320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

JK Tammeka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas peters Vaata postitust
    Professionaalne klubi peaks saama endale lubada seda, et lihtsalt ostab vajaliku mängija nõrgemast klubist, kes sõlmib lepingu mängijaga, et see tasuta minema ei läheks.
    Ei lähegi tasuta. Näiteks Pauri eest maksti paar tuhat eurot. Parandage mind, kui eksin.
    Ilma vutita olla ei saa, vajan, kui õhku ma
    Ei tohi koju küll jääda sa, kui mängib Tammeka

    Kommentaar


      Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
      Arukas jutt.
      Küll aga võib olla täiesti vastupidi ka. Esiteks - mängijana arenemiseks on tarvis mängida. Tee palju trenni tahad. Teiseks, kõik on mentaliteedi küsimus. Kui sa ikkagi oled tabeli keskmiku klubis (mis võib kõiki võita), siis pead sa sellevõrra rohkem platsil ka vaeva nägema. Jooksma rohkem, suurema kliinilisusega oma võimalusi ära kasutama, nägema trennis rohkem vaeva, et saada vastu nii nõrgematele kui ka tugevamatele. Versus tugevas tiimis trennivaev ei pruugi olla vastavuses mänguajaga (lepingud, klubi lootus müügitulu teenida, noorema mängija kogenematus ja treeneri usaldus jms).

      Teine lugu oleks vast väga nõrgas klubis, kus pole praktiliselt lootustki, aga ma olen täiesti veendunud, et Tammeka läheb igale mängule selliselt, et kõik mängijad usuvad, et neil on normaalne võimalus võita.

      Arenguteooria väidab, et kõige rohkem areneb inimene siis, kui ta pingutab, tegutseb ebamugavustsoonis. Mida rohkem pingutab (olgu see siis oma ajuresurssi või füüsist või midagi muud), seda rohkem ta areneb. Huvitav, kus pingutavad mängijad rohkem näiteks Tulevikuga mängus, kas Tammeka mehed või Levadia kutid? Või versus Pärnu? Ilmselt vs Kalju punnitavad mõlemad maksimaalselt.

      Lühidalt, minu jaoks pole asi teps mitte nii üheülbaline ja mündil on kaks väga erinevat poolt.

      Aga, mis siin ikka targutada. Eks kaeme järgmise hooaja pealt. Ühelt poolt hoiame silma Koskoril, teiselt poolt Pauril. Kui Koskor õpib vähe paremini kriitilisi sööte lükkama...


      Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
      Kas ikka seda saab eeldada, arvestades, et Tartus pole sisehalligi, eelarves on Tallinna kolme suurklubiga võrreldes vahe suur, mis ilmselt väljendub ka füsiodes, üldse meditsiinipooles jne?
      Sisehall on kindlasti Tallinna boonus (tänks, EJL). Samas, ma pole piisavalt spets, et teada, kui suure osa hooajaeelsest ettevalmistusest Tallina klubid seal veedavad. Füsiod jms personal ma ka ei tea, peaks küsima semu käest, kes on nii Tammekas kui ka Floras pallinud.

      Kui treeningtingimused omaksid niiii suurt mõju, siis näiteks Kalju võõrleegionäre ei vajaks? Treeniks aga kohalikke poisse supertingimustes ja võidaks kõik tiitlid. Ja Flora ei peaks teistest klubidest helkemaid jalgu kokku ostma, ikka teeks talvel hallis trenni ja paneks meistrikad pimesi kinni

      Kommentaar


        Ma vaataks vutihuvilisena veidi laiemat pilti, mis ei keskenduks ainult mängija personaalküsimusele. See on lausa hädavajalik, et keskmikud suudaks oma paremaid mängijaid endaga hoida, pakkuda neile konkurentsivõimelisi tingimusi ning mitte täita ainult kasvatajaklubi rolli Tallinna klubidele, nagu seni ta Tammeka puhul enamjaolt olnud on. Ainult sellisel juhul on võimalik nii klubidele kui ka tegelikult mängijatele endile olenemata sellest, kas esindatakse Florat või Tammekat, pakkuda terve hooaja vältel võimalikult võrdsel tasemel kvaliteetseid mänge. See aga ühtlasi peaks pakkuma palju paremaid võimalusi arenguks, mis on kindlasti suurema efektiivsusega kui lihtsalt nädalast-nädalasse kvaliteetselt treenimine olukorras, kus tasemevahed meeskondade puhul on liiga suured. Liigasisestes üleminekutes madalama tasemega klubist tippsatsi ei ole otseselt midagi halba ega ka erakordset, aga praegusel juhul on see olnud lihtsalt asjade paratamatus kui mängijad on leidnud, et soovivad siiski elukutselisena jalgpalliga tegeleda. Ja kui mängija ühel hetkel on piisavalt valmis, et liikuda välismaa suunas, siis võiks ja peakski ta olema suuteline tegema seda sammu nii Florast kui ka Paidest.

        Kui Koskoril peatuda, siis ma kahtlen sügavalt, et ta hetkel esiründajana ükskõik millise klubi Tallinna kolmikust oleks suuteline järgmisel aastal meistriks viima, et nii Tammeka kui ka ta enda jaoks on Tammekas jätkamine pigem mõistlik samm. Kui just Floras koht ei vabane ning ta välja ei osteta, mis piisava summa puhul oleks ka Tammeka jaoks hea käik.

        Iyedest ja Paidest, siis mulle väga imponeerib Paide filosoofia tuua lisaks kohalikele ka välismaalt noori kutte ning üritada tulu teenida ka nende müügist. Kui ma ise klubi juhiks, siis lähtuks samast põhimõttest, aga kui nüüd veidi nalja heita, siis Taani esiliigast tuli meil kaks kutti tänavu isegi Eesti 8. klubisse.

        Kommentaar


          Algselt postitas nonoh Vaata postitust
          Head argumendid
          1 argument on veel mis top 3 satsi poolt räägib: treenerid. Kui on diskussiooni küsimus kas mängija areneb väiksemas klubis pidevalt mängus viibides või suuremas klubis oma eksistensi eest võideldes, siis üks asi on kindel - parema treeneri all arened kindlasti kiiremini. Rogic, Henn ja Frantsev on hetkel vähemalt kõrgliigas parimad treenerid.

          Kommentaar


            Eks näiteid on nii- ja naapidiseid. Mina nt ootasin Volkovist palju rohkem, kui talle sel hooajal Kaljus võimalusi anti. Kas mu ootustel oli alust? Samamoodi - kas Paur oleks pidanud rohkem mängu saama... jne-jne - Kalju oma noortest rääkimata.
            I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

            Kommentaar


              Algselt postitas dareth Vaata postitust
              Eks näiteid on nii- ja naapidiseid. Mina nt ootasin Volkovist palju rohkem, kui talle sel hooajal Kaljus võimalusi anti. Kas mu ootustel oli alust? Samamoodi - kas Paur oleks pidanud rohkem mängu saama... jne-jne - Kalju oma noortest rääkimata.
              Paur mängis Kalju eest poole hooaja vältel 814 minutit ja alustas 11 mängu algkoosseisust. Sh kuue hooaja kõige tähtsamas mängus Narva vastu. Arvestades, et kutt pole teinud meiega kaasa hooaja ettevalmistust ja on siinmail alles pool hooaega viibinud, siis ma varuks kannatust. Perssetunne ütleb, et järgmine aasta näeme juba hoopis teistsugust Pauri.

              Mis oma noortesse puutub siis erinevalt Prinsi ajast on Frantsevi all järjest kõik oma võimalused saanud. Kuidas keegi seda ära kasutanud on - on individuaalne. Ega head kutti hoia keegi kusagil pingil, aga üheski maailma otsas pole nii, et sind PEAB algrivistusse panema. Selle pead ikka ise välja teenima. Lõpetame ükskord nende lambukeste treenimise ja kasvatame endile korralikud kiskjad. Sellised kes ennast tippu välja võitlevad.

              Eestis on kuidagi levinud mentaliteet, et kui mõni koondislane kusagil välismaal pingil istub, siis sealsed treenerid lihtsalt ei oska meie kuti ääretut talenti hinnata. Ei ole nii. Ta lihtsalt ei suuda ennast tõestada karmimas konkurentsis ja üheks põhjuseks on kindlasti see, et kodus on tal kõik liialt kergelt kätte tulnud.

