Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kuigi ML09-s me pole, aga Pärnu näitel räägiksin publikuhuvist.

Vähemalt meil siin linnas on vaja tulemust et rahvas staadionile tuleks. Meistriliiga lõpus kükitades käisid staadionil vanad vutimehed, noormängijad, sõbrad ja sugulased. Kõikvõimaliku muu rahva kommentaarist kõlas lõpuks läbi ikkagi see, et jälle saate ju pähe, pole mõtet vaatama tulla.

Kui ma nüüd statistikaga ei eksi, siis iga aastaga jäid meil publikunumbrid väiksemaks, st. kadus õhin millega ML tuldi ning uut ja sütitavat lahendust ei leitud kahjuks.

Eks reklaamil ole muidugi suur osa, kuid kui identiteeti omav klubi suudab ka järjepidevalt tulemust näidata, siis hakkavad kohalikud, kes end klubiga samastada suudavad (olgu siis linn või linnaosa) juba iseenesest huvi tundma, et mis meil siin tagaõuel siis toimub.

Minu arvates panevad enamus Paidele liialt suured lootused. Muidugi see on mõistetav praeguses Kalju (ja ka Sillamäe) eufoorias. Paide on väheke teistlaadi klubi.
    Eks kõik oleneb sellega, mis jõududega nad oma klubi täiendavad, milline on hooajaeelne tsükkel ja kuidas omad arenevad.

-----------------------------------------------

Jällegi Pärnu näitel, et hooajaeelne tsükkel on vaat et tähtsam kui meeste oskused. I hooaja eel läbiti korralik treeningprogramm koos nädala (paarise) nö. koduse laagriga, kus tugevad mitu korda päevas treeniti. Tähendas see seda, et enamuse klubidega suudeti sammu pidada septembrini ning tol hetkel ei olnud ka veelgi kõrgemad kohad unistuseks. Lõpp kukkus muidugi ära. Aga nii pikka vastupidamist imestas isegi Rüütli, kes pakkus et juuniks oleksime kutud olnud.

Järgmistel aastatel ei paistnud erilist hooajaeelset tegevust toimuvat ning see andis kohe tunda ka mängukvaliteedis + muidugi ka võtmemängijate lahkumine, aga see selleks.

-----------------

ML09 kohta üldiselt: Tundub et liiga üldine tase nõrgeneb või siis ühtlustub, mis oleks sel juhul tore, kui selle põhjuseks on meie pallurite välismaale suundumine. Igaljuhul peaks tuleval või paaril järgneval aastal mõni klubi ära kasutama sellist asjade käiku. Leida rahakad sponsorid, investeerida meeskonda ja infrastruktuuri ning Meistritiitel ei tohiks enam üldse unistus olla. Tundub, et Sillamäe võtab järgmist aastat üpriski tõsiselt, paistab mis saab.

Muidugi võib minna kõik vastu taevast, kuna Eesti klubidel hetkel erilist sissetulekut pole, väljaminekuid aga on.

Kommentaar

Algselt postitas ALEKOK Vaata postitust
      Millegi pärast ma arvan, et kui ma selle ennustuse kohta "IRW" ütlen, siis ma hooaja lõpus sõnu sööma ei pea
      Sõna söömine pole just väga ränk, mõni peab mütsi sööma.

Kommentaar

Mina ei arva nii.
        Väikeste numbrite taga on puudulik või kehv turundus ja traditsioonide puudumine. Loomulikult mängib rolli ka mängjate tase, aga võrreldes eelneva kahega väikest rolli.
        Tegelikult on see nii läbi nämmutatud teema, et suht mõttetu on uuesti ja uuesti sellel teemal jahuda.

EDIT: Tahtsin täpsustada, et võib-olla mõnel on turundusest vale arusaam. Turundus ei ole kindlasti mitte ainult reklaam. Kas või liigasüsteem ja mängude kellaajad kuuluvad turunduse alla.
        Vaidleks kohe rõõmuga vastu. Korvpalli näide meil Eestist võtta. Pärnu ja Cramo mängu käis täismaja vaatamas. Pärnu vs Valga Welg suht teine teema kohe. Head etendused on pikalt väljamüüdud, sitta etendust vaatavad ainult näitlejate sugulased.

