Algselt postitas Hubert Gruber
Vaata postitust
LeeMarx, ma olen teinud sel aastal umbes 70 mängu kodust liigat ja ausalt ei mäleta, et oleks varem kordagi kohtunikku niimoodi teemaks võtnud. Pigem teadlikult hoidun sellest. Seekord oli vaja, sest see mäng läks tal totaalselt lappama. Pealegi ma julgeks väita, et natuke rääkisime ikka muust mängust ka sinna kõrvale.
Loomulikult sellega nõus, et ennekõike on süüdi mängijad, aga ta ei saanud ju paika seda asja ainult rääkimisega, hakati tagasi tegema jne. Hea, et kedagi vigaseks ei sõidetud. Mis siis konkreetselt Juha näitel oli eile ühele mängijale platsil lubatud - palli loopida, agressiivselt kätega vehkida, vastase suunas pealöögi liigutus teha (tänapäeval üldjuhul automaatne punane), kohtunikku näppida, veel mitmes järgmises olukorras samamoodi vehkida... ja mitte mingit kaarti. Harini puhul seesama pealiigutus. Kui seal nende kahe vahel jauramiseks läks, siis kohtunikul oli mitu võimalust - anna mõlemale kollane, võta kaptenid korraks jutule jne. Ei kasutanud ühtegi neist. Ja laat jätkus.
Elhussieny puhul kohtunikuga agressiivselt füüsilisse kontakti minek - selge teine kollane ja eemaldamine. Mees tahtis kusjuures veel pärast lõpuvilet ka vastastega poksima hakata, õnneks omad rahustasid maha. Mida mõne veteranmängija suust seal lõpus kohtunike aadressil tuli, ei hakka siia ümber kirjutama, lapsed ka loevad. Minu subjektiivse arvamuse kohaselt võiks ka sellised asju hakata uuest hooajast karistama näiteks ühemängulise keeluga, kui ikka kohtunikke konkreetselt pimedatesse kohtadesse saadetakse. Ega see asi enne paremaks ei lähe. Meenub septembrikuine Flora-Infoneti mäng ja no see, mis tekst seal lendas pärast Volodini eemaldamist ja pärast mängu ametnike aadressil, oli ebareaalne. Mängijapoolne pöördumine "kuradi Pohlaku poeg, pederast" sajaprotsendiliselt õiget punast kaarti näidanud Ošomkovi suunas oli veel üks leebemaid ja samas nii kõvahäälne, et seda kuulis terve pressitribüün. Kõik olevat protokolli kirja ka saanud, aga no ei leia ma mingit märget distsiplinaari nimekirjast selle kohta, et meeskonda või kedagi personaalselt oleks hiljem karistatud. Nii see tunne tekib, et ütlen mida tahan, vahet pole ju.
Ja noh kui noortekoondise peatreener näitab eeskuju sellega, et alustab mängu umbes viiendal minutil pingilt enda noorele ründajale suunatud kõvahäälset tiraadi võtmes "sa pead ikka nende kaitsjatega kontakti minema ja kukkuma, ega nad muidu MEILE ei vilistata mitte midagi!", mis kestab sama rõhuasetusega läbivalt terve mängu, siis on ka natuke raske oodata, et mängijad suhtuksid kohtunikku teistmoodi kui mingisse tonti, kes on tulnud siia meile mäkra panema. Kõik kandub edasi ju. Aga eks see on muidugi juba täiesti omaette teema, millest võiks pikalt jahuda.
Kommentaar