Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Esiliiga A&B 2014

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Tõusmise-langemise keerulisemaks tegemine pole minu arvates kunagi hea.
    Vahepeal oli jutt, et A ja B nõuetel pole suuri erinevusi, mis on need nõuded mille pärast Emmaste siiski kõrvale jääb? Esimesena meenub muidugi, et ilmselt nõutakse noori ja naisi, kuid siin tekib mul pigem küsimus, kas B-s neid ei nõutagi?
    BVB - Vaprus

Kommentaar

Just noori ja naisi - aga ELB vist naiskondi ei nõuta - Starbunkril pole, Araratil pole, Legionil pole ja nii edasi.
      Emmaste sai EJL'lt eriloa ELB's mängimiseks. Klubil vist tõesti pole erilist tahtmist mängida ELA's - ka rahaliselt see oleks päris kulukas ettevõtmine kui rääkida just klubi taristu väljaehitamiseks. Kindasti Emmastel on see plaanis, aga ma oletaks et need siiski pole lähitulevikuplaanid

Kommentaar

Ma olen aru saanud, et eelkõige puudub Emmaste mängijatel endal huvi kõrgemal mängida. Vähemalt mõnda aega tagasi oli "Hiiumaa" meeskonda komplekteeritud endistest Meistriliiga mängijatest, kelle jaoks on kõrgemal mängimine juba käidud rada. Pigem on neil Emmaste puhul tegemist võimalusega end muu töö kõrvalt lihtsalt sportlikult vormis hoida..

Kommentaar

Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
          Ma olen aru saanud, et eelkõige puudub Emmaste mängijatel endal huvi kõrgemal mängida. Vähemalt mõnda aega tagasi oli "Hiiumaa" meeskonda komplekteeritud endistest Meistriliiga mängijatest, kelle jaoks on kõrgemal mängimine juba käidud rada. Pigem on neil Emmaste puhul tegemist võimalusega end muu töö kõrvalt lihtsalt sportlikult vormis hoida..
          No eks nii on ka asi välja öeldud:
          "HÜJK Emmaste meeste ajaline ressurss ei võimalda teha nii palju trenni, et meeskonnana suudaksime pakkuda Esiliiga A-s väärikat konkurentsi," avas asja tagamaid Soccernet.ee-le Emmaste mängija ja esindaja, teatrimaailmast tuntud Mart Kase.Ta selgitas: "Meie jaoks on olulised kaks asja: omavahel tõrr-mõrri lükkamine ja võitmine. Esiliiga A-s kahe või vähema trenni pealt nädalas esikolmikusse ei pressi."
          "Samuti puudub meeskonnal HÜJK Emmaste Esiliiga A-ks vajalik klubiline struktuur," vihjas mees sellele, et Emmaste näol ei ole tegemist Hiiumaa suurklubi, vaid Tallinnas tegeleva sõpru koondava võistkonnaga.
          Futbol puro en mi corazon, sangre blanca en mis venas.
          Algselt postitas taku*
          Ega butsad ei mängi. Idioodid. Soeng mängib.

Kommentaar

Algselt postitas dobermann Vaata postitust
            Nõus esimese poolega, et Esiliiga B puhul piisaks ehk vaid ühest Esiliiga kohast + 1 Esiliiga üleminekumäng, aga kuna II liigas on 2 tsooni, siis 2 viimast kukuvad välja ja 1 üleminekumäng.
            II liiga tsoonide võitjad mängivad omavahel. Võitja saab otse edasi, teine peab üleminekumänge Esiliiga 9ndaga.

Kommentaar

Võiks olla nii,et kui meeskond ei suuda esiliigas esikolmikusse tulla,siis ei pääseks ka üleminekumängudele Premium liiga eelviimase vastu. Premium liigasse pürgivad meeskonnad peaks alati ikkagi jõudma esikolmikusse,ehk siis suutma võidelda võrdne võrdsetega duublitega. seekord siis pääses üleminekumängudele 5nda koha meeskond,ehk siis Tulevik,kes liiga võitjale kaotas tervelt 27 punktiga. Sama teema võiks siis olla ka esiliiga b-ga.
              Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
              Ott Järvela

Kommentaar

Algselt postitas budu Vaata postitust
                Võiks olla nii,et kui meeskond ei suuda esiliigas esikolmikusse tulla,siis ei pääseks ka üleminekumängudele Premium liiga eelviimase vastu. Premium liigasse pürgivad meeskonnad peaks alati ikkagi jõudma esikolmikusse,ehk siis suutma võidelda võrdne võrdsetega duublitega. seekord siis pääses üleminekumängudele 5nda koha meeskond,ehk siis Tulevik,kes liiga võitjale kaotas tervelt 27 punktiga. Sama teema võiks siis olla ka esiliiga b-ga.
                Kui see esiliiga keskmik suudab üleminekumängudel näidata, et suudab PLi 9ndast üle ola, siis ei näe probleemi. Omalajal kasvas ju näiteks Esiliiga 7ndast 5 aastaga välja Eesti meister

