Algselt postitas Amadeus
Vaata postitust
Pealkiri: Patriotism
Tulevikul on kujunenud välja omad inimesed, kes käivad vaatamas. Kes nad on? Viljandi jalgpalli huvilised.
Mis neile meeldib? Jalgpall.
Kas neile meeldib vaadata sellist võiskonda, mis uueneb igal aasta äratundmiseni või sellist võistkonda, kes tõesti on võistkond ja väiksemate muutustega igal aastal on midagi rohkemat, kui lihtsalt mingid võõrad pallurid, kes Tallinnast kohale tulevad. Alati on ka erandeid ja ma ei taha laskuda iga persooni enda vajadusteni.
Ja ma ka ei räägi sellest, et kui kunagi oma jõududega jõutakse näiteks esiliigasse ja on näha, et mingisugune potensiaal on tõusta meistriliigasse, et siis ei tohiks kedagi teisest linnast tulla... Üldse mitte, lihtsalt on olemas võistkond, mis mingilgi määral õigustab nime VILJANDI.
Ja ma usun, et Tallinna võistkonna fännide arv on juba välja kujunenud ja see ei tõuse. Miks? Sest mitte keegi ei tegele sellega. Klubi juhtkond ei tegele ja ei ole ka vb ressursse selleks. Keegi ei otsigi lahendusi. Lihtsalt eksisteeritakse.
Fc Bestra (endine JK Liverpool Pub) näitel on olemas nii inimesed, kui ka ressursid. Mis peaks iseenesest olema hea näitaja selleks, et asja natukenegi järgmise sammu võrra edasi viia.
Mida on öelda Viljandi fännidel praegu selle peale, kui Tammeka fännid karjuvad: Viljandi Tulevik, minge Tallinnasse tagasi? Mitte midagi.
Muidugi saab näiteks 5 aasta pärast tulla parastama ja näeme seda, et Viljandi Tulevik asub kolmandas liigas. Aga see ei pruugigi olla halb, kui neid vaatab 250 inimest igal mängul.
Ja äkki säilib ka Fc Viljandi nimi ning klubi, ja siis saavad kõik olla õnnelikud, et meistriliiga võistkond käib ka Viljandis kuu aja jooksul 2 korda mängimas.
Mina arvan, et see lüke tuleb Viljandi jalgpallile kasuks. Ja see on minu arvamus.
Ja alati on ju võimalus valida endale see võistkond, keda jälgida või fännata.
Edit nahkpeale: Meistriliiga taset tõuseb see, kui JK Viljandi Tulevik jätkab oma praegusel kujul? Nimi ei tõsta taset, mängijad teevad seda. Ja iga asi omal ajal. Mina arvan seda, et tehniliselt peaks mingisugune seos olema ka sellel, et mida tugevamad on madalamad liigad, seda tugevamad on meistriliiga tase. Aga eks seda näitab ehk aeg.
Leave a comment: