolituse läbinud. 4. liiga on ikka suhteliselt mudaliiga, kas sinna on üldse kolme kohtunikku vaja ?
      2) Eestis on paarkümmend alla 400 kohtuniku, tol ajal räägiti, et vaja oleks 250. Päris hea areng?
      3) Kohtuniketasud on järjepidevalt tõusnud, nüüd teenib 4. liigas vilistamise eest 26€+sõidukulud kätte. 2009 oli see 400-maksud?? Kolmanda liiga äärel teenib 20€+kulud. Hea on kindlasti see, et makse ei lähe maha.
      4) Tänu kolmandale punktile oleme jõudnud teise punktini, mis on viinud tegelikkuses kohtunike taset ülespoole. Mind väga motiveeriks teha 1h30min pulsil 150-160 trenni ja teenida selle eest 26€. Arvan, et nii mõnigi kvaliteetne vilemees on tekkinud tänu sellele, et kohtuniketasud on juba täitsa enam-vähem head ja makse ei pea tagasi andma. Näiteks, kui sul nädalavahetuseti pole midagi niikuinii teha, siis võtad endale kolm mängu ning teenid 78€+sõidukulud. Pole just halb 4,5h+iga mängu eelse töö eest?
      5) Selle arengu juures on ka üks probleem, Jalkaliit on kohtunikele võlgu, mis viib mõne hea kohtuniku ameti juurest minema, sest ei saa olla kindel, kuna rahad tulevad, kuid oleks vaja korteris remonti teha või lastele sünnipäevakingitust osta. Tuleb mujale tööle minna.
      Siia lisaks veel omad ettepanekud kohtunikele, tuginedes siin varasematele kommentaaridele.
      1) Suhelge mängijatega, aga nii palju, kui vaja, aga nii vähe, kui võimalik. Lühidalt, konkreetselt, aga nii, et saadakse aru.
      2) Mängu alguses võitke mängijate respekt heade otsustega, mida ka vajadusel põhjendate. Nii tekib hiljem vähem probleeme ja sõnelusi. Võib-olla suudate ära hoida kaarte vaidlemise eest. Loll on muidugi ikka loll ja vaidleb ikka edasi
      3) Suluseisu jutu peale on minu nägemus selline, et pigem võtta vale otsusega ära lubav rünnak, kui lasta vale otsusega värav lüüa. Häda on mõlemat pidi, aga teine mõjutab otseselt mängu tulemust. Aga siiski pole vaja iga läbisöödu peale törtsutada, ikka suur osa sinust peaks arvama, et oli suluseis.
      4) Kõige tähtsam - näidake, et te tahate seal väljakul olla. Pole hullemat, kui kohtunik, kes ei viitsi keskringist kaugemale joosta ning näitab audisuunda mingi pooliku lohaka käega, et noh, eriti ei viitsi, aga peab. Kui te jooksete, siis on ka suurem võimalus näha neid sulgusid.
      Tegelikult pead kah praegust 4 liigat mudaliigaks? Tahaksid selgitada,et millele sinu väide põhineb?
      b-day

      Kommentaar


        #93
        Endre, ma samas ei usu, et mees, kes ütleb 4. liiga kohta mudaliiga (mitte et ta väga eksikski), suudab end üldse motiveerida neljandas liigas vilistama. Olgu see tasu 2.60, 26 või 260 eurot. Selles liigas vilistavad ikka klassikud ja õiged vutifännid nagu nt Kristjan, Ertz ja loomulikult igihaljas Rein

        Kommentaar


          #94
          Täna sain siis jälle punase, kuna kohtunik suutis näha tahtlikku käega näkkulööki, mida mina isiklikult ei sooritanud, käsi võis nägu puutuda, kui mina olin vastasest juba eemal ja jälle tuju rikutud ja kohtunikust arvamus 0. Natuke keesin peale seda lambi punast üle ja nüüd võidakse mingi lisakaristus ka väänata. Peab vist jalgpalli lõpetama, uskumatu mis minuga toimub, platsile nüüd tükk aega ei julge minna, kus ma neid puuhobuseid enda ümber korjan.

          Kommentaar


            #95
            Kui nüüd kolmandas liigas on 2. abikohtunik klubi otsida siis kas klubi maksab mängu+küttekulud abikohtunikul kinni või EJL?

            Kommentaar


              #96
              Algselt postitas gize Vaata postitust
              Kui nüüd kolmandas liigas on 2. abikohtunik klubi otsida siis kas klubi maksab mängu+küttekulud abikohtunikul kinni või EJL?

              Liit maksab.
              Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

              Kommentaar


                #97
                Kohtuniku kõige olulisem omadus peaks olema see, et ta järgiks ühte stiili ja vilistaks ühtemoodi kogu mängu vältel neutraalselt. Teist asja on siin korduvalt mainitud - suhtlemine, ei tohiks olla probleem ühe lausega põhjendada, kes tegi vea, milline mängija oli suluseisus või kes kattis suluseisu ära jne. Eesti kohtunike sage reageering küsimusele on kollasega kaardiga hirmutamine - ütle põhjendus ja kui mängija siis veel edasi vatrab hakka kollasega ähvardama.
                Mul on vahest tunne, et osad kohtunikud arvavad, et mäng toimub nende pärast, käsin, poon, lasen, keelan igasuguse rääkimise ning keevitan kollaseid - kõige parem kohtunik on tegelikult see, keda pole mängus märgata.
                Teine probleem - kardetakse punast anda - punase saab näiteks löömise, löömisliigutuse ja üleliigse jõu kasutamise (näiteks selja tagant jalad ees hüppeliigestesse hüppamine) eest. Kõigi nende asjade eest näidatakse madalates liigades sageli kollast (kui üldse näidatakse - nii mõnigi kord saad kollase hoopis marginaalsema tegevuse eest) - ning mis veel hullem, kui kollane kaart peaks distsiplineerima - siis meil võib see olla nö "wild-card", pärast seda niida ja lõhu niipalju kui jaksad - kohtunik sulle teist kollast anda ei julge.
                Üks asi on siiski viimaste aastatega paremaks läinud, olete keegi näinud, et mingi kohtunik oleks kunagi televiisoris vilistanud "käsi seljas" vea? Mõned aastad tagasi madalates liigades ainult neid vigu vilistatigi - jälgiti piinliku täpsusega kas riivasid sõrmega vastase selga või mitte ehk siis põhimõtteliselt iga peavõitlus oli kaitsvale meeskonnale viga. Tundub, et kohtunikud on reeglid uuesti läbi lugenud ja aru saanud, et sellist viga pole seal kajastatud (on hoopis vastase lükkamine ja vastasele otsa hüppamine).
                www.jkpiraaja.ee

                Kommentaar


                  #98
                  seda käsi seljas juttu olen korduvalt ka ütelnud, et kuskil pole kirjas, et käsi ei või seljas olla. Tiene asi on käega selga lükkamine ja tõukamine.

                  ja III liiga teise abikohtunikule maksab EJL tasu kuid sõidukulusid mitte!

                  Kommentaar


                    #99
                    Ma mõtlesin nii, et tulen siia teemasse tagasi, kui neljandas liigas on esimene normaalne kohtunik me mängul. Siiamaani ei saa seda kahjuks öelda. Kõik on nagu sunnitööl, liigutada end ei viitsi ja kõrvaltvaatajaile selgelt silmaga näha valeotsused, lausa piinlikult valed...Ausalt, hea meelega tahaks mõnda selli kiita, aga momendil tase alla igasugust arvestust, eksimusi väga palju ja isegi ei püüta. Nukker.
                    Kapten Trumm

                    Kommentaar


                      Noh, kolmandas liigas on lood veidi paremad. Hell Hunt vs Eston Villa oli väga viisakas vilemees - lasi mängul kulgeda, ei törtsutanud iga puudet ära, eriti kui pärast viga jäi pall kannatanu meeskonnale. Eks meeskonnad ise aitasid ka kaasa, erilist möla polnud, jõhkrutsemist samuti mitte. Ka pealtvaatajad olid viisakad, aga pärast üht otsust mis Huntide kahjuks läks ja poolehoidjad julgesid oma pahameelt väljendada (ilma vulgaarsusteta, mainiti lihtsalt maadlust ja sambovõtteid) sai kohtuniku lühike kannatus otsa ja saatis vahetusmeeste pingile liig lähedal olnud fännid sealt ära. Eks läksime siis 10 m eemale reklaamtahvlite taha - oligi parem vaade väravatele.

                      Üritan ikka positiivses võtmes jätkata: vahetusmeeste pingi poolsel joonel liputanud näitsikul jäi esimesel poolajal tugevasti enesekindlusest puudu, iga kord kui pall auti läks, kasvõi 5 m temast eemal, vaatas esmalt väljakukohtunikku ja siis alles tõstis lipu. Tema auks peab tunnistama, et teine poolaeg oli palju parem ja korra fikseeris ka suluseisu
                      Supplies!

                      Kommentaar


                        Hansa Utd - Trummi mängul oleks Rein saand vastuse, miks kohtunikutöö jääb teistele härrasmeestele papi teenimiseks. Kohtunik võttis meilt igati määrustepärase värava, kui vastaste vv pani räuskama, et sulg. Ning siis irvitades peale lõpuvilet kohtunikest ja mängijaist praalides mööda kõndis ning mainis: rääkisin sulu välja. Sellise põlastava mõnitamiseni soovitan kohtunikel muidugi üldse mitte jõuda. Aga kehv kohtunik jõuab, sest ta laseb end isegi pealtvaatajate soigumistest häirida.

                        Mängus mainiti õigusemõistjale veel ära, et miks sa kaarte alles siis välja hakkad võtma, kui keegi traumapunkti uksele koputab? Hansa meestel oli vist must päev, julmalt tulid vihaga sisse, kuid lõpuks läks hoopis nende parim mängumees, ründaja, ikkagi pead õmblema. Ütles, et rutiinne käik.., kuppel oli tõesti arme täis.

                        Kohtunikud, ka jõulisel ja toorel mängul on suur vahe. Krt, minu arust ei ole seda raske ära tabada. Olen kuulnud teise liiga mängijaid rääkimas, et neljandas küll ei julgeks mängida, seal sõidetakse vigaseks. Vot, mis välja tuleb!
                        Kapten Trumm

                        Kommentaar


                          Tallinna FC Štrommi - Raasiku FC Joker 1993 kohtumises läinud pühapäeval jäeti jokeritele ka penal andmata... Või mida ütleb kaine mõistus olukorra kohta, kus: mängija on 1-1 olukorras; väravaht võtab ta kätega maha; tegevus toimub trahvikastis... Tasuks siis hoopis kollane kaart ja karistuslöök kasti joonelt. Markantseid juhtumeid oli seal kohtumises veel ja veel, eriti kiputakse eksima suluseisude ja audivisetega.IIIndas liigas on asi IVndast kindlasti parem, kuid kahtlastes olukordades kipuvad kodumeeskonna äärekohtunikud miskipärast ülesnäitama suuremat sigatsemist, kui võitlusolukordades meeskonnad omavahel.
                          ROHE-VALGE SURMANI

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Diftong Vaata postitust
                            Tallinna FC Štrommi - Raasiku FC Joker 1993 kohtumises läinud pühapäeval jäeti jokeritele ka penal andmata... Või mida ütleb kaine mõistus olukorra kohta, kus: mängija on 1-1 olukorras; väravaht võtab ta kätega maha; tegevus toimub trahvikastis... Tasuks siis hoopis kollane kaart ja karistuslöök kasti joonelt. Markantseid juhtumeid oli seal kohtumises veel ja veel, eriti kiputakse eksima suluseisude ja audivisetega.IIIndas liigas on asi IVndast kindlasti parem, kuid kahtlastes olukordades kipuvad kodumeeskonna äärekohtunikud miskipärast ülesnäitama suuremat sigatsemist, kui võitlusolukordades meeskonnad omavahel.
                            Eks ta nii kahjuks on, kui kodumeeskond ei sebi endale mõnda kogenud kohtunikku.
                            Heh, Strommi vs Ajax mängus just andsin Strommi vv punase üks ühe maha võtmise eest (toimus kastist väljas)

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Diftong Vaata postitust
                              Tallinna FC Štrommi - Raasiku FC Joker 1993 kohtumises läinud pühapäeval jäeti jokeritele ka penal andmata... Või mida ütleb kaine mõistus olukorra kohta, kus: mängija on 1-1 olukorras; väravaht võtab ta kätega maha; tegevus toimub trahvikastis... Tasuks siis hoopis kollane kaart ja karistuslöök kasti joonelt. Markantseid juhtumeid oli seal kohtumises veel ja veel, eriti kiputakse eksima suluseisude ja audivisetega.IIIndas liigas on asi IVndast kindlasti parem, kuid kahtlastes olukordades kipuvad kodumeeskonna äärekohtunikud miskipärast ülesnäitama suuremat sigatsemist, kui võitlusolukordades meeskonnad omavahel.
                              Hardo, sina väää?
                              Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas kristjan27 Vaata postitust
                                Eks ta nii kahjuks on, kui kodumeeskond ei sebi endale mõnda kogenud kohtunikku.
                                Heh, Strommi vs Ajax mängus just andsin Strommi vv punase üks ühe maha võtmise eest (toimus kastist väljas)
                                No siis on kaks kõva vv võtta, meie mängus tuli poiss isegi peale seda skandaalset kollast veel mitu korda pallile vastu ja korra
                                mängis kastist väljaski vaata et alumise keskpooliku kohalgi.
                                ROHE-VALGE SURMANI

                                Kommentaar

                                Working...
                                X