              Kommentaar


                Paur tuli ja registreeriti kodumasinaks. Edasine ei pretendeeri täistõele. Kui oli algkoosseisus, siis oli üks kahest kodumasinast. Mingist hetkest alates vajus vahetusse, sest mingil muul positsioonil oli mõistlikum kodumasinad platsile saata (nt sai mõni teine kodumasin terveks või oli vigastusauk vaja kodumasinaga täita).

                Ehk: jah, potentsiaali on, aga senine võimalus anti talle olude sunnil, kui keskväli oli perses. Ma ei tea nii hästi, aga Brtan ilmselt võeti samal ajal ja viimane tõestas enda kvaliteeti ning Pauril on nüüd võimalus end paremaks treenida.
                I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

                Kommentaar


                  Ahh eks see ongi selline olukord, kus erineva klubi fännid ja liikmed näevad asju erinevalt. Kindlat valemit pole olemas, mis alati toimib, aga suur vahe on selles kas mängid pealinna TOP3 klubis või mõnes väiksemas meistriliiga klubis. Paide jääb Paideks, Tammeka jääb Tammekaks ja suured jäävad suurteks.

                  Ei ole minu silmad näinud viimase 10a. jooksul, et mõni väike väljaspoolt Tallinna oleks suutnud astuda järgmist sammu. Flora ja Levadia on müdistanud algusest peale. Mingi hetk liitus nendega Kalju, vahepeal käis pildil ka Infonet - kõik Tallinna siseringi klubid. Ükski klubi Tallinnast väljaspool pole seda siiani suutnud ja ma ei näe ühtegi võimalust, kuidas suudaks. Eelarvete vahed TOP3 ja alumise otsa klubide vahel on päris suured. Tingimused, taustsüsteem, kontaktid, jms. on ka erinev.

                  Sa, Znaaga oled näinud Flora siseelu ja nüüd tutkid Paide siseelu. Pane käsi südamele ja ütle, et vahe on väike!? Tegelikult ju ei ole. Paide ja Flora vahe on ÜÜRATU. Üks on täisprofisats parimate tingimustega Eestis. Teine on kesk-eesti amatöör-profisats väga piiratud eelarve, mängijate ja vahenditega. Ükskõik kui hästi te oma tööd Paides ei teeks, siis lihtsalt asukoht, linna võimekus panevad kogu asjale väga selged piirid. Isegi kui kõik muu on ideaalilähedane ja suudate mingi hetk UEFA karika kohale mängida ja lisarahastust saada, siis Paide jääb Paideks nagu Tammeka jääb Tammekaks. See oli enne nii, on praegu nii ja on tulevikus ka nii.

                  Kui kuskilt “kukrust” ei hakka julma pappi välja voolama, siis ei tee ükski väikeklubi siin järgneval 10a. mitte midagi imekspandavat. Ja raha liigub Tallinnas, aina enam on seda näha ja tunda teistelt ametialadelt. Ja see killustumine ning sisseränne Tallinnasse aina kasvab..
                  Last edited by Silver; 25.11.18, 16:40.

                  Kommentaar


                    Paradoksaalne, aga kõik tänavused Kalju vs. Tammeka mängud olid tasavägised ja pigem vedas rohkem Kaljul.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Silver Vaata postitust
                      Ahh eks see ongi selline olukord, kus erineva klubi fännid ja liikmed näevad asju erinevalt. Kindlat valemit pole olemas, mis alati toimib, aga suur vahe on selles kas mängid pealinna TOP3 klubis või mõnes väiksemas meistriliiga klubis. Paide jääb Paideks, Tammeka jääb Tammekaks ja suured jäävad suurteks.

