Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas ballack Vaata postitust
    1) Kuradi memmekas. Taset on vaja tõsta ja spordis on vaja pingutada, et seda saavutada. Kui ilm ei meeldi siis passi aga kodus soojas toas. Kui sulle meeldib vaadata neljanda liiga tasemel meistriliigat, siis mine kohe neljandat liigat vaatama. Ära kurat vingu, et külm ja külm.
    Ma ise käin igal võimalusel Meistriliigat vaatamas, aga ütle mulle miks peaks üks tavaline inimene tulema vaatama Meistriliiga mängu, mis peetakse miinuskraadidega? Olukord on hetkel selline, et praegu käivad kohalikku vutti vaatamas ainult Eesti jalgpalli patrioodid. Paraku on neid väga vähe ja nendega ei vea välja. Liit ja klubid peaksid hakkama tegema tõsist tööd, et tuua tavaline inimene staadionile. Potentsiaali ju oleks. Jalgpall on Eestis populaarseim spordiala, aga Meistrikaid käib vaatamas vähem inimesi, kui San Marinos. Praegu võiks keskmine külastatavus olla vähemalt 500, kui EJL lõpetaks märtsist - novembrini idiootsuse ära ja hakkaks klubidega, kes ei pinguta publiku staadionile meelitamiseks, turunduses koostööd tegema. Kalju ja Kuressaare suutsid ju päris korralikult publikut staadionile meelitada.

Ja muidugi pole praegune süsteem mängijate jaoks ka teab mis meeldiv. Seda arenemise paska pole mõtet ajada, üldjoontes on Meistriliiga tase sama sitt, kui mõned aastad tagasi. Vahet pole, et me mängime pool hooaega hangedes.

Üldiselt ma juba pool aastat ootan, millal turundusosakond ükskord tööle hakkab...

Kommentaar

Hakkasin hetkel mõtlema, et ma käisin eelmisel aastal ühel liigamängul (varasemalt olen nii 10-20 korda käinud). Miks? Saan ma ju peale kõige tasuta kõigile mängudele... Ilmselt on asi selles, et puudub intriig, mis tõmbaks mängudele. Levadia läheb pikalt eest, Flora ei suuda midagi teha. Sillamäele ei satu ja Narva veel vähem. Kalju intriigiks on kesise tasemega brassid, millega enam ei müü ja Tallinna Kalevi intriigiks oli, et kas Sarap suudab punase saada ja ka see kadus poole hooaja pealt ära.
      Mängutase on nagu on ja mingit meeleolu ka mängudel ei teki. Ehk apetiitsust kui sellist on sama vähe kui juustusarnase toote plönnil.
      Miks ajakirjandus jalgpalli nii vähe kajastab? Aga miks peaks rohkem? LIhtsalt seepärast, et meil on olemas ka jalgpall, kus meeskonnad vajuvad hooaja keskelt ära, suuremad klubid võtavad oma rutiinseid võite ning midagi muud eriti ei juhtu.
      Ollakse ju proovinud, et ETV jalkasaade oli, TV14 näitas meistriliigat, kuid ikka publikut juurde ei tule.
      Kuidas seda lahendada? Voot, ei oska öelda. Aga kindlasti ei kasvata seda ka suhtumisega, et paarkümmend inimest on ära patenteerinud mõiste "tõeline fänlus" ja ülejäänud on mingid töllid, kes peavad "taluma mõnda ebakorrektset nalja" jne. Ei saa ju propageerida jalgpalli suhtumisega, kus nö. tõsifännide jaoks on jalgpall enda väljaelamiskoht ja seda mitte positiivses mõttes, kus elad klubile kaasa, vaid pigem selles mõttes, et karjud seal igasugu nõmedusi ja siis lööd endale vastu rinda, et nii ongi õige fänlus, sest nägin seda kuskilt huligaanide dokfilmist.
      Võite ju rääkida midagi "ajakirjanduse tabloidsusest, kes tahab tüli tekitada jne", kuid kas ei tundu kahtlane, et selliseid asju üha tihedamini juhtub? Et ühed kaklevad ühes kohas ja teised teises kohas. Saan aru, et 90% fännidest seda ei tee, kuid seni, kuni mainet kujundavad fännid, kellega kogemata igasugu jama alati juhtub, seni ei hakka keegi koduliigat ka tõsiselt võtma.

P.s. Anna lubaduse, et järgmisel aastal käin rohkem staadionil ja kutsun ka sõbra kaasa.
      Sel aastal siis liigast Kalju-Tulevik, Kadriorus toimunud finaal (väga hea mäng muide), üks U19 mäng (oli vist Gruusiaga) ja koondisemäng Armeenia vastu.
      Ehk vähemalt viis korda tulen kohale!

Kommentaar

Dannar, ühesõnaga on Eesti jalgpall nii mõttetu üritus, et seda ei tasugi vaatamas käia ning sellest ajakirjanduses kajastada (EPL-t ei ootagi seda), eks? Tüüpiline jalgpallihuvline, kes saab orgasme Real Madridi või nüüd vast juba moes, et Getafe peale.

Aga igatahes miskit teha tuleks, nii me jäämegi siin lolli mängima. EJL võiks luua kohustusliku reklaamsüsteemi klubidele, eelmine aasta lausa mingi konverents ML klubidele ju tehti? Ja klubid peavad tegema järjepidevat tööd, Kalju puhul oli väga hea näide, kui oli tegemist suure piletikampaaniaga, oli staadionil 800 inimest. Samas külmal sügisel, kui kaalul polnud rohkem kui 5-6. koht, oli tribüünil 50 inimest.

Kommentaar

Viimased kaks lehekülge on olnud väga hea ja tõsine arutelu va mõned erandid. Kutsuksingi teid üles aktiivselt pakkuma lahendusi ja kaasa mõtlema, kuidas peaksid klubid käituma ja mida ära tegema, et positiivne suund jätkuks ja progresseeruks.

Milliseid lahendusi on seni leitud pealtvaatajate numbrite suurendamiseks, millised neist on ennast õigustanud ja millised mitte? Mida annaks siin veel ära teha ja kuidas teie saaksite kaasa aidata?

alustame rohujuure tasandilt
          "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
          www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Mul tekkis selline küsimus, millele täpset vastust ei ole, kuid - kui palju käib inimesi vaatamas soojas pubis CL-i? Loomulikult on mitmed nendest ka Meistriliiga pallurid, kuid huvitav kas see arv võib olla suurem, kui
            Meistriliiga ühe vooru külastatavus.
            jokers to the right
            clowns to the left of me

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
              Hakkasin hetkel mõtlema, et ma käisin eelmisel aastal ühel liigamängul (varasemalt olen nii 10-20 korda käinud). Miks? Saan ma ju peale kõige tasuta kõigile mängudele... Ilmselt on asi selles, et puudub intriig, mis tõmbaks mängudele.
              Mul oli eelmisel hooajal just vastupidi - kui muidu käisin eestikaid vaatamas vast viis korda hooaja jooksul, siis võtsin eesmärgiks ikka enam-vähem kord nädalas staadionil käia. Pidasin ka mängude üle arvepidamiseks blogi, millel oli küll vaid umbes kümme, ent see-eest ustavat lugejat. Ühel teatud põhjusel sai lõpuks küll Levadia mänge selgelt rohkem kui teisi, aga ma pean mainima, et kogu sest pullist küllalt ei saanud mul enne, kui alles paaris viimases voorus, kui oli jälle ilm külm ja tabel suht selge. Ja see staadionilkäimine tuli täitsa inertsist ja loomulikult, ma ei pidanud end eraldi sundima või püstitama küsimust, et mida ma sinna nüüd siis jälle lähen. No näed, hobi on selline!