Kommentaar

Millegi pärast ma arvan, et kui ma selle ennustuse kohta "IRW" ütlen, siis ma hooaja lõpus sõnu sööma ei pea
          Minu arvates panevad enamus Paidele liialt suured lootused. Muidugi see on mõistetav praeguses Kalju (ja ka Sillamäe) eufoorias. Paide on väheke teistlaadi klubi.
          Paidelt debüüthooajal neljandat kohta oodata on tõesti ehk natuke palju (me ei tea muidugi täiendusi veel) aga on miski, mis sunnib mind uskuma, et see meeskond paneb endast veel rääkima tuleval aastal. Kui sai käidud vaatamas Paide ja Wariori mängu ja suheldud klubi eestvedajatega ja vaadates seda tuhinat ning soovi midagi ära teha (täheldanud varem vaid Kalju puhul), siis usun ma kindlalt, et samamoodi edasi töötades oma visiooniga, võivad nad endast veel rääkima panna.
          Seda siis muidugi juhul, kui jätkub stabiilne areng, linna toetus, sponsorite toetus, eesotsas veavad klubi teotahtelised inimesed, kes soovivad midagi korda saata ja muuta jalgpallis. Igatahes potensiaal on olemas.
          Kui muidugi ei lähe nii nagu eesti jalgpallis kombeks
          "Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks" - Marcus Aurelius
          www.facebook.com/jkkalju

Kommentaar

Algselt postitas käbi Vaata postitust
            Vaidleks kohe rõõmuga vastu. Korvpalli näide meil Eestist võtta. Pärnu ja Cramo mängu käis täismaja vaatamas. Pärnu vs Valga Welg suht teine teema kohe. Head etendused on pikalt väljamüüdud, sitta etendust vaatavad ainult näitlejate sugulased.
            Ma kirjutan sulle homme pika vastuse, kell on palju ja veidi peab mõtisklema selle teema üle.
            Algselt postitas budulojus
            kle kui üks vend on pätt ei tähenda et ka teine on.võrdle kasvõi vendasi Uuspõlde

Kommentaar

Algselt postitas gamer Vaata postitust
              Kuigi ML09-s me pole, aga Pärnu näitel räägiksin publikuhuvist.

Vähemalt meil siin linnas on vaja tulemust et rahvas staadionile tuleks. Meistriliiga lõpus kükitades käisid staadionil vanad vutimehed, noormängijad, sõbrad ja sugulased. Kõikvõimaliku muu rahva kommentaarist kõlas lõpuks läbi ikkagi see, et jälle saate ju pähe, pole mõtet vaatama tulla.
              Pärnus näib olevat ka see probleem, et Pärnu Levadia lagunemise järel rahvas pettus jalgpallis. Pärnu Levadial oli ju üsna suur vaatajaskond.
              Sama lugu näiteks Tartus. Inimestel tekkisid juba oma lemmikklubid (vastavalt Tammeka ja Maag) ja jalgpallifänlus hakkas hoogu koguma. Ühel hetkel see kõik lihtsalt lammutati ja loodi värdklubi asemele, millega ei suutnud end siduda ei Maagi ega Tammeka fännd.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                Sama lugu näiteks Tartus. Inimestel tekkisid juba oma lemmikklubid (vastavalt Tammeka ja Maag) ja jalgpallifänlus hakkas hoogu koguma. Ühel hetkel see kõik lihtsalt lammutati ja loodi värdklubi asemele, millega ei suutnud end siduda ei Maagi ega Tammeka fännd.
                Tulemus oli nagu päris sitt, Tammeka fenomen oli selles, et seal olid noored tüübid, keda oli isegi meeldiv vaadata, sest mängiti võrdlemisi ründavalt ja aukartust polnud.

Ehk gameri jutt on õige.
                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas PETSINHO Vaata postitust
                  Paidelt debüüthooajal neljandat kohta oodata on tõesti ehk natuke palju (me ei tea muidugi täiendusi veel) aga on miski, mis sunnib mind uskuma, et see meeskond paneb endast veel rääkima tuleval aastal. Kui sai käidud vaatamas Paide ja Wariori mängu ja suheldud klubi eestvedajatega ja vaadates seda tuhinat ning soovi midagi ära teha (täheldanud varem vaid Kalju puhul), siis usun ma kindlalt, et samamoodi edasi töötades oma visiooniga, võivad nad endast veel rääkima panna.
                  Seda siis muidugi juhul, kui jätkub stabiilne areng, linna toetus, sponsorite toetus, eesotsas veavad klubi teotahtelised inimesed, kes soovivad midagi korda saata ja muuta jalgpallis. Igatahes potensiaal on olemas.
                  Kui muidugi ei lähe nii nagu eesti jalgpallis kombeks
                  Jutt jumala õige ja kui kõik see toimuks nii Tartus ,kui ka Pärnus ja seal leiduks selliseid inimesi siis need klubid ei vireleks ML- tabeli lõpus vaid näitaksid kõigile hambaid ja publik käiks samuti aktiivselt vaatamas. Aga noh Pärnu puhul ma ootan aastast aastasse mingit elavnemist aga kahjuks juba ainuüksi see staadioni probleemi lahendamatus võtab vist paljudelt isu ära.

