Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti klubijalgpall

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas budulojus Vaata postitust
    meistriliigas hetkel küll ei ole mõtekas meeskondade arvu suurendada
    miks mitte?
    Sel juhul peaks jah , esiliigas olema rohkem meeskondi.

Kommentaar

Algselt postitas Maekas Vaata postitust
      No mis seal ikka ennast tagasi hoida, kui juba siis juba. St paneme kohe 24 meeskonda mängima, tšämpionšipis selline süsteem ju ometi töötab.
      ma ei tea kas meil leiduks hetkel 24 meeskonda kes suudaks täita neid nõudeid mis esiliigas vaja ja usun et 16 meeskonda suht norm arv aga see vaid minu arvamus
      Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
      Ott Järvela

Kommentaar

ma ei tea kas meil leiduks hetkel 24 meeskonda kes suudaks täita neid nõudeid mis esiliigas vaja ja usun et 16 meeskonda suht norm arv aga see vaid minu arvamus
        No Maekase poolt oli vast tegemist siiski irooniaga, kui ma väga valesti aru ei saanud

10 on hetke maksimum. Liigat on mõtekas suurendada alles siis, kui tegemist on täisprofessionaalse liigada, kuid seda muret ei ole meil lähiaastatel küll loota.

Kommentaar

aga kas jalgpalliliidu poolt on ka midagi öeldud liigade suurendamise kohta?
          Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
          Ott Järvela

Kommentaar

Kui keegi siin küsis selle peale, et meeskondade arvu ei peaks suurendama, "miks mitte", siis vastan ise talle, miks seda tegema ei peaks ega tohiks.

Eelkõige peab kaitsma professionaalsete meeskondade huve Meistriliigas. Kui suurendada klubide arv 12-le, tähendab see seda, et nelja-ringiline turniir ei tuleks enam kõne alla. Tõenäoliselt mindaks siis kolme-ringilisele süsteemile. Mis siis juhtuks? Juhtuks see, et niigi kodukamaral nappi konkurentsi tundvad Levadia ja Flora saaks oluliselt vähem jõukohaseid mänge (milledeks kipuvadki olema ainult omavahelised mõõduvõtud). Seda eriti olukorras, kus TVMK on taandumas (?) ja kui Narvas midagi revolutsioonilist ei sünni, siis pole sealt ka tipule "ohtu karta". Kalju, Maag Tammeka ja Sillamäe Kalev aga ei küündi veel nii kõrgele, ega hakkagi küündima, kui rahad siinses jalgpallis liikuma ei hakka ja meeskonnad amatöörtasemel jätkavad.

Tabeli keskel ja alumises pooles läheks muidugi kõvaks andmiseks, kuid kokkuvõttes ei aitaks see kohe kuidagi kaasa ka nende meeskondade arengule.

Antud olukorras on 10 meeskonnaline ja neljaringiline turniir väga okei variant. Isegi ideaalne variant siinsetes tingimustes.
            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
              Seda eriti olukorras, kus TVMK on taandumas (?)
              ma ei ole selles kindel, et TVMK taandub uueks hooajaks

Kommentaar

Algselt postitas eestimees Vaata postitust
                ma ei ole selles kindel, et TVMK taandub uueks hooajaks
                loodan ka et see klubi ära ei kao ja saavad oma võlgadest lahti.aga millagi võiks lõuna eestist ka mõni klubi kõrgliigasse jõuda.ei tea muidugi mis plaanid on võrul ja põlva klubidel pikemaks ajaks tehtud või ei ole eesmärgiks kunagi kõrgliigasse tõusta
                Ott Järvela

Kommentaar

loodan ka et see klubi ära ei kao ja saavad oma võlgadest lahti.aga millagi võiks lõuna eestist ka mõni klubi kõrgliigasse jõuda.ei tea muidugi mis plaanid on võrul ja põlva klubidel pikemaks ajaks tehtud või ei ole eesmärgiks kunagi kõrgliigasse tõusta

budu, mis sa kõike sööd,et nii ajuvabasi mõttekäike sult tuleb?

Kommentaar

Oled kuulnud sellisest kohast nagu (kauneim linn on Eestis) Tartu?

Kommentaar

Ainuke mõeldav variant oleks Balti liiga. Neli meeskonda igast kolmest riigist moodustaks kõrgliiga, esiliiga oleks veel 12 Balti meeskonda, ülejäänud regionaalsed teised liigad.

12 meeskonda teeks kolm vooru ehk 33 kohtumist.

Et selgitada riigi meister, mängivad kodumaa omad omavahel 3 vooru (kokku 24 mängu).

Ehk:
                      Balti liigas 33 mängu (kodumaiste duellide tulemused ka riigi tabelisse).
                      Kodumaal lisaks 12 mängu.
                      Kokku 45 mängu hooajal (karikat arvestamata)

Natuke palju tuleb, kuid kaks arvesse minevat mängu (mis viiks kodumaal mängu arvu 8 peale ja tagaks kodus-võõrsil mõtte) on vist veidi vähe, kuigi üldarv oleks suht okei.

Alla kukub iga riigi kõige sitem või mängib ülemineku.
                      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Korvpallis ka vist üsna sarnane süsteem toimib?

Kommentaar

Algselt postitas IndrekL Vaata postitust
                          Korvpallis ka vist üsna sarnane süsteem toimib?
                          Siiski mitte.Korvpallis on Eesti meistrivõistlused ja Balti liiga lahus

Kommentaar

Algselt postitas Elari#3 Vaata postitust
                            Siiski mitte.Korvpallis on Eesti meistrivõistlused ja Balti liiga lahus
                            Kui Kalev ja Rock mängivad Balti liigas, siis läheb see tulemus ka Eesti liigasse ju.

Või ma eksin?

Kommentaar

Eelmisel hooajal küll ei läinud
                              Tundmatu - ehk mida mina ka tean

Kommentaar

ehk TVMKa ostavad mõned rikkurid ära?

Kommentaar

Working...
                                X