Et noh, põhimõtteliselt on see eesti vuti vaatamine nagu hommikvõimlemine või taliujumine. Alguses nagu väga ei innusta, aga kui kasvatad harjumuse külge, muutub sama loomulikuks kui ninanokkimine. Räägime siin, et eestlasel pole staadionilkäimise traditsiooni ja mis kõik veel. No ei ole jah, ja see harjumus tulebki kõigepealt ise endale külge kasvatada, mitte arutada, mida meedia ja mida pohlak saaks veel ära teha.
              We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
                Dannar, ühesõnaga on Eesti jalgpall nii mõttetu üritus, et seda ei tasugi vaatamas käia ning sellest ajakirjanduses kajastada (EPL-t ei ootagi seda), eks? Tüüpiline jalgpallihuvline, kes saab orgasme Real Madridi või nüüd vast juba moes, et Getafe peale.
                Ma ei saa orgasme mitte mingi klubi peale, vaid hea jalgpalli peale. Reali ja Getafe mänge olen sel aastal ka vähe vaadanud, see periood jäi kuhugi nooremasse aega. Ehk anna andeks, aga ma tahan näha midagi põnevat ja ka ilusat. Väravaid, põnevaid heitlusi, kus näidatakse tehniliselt ilusat jalgpalli jne. Lihtsalt, et "olen jalgpallifänn ja vaatan ükskõik, millist madistamist ükskõik, mida taevast alla tuleb, sest nii tõestan ikka kõigile, et olen jalgpallifänn"-mentaliteeti ma enam vajalikuks ei pea. Mida mul tõestada sellega on? Ma tahaks saada tipptasemel meelelahutust, mõistad? Kus iga värav on oluline ning enne mängu ei saa sa 90% kindlusega võitu ennustada. Aga nüüd pole ma vist tõeline jalgpallifänn või mis?

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                  Et noh, põhimõtteliselt on see eesti vuti vaatamine nagu hommikvõimlemine või taliujumine. Alguses nagu väga ei innusta, aga kui kasvatad harjumuse külge, muutub sama loomulikuks kui ninanokkimine. Räägime siin, et eestlasel pole staadionilkäimise traditsiooni ja mis kõik veel. No ei ole jah, ja see harjumus tulebki kõigepealt ise endale külge kasvatada, mitte arutada, mida meedia ja mida pohlak saaks veel ära teha.
                  Mul oli see harjumus Tartus elades. Toetasin Merkuuri, kui nad meistrikasse said, seejärel ka Tammekat natuke jne. Tallinnas on kuidagi teistmoodi. Pole enam sellist oma tunnet. Ehk väikelinnad on tulevikunumbri tulevik!

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
                    Mul oli see harjumus Tartus elades. Toetasin Merkuuri, kui nad meistrikasse said, seejärel ka Tammekat natuke jne. Tallinnas on kuidagi teistmoodi. Pole enam sellist oma tunnet. Ehk väikelinnad on tulevikunumbri tulevik!

Mine Keilasse ja seal see tunne tekib III liiga mängu vaadates.

Kommentaar

Ma tegelen igapäevaselt erinevate planeeringute ja arengukavadega. Kui ma arengudokumentides teeksin ettepanekuid ja kavandaksin tegevusi ilma olemasoleva olukorra ning põhjuste analüüsita, tõmmataks mulle kott pähe. Selleks, et jalgpalli juurde inimesi meelitada, on vaja teada põhjuseid, miks inimesed praegu ei käi? Ühelt poolt on kindlasti tegemist mängu enda kvaliteediga ja liiga põnevusega. Kui kvaliteeti ei ole, siis on toodet ka keeruline müüa. Liiga lõpptulemus on suurel määral hooaja alguses teada ja puudub reaalne intriig. Võrkpalli äratas uuesti ellu Eesti-Läti ühisliiga. Jalgpallis ei ole Eestis nii palju mängijaid, et saaks komplekteerida kümme võistkonda kvaliteetsete mängijatega ning viia läbi ühtlasel tasemel liigamänge. Minu nägemuses aitaks kas Lätlaste, Leedukate või Soomlastega ühine liiga tuua tugevaid mänge ja rohkem intriige. Seeläbi tekib MEIE-NEMAD vastasseis. Eesti suudaks välja panna võibolla kuskil neli tugevat meeskonda (arv ei ole praegu oluline). Kuid need peaksid olema väga tugeva piirkondliku identiteediga. Kohe kindlasti ei mahu Tallinnasse kolm meeskonda. Kolm meeskonda ei leia lihtsalt vajalikku identiteeti.