Siin keegi käbi seletab ,et näe Cramo mängu vaatas täismaja .Aga ,mis imestada. Käidi loomulikult vaatamas ,mugavas hallis huvitavaid neegripoisse ja oma koondise mehi. Egas keegi sealt võitu ei oodanudki aga tingimused on ikka hoopis teised ,mitte nagu pühapäevasel üleminekumängul ..on ju. Pärnu on korvallis tegelt täielik Eesti perifeeria .Kui Vaprus vähegi jalad alla saaks ja löögivõimelise klubi moodustaks siis poleks 1000 inimest seal mingi probleem .
                  FCF Forever

Kommentaar

Algselt postitas PETSINHO Vaata postitust
                    Kui sai käidud vaatamas Paide ja Wariori mängu ja suheldud klubi eestvedajatega ja vaadates seda tuhinat ning soovi midagi ära teha (täheldanud varem vaid Kalju puhul)
                    Kalju on pigem meeldiv erand ja ma ei taha h2sti uskuda, et Paide seda suudab teha. Kuigi ju v6iks.
                    Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                      Pärnus näib olevat ka see probleem, et Pärnu Levadia lagunemise järel rahvas pettus jalgpallis. Pärnu Levadial oli ju üsna suur vaatajaskond.
                      Levadia vaatajaskond oli suur hooaja esimesel poolel. Minu mälestuste järgi kukkus see hooaja keskel minimaalseks ja seda kuni lõpuni välja, kuna tulemused olid ettearvatavad ning võite ja punkte enam eriti ei kogunenud.
                      Hooaja algul Flora vastu oli aga Kalevi puupüsti täis.

Kommentaar

No eks asi oli ka selles, et üle pika aja sai Pärnus jalgpalli ML-i näha. Ja siis tulid muidugi juba gameri mainitud tulemused mängu.
                        BVB - Vaprus

Kommentaar

Kui jutt jälle pealtvaatajate peale läks, siis võrdluseks selline tore tabel. Selgub, et Luksemburgi liiga on Eesti omast tugevam. Kui mõne loogikat aluseks võtta. Aga üldiselt on olukord ikka väga nutune, ka lähinaabritega võrreldes (Leedu tugevuselt teist liigat käib ka rohkem inimesi kaemas keskmiselt). Osad siin välja käidud muudatused tunduvad piisavalt loogilised, sest selgelt on üsna kardinaalseid uuendusi vaja.
                          Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Hakkasin mõtlema, et kui nüüd pärnakaid enam ei mängi, siis mis mind üldse Meistriliiga mängu vaatama viiks?
                            Tulemuseks ...

Kommentaar

Algselt postitas gamer Vaata postitust
                              Levadia vaatajaskond oli suur hooaja esimesel poolel. Minu mälestuste järgi kukkus see hooaja keskel minimaalseks ja seda kuni lõpuni välja, kuna tulemused olid ettearvatavad ning võite ja punkte enam eriti ei kogunenud.
                              Hooaja algul Flora vastu oli aga Kalevi puupüsti täis.
                              Hooaja keskel viidi see meeskond ju parematest tühjaks, kes Maardu meeskonda ei mahtunud, see pandi Tallinna omasse. Selline mulje jäi igatahes, et meelega lasti Pärnu Levadia põhja.

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
                                Kui jutt jälle pealtvaatajate peale läks, siis võrdluseks selline tore tabel. Selgub, et Luksemburgi liiga on Eesti omast tugevam. Kui mõne loogikat aluseks võtta. Aga üldiselt on olukord ikka väga nutune, ka lähinaabritega võrreldes (Leedu tugevuselt teist liigat käib ka rohkem inimesi kaemas keskmiselt). Osad siin välja käidud muudatused tunduvad piisavalt loogilised, sest selgelt on üsna kardinaalseid uuendusi vaja.

Kommentaar

Working...
                                X