Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

The worst supported league in Europe?

Kommentaar

No nii. Tehtud!

Kommentaar

Algselt postitas Silver Vaata postitust
        The worst supported league in Europe?

http://soccerlens.com/the-worst-supp...-europe/39181/
        EDIT: mu mate loogika oli ikkagi nõrk (keskast liialt aega juba möödas, kuigi kunagi olin selle väga tugev). vaata allolevat Stoki arvutuskäiku

hmmm, huvitav kas siinsed foorumi inimesed sellegagi rahul oleks? alustuseks oleks see muidugi hea

lähema 3 aasta eesmärk võiks olla siis mingi 500 ja 5 aasta perspektiiv võiks olla keskmine 1000.

et seda esimest saavutada, peaksid muidugi mõned tippmängud tooma üle paari tuhande silmapaari ja tippklubid tooma stabiilselt üle 1000 pealtvaataja.

Selle "viimase koha" puhul on muidugi see asi, et siit saab ainult üles minna ja usun, et see saab toimuma ka lähiaastatel

Kommentaar

Kasutaja meesmuiste matemaatiline loogika on sama loov nagu tema kaameratöö . Aga olgem ausad, 1700 pealtvaatajani keskmiselt on meil ikka väga palju minna. Ei kujutagi ette ausalt öeldes, mille arvelt selline drastiline hüpe üldse toimuda võiks. Muide, soovitan lugeda ka sama tüübi meeleolukat kirjeldust paarist külastatud Meistriliiga mängust. Küll aastast 2006 ja mõnda asja utreerides, kuid olgem ausad, selline pilt meie eliitliigast suurtest jalgpalliriikidest tulnud inimestele ju avanebki. Teagi, kas nutta või naerda.

10 minutes into the game and Flora were 3-0 up – all the goals coming from corners. The hardcore Flora fans (1 drummer, 1 Trumpeter and a dog) sat on their own in the stand behind the goal and cheered as if they had won the cup final.
          Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Oeh, Eesti on ikka mõnus pommiauk
            Tegelt võiks ju proovida promomist läbi televisiooni. Ma tean, et juba üks sekund reklaami maksab roppu raha, aga Pohlak võiks tagataskusse pistetud rahast natuke välja võtta ja teha nagu välismaal tehakse, et reklaamitakse igat vooru (mis mängud on/mis kell/kus). Selline kiire ülevaade tulevasest voorust ühesõnaga. Ma ei tea kas seda on äkki tehtud juba?
            See aitaks kindlasti, kuna eestlane ei käi ju soccernetis ega EJL kodulehel. Eesti rahvas ei saa piisavalt infot, see on üks suurimaid probleeme.
            Kui tuua võrdluseks korvpall, siis minu meelest on külastatavus viimastel aastatel kõvasti tõusnud ja vb just sellepärast, et pidevalt enne suuri mänge reklaamitakse televisioonis seda jne..

Sellest Christian Happelist räägiti ka kui imemehest kes meil publikut staadionile tooma hakkab, aga siiamaani millegi positiivsega küll hakkama pole saadud. Oeh, ei tea millal meil stabiilselt püsivat suuremat publikunumbrit näha saab...

Kommentaar

Algselt postitas Somebody Someone Vaata postitust
              ... Pohlak võiks tagataskusse pistetud rahast natuke välja võtta ...
              Palju Pohlak on tagataskusse pistnud?

Tegelikult ei tahtnud ma seda teada. Mind huvitab hoopis Meistriliiga meeskondade noortevõistkonnad ja teised jalgpallivõistkonnad. Järjepidevalt räägitakse, kui palju lapsi ja noori Eestis jalgpalliga tegelevad. Kuid ometi ei leia isegi klubide enda noortevõistkondade mängijad teed emaklubi mängudele - neile mängudele, millest nad loodavad isegi peagi osa võtta. Miks ei ole emaklubi tegevus ja mängud noortele atraktiivsed? Kui suudaks natukenegi meeskondadega seotud lähedasi mängule meelitada, tõuseks vaadatavus kordades. Reklaam on vajalik kõrvaliste inimeste meelitamiseks. Kuid miks peaksid suvalised inimesed mängule tulema, kui isegi omad ei huvitu.

Kommentaar

Siis kui näeme vahetust EJL-is. Ühesõnaga need inimesed kes seda asja siiamaani ajanud on lühidalt öeldes läbikukkunud oma tegemistes.
                Mis neist oma klubi kasvandikest, nemad saavad mängule sisse tavaliselt tasuta. On vaja just neid inimesi kes toovad oma raha piletikassasse ja kes hakkaksid mingil moel erinevaid klubisi toetama.

Kommentaar

Algselt postitas Vova Vaata postitust
                  Mis neist oma klubi kasvandikest, nemad saavad mängule sisse tavaliselt tasuta.
                  Esmalt on meil vaja pealtvaatajaid. Kui juba klubi enda kasvandikud ei huvitu mängust, siis on loomulik, et mängust ei huvitu ka mitte keegi teine. Eriti veel olukorras, kus tasuta sisse saavad. Tee siis palju kampaaniaid tahes. Kui osad ei soovi tasutagi mängu vaatama minna, siis kes peaks olema see loll, kes selle eest raha maksab. Mujal euroopas on jalgpalli vaatamine perekondlik traditsioon ja enamik pealtvaatajatest on pered (näiteks isad lastega). Nad on suure osa siinse foorumi sõnavõtjate arvates tennisepublik, sest ei laula täiest kõrist kaasa ja ei joo liitrite kaupa õlut. Meil enamasti ei soovi/julge mitte ükski isa väikese lapsega mängu vaatama minna, sest mõned toredad sellid leiavad, et kaklused ja muu läbu kuulubki mängu juurde. Kuid nii ei kasva ka järelkasvu. Siin foorumiski on läbi käinud üleskutse, et tennisepublikul ei ole mängule kohta. Kui jalgpallifännid ise juba publikut ära ajavad, siis inimesed ei soovigi tulla.

Kommentaar

Sa tahad väita, et kui klubige seotud inimesed hakkavad mänge vaatamas käima, et siis tulevad kohe teised ka.
                    Kuule anna andeks aga see on täielik iba, on vaja teha tööd ja just lambi inimeste nimel, kes oleks nõus raha tooma, et selle raha eest tuua paremaid mängijad, et omakorda leiaksid tee staadionitele veel rohkem inimesi.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                      Nad on suure osa siinse foorumi sõnavõtjate arvates tennisepublik, sest ei laula täiest kõrist kaasa ja ei joo liitrite kaupa õlut. Meil enamasti ei soovi/julge mitte ükski isa väikese lapsega mängu vaatama minna, sest mõned toredad sellid leiavad, et kaklused ja muu läbu kuulubki mängu juurde. Kuid nii ei kasva ka järelkasvu. Siin foorumiski on läbi käinud üleskutse, et tennisepublikul ei ole mängule kohta. Kui jalgpallifännid ise juba publikut ära ajavad, siis inimesed ei soovigi tulla.
                      100% sinu jutuga nõus !
                      tegelikult on ka jalgpalli lähedasemate inimeste ülesanne see et endaga kaasa tuua pisut jalgpallikaugemat publikut.

Kommentaar

Esmalt on meil vaja pealtvaatajaid. Kui juba klubi enda kasvandikud ei huvitu mängust, siis on loomulik, et mängust ei huvitu ka mitte keegi teine. Eriti veel olukorras, kus tasuta sisse saavad. Tee siis palju kampaaniaid tahes. Kui osad ei soovi tasutagi mängu vaatama minna, siis kes peaks olema see loll, kes selle eest raha maksab. Mujal euroopas on jalgpalli vaatamine perekondlik traditsioon ja enamik pealtvaatajatest on pered (näiteks isad lastega). Nad on suure osa siinse foorumi sõnavõtjate arvates tennisepublik, sest ei laula täiest kõrist kaasa ja ei joo liitrite kaupa õlut. Meil enamasti ei soovi/julge mitte ükski isa väikese lapsega mängu vaatama minna, sest mõned toredad sellid leiavad, et kaklused ja muu läbu kuulubki mängu juurde. Kuid nii ei kasva ka järelkasvu. Siin foorumiski on läbi käinud üleskutse, et tennisepublikul ei ole mängule kohta. Kui jalgpallifännid ise juba publikut ära ajavad, siis inimesed ei soovigi tulla.
                        Räägid kurtidele kõrvadele. Olen seda publiku teemas korduvalt varem maininud, et fänne on erinevaid. Ei tundu, et aru saadaks.

Kommentaar

Käivad küll tasuta. Aga nad lahkuvad peale esimest poolaega kuna mäng on igav, külm on ja istuda pole ka kuskil mujal kui kuskil hanges. Niipalju kui mina EML -i vahtimas olen käinud (Tammekat) siis just sellises klubipoolses organisatoorses töös on üks suur must auk. Ma olen mitu korda Tammeka mängule minnes pileti leti juures seistes taibanud, et ma olen vist ainus ohmakas kes sealt pileti ostab. Pealegi saab mängu tasuta aia tagant ka vahtida ja kui poolaja lõpus avatakse teine värav ja siis algab anarhia. Ei mingit kontrolli. Tribüüne pole, seista tuleb väljakust kaugemal, vetsu - ma põhimõtteliselt tean kus ta asub aga kuskil puutaga on lihtsam käia. Söök/jook on mõttetu/kallis. Ühesõnaga kuni klubi ei saa aru et pealtvaataja=raha/kasum seni võime siin leelotada kuni aegade lõpuni aga kasu sellest pole.

PS: Kas keegi peale minu ei arava, et on aasta 2010 mitte 2009. Keegi tore isik võiks uue teema teha või olemasoleva pealkirja tiba "tuunida."
                          Hello! I´m mentaly ill.

Kommentaar

Algselt postitas Vova Vaata postitust
                            Sa tahad väita, et kui klubige seotud inimesed hakkavad mänge vaatamas käima, et siis tulevad kohe teised ka.
                            Kuule anna andeks aga see on täielik iba, on vaja teha tööd ja just lambi inimeste nimel, kes oleks nõus raha tooma, et selle raha eest tuua paremaid mängijad, et omakorda leiaksid tee staadionitele veel rohkem inimesi.
                            Ma ei ole mitte kuskil väitnud, et kui klubidega seotud inimesed hakkavad mänge vaatamas käima, et siis tulevad kohe teised ka. Ma väitsin, et praegusel juhul ei ole Eesti Meistriliiga atraktiivne isegi mitte jalgpalliga ja klubidega lähedalt seisvate inimeste jaoks. Kui mäng ei ole isegi neile atraktiivne, siis miks see peaks olema atraktiivne jalgpallikaugete inimeste jaoks ja miks jalgpallikauged inimesed peaksid mänge vaatama tulema? Ja miks suvaline inimene peaks soovima mängu vaatamise eest raha välja käia, kui teine ei soovi seda isegi tasuta vaadata? Kusjuures me räägime tuhandetest jalgpallisõpradest, kes ei käi mänge vaatamas. Loomulikult on sul õigus, et raha on oluline. Kuid me peame alustama esmalt ikkagi tõenäolisemast. Suurem kogus pealtvaatajaid (kasvõi tasuta) loob mängule omapärase atmosfääri, mis hakkab juba ise rahvast meelitama. Iba või mitte, see on juba argumenteerimise tulemus. Mina olen enda argumendid esitanud.

EDIT: lumehanged on omaette teema, kuid suuremal osal aastast on ilus ja soe.

Kommentaar

Boobek ja Vähetuntud vutivaatleja tõid mõlemad välja väga olulised aspektid. Esiteks ongi äärmiselt oluline, et loodakse pealtvaatajatele elementaarsed tingimused: WC-d, toitlustus, teadustus, mängukavad jne jne. Sealt järgmine samm oleks infrastruktuur: katus peakohal, istekohad, parkimiskohad, transpordiühendus. Me võime seda loetelu pikalt jätkata, mida oleks vaja samm haaval ja kiiremas korras teha, aga praegusel juhul osad klubid ei suuda täita ka neid elementaarseid tingimusi, nagu toitlustus.

Teine huvitav point oli just klubi noortegruppide huvi esindusmeeskonna mängude vastu. Ka siin on vaja teha samm edasi (kaasa arvatud ka Kaljul). See on koht, kus ei saa peituda raha, ega muude materjaalsete probleemide taha. Kalju igatahes panustab oma energiat algaval aastal sellesse ja ma siiralt loodan, et seda teevad ka teised klubid. Ma tean, et Levadia samuti töötab sellel liinil ja usun, et algaval hooajal tehakse siin juba pisike samm paremuse suunas
                              "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
                              www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

kõige lihtsam moodus publikut juurde saada, on ise reklaami teha
                                näiteks võtad sõpradega laupäeva hommikul kõvasti peale ja siis käid täiesti loogilise plaani välja, et nüüd on vaja raudselt vutti minna vaatama, tavaliselt töötab, vähemalt minu sõprade puhul

kui igaüks nii teeks, siis oleks sitaks palju rahvast tribüünidel, kõik jumalast juua täis, aga ikkagi kohal
                                tell your mother, we are hooligans!

Kommentaar

Working...
                                X