Teine mõjutav faktor on mänguga kaasnev ja pealtvaatajate mugavus. Ükskõik, kui palju siin korvapalli ka ei kritiseerita, tuleks ikkagi vaadata, mis seal inimesi meelitab. Korvpall meelitab pideva tegevusega. Higiste meeste vahepeal saab vaadata ilusaid tüdrukuid ja etendus toimub kogu aeg. Jalgpalli tuleks tuua rohkem vaatemängu ja showd mängu algusesse vahepeale ja lõppu. Pidu peab kestma kolm tundi.

Kolmas teema on jalgpalli maine. Ühelt poolt erinevad negatiivsed intsidendid alates kaklustest kuni rahamuredega. Omaette teema on kohe kindlasti mõningatele mängude lõdvalt võtmisega. Korvpallis meelitab saalid täis rahvusvahelised mängud tugeva vastasega. Kui Rock läheks Žalgirisega mängima poistega, siis loobitaks peatreener kividega surnuks. Jalgpallis aga võetakse seda normaalselt, et Leedu meistri vastu lähed suvaliste töllidega. Kõik need mõjutavad jalgpalli mainet.

Arvestades jalgpalliga tegelevate inimeste hulka, näitab olukord tegelikult, et huvi jalgpalli vastu on. Esmalt tuleb jalgpallihuvilised mängudele saada. See on oluliselt lihtsam, kui suvalisele inimesele raklaamikampaania korraldamine.

Ärge mind maha lööge, kuid need on minu tagasihoidlikud mõtted. Kohe kindlasti ei pretendeeri ma sellega absoluutsele tõele.

Kommentaar

"Their top league has 10 teams which means on an average Saturday (or Sunday) a grand total of 940 fans will be attending games in the top division. With a population of 1.33 million this means that only 0.07% of the population watch football. "

2,90% Küpros 796740
                        2% Island 306,694
                        1,76% Šoti 5,168,500*
                        1,54% Norra 4,660,539
                        1,04% Holland 16,715,999
                        0,94% Monteneg 672180
                        0,92% Taani 5,500,510
                        0,91% Belgia 10,414,336
                        0,81% Portugal 10,707,924
                        0,81% Slovenia 2,005,692
                        0,75% Šveits 7,604,467
                        0,71% Hispaania 40,525,002
                        0,70% Rootsi 9,059,651
                        0,68% Luksembu 491,775
                        0,66% Inglismaa 51,446,000
                        0,57% Kreeka 10,737,428
                        0,50% Austria 8,210,281
                        0,49% Iisrael 7,233,701
                        0,46% Saksam 82,329,758
                        0,41% Itaalia 58,126,212
                        0,41% Bosnia 4,613,414
                        0,40% Tšehhi 10,211,904
                        0,36% Horvaatia 4,489,409
                        0,33% P_Iiri 1,775,000
                        0,32% Soome 5,250,275
                        0,31% Prantsus 64,057,792
                        0,30% Serbia 7,379,339
                        0,30% Slovakkia 5,463,046
                        0,25% Ungari 9,905,596
                        0,24% Iirimaa 4,203,200
                        0,23% Makedoon 2,066,718
                        0,19% Valgeven 9,648,533
                        0,18% Rumeenia 22,215,421
                        0,18% Bulgaaria 7,204,687
                        0,17% Kazakhst 15,399,437
                        0,16% Türgi 76,805,524
                        0,14% Ukraina 45,700,395
                        0,11% Poola 38,482,919
                        0,11% Moldova 4,320,748
                        0,10% Leedu 3,555,179
                        0,09% Wales 3004600
                        0,09% Läti 2,231,503
                        0,08% Gruusia 4,615,807
                        0,08% Armeenia 2,967,004
                        0,07% Eesti 1,299,371
                        0,07% Venemaa 140,041,247

