Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Premium liiga 2018

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas fcfloraforever Vaata postitust
    2009: http://jalgpall.ee/uudised/jalgpalli...30?siteacc=cms

2013: http://jalgpall.ee/uudised/jalgpalli...30?siteacc=cms

"Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljaku renoveerimistööd maksid ligi 250 000 eurot. Ühtekokku on EJL viimase 15 aastaga investeerinud infrastruktuuri arengusse 20 miljonit eurot."
    Viimasest aastatest meenuvad, et EJL toetas Sepa staadioni ehitust, Pärnu kunstmuru, Kuressaare kunstmuru, Maarjamäe kunstmuru vahetus (varem ka kogu Maarjamäe kompleksi ehitus), Paide kunstmuru valgustus, Võru uue kunstmuru ehitus (hetkel käimas), Hiiu staadioni valgustus, Nike Arena, Sportland Arena, Põlva Lootospargi klubihoone ehituse toetamine, Viljandi kunstmuru, Kalevi ja Wismari kunstmuru on kaks korda vahetatud, kunstmurud Kohtla-Järvel ja Sillamäel.
    EJL TNKT treeningkeskus noortele.
    Kõigis nendes projektides on EJL poolne rahaline tugi all ja need on ka avalikest allikatest leitavad.
    Faktid.
    Minu mäletamist mööda on ka Elva kunstmuru vahetusel EJL tugi all.
    Jah, aga kui sa liidad need summad kokku, siis see 20 miljonit tundub tõsine utoopia. Milleks peab salatsema koguaeg... Tehke aasta lõpus kokkuvõtted, et kuhu on läinud Uefa rahad jne ja mida on tehtud ja mida tehakse ja palju miski maksab ja mille alusel midagi valitakse. See on MTÜ ja see ei tohiks olla nii salastatud ja varjatud info.

Miks ma räägin, et salastatud? Sest kui mõned meediaväljaanded või uuriv ajakirjandus on tahtnud Pohlakult infot, siis seda ignoreeritakse täielikult.

Te ei hooma ikka ära seda, et vaadake palju saab EJL raha ja vaadake palju sellest jõuab meie kodusesse jalgpalli. Iga aasta toetame 1-2 staadionit 100 tuhandega ja see ongi kõik. See on MTÜ ja kõik raha, mis sinna suunatakse peaks minema jalgpalli arenguks.

Ma ei taha minna isiklikuks, aga jah võibolla teid kergemeelseid tõesti lollitab nende mõne pealispindse artikkliga ära, kus samuti puuduvad faktid ja siis te laulate kaasa rõõmsalt ja usute sinisilmselt, aga inimene, kes suudab natukene peas kalkuleerida, mõelda ning analüüsida saab aru, et see on täielik jama.

Leave a comment:

• fcfloraforever
    replied
    Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
    Väga tore, aga näita mulle ette kus sa sellise numbri võtad
    2009: http://jalgpall.ee/uudised/jalgpalli...30?siteacc=cms

2013: http://jalgpall.ee/uudised/jalgpalli...30?siteacc=cms

"Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljaku renoveerimistööd maksid ligi 250 000 eurot. Ühtekokku on EJL viimase 15 aastaga investeerinud infrastruktuuri arengusse 20 miljonit eurot."
    Viimasest aastatest meenuvad, et EJL toetas Sepa staadioni ehitust, Pärnu kunstmuru, Kuressaare kunstmuru, Maarjamäe kunstmuru vahetus (varem ka kogu Maarjamäe kompleksi ehitus), Paide kunstmuru valgustus, Võru uue kunstmuru ehitus (hetkel käimas), Hiiu staadioni valgustus, Nike Arena, Sportland Arena, Põlva Lootospargi klubihoone ehituse toetamine, Viljandi kunstmuru, Kalevi ja Wismari kunstmuru on kaks korda vahetatud, kunstmurud Kohtla-Järvel ja Sillamäel.
    EJL TNKT treeningkeskus noortele.
    Kõigis nendes projektides on EJL poolne rahaline tugi all ja need on ka avalikest allikatest leitavad.
    Faktid.
    Minu mäletamist mööda on ka Elva kunstmuru vahetusel EJL tugi all.

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas fcfloraforever Vaata postitust
    Infrasse panustatud summad viimase 10-15 aasta jooksul peaks olema kuskil kümnete miljonite juures.
    Täpse summa jään võlgu aga suurusjärk on õige.
    Aga noh vähe siis vähe.
    Väga tore, aga näita mulle ette kus sa sellise numbri võtad

Leave a comment:

• LaRaBla
    replied
    EJL on üldiselt küll korrumpeerunud ja valesid otsuseid tegev organisatsioon, aga koondise ja klubide ebaedus neid küll süüdistada ei saa. Selleks, et koondis kuskile jõuaks on Eesti-suurusel riigil vaja lihtsalt õnne sama generatsiooni sees mitu maailmatasemel mängijat saada. Me võime rääkida Islandi edust, aga vaatame, kus Island oli 10 aastat tagasi. Ilmselt on nad seal tagasi ka 10 aasta pärast. Ja noh, ühe tugeva klubi jaoks oleks lihtsalt meeletult raha vaja, mida siin keegi jalgpalli investeerida ei taha.

Leave a comment:

• fcfloraforever
    replied
    Sinu see esimene loosung juba ,,palju sa ise oled panustanud eesti jalgpalli´´ no piletirahaga vast ikka olen ja olen aidanud natukene nii muugagi. Teiseks väga kahju, et sa aru ei saa, et EJL SAAB raha igaaastaselt meeletult toetuste najal, aga selle eest mis on tehtud on natukene nadi. Teiseks oled sina küll viimane inimene siin foorumis, kes tuleb kellegile ütlema, et ära kiunu vingu ja mölise... Sa peaks ikka väga tugevalt vahest peeglisse vaatama budulojus.
    Infrasse panustatud summad viimase 10-15 aasta jooksul peaks olema kuskil kümnete miljonite juures.
    Täpse summa jään võlgu aga suurusjärk on õige.
    Aga noh vähe siis vähe.

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas budu Vaata postitust
    Kuule mees,rahune õige maha! Palju sina ise oled panustanud Eesti jalgpalli? Oma kodukandi (ma isegi ei tea, kus pommiaugus sa elad) jalgpalli? Kui palju käid sa staadionil, et piletirahaga toetada? Kui palju panustad vabatahtlikult? Ma ei ole ja minust ei saa kunagi FC Asula 4c fänni, aga sinu meeletu kiun nende aadressil on enamus ajast tavaline möla, fakte sa välja tuua ei suuda! Tee midagi kasuliku ja palun ära ainult mölise! Iga teine foorumlane on kordi rohkem panustanud meie jalgpalli, kui sina oma vingumisega! Müts maha nende ees!
    Sinu see esimene loosung juba ,,palju sa ise oled panustanud eesti jalgpalli´´ no piletirahaga vast ikka olen ja olen aidanud natukene nii muugagi. Teiseks väga kahju, et sa aru ei saa, et EJL SAAB raha igaaastaselt meeletult toetuste najal, aga selle eest mis on tehtud on natukene nadi. Teiseks oled sina küll viimane inimene siin foorumis, kes tuleb kellegile ütlema, et ära kiunu vingu ja mölise... Sa peaks ikka väga tugevalt vahest peeglisse vaatama budulojus.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Ma olen tavaline jalkahuviline, kes antud vaidluses kaasa targutada ei oska aga olles kunagi olnud nii tavaline turvamees kui hiljem ka turvajuht, konsultant ja korraldaja (olen paigaldanud ja vaadanud, kuhu oleks vaja paigutada üks, kuhu teine turvaja jne) , siis mõned mõtted:
    - kuna jalkaliit on suur org, tegelikult ka klubi ühe mängu mõttes, seega neil on probleem keskenduda just ühele mängule, kui sada muud probleemi on päevakorras
    - ilmselt lähtutakse liialt tavapärasest keskmisest või nn bürokraatlikust suhtumisest , et "kord nõuab, et igal mängul on viis turvajat", samas kui mõnel mängul saaks ilmselgelt hakkamat kahega aga teisel korral seitsme korravalvuriga.
    - ei lähtuta, et probleemstemate mängude korral (mis on tihti ette teada) pole mõistlik lähtuda vaid rangelt ettekirjutatud arvust vaid leppida kokku, et seekord tuuakse turvama paar ilget bõkki, kes juba oma kehaehituse ja lõustaga, hoiavad mingeid asju vaos, isegi kui nad ametlikult turvajad pole (tehniliselt seadusilikult täiesti võimalik).
    - inimesed ei tea turvateeistuse seadust, tavakodaniku õigusi ja muid selliseid asju.
    Jne.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Ma olen tavaline jalkahuviline, kes antud vaidluses kaasa targutada ei oska aga olles kunagi olnud nii tavaline turvamees kui hiljem ka turvajuht, konsultant ja korraldaja (olen paigaldanud ja mõelnus, kuhu oleks vaja paigutada üks, kuhu teine turvaja) , siis mõned mõtted:
    - kuna jalkaliit on suur org, tegelikult ka klubi ühe mängu mõttes, seega neil on probleem keskenduda just ühele mängule, kui sada muud probleemi on päevakorras
    - ilmselt lähtutakse liialt tavapärasest keskmisest või nn bürokraatlikust suhtumisest , et "kord nõuab, et igal mängul on viis turvajat", samas kui mõnel mängul saaks ilmselgelt hakkamat kahega aga teisel korral seitsme korravalvuriga.
    - ei lähtuta, et probleemstemate mängude korral (mis on tihti ette teada) pole mõistlik lähtuda vaid rangelt ettekirjutatud arvust vaid leppida kokku, et seekord tuuakse turvama paar ilget bõkki, kes juba oma kehaehituse ja lõustaga, hoiavad mingeid asju vaos, isegi kui nad ametlikult turvajad pole (tehniliselt seadusilikult täiesti võimalik).
    Jne.

Leave a comment:

• budu
    replied
    Selliste toetuste eest ja selliste sihtotstarbeliste rahade eest on see minimaalsemast minimaalsem. Tegu on ju erinevatel aastatel teostatud töödega.
    Kuule mees,rahune õige maha! Palju sina ise oled panustanud Eesti jalgpalli? Oma kodukandi (ma isegi ei tea, kus pommiaugus sa elad) jalgpalli? Kui palju käid sa staadionil, et piletirahaga toetada? Kui palju panustad vabatahtlikult? Ma ei ole ja minust ei saa kunagi FC Asula 4c fänni, aga sinu meeletu kiun nende aadressil on enamus ajast tavaline möla, fakte sa välja tuua ei suuda! Tee midagi kasuliku ja palun ära ainult mölise! Iga teine foorumlane on kordi rohkem panustanud meie jalgpalli, kui sina oma vingumisega! Müts maha nende ees!

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas Shparkz Vaata postitust
    950 000 eest 5 staaadioni Kuidas?
    Mõte oli, et raha oleks võinud infrasse paigutada. Kas siis renoveerida mitut või ehitada uus üks vms. Läheb palju läheb ja läheb kuhu läheb aga, et see oleks midagi käegakatsutavat mis edendaks jalgpallielu. Kõnealune toetus võimaldab vaadata teleka ees kvaliteetset välismaa jalgpalli samal ajal kui kodumaine jalgpall vireleb.

Leave a comment:

• dareth
    replied
    Tõesti puusalt paugutajad võiksid kõigepealt aruande lahti teha ja silmadega üle käia.

Leave a comment:

• Shparkz
    replied
    Algselt postitas Suvaline Jope Vaata postitust
    Väga hea, kuid huvitav oleks teada kuidas ülejäänud kulutatakse ~10 milliest aastasest tulust.

See pole mu meelest just kõige parem kasutus:

Selle raha eest oleks 4-5 staadioni saanud või siis klubidele toetust. Premmi tagumise otsa klubide büdžett on vist seal 200-300 tuhande kandis.
    950 000 eest 5 staaadioni Kuidas?

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas Jaan95 Vaata postitust
    Hiiu staadioni valgustuse rahastas EJL. Wismari staadion 250000. Elva staadion 100000 ja laenu garantii. Praktiliselt kõigil kunstmurustaadionitel on EJL osaline. Ei viitsi rohkem otsida.
    Väga hea, kuid huvitav oleks teada kuidas ülejäänud kulutatakse ~10 milliest aastasest tulust.

See pole mu meelest just kõige parem kasutus:

http://soccernet.ee/artikkel/err-i-n...tavad-kusimusi

Selle raha eest oleks 4-5 staadioni saanud või siis klubidele toetust. Premmi tagumise otsa klubide büdžett on vist seal 200-300 tuhande kandis.

Leave a comment:

• dareth
    replied
    Nasfal presidendiks ja infra saab korda!

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas Jaan95 Vaata postitust
    Hiiu staadioni valgustuse rahastas EJL. Wismari staadion 250000. Elva staadion 100000 ja laenu garantii. Praktiliselt kõigil kunstmurustaadionitel on EJL osaline. Ei viitsi rohkem otsida.
    Selliste toetuste eest ja selliste sihtotstarbeliste rahade eest on see minimaalsemast minimaalsem. Tegu on ju erinevatel aastatel teostatud töödega.

Leave a comment:

Working...
X