Algselt postitas telekavaataja
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
KTM reegel
Collapse
X
-
-
Algselt postitas gd77 Vaata postitustLiiga hilja mille jaoks? Need samad 18 aastased võivad ju olla 16-17 aastastena Meistriliiga koosseisu mängijad. Lihtsalt see jalkaliidu skeem pakub neile lepingut kui nad on 18 aastased. Keegi ei takista klubil neile varem lepingut pakkuda või mängijail lepingule ära öelda ja välismaale panna vms.
Mitte keegi tõesti ei takista klubil panna oma üliandekat 16-aastast juba väljakule või pakkuda talle raha. Küll aga ei saa ma siis KTM-i poindile pihta. Miks ei võiks sellised noored naturaalselt välja tulla?
Mitte keegi ei takista noorel ka välismaale mängima minema, aga selleks peab ikkagi vanusest 17-20 juba stabiilselt Meistriliigas tegused tegema. Ja selliseid noori meil väga palju ei ole. Aga just selliste noorte leidmises, nende arendamises näen mina üleüldse Eesti jalgpalli tulevikku. Aga see, mida ma Pohlaku suust kuulsin on pigem kollektivismi areng.
Ja ma olen veendunud, et üldjuhul on jalgpalluri enda arengu osas palju kasulikum 17-aastaselt mängida kusagil Pärnus või Tammekas, kui Flora II-s.
Leave a comment:
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustLisaks on 18 juba liiga hilja. Kunagi sai enda jaoks sõnastatud selline reegel, et kui sa tahad jalgpalluriks saada (ja ma mõtlen jalgpallurit, kes hakkab Euroopas mängima, mitte redutama karjääri lõpuni Eesti klubides), siis peaksid 18-aastaselt juba Meistriliigas koosseisu mees olema. Ehk siis 16-17 ei ole liiga vara Meistriliigas mängida. Eriti praeguse taseme poolest.
Leave a comment:
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustOlen sinu väitega täiesti nõus. Finantsiline motivatsioon on hetkel jalgpallis täielikult puudu. Need andekad mängijad, kes lähenevad Meistriliiga eale, valivad tihtipeale muu karjääri, sest on näha, et sellega ära ei ela. Ja siis tulebki välja, et 1990. sündinud poiste lennust pääseb orbiidile Subbotin, sest enam-vähem mõistusega andekad poisid jätavad pooleli või keskenduvad suures mahus muudele asjadele.
Teisalt on mulle vastumeelt see viis, kuidas see tagatakse. Ehk siis me arendame mudelit, kus klubid on kogu aeg Jalgpalliliidust finantsiliselt sõltuvad. Mida rohkem selliseid allikaid on, seda halvem klubijalgpallile tervikuna. Kas meil ei ole seda million eurot kuhugi paigutada jalgpallis?
Lisaks on 18 juba liiga hilja. Kunagi sai enda jaoks sõnastatud selline reegel, et kui sa tahad jalgpalluriks saada (ja ma mõtlen jalgpallurit, kes hakkab Euroopas mängima, mitte redutama karjääri lõpuni Eesti klubides), siis peaksid 18-aastaselt juba Meistriliigas koosseisu mees olema. Ehk siis 16-17 ei ole liiga vara Meistriliigas mängida. Eriti praeguse taseme poolest.
Aga hüva see finantseerimine, sellest sain ma teada alles mõned päevad tagasi.
Õhku jääb endiselt küsimus, kas Jalgpalliliidul on mingi eesmärk seoses Eesti klubide esitusega euroareenil ka?
Leave a comment:
-
Algselt postitas Karter Vaata postitustMa ei poolda küll KTM reeglit aga kuna on näha et EJL läheb sellega all-in siis ise näen et see punkt on kõige positiivsem asi kogu reegli juures.
EJL'i või Pohlaku visioon oli, et ennem gümnaasiumi lõpueksameid peaks hakkama noortega lepinguid tegema, mis on väga hea uudis. Tihti tuleb perekonna suunalt päris palju survet, et mis peale lõpetamist teed ja et nüüd võiks tööle/ülikooli minna - leping eemaldaks selle probleemi. Teiseks annab see loodetavasti noortele lihtsamini kättesaadava ja konkreetsema eesmärgi, mille poole püüelda, mis loodetavasti toob kaasa professionaalsema suhtumise teismelisena. Kui nähakse et jalgpalliga on võimalik raha teenida (loodetavasti rohkem kui miinimum või keskmine palk) siis see annab motivatsiooni juurde ja ehk vähendab "ära kukkunud" talentide arvu. Praegu tundub, et lepingute tegemist venitatakse võimalikult palju ja enamus pool-talente mängb varustuse või võileiva raha eest ning mingi hetk saab motivatsioon otsa. See KTM-lepingu teostus ja finantseerimine on muidugi omaette teema.
Teisalt on mulle vastumeelt see viis, kuidas see tagatakse. Ehk siis me arendame mudelit, kus klubid on kogu aeg Jalgpalliliidust finantsiliselt sõltuvad. Mida rohkem selliseid allikaid on, seda halvem klubijalgpallile tervikuna. Kas meil ei ole seda million eurot kuhugi paigutada jalgpallis?
Lisaks on 18 juba liiga hilja. Kunagi sai enda jaoks sõnastatud selline reegel, et kui sa tahad jalgpalluriks saada (ja ma mõtlen jalgpallurit, kes hakkab Euroopas mängima, mitte redutama karjääri lõpuni Eesti klubides), siis peaksid 18-aastaselt juba Meistriliigas koosseisu mees olema. Ehk siis 16-17 ei ole liiga vara Meistriliigas mängida. Eriti praeguse taseme poolest.
Aga hüva see finantseerimine, sellest sain ma teada alles mõned päevad tagasi.
Õhku jääb endiselt küsimus, kas Jalgpalliliidul on mingi eesmärk seoses Eesti klubide esitusega euroareenil ka?
Leave a comment:
-
Guest repliedAlgselt postitas gd77 Vaata postitustVõi võtame teist pidi - mis juhtuks kui Meistriliiga jaoks kehtestatakse UEFA reeglid:
*25st mängijast 8 peavad olema ETM
*25st mängijast 4 peavad olema KTM
*Alla 21-aastaseid 25 hulka registreerima ei pea kui nad on olnud vähemalt 2 aastat klubis.
Mis oleks halvem? Mis parem?
Leave a comment:
-
Või võtame teist pidi - mis juhtuks kui Meistriliiga jaoks kehtestatakse UEFA reeglid:
*25st mängijast 8 peavad olema ETM
*25st mängijast 4 peavad olema KTM
*Alla 21-aastaseid 25 hulka registreerima ei pea kui nad on olnud vähemalt 2 aastat klubis.
Mis oleks halvem? Mis parem?
Leave a comment:
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust1. Kas Eesti Jalgpalliliidu visioon võiks olla, et Meistriliiga klubid saaksid stabiilselt 2-3 Euroopa Liiga ringi?
Leave a comment:
-
Algselt postitas kesa Vaata postitustEesti reegel erineb teistest riikidest vist peamiselt, et meil peab mängitama klubis treenitud mängijaid, mujal on rõhk riigis treenitud mängijatel.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Karter Vaata postitustOmeti on antud mängija KTM:ina siin http://www.jalgpall.ee/lprotocol.php..._id=61834&b=ML protokollis välja toodud.
Leave a comment:
-
Guest repliedAlgselt postitas kesa Vaata postitustEesti reegel erineb teistest riikidest vist peamiselt, et meil peab mängitama klubis treenitud mängijaid, mujal on rõhk riigis treenitud mängijatel.
Levizi on vist kuni 21 aastaseks saamiseni olnud 4 hooajal Sillamäe Kalevisse regatud.
Aga meie tingimustes ausalt öelda pole sellest KTM'i reeglist ei külm ega soe - kel on neil on, kel pole peab kuidagi neid välja mõtlema a la Mašitšev on Infoneti KTM kuna millalgi ammu mängis ta TVMK lastetiimides ja kuna TVMK III'st sai Atletic kes hiljem ühines SC Bercyga siis tekkis Infonet ja sellepärast on ta KTM.....
aga noori jah peab olema ja tõhusaim viis mängija arendamiseks just mängupraktika
Leave a comment:
-
Eesti reegel erineb teistest riikidest vist peamiselt, et meil peab mängitama klubis treenitud mängijaid, mujal on rõhk riigis treenitud mängijatel.
Levizi on vist kuni 21 aastaseks saamiseni olnud 4 hooajal Sillamäe Kalevisse regatud.
Leave a comment:
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustLevizil on siiski alles kuues hooaeg Eestis käsil, lisaks oli ta 2014. aastal pool hooaega T.Kalevis ning tänavu Ajaxis. Seega KTM staatuseni on tal veel palju minna.
Leave a comment:
-
Guest repliedAlgselt postitas urmar Vaata postitustLevizil on siiski alles kuues hooaeg Eestis käsil, lisaks oli ta 2014. aastal pool hooaega T.Kalevis ning tänavu Ajaxis. Seega KTM staatuseni on tal veel palju minna.
Kui mängija on välja laenatud, siis ma eeldan, et see aeg ei lähe tal KTM arvestusse kirja.
Aga fakt on see, et http://www.jalgpall.ee/lprotocol.php..._id=61834&b=ML ja Levizi vastas seisab märk KTM.....
Leave a comment:
-
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustVeel 1 välismaalane läks meelest ära, kes pmst on juba KTM staatuses - Sillamäe VV Artem Levizi (sel hooajal on ta Tallinna Ajaxis laenul)
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: