Vincel on õigus (kui juba filosoofiaks läks) selles, et tallinlase enesenägemus on kahvatu või lausolematu. Minumeelest on see suuresti tingitud sellest, et tallinlaste hulgas on palju, väga palju ja järjest enam "sisserännanuid". Ka mina olen üks neist, päritolult tartukene, 13 aastat Tallinnas ja ega ma tunne selle linnaga mingit sidet siiamaani, mingit Oma Pidepunkti. Ka põlistallinlaste hulgas on ilmselt see osa suurest linnast olemine lihtsalt piisavalt palju üle sellest, et maha suruda mingi kindla piirkonna "patriotismi" või kogukondlust. Naljaga pooleks võib vist täna küll öelda, et kui Meistriliigasse siseneks FC Uus Maailm või JK Kalamaja, siis oleks ilmselt plaksust tribüünidel rahvast rohkem, märksa rohkem. Miks? Sest neis piirkondades ON kogukonnatunne, enesemääratlus ja oma isiku teadlik asukohamääratlus ja selle seotus asumiga enama kui magamis-elupaigana, olemas. Nõmmel ollakse pigem uhked Nõmmel elamise üle, ma ei ole küll kuulnud, et seal Kalamaja või Kassisaba moodi ühte hoitakse. Võib-olla teen liiga, siis vabandan. Aga potentsiaal olla nonde asumite sarnane on ju olemas.
Noorte kaasamine klubimängudele on nukker, jah, seda ka Floras, näiteks. Ja see on tegelikult jabur, aga nagu Vincent ütles, jõuga ei saa. Treeningutel peaks olema pidevalt õhus ja õhutamisel oma klubi uhkus, oma klubi vaimu rõhutamine. Noored ja lapsed on ju vastuvõtlikud, aasta-paar-kolm sellist keskkonda ja... Hakkab tulema küll. Noori treenivail inimesil aga ilmselt pole sellesuunalisi juhiseid, oskusi. Või... Tahet?
Noorte kaasamine klubimängudele on nukker, jah, seda ka Floras, näiteks. Ja see on tegelikult jabur, aga nagu Vincent ütles, jõuga ei saa. Treeningutel peaks olema pidevalt õhus ja õhutamisel oma klubi uhkus, oma klubi vaimu rõhutamine. Noored ja lapsed on ju vastuvõtlikud, aasta-paar-kolm sellist keskkonda ja... Hakkab tulema küll. Noori treenivail inimesil aga ilmselt pole sellesuunalisi juhiseid, oskusi. Või... Tahet?
Kommentaar