seega debüteeris ta ikkagi 14 aastaselt, mitte 13.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
EMV Ajalugu
Collapse
X
-
Algselt postitas eestimees Vaata postitusttahad veel midagi urmar?
Hea küll, ütle mitu väravat Opljata lõi? Kihvti nimega mängija.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustHea küll, ütle mitu väravat Opljata lõi? Kihvti nimega mängija.Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.
Kommentaar
-
EESTI ML, 1962 hooaeg.
Parimad väravakütid:
N. Lunin, JK Kiviõli kombinaat-18 väravat
V. Kartašov, JK Kalev Pärnu-18 väravat
A.Valter, JK Taksopark-18 väravat
L.Lebedev, JK Kreenholm-15 väravat
T.Kaldma, JK Norma-14 väravat
G.Konstantinov, JK Kalev Aseri-12
P.Priks, JK Norma-12 väravat
B.Puksman, JK Kalev Ülemiste-11 väravat
Ü.Hendrikson, JK Kalev Pärnu-10 väravat
J.Kuskin, JK Kalev K.-Järve-10 väravat
Kommentaar
-
Algselt postitas eestimees Vaata postitustAnts Kommussaare kirju karjäär
Kommentaar
-
Haaras valepudeli
Jalgpalli mängimist alustas Tiit Luik (22.04.1945–29.04.1999) Mererajooni Spordikoolis Ants Viirma käe all 12-aastaselt. Hiljem ühines Mererajooni SK üleliidulist sarja mänginud Tallinna Kaleviga. 1962. esines Kalevi noorte meeskond edukalt N. Liidu noorte meistrivõistluseslt, kus jõuti poolfinaalini välja.
Tiit Luik tuli Kalevi koosseisu 1960. ja 1962. Eesti NSV A-klass meistriks. Peale jalgpalli oli Luik ka andekas jäähokimängija, milles tuli koos treener Viirmaga 1961. Eesti NSV täiskasvantu meistriks Tallinna Kaleviga. Juhendajaks oli Eesti Vabariigi aegne jalgpalliinternatsionaal Karl-Rudolf Sillak.
1960. aastal tegi Tiit Luik debüüdi Eesti NSV kõrgliigas Tallinna Kalevi-Noored meeskonnas, jäädes 16. meeskonna seas eelviimaseks. 1963. võeti aga andekas noormängija E.A.T Tallinnast peatreener Jevgeni Arhangelski poolt üleliidulist sarja mänginud Tallinna Dünamosse. Luik mängis Dünamos 1968. aastani 155 mängu kaitsjana. 1969. läksid dünamolased Tiit Luik ja Andrei Gaikovitš Ukrainasse Zvezda Kirovograd ridadesse mängima. Järgneval aastal naaseti ka koos Eestisse Uno Piiri juhitavasse Tallinna Normasse, mille koosseisu võideti samal aastal oma esimene ja viimane Eesti NSV meistritiitel. Sellele lisandus veel kaks teist kohta. 1972. aastal jäädi tiitliheitluses alla Balti Laevastiku Tallinna spordiklubile ning 1976. aastal ühe punktiga Tallinna Dvigatelile. 1971. aastal alistati karikafinaalis Tiit Luige kahest väravast Kadrioru staadionil Tallinna Dvigatel. 1973. ja 1974. aastal lisas Luik veel kaks Eesti NSV karika võitu, kui mõlemal korral alistati finaalis Narva klubid Baltika ja Kreenholm, nendest viimases finaalis oli taaskord Luik värava lööja.
Oma viimasel aastal jalgpallis 1977. aastal vannuti aga karikafinaalis alla suurelt 0-4 Sillamäe Kalevile. Tiit Luik osales Eesti NSV kõrgliigas 173 mängus ja lõi neis 42 väravavat. Riputanud jalgpallisaapad varna, sai Tiit Luigest Tallinna Lihakombinaadi turustusosakonna juhtaja. Kahtlemata oli Tiit Luik Eesti NSV parimaid kaitjaid, kes suri traagiliselt 1999. aastal, kui joogijänu kustutamiseks haaras veepudeli asemel kogemata lahustipudeli. Tiit Luige leidsid tema töökaaslased surnult tema kabinetist. Tiit Luik oli väga andekas ning mitmekülgne mängija, kes mängis oma karjääris nii kaistjana kui ka ründajana. Luigel oli jalgpalli tehnika puudulik ning seetõttu jäi ta teistele silma just ääretult ennastsalgava võitlejana.
Kommentaar
-
Algselt postitas meesmuiste Vaata postitustjärgmises Lisaajas lugu Veldermannist, Taelast ja Maldrest
Benno Tael, endine jalgpallur: „CSKA treener käis kaks korda minu järgi siin, tahtsid Moskvasse. Moskva CSKA-sse oli vasakut kaitsjat tarvis.”
Aet Süvari: „Aga te ei tahtnud minna?”
Benno Tael: „Mul oli mammi siin juba.”Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar