Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Nii paar tähelepanekut .. seal kus torn on tehtud .. ehk siis kristiine poolses otsas ... sinna peaks tulema nö VIP pääsla. 2 külje peal jäävad tavainimestele. Siis need 4 noolt nurkadest .. minu meelest on igas nurgas kaks sissepääsu .. ehk siis 8 sissepääsu kokku.
Kokku staadionil 10 sissepääsu.
Venemaa mängul käies, järjekord tundus esmapilgul üüratu. Kuid liikus vägagi kiiresti. Põhimõtteliselt seisin mina rivis, rääkisin sõpradega juttu ja kogu aeg jalutasin aeglases tempos edasi. Kuskil 60 meetrise järjekorra jaoks kulus 5-10 minutit.
Kuna ma saabusin mängul veerand tundi varem, siis võibolla tõesti ma ei tajunud probleemi ja trügimist. Proovin järgmine kord profülaktika mõttes 5 minutit enne mängu kohale tulla ja vaadata mis siis toimub.
Pudelikael oligi ju turvakontrollis, kui trepi ees on aint üks pääsukoridor, siis ei ole vahet, kui lai trepp on või kui mitu treppi seal on. Nii et staadioni projekteerimise veaks ei saa seda nagu lugeda.
palun loe mu postitust veel korra treppidest ei rääkinud keegi. rääkisingi seda, et trepiesise 1 pääsukoridori asemel peaks olema vähemalt 3-4 koridori, kus siis pileteid ja muud värki kontrollida.
ja vigu on projekteerimisel tehtud rohkem kui üks
Kui sa treppidest ei rääkinud, siis mida sa staadioni projekteerimisvigade all mõtlesid ja milleks need puust ja punased pildid.
Algselt postitas eston maravilha
KUIDAS OLEKS PIDANUD OLEMA:
nõuaks küll rohkem treppe, kuid pealtvaatajatele tunduvalt mugavam ja ohutum
Nagu ma eelmises postituses rääkisin ja sinu jutust ka tsiteerisin, siis staadioni juurde järjekordade tekkimise probleem oligi turvakontrollis, nagu sa isegi aru said ja ka mainisid. Mis puutub siia projekt?
Staadionile oleks saand ka hulga kiiremini, kui turvakontrolle oleks rohkem olnud ( staadionilt välja pääses ju piisavalt ruttu ) JÄRELIKULT ei ole vähemalt rahva staadionile pääsemise osas staadioni projektil midagi viga. Ega need Falcki traataiad ei ole projektis ette näidatud, kuidas neid sinna panema peab.
Ehk siis näiteks kui sinu poolt esindatud kavandites oleks mõlemale staadionil turvatöötajate arv sama, kes rahvast kontrollivad, siis jõuaks inimesed ju ikka mõlema puhul sama ajaga staadionile, sest mõlemad pääsevad kontrollist läbi sama ajaga.
treppide ja sissepääsude vähesus on üks põhivigadest. selleks et saada näiteks küljetribüüni keskele peab võimlema kuskil kaugetel treppidel samas kui mõne lisasissepääsu ja trepiga oleks asja ilusti lahendatud saanud. kusjuures iga sissepääsu juures oleks juba projekteeritud nt 3-4 turvaväravat, mitte ei peaks jändama mingite piinlike traataedadega. ja kui siis tahad äkki korrus allapoole minna siis pead taas ette võtma matka staadioni teise otsa küünarnukkidega peldikujärjekorras seisjatest läbi murdes. oh joy..
aga kuna seda enam parandada ei saa siis tuleks mängueelne turvakontroll paremini läbi mõelda. sellega pole aga keegi kahjuks hakkama saanud. tehakse üks auk kust tuleb kõik rahvamass sisse ajada. ja seda väga paljudel massiüritustel eestis. tahaks näha mis pardakk lenny kontserdi eel ja järel toimuma hakkab. kas juba staadioni ümber tuleb mingi kinnine ala, kus piletiga publik saab enne kontseri ringi patseerida, või peavad need, kes varem kohale tulevad passima betoonseinte vahel 2-3 tundi? ja hilisemad seisma üüratutes järjekordades. ja kontserdi lõppedes peaks rahva välja saama lasta ka nurgaväravatest otse platsilt aga miskipärast on tunne, et turvad ei viitsi oma pead sellega vaevata ja rahvas aetakse kõigepealt ikka staadioni sisemusse.
ja milleks üldse sellele staadionile kaks korrust tribüüne. sellised päkapikustaadionid tehakse mujal ühekorruselistena. tunduvalt odavam ja palju lihtsamini lahendatav. aga eks see ole eht-eestlaslik proovida oma varjust üle hüpata teades väga hästi et see on võimatu.
Tänases Päevalehes on artikkel Pohlakuga ,kus selgub ,et staadioni raha on sisuliselt jälle otsas. Seda võiski eeldada ,sest tavaliselt lähevad kõik sellised riikliku järelvalve all olevad objektid oma eelarvetega lõhki. Karta on ,et kui ehitus ka nüüd seiskub siis enam riik sinna küll raha ei anna ja staadion jääbki lõpuni ehitamata. Praegugi on teha veel väga palju. Lisaks sellele ,et kontoriruumid ja pubiruumid on tegemata ,pole ju ümberkaudsed teedki lõpuni asfalteeritud . Isegi staadioni vahetus ümbruses on asfalteerimata lõike ,kus vedeleb kruusa ,mulda ,kive.
Täiesti selgelt käib Florale üle jõu ka kogu kompleksi heakorrastamine ja järelvalve.
Mida aasta edasi seda räpasemaks ümbruskond muutub. Enam ei suudeta korras hoida isegi Mini-Arenat ,vastvalminud laste spordiväljakut jne. Tühjad pudelid ,suitsupakid ,konid ,kummipuru ja katkisesd kummipurukotid vedelevad kõikjal.
Prügikaste kui selliseid .lihtsalt pole või ,kui on siis ääreni täis . Lõpuks ometi on Mini-Arenale tekkinud üks peldik ,millest aga enamus turvamehi pole teadlik ja pealtvaatajad saadetakse kontoriruumidesse asjale.
Väga palju on igal pool lõpetamata tõid ja vedelevat ehitusmaterjali. Justkui polekski peremeest,omanikku . Kujutan ette ,kui palju selliselt objektilt on kõiksugu kraami pihta pandud. Pühapäeval Meistriliiga mänge vaadates läksin vabalt staadioni tribüünidele ja oleks vabalt võinud kas või uued klaasuksed minema viia ,sest staadionit valvavad mehed võtsid päikest ja vaatasid mängu. OK! Vargad ei tule aga ,kui palju käib ringi igasugu vandaale ,kes lihtsalt lõhuksid oma lõbuks . Ka olid tribüünid veel pühapäeval Vene mängu rämpsust koristamata. Seal vedeles jumal teab mida. Äsja ette pandud klaasuksed olid lukustamata ja pekslesid tõmbetuules jubedalt . Üritasin neid sulgeda ,sest muidu poleks neist ilmselt midagi järgi jäänud.
Kui aga lõhkumistest ja purustustest rääkida siis staadioni territooriumit ümbritsev aed on juba ammu kõikjalt puruks lõhutud. Järg on jõudnud ka Mini-Arenani,kus osaliselt on lõhutud tükk aeda ja suurte reklaamide ja tuule abil on viltu ka otstes asuv kõrge aed.
Väga ilusti kõlavad need jutud rikastest rentnikest aga ,kui ma oleks korraliku firma juht siis praeguses olukorras küll sinna ruume ei rendiks.
Arena ei ole lihtsalt mingi tavaline staadion vaid on terve riigi sümbol ja siin käib väga palju välismaalasi ,kes teevad olukorra kohta omad järeldused. Ka Aivar ise on kogu aeg deklareerinud ,et see on kogu Eesti jalgpalli süda ja ta pole seda mitte endale ehitanud.
Sellepärast ongi paljud inimesed ,eriti just Flora toetajad, jätkuvalt halveneva olukora pärast mures. Ja ,et see jutt ei jääks kõlama nagu mingi vigisemine ja tavaline hädaldamine on meil plaanis ka üht teist ette võtta ,et klubi aidata. Selge see ,et ehitama me midagi ei hakka aga staadioni ja ümbruse korrashoiul saame küll aidata.
Tean ,et enne UEFA Kongressi tulevad Arenal suuremad talgud ,kuid ainuüksi paari talgutega aastas ei hoia kogu kompleksi puhtana.
Mõned ideed Flora toetajatel juba on ja kui need saab lähiajal ka klubi juhtidega läbi arutada siis näeks kõik juba palju rõõmsam välja.
Natuke halva maigu on see staadionisaaga tõesti jätnud ja jätab edaspidigi. Arvestades läbitud teed staadioni ehitamisel ei usu ma, et aastaks 2006-ki midagi väga paremat seal kahe raudteelõigu vahel olema saab. Eriti arvestades, et eelarve on jälle miljonitega lõhki :/
Fännidelt koristustalgutel osalemine on kindlasti väga teretulnud tegevus, kuid normaalse majandustegevuse puhul ei tohiks sellist vajadustki tekkida.
Midagi on
alekokil
väga mäda
Seoses 20. aprillil A. Le Coq Arenal toimuva Eesti - Norra maavõistlusega kutsuvad Eesti Jalgpalli Liit ja jalgpalliklubi FC Flora Eesti koondise poolehoidjaid Lillekülla koristustalgutele. Staadionihoone ja ümbruse korrastamine toimub teisipäeval, 19. aprillil algusega kell 17:30.
Kui präänikut ei paku ega siis rahvamassid eriti kohale ei tule. Teemaks on eilsed koristustalgud Arenal. Ei saa õelda ,et üldse kedagi ei olnud aga tasuta pileteid Norra mängule välja ei kuulutatud ja kohale tulid need ,kes tahtsid lihtsalt aidata ja muretsevad staadioni käekäigu pärast. Kolm ja pool tundi tegime seal tööd ja pilt sai palju paremaks aga teha jäi ka veel üksjagu.
Kui nüüd ikkagi lõpuni aus olla siis loomulikult said kõik ,kes abiks olid ,tasuta pääsme . Aga see oli ka omamoodi hea proov ,et kas ka ilma preemiata keegi midagi viitsib teha.
Üldiselt vaatasin ma senini kogu sellele tantsule alekoki ümber läbi sõrmede. Olin alguses üsna kindel, et selle esialgu väljaöeldud hinna eest ei olnudki võimalik seda staadioni ülesehitada. Seda enam, et tegu ei ole ju ainult suure areeniga vaid kogu kompleksiga.
Aga peale viimast, 70 miljonilist süsti (oli ju nii palju?) valitsuse poolt tunnen ma kogu sellel asjal halba maiku man. Esiteks. Kui nüüd on raha otsas ja peaareen ei ole endiselt lõpetatud, siis miks käis jutt summast, millest ei jätku? Kas pole mitte nii hr. Pohlak, et kitseke kes külamehi oli kolm korda valeteatega kohale meelitanud pidi neljandal korral nentima, et abi pole enam kusagilt tulemas? Ehk teisisõnu, kui esimesel korral oli jutt sellest, et õiget summat ei olnud mõistlik nimetada, usutav, siis enam sama jutuga edasi ei ratsuta. Teiseks. Kui summa kalkuleeritigi valesti, siis miks? Kes ei suutnud õigeid numbreid kokku saada? Ja parafraseerides Roosmaad, kas nendele, kelle peades ulub ainul tuul võibki raha eraldada?
Saan aru jah, et olen natukene karm. Aga siin on oma aga. Olen käinud kõigil koondise kodumängudel, peale esimese. Kokku investeerinud läbi piletite Eesti jalgpalli oma kümmekond tuhat krooni (kaasas naine ja lapsed, kelle eest ma olen maksnud täishinda), suur osa sellest on läinud otse Flora kukrusse. Sest varasematel aastatel olen sitisinud statkal ka kõik kodumängud. Enam klubimänge ei jaksa vaadata. Sest pole ju kus! Mulle meeldib teenus. Klubi mängude puhul on see Arenal olematu.
Sellise summa investeerinuna tunnen, et mul oleks õige saada lugeda nende kulude kohta, mis on sellele staadionile kulunud ning vaadata otsa ka nendele numbritele, mida on minu vasakust taskust riigi vahendusel Flora paremasse tõstetud.
Pean tunnistama, et olen üsna skeptiline. Lubadus, kongressiks teeme valmis on selline, mille juures on seekord suure hambaga tulnud oma sõnu söögiks taldrikule kuhjata.
Pole kindel, et Pohlak seda loeb. Aga Sina Ince märkad seda küsimust ehk ikka?
Tahtmata Sind keerulisse olukorda panna.....
Aga see jutt, et kuradi jube paik, ma ei saanudki viie minuti jooksul sisse, on nõme jora. See ei ole sul kino, kuhu jooksed viimasel hetkel ja kõik on OK. Mängule minnakse tund enne selle algust....
Neljapäeval kell 17.30 toimuvad siis järjekordsed koristustalgud ning kõik abilised saavad ka tasuta pileti Licht mängule. Koristamise vastu pole midagi ainult ,et pika peale jääb endast kuidagi kilplase tunne . Asi nimelt selles ,et kogu territooriumil pole ühtegi prügikasti olnud ega vist ei saa ka niipea olema. Flora vastus on imelihtne - neil ei olevat raha ja pealegi olevat neil palju tähtsamat teha. TÕesti! Mis nii viga elada ,kui kahuriliha on omast käest võtta siis pole ju vaja kulutada 1500.- eeki(nii palju maksavad 10 väikest tänavaprügikasti).
Vanasti korraldati talguid enamasti kord või kaks aastas. Nõuka ajal käis peale lume sulamist V.I. Lenini sünnipäeval .
Floras on aga pakasuhha moodi läinud. Muul ajal ei korista praktiliselt keegi ja kogu rämps visatakse maha ,sest prügikastid puuduvad aga enne koondise mänge aetakse toetajad koristama.
Või peab äkki peale talguid kohe ka korjanduse tegema ,et klubi saaks esindusstaadioni ümbrusesse kas või mõnedki väikesed prügikastid osta ,et meie töö ei oleks juba järgmiseks päevaks mõttetuks muutunud.
Neljapäeval kell 17.30 toimuvad siis järjekordsed koristustalgud ning kõik abilised saavad ka tasuta pileti Licht mängule. Koristamise vastu pole midagi ainult ,et pika peale jääb endast kuidagi kilplase tunne . Asi nimelt selles ,et kogu territooriumil pole ühtegi prügikasti olnud ega vist ei saa ka niipea olema. Flora vastus on imelihtne - neil ei olevat raha ja pealegi olevat neil palju tähtsamat teha. TÕesti! Mis nii viga elada ,kui kahuriliha on omast käest võtta siis pole ju vaja kulutada 1500.- eeki(nii palju maksavad 10 väikest tänavaprügikasti).
Vanasti korraldati talguid enamasti kord või kaks aastas. Nõuka ajal käis peale lume sulamist V.I. Lenini sünnipäeval .
Floras on aga pakasuhha moodi läinud. Muul ajal ei korista praktiliselt keegi ja kogu rämps visatakse maha ,sest prügikastid puuduvad aga enne koondise mänge aetakse toetajad koristama.
Või peab äkki peale talguid kohe ka korjanduse tegema ,et klubi saaks esindusstaadioni ümbrusesse kas või mõnedki väikesed prügikastid osta ,et meie töö ei oleks juba järgmiseks päevaks mõttetuks muutunud.
et äkki teekski väikese korjanduse ja annetaks kastid siis florale....
vastu ei taha isegi nime prügikasti kaanele...
Tulebki nii välja, et nö vähem tähtsatele mängudele pole mõtet eelmüügist piletit ära osta - mine vaid talgutama ja prii pääse ongi käes! Säh sulle \"150.-\" pileti eest!
Minu mäletamist järgi olid prügikastid täiesti olemas! Kuid nad seisid tunnelis ja olid ehitusprahti täis...
Kommentaar