Kommentaar

hetkel sõltub see väga suurel määral aastast. mõni aasta tõesti ei peaks üldse mingit vahetust toimuma ja mõni aaasta võiks lausa kolm tükki MLst välja vahetada. AGa tegelikult oleks võibolla mõistlik küll mitte jaotada neid ML kohti nii lahkelt. Ma oleks küll pigem selle poolt, et kui klubi ei võida ELi siis peaks ta pidama üleminekumänge, mitte otse MLi saama. Sellisel juhul teiseks tulnud iseseisev klubi jääks PL võimalusest automaatselt ilma. Aga noh, nagu eelpool öeldud - on erandlikke juhte.

Kommentaar

Minu arvates ei ole väljapakutud ideed mingi lahendus. Fakt on see, et tänases Eesti klubijalgpallis on nii FC Flora kui FC Levadia duublid juba võib-olla, et praegu viie profiklubi järel tugevuselt 6. ja 7. võistkond. Nii näiteks lülitas FC Flora II karikasarjast nii Tartu Santose kui Tammeka (seejuures esindusmeeskonna mängijateta, keda Esiliigas väga tihti on väljakul 3-5, vahel rohkemgi).

Küll aga võiks kaaluda Esiliiga ja Esiliiga B ühendamist 20, 18 või 16 osavõtjaga liigaks. Olen kindel, et iga vastasega kord kodus-võõrsil süsteem annaks korraliku tõuke publikunumbritele ning vähendaks ebavajalike mängude arvu.

Kommentaar

Algselt postitas znaaga Vaata postitust
                      Minu arvates ei ole väljapakutud ideed mingi lahendus. Fakt on see, et tänases Eesti klubijalgpallis on nii FC Flora kui FC Levadia duublid juba võib-olla, et praegu viie profiklubi järel tugevuselt 6. ja 7. võistkond. Nii näiteks lülitas FC Flora II karikasarjast nii Tartu Santose kui Tammeka (seejuures esindusmeeskonna mängijateta, keda Esiliigas väga tihti on väljakul 3-5, vahel rohkemgi).

.
                      Täpselt nii, omal ajal mängisid nii Viljandi kui ka Levadia duubel 6. kohale.
                      Kuniks Premium liiga klubidel on võimalik põhimeeskonna mängijaid piiramatult kasutatad duubli mängudes, peab jääma sama süsteem nagu praegu.
                      Premium Liiga tippmängijate mängitamine duublis või mitte mõjutab mängude tulemust.
                      Piltlikult kui Subbotin lööb Pärnule hat-tricki ja Leva dbl võidab 6:2, järgmises mängus võidab aga Pärnu põhimeesteta Leva duublit 5:2. Loterii.
                      Kui mõni iseseisev klubi on aga kõrgemal liigas mängiva klubi duubel, siis ta ei tohiks, nagu teisedki duublid, omada õigust tõusta liigasse, kus mängib põhivõistkond.

Muuseas kui eemaldada Flora, Levadia, Kalju duublid, siis ega Viljandil poleks palju puudu jäänud, et iseseisvate klubide omavaheliste mängude arvestuses parim olla.

Pärnu 44p
                      Viljandi 42p. (-4p, 3p. Puuma ja 1p. Tarvasega mängudes läksid tühistamisele)

Tulevik - Pärnu 2:0
                      Pärnu - Tulevik 2:3
                      Tulevik - Pärnu 1:0
                      Pärnu - Tulevik 3:0

Kommentaar

Duublitel võiks omaette liiga olla.

Kommentaar

Algselt postitas tomy06 Vaata postitust
                          Duublitel võiks omaette liiga olla.
                          Hakkab jälle see vana jutt otsast peale.

Kommentaar

Järgmisel hooajal on Esiliiga As 4 duublit (Flora, Levadia, Kalju, Infonet) ja Esiliiga Bs 3 (Paide, Sillamäe, Kalev)

Kui näiteks Kalev suudab tagasi meistriliigasse tõusta ja kõik Esiliiga B duublid edukad on võib 2016 aasta hooajal Esiliiga A tasandil olla juba 7 duublit

Kommentaar

Hüpoteetiline olukord. Mingil perioodil on Esiliiga A-s kõikide kõrgliiga klubide duublid, kes tõuseks kõrgliigasse? Esiliiga B võitja või ei tõuseks keegi?

Kommentaar

Mulle meeldib see mõttemäng, et esiliiga A-s on 9 duublit ja 1 iseseisev klubi. Siis see iseseisev klubi jääb viimaseks ning peab ühtaegu nii relegeeruma kui ka üles tõusma.

Kommentaar

Working...
                                X