                      Ei ole minu silmad näinud viimase 10a. jooksul, et mõni väike väljaspoolt Tallinna oleks suutnud astuda järgmist sammu. Flora ja Levadia on müdistanud algusest peale. Mingi hetk liitus nendega Kalju, vahepeal käis pildil ka Infonet - kõik Tallinna siseringi klubid. Ükski klubi Tallinnast väljaspool pole seda siiani suutnud ja ma ei näe ühtegi võimalust, kuidas suudaks. Eelarvete vahed TOP3 ja alumise otsa klubide vahel on päris suured. Tingimused, taustsüsteem, kontaktid, jms. on ka erinev.

                      Sa, Znaaga oled näinud Flora siseelu ja nüüd tutkid Paide siseelu. Pane käsi südamele ja ütle, et vahe on väike!? Tegelikult ju ei ole. Paide ja Flora vahe on ÜÜRATU. Üks on täisprofisats parimate tingimustega Eestis. Teine on kesk-eesti amatöör-profisats väga piiratud eelarve, mängijate ja vahenditega. Ükskõik kui hästi te oma tööd Paides ei teeks, siis lihtsalt asukoht, linna võimekus panevad kogu asjale väga selged piirid. Isegi kui kõik muu on ideaalilähedane ja suudate mingi hetk UEFA karika kohale mängida ja lisarahastust saada, siis Paide jääb Paideks nagu Tammeka jääb Tammekaks. See oli enne nii, on praegu nii ja on tulevikus ka nii.

                      Kui kuskilt “kukrust” ei hakka julma pappi välja voolama, siis ei tee ükski väikeklubi siin järgneval 10a. mitte midagi imekspandavat. Ja raha liigub Tallinnas, aina enam on seda näha ja tunda teistelt ametialadelt. Ja see killustumine ning sisseränne Tallinnasse aina kasvab..
                      Vastan kahel põhjusel. Esiteks teed Paidele puhtast (ja arusaadavast) teadmatusest liiga. Teiseks selleks, et kümne aasta pärast su postitus üles otsida. Kaljul peaks selleks ajaks ka kolmas tiitel käes olema ja hea vaadata, kuidas elu läinud on.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Silver Vaata postitust
                        Ahh eks see ongi selline olukord, kus erineva klubi fännid ja liikmed näevad asju erinevalt. Kindlat valemit pole olemas, mis alati toimib, aga suur vahe on selles kas mängid pealinna TOP3 klubis või mõnes väiksemas meistriliiga klubis. Paide jääb Paideks, Tammeka jääb Tammekaks ja suured jäävad suurteks.

                        Ei ole minu silmad näinud viimase 10a. jooksul, et mõni väike väljaspoolt Tallinna oleks suutnud astuda järgmist sammu. Flora ja Levadia on müdistanud algusest peale. Mingi hetk liitus nendega Kalju, vahepeal käis pildil ka Infonet - kõik Tallinna siseringi klubid. Ükski klubi Tallinnast väljaspool pole seda siiani suutnud ja ma ei näe ühtegi võimalust, kuidas suudaks. Eelarvete vahed TOP3 ja alumise otsa klubide vahel on päris suured. Tingimused, taustsüsteem, kontaktid, jms. on ka erinev.

                        Sa, Znaaga oled näinud Flora siseelu ja nüüd tutkid Paide siseelu. Pane käsi südamele ja ütle, et vahe on väike!? Tegelikult ju ei ole. Paide ja Flora vahe on ÜÜRATU. Üks on täisprofisats parimate tingimustega Eestis. Teine on kesk-eesti amatöör-profisats väga piiratud eelarve, mängijate ja vahenditega. Ükskõik kui hästi te oma tööd Paides ei teeks, siis lihtsalt asukoht, linna võimekus panevad kogu asjale väga selged piirid. Isegi kui kõik muu on ideaalilähedane ja suudate mingi hetk UEFA karika kohale mängida ja lisarahastust saada, siis Paide jääb Paideks nagu Tammeka jääb Tammekaks. See oli enne nii, on praegu nii ja on tulevikus ka nii.

                        Kui kuskilt “kukrust” ei hakka julma pappi välja voolama, siis ei tee ükski väikeklubi siin järgneval 10a. mitte midagi imekspandavat. Ja raha liigub Tallinnas, aina enam on seda näha ja tunda teistelt ametialadelt. Ja see killustumine ning sisseränne Tallinnasse aina kasvab..
                        Üüratu oli vahe 2012. Tänaseks on see vahe tuntav, aga enam mitte määrav. Võitjate üle kohut ei mõisteta, aga Sinu viimase lõiguga ei nõustu

                        Kommentaar


                          Algselt postitas znaaga Vaata postitust
                          Üüratu oli vahe 2012. Tänaseks on see vahe tuntav, aga enam mitte määrav. Võitjate üle kohut ei mõisteta, aga Sinu viimase lõiguga ei nõustu
                          Aga diskuteerime. Millised on Paide (ja miks mitte ka Tammeka, kuna oleme Tammeka teemas) lähiaastate ambitsioonid? Kuidas sa näed, et näiteks Paide saaks astuda järgmise sammu TOP3 klubidele lähemale? Kas see on reaalselt ka saavutatav?

                          Millised on Sinu hinnangul võimalused, et TOP3 väliselt mõni klubi alt poolt suudab järgnevatel aastatel üllatada ja mõne suure esikolmikust välja puksida? Ainukene reaalne päästerõngas läks sellel aastal Narva Transile. Ma oleks väga rahul, kui Paide oleks suutnud neljandaks tulla ja ise viimase Euro koha endal haarata. Nüüd peame jälle aastakese ootama, et uus võimalus tekiks..
                          Last edited by Silver; 25.11.18, 20:14.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Silver Vaata postitust
                            Aga diskuteerime. Millised on Paide (ja miks mitte ka Tammeka, kuna oleme Tammeka teemas) lähiaastate ambitsioonid? Kuidas sa näed, et näiteks Paide saaks astuda järgmise sammu TOP3 klubidele lähemale? Kas see on reaalselt ka saavutatav?

                            Millised on Sinu hinnangul võimalused, et TOP3 väliselt mõni klubi alt poolt suudab järgnevatel aastatel üllatada ja mõne suure esikolmikust välja puksida? Ainukene reaalne päästerõngas läks sellel aastal Narva Transile. Ma oleks väga rahul, kui Paide oleks suutnud neljandaks tulla ja ise viimase Euro koha endal haarata. Nüüd peame jälle aastakese ootama, et uus võimalus tekiks..
                            Olen päri, Silver, et Tallinnas liigub palju rohkem raha, ükskõik millisel elualal ja konkurents pealinnaga väga raske. Võimatu see pole, aga väga raske.

                            Võttes Tartu näite, siis aastatega on kindlasti muutunud paremaks treeningtingimused (kunstmurud, altsoojendusega kunstmuru) - jah, Tallinnas on need ka niikuinii, aga aastaid polnud Tartus isegi korralikku kunstmuru. Tartusse täismõõtmetega halli kerkimisel (reaalsed arengud praegu) on treeningtingimused võrdsed. Teine asi, mis on muutnud paremaks - omavalitsuse suhtumine ja rahastamine. Tasapisi ja kindlalt on jalgpall võtnud Tartus poliit- ja ettevõtlusmaastikul sisse parema positsiooni. Vast kõige olulisem asi saab olema noortesüsteemi kvaliteet ja kui palju ja mis tasemel mängijaid suudetakse kasvatada ja ka müüa.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas asdf Vaata postitust
                              Olen päri, Silver, et Tallinnas liigub palju rohkem raha, ükskõik millisel elualal ja konkurents pealinnaga väga raske. Võimatu see pole, aga väga raske.

                              Võttes Tartu näite, siis aastatega on kindlasti muutunud paremaks treeningtingimused (kunstmurud, altsoojendusega kunstmuru) - jah, Tallinnas on need ka niikuinii, aga aastaid polnud Tartus isegi korralikku kunstmuru. Tartusse täismõõtmetega halli kerkimisel (reaalsed arengud praegu) on treeningtingimused võrdsed. Teine asi, mis on muutnud paremaks - omavalitsuse suhtumine ja rahastamine. Tasapisi ja kindlalt on jalgpall võtnud Tartus poliit- ja ettevõtlusmaastikul sisse parema positsiooni. Vast kõige olulisem asi saab olema noortesüsteemi kvaliteet ja kui palju ja mis tasemel mängijaid suudetakse kasvatada ja ka müüa.
                              Ma olen sinuga igati nõus Mihkel. Areng on märgatav, aga minu küsimus oli pigem selles võtmes, et KUIDAS astuda järgmine samm ja saada TOP3 klubiks? Kuna ühtegi reaalset Tallinna välist näidet meil ette näidata pole, siis see ongi antud hetkel väljakutse.

                              Optimistid usuvad, pessimistid ei usu, et see oleks võimalik nii, et tõus ei oleks hetkeline vaid järjepidev. Infra areneb, omavalitsustega suhted paranevad, aga raha ja kvaliteeti jääb ikka puudu. Loomulikult oleks liiga igatpidi atraktiivsem kui Tammeka ja Paide sugused suudaksid reaalselt TOP3 ennast mängida. Siis jääksid paremad pojad paigale ja tekiks võimalus tõesti iga hooaja lõpus tuumikut säilitad ja isegi püssirohtu juurde otsida.

                              Näiteks Tallinna Kalev pidi juttude kohaselt korralikult uuel hooajal kärpima. Vaevalt, et seal põhituumikust üldse keegi paigale jääb. Ambitsioonid olid suured, kulutati korralikult, tulemust ei tulnud ja nüüd on nii nagu on ehk maakeeli TOP3 ja järgnevate klubide vahel pigem vahe kasvab kui kahaneb. Jah, mänguliselt suudavad alumise otsa klubid TOP3 klubisid tihtipeale ka hammustada, kuid see on olnud vaid episoodiline.
                              Last edited by Silver; 26.11.18, 09:26.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Silver Vaata postitust
                                Ma olen sinuga igati nõus Mihkel. Areng on märgatav, aga minu küsimus oli pigem selles võtmes, et KUIDAS astuda järgmine samm ja saada TOP3 klubiks? Kuna ühtegi reaalset Tallinna välist näidet meil ette näidata pole, siis see ongi antud hetkel väljakutse.

                                Optimistid usuvad, pessimistid ei usu, et see oleks võimalik nii, et tõus ei oleks hetkeline vaid järjepidev. Infra areneb, omavalitsustega suhted paranevad, aga raha ja kvaliteeti jääb ikka puudu. Loomulikult oleks liiga igatpidi atraktiivsem kui Tammeka ja Paide sugused suudaksid reaalselt TOP3 ennast mängida. Siis jääksid paremad pojad paigale ja tekiks võimalus tõesti iga hooaja lõpus tuumikut säilitad ja isegi püssirohtu juurde otsida.

                                Näiteks Tallinna Kalev pidi juttude kohaselt korralikult uuel hooajal kärpima. Vaevalt, et seal põhituumikust üldse keegi paigale jääb. Ambitsioonid olid suured, kulutati korralikult, tulemust ei tulnud ja nüüd on nii nagu on ehk maakeeli TOP3 ja järgnevate klubide vahel pigem vahe kasvab kui kahaneb. Jah, mänguliselt suudavad alumise otsa klubid TOP3 klubisid tihtipeale ka hammustada, kuid see on olnud vaid episoodiline.
                                Tallinna-välised näited olid Sillamäe ja Trans (mõlemad hõbedal olnud), aga need näited polnud jätkusuutlikud. Vastuseks pakun Tammeka puhul noortesüsteemi kvaliteedi tõusu koos väljunditega nendele noortele hilisemaks karjääriks nii oma klubis (st võimalus maksta neile palka) kui ka mujal (müügid Eesti sees ja/või välismaale, et esindusmeeskonna jaoks raha teenida). Esindusmeeskonna komplekteerimine (või finantseerimine, kui on omal mängijad olemas) on suurim kulu, kui minna mängima eurokohtadele. Nagu sa õigesti kirjutasid, tõus peab olema järjepidev - näiteks kasvatades eelarvet igal aastal ühe mängija palga jagu vms. Mängija palgal olemine annab võimaluse temaga järjepidevalt tööd teha, mis toob tulemuse jällegi mitte kohe, vaid mõne aja pärast. Nii et kvaliteet ja kannatlik ja järjepidev töö on need, mida Tammekale ja Paidele sooviksin.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X