Huvitav, miks suhteline publikuvähesus on iseloomulik, v.a ehk Balkaniriigid ja Tšehhi-Slovakkia-Ungari, postkommunistlikele riikidele?
                        Venemaal näiteks riigi mastaape arvestades kõigest 12500 in. keskmiselt ühel mängul.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                          Arvestades jalgpalliga tegelevate inimeste hulka, näitab olukord tegelikult, et huvi jalgpalli vastu on. Esmalt tuleb jalgpallihuvilised mängudele saada. See on oluliselt lihtsam, kui suvalisele inimesele raklaamikampaania korraldamine.

.
                          Üks näide:
                          Eelmisel suvel, kui oli mängitud juba pea pool kodusest liigahooajast, tegin natuke taustatööd ja uurisin mitmete III-IV liiga võistkondade käest, et paljud on külastanud juba Meistriliiga kohtumisi.

70% polnud käinud selleks ajaks mitte ühelgi kõrgliiga mängul
                          20% olid käinud vaid ühe korra vaatamas
                          10% oli käinud rohkem, kui 1 kord

Tegelikult peaks minu arvates olema just see seltskond, kes mängib nö pühapäevajalgpalli just õige sihtgrupp Meistriliiga pealtvaatajateks.
                          Aga miks see nii ei ole..?
                          "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
                          www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Need on ju valdavalt päris suurte rahvaarvudega riigid?

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
                              Huvitav, miks suhteline publikuvähesus on iseloomulik, v.a ehk Balkaniriigid ja Tšehhi-Slovakkia-Ungari, postkommunistlikele riikidele?
                              Küllap neis postkommunistlikes riikides pole väljaskäimise kultuuri. Kõiksugu eestlased ja venelased on pigem "joon naabriga köögis viina" kui "lähen sõpradega kuhugi välja lõbutsema" tüübid.

Kommentaar

Algselt postitas PETSINHO Vaata postitust
                                Üks näide:
                                Eelmisel suvel, kui oli mängitud juba pea pool kodusest liigahooajast, tegin natuke taustatööd ja uurisin mitmete III-IV liiga võistkondade käest, et paljud on külastanud juba Meistriliiga kohtumisi.

70% polnud käinud selleks ajaks mitte ühelgi kõrgliiga mängul
                                20% olid käinud vaid ühe korra vaatamas
                                10% oli käinud rohkem, kui 1 kord

Tegelikult peaks minu arvates olema just see seltskond, kes mängib nö pühapäevajalgpalli just õige sihtgrupp Meistriliiga pealtvaatajateks.
                                Aga miks see nii ei ole..?
                                Selge on see, et inimesi, kes jalgpalli vähemal või rohkemal moel vaatavad, on tohutult palju. Väga paljud foorumlasedki huvituvad ju ainult "suurtest meeskondadest" ning "fännavad" neid netist striime jälgides.

Sihtgrupp on meil eestlastel kindlalt olemas, nüüd tuleb ka toode kuidagi nende inimesteni viia ning püüda mõista, mis on peale mängukvaliteedi "suurte tiimide" puhul atraktiivsem. Miks mitte selliste foorumikasutatajte jaoks ka küsitlus siin foorumis teha?

Kommentaar

Working...
                                X