Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas JuriM Vaata postitust

Jah, see ütleb, et suurturniir käib ja see trumpab kõik üle.
    Ma ei hinda kuidagi moodi su eelistust, kuid kui su prioriteedid on suurturniiri kasuks siis lihtsalt su jaoks ei ole Eesti jalka nr. 1.

Kommentaar

Algselt postitas MNa Vaata postitust
      Mulle alati jubedalt meeldib kui ujuvad välja inimesed loosungitega "kui sa käitud nii, siis sa pole õige fänn" või "kui sa vaatad telekast EMi mitte statal Tammekat, siis sa pole õige" jne jne. Äge.
      Jutulõng hakkas kerima aastaid kedratud EJL postulaadist et suurturniiri ajal mitte keegi kohalikku jalkat ei vaata. Selgus et vaadatakse küll. Need inimesed on olemas keda arvati et ei eksisteeri.

Kommentaar

EM-i ajal peetavatest mängudest on kõige kusisem old ju Narva ja Kure 79p. Ülejäänud on enam vähem, peamiselt alla keskmise veidi, kuid mitte midagi katastroofilist. Kalju - Flora 700+, olgem ausad rohkem sinna hetkel väga ei mahugi, juba 700 peal raske. Säästusektori arvelt aint, kuhu mahuks juurde. 19.06 oli Narvas väga hull ja Tallinnas veits kehvem ilm ka + mängis Saksamaa ja Ungari. Saksamaal kindlasti palju Eesti vutifänne, kes seetõttu statale ei läinud. Soome numbrid muidugi ulme ja on, kuhu pürgida. Narvas kindlasti üks põhjus, et peale selle Dmitrijevi lahkumist kogukonna juhi kohalt, siis seal enam end käima ei olegi hetkel saadud. Nagu Fännisektori podcastis Transi fänn Ilja ütles, et inimestel see pidev virr varr välkaritega ei keri. Ei tule selle peale kohalike taha neile. Seal on vaja kasvatada peale uus põlvkond Kazakove, Gruznove, Lipartoveid, Ussoltsev, Kulik, Tarassenkov, Kitto jms toredaid mängumehi, kes satsi aastaid vedasid. Muidugi peale tulevatele noortele tuleb õpetada, et sarnast teed nagu osad neist härrastest karjääri jooksul käisid, nad ei valiks, vaid teeks asja ausalt ja sirgelt! Narvas ju publikuhuvi spordi vastu on! Futsalis ja jäähokis on olnud korralikud numbrid lähiaegadel.

Kommentaar

Algselt postitas Drogba Vaata postitust
          Nagu Fännisektori podcastis Transi fänn Ilja ütles, et inimestel see pidev virr varr välkaritega ei keri.
          Tegu oli podcastiga Tribka jutud.
          Instagram

Twitter

Eesti Lokomotiv Moskva fännid

telekavaataja.blogabet.com

Kommentaar

Vaatan Kalju - Levadia mängu ja istekohtade puudusel on suur osa publikust sunnitud mängu seistes vaatama. Me ootame publikunumbrite kasvu ja samal ajal ei paku publikule isegi mitte elementaarseid mugavusi.. See ei ole okei aastal 2025. Lööge sinna see ajutine tellingtribüün üles nagu kunagi oli vms, sest antud hetkel on asja kurb vaadata.

Kommentaar

Seistes on palju mõnusam mängu vaadata. Isegi peatreener vaatas mängu katusel seistes.

Kommentaar

Algselt postitas Eranio Vaata postitust
                Seistes on palju mõnusam mängu vaadata. Isegi peatreener vaatas mängu katusel seistes.
                Katusel seistes vaataks isegi Vb idee Kaljule, müüa katusele VIP pileteid?

Kommentaar

Miks Eestlane ei käi vaatamas Premium Liigat?

Esiteks. Me ei ole kultuuriliselt veel saanud jalgpalli riigiks. Me oleme pisut selline fifty-sixty korvpalli riik. Ma ei viitsi hakata võrreldama mingisuguseid harrastajate numbreid. Jah, eestlane ja eestimaalane paneb oma lapse jalgpalli trenni sest käib kõva värbamine, Ronaldo, Messi ja kõik muu. Aga rahvusena Eestlane vaatab korvpalli. Seda on tehtud erinevalt jalgpallist 100 aastat. Traditsioonid. See on Kalev, soe saal, õlletops ja omad poisid. Nii nagu platsil ei ole ka tribüünidel mingisugust šaibut, õlakotte, sihvkasid ega pealesurutud mitte-integreeruvat elementi.

Teiseks. Pakutav toode on kehvakene. Mida ma seal vaatan täpsemalt? Jalgpalliline tase on jube, intriige pole, võitlust on harva, tahtmist mängijate nägudest ka ei paista just ülemäära. Kellele seda mängitakse? Ma võin käia Jüri homenja kontserdil, juua lauaviina ja haugata lihavaba vorsti peale. Aga ma ei taha seda teha IGA Nädal. Aastast aastasse.
                  Sa võid mulle ehitada maailma parima staadioni, panna sinna neljast suunast seinad ja tribüünid ümber. Pakkuda 1 euroga süü ja juua - see muudab selle kogemuse pisut talutavamaks aga sisu jääb ju samaks.

Kolmandaks. Hunnik ilma identiteedita ja keskpäraseid või lausa kohutava tasemega klubisid. Miks ma peaksin endale kellegi neist "omaks" võtma ja minema staadionile kaasa elama?
                  Flora? See oli kunagi Eesti klubi. Meie versus Nemad. Lantana, TVMK, Marlekor.
                  Misasi see tänane Flora täpsemalt on? Keegi oskab mulle ära seletada? Esindusmeeskond on täna rohkem Levadia kui Levadia ise.
                  Et koondis ja U-koondised on mehitatud omade jopedega siis noori pole endal vaja kasvatada. Parimad noored toome endale teistelt üle kohe kui nad pead tõstavad.
                  Tahad koondisesse ja tulevikus Norrasse tööle? Tule meile ja karjäärplaneerime sulle ilusa tuleviku.

Ljevadia? Lõpetage naljad sõbrad. Miks ma peaksin mingisugust kohaliku mini-oligarhi komandat toetama? See vastleitud Ukraina meelsus on muidugi nunnu aga kõik kokku on endiselt selline paremasse pakendisse pakendatud venemeelne ja -keelne kompott. Mis keeles selles klubis asju aetakse ja kasvõi kodulehte tehakse?
                  Eesti nn esiklubi fännisektori liikmeskonna moodustavad üleõlakottidega tegelased kes tõmbavad rahvustaadionil venekeelset laulujoru aastal 2025?
                  Ei ole tõmmet minna selle seltskonnaga liituma.
                  Endiselt pole kodu, pole staadioni, pole baasi, pole fänne.

Edu sünnitab edu. Kahjuks Flora üritab mingisugust eestimaalaste klubi ehitada, kellega pole perspektiivi tasemetõusuks. Ja metallihinnad ei saa kunagi olema nii kõrged Levadia suudaks piisavalt kvaliteeti sisse osta, et mäng vaadatavam oleks või euros edu saavutaks.

Nõmme Kalju. Veel 1 arusaamatu identiteediga seltskond. See oleme Nõmme ja Nõmmelt, see ei kanna. Tallinn pole London, et iga linnaosa klubi on potentsiaalselt tippklubi sats. Ajalooliselt rohkem selline protetstiliikumine Florale kui tõsiselt võetav jalgpalli klubi. Mulle vahel tundub, et keegi võiks Florale ka öelda et Kalju nende rivaal on. Oma kasvandikke pole, vahel harva suudavad mõne uue tulija kasvatada (kui pole neilt enne äravõetud). Iga aasta uus laadung hunnik keskpärased võõramaalaseid. Vahel harva joppab, üldjuhul mitte. Kui sa just sealtsamas mändide alt pole pärit siis pole mitte mingit adekvaatset põhjust selle klubikesega mingisugustki hingesugulust tunda ja neid toetada. Neid Kalju "ultrasid" vaadates, siis tekib küsimus et nagu Why? Mida või keda sa fännad seal oh rebellious?

Kalev, Laagri jmt ei vääri isegi omaette teemat. Öelge mulle 1 põhjus miks ma peaksin olema süstemaatiline Kalevi kodumängude külastaja? Kus nad mängivad üldse? Kadriorus? Kalevi staadionil kesklinnas? Keskstaadionil ? Mis on selliste klubide mõte? Flora ja Levadia feeder clubid?

Paide? See klubi mulle meeldiks kui ma oleks paidekas. Paide panustab raha õigete asjade nimel. Aga see on siiski... Paide. 2 toidupoodu ja 1 burgeriputka. Sa ei konkureeri ega hakka konkureerima Tallinnaga. Samade tingimuste korral sa jääd kohalike mängijate turul alati kaotajaks. Sa võid kasvatada oma akadeemias kokapaberitega tulevasi relekasatside mängijaid aga Tallinna klubidega konkureerimiseks jääd alatiseks panustama välisjõule. Parimad eestlased ja eestimaalased saad sa ainult siis kui nende parim enne on möödas ja nad on Flora-Levadiast välja praagitud.
                  Paidel on potentsiaali pubilikunumbrite kasvatamiseks. Öelge mulle mida on mul teha suvisel suveõhtul reedel 19.30 kui mängib kvaliteetne Paide mõne päris meeskonnaga. Tugev meeskond, heal staadionil, hästi turundatuna. Hetkel pole nendest ühtegi. Sinna läheb veel 10 aastat aega ja hulka raha aga sealt Kesk-Eestist kogukonnana võiks selle 1000 inimest kätte saada küll.

Tammeka, Vaprus - veel ühed toredad klubid kus tehakse tööd ja nähakse vaeva aga tulemus on sitt. Sest tulemused on sitad. Miks ma peaksin ennast staadionile vedama et näha kuidas nädalast nädalasse igal laupäeval linnapoistelt tala saame? Sa võid peast olla täielik "Tartu" aga lõpuks kes tahab luuseritega assotsieeruda?
                  Tartus ja Lõuna-Eestis nagu ka Pärnus ja Pärnumaal on pea 100 tuhat inimest. Ma võin kihla vedada et seal oleks isegi praeguse infra puhul olemas need 1000 inimest iga mängupäev, kui esindusmeeskonna tase oleks konkurentsivõimeline. Tahate öelda et seda raha pole maakonnast võtta, et palga lisaks omadele poistele 4-5 tõesti kvaliteetset välismängijat, mis tooks võimaluse et reaalselt Tallinna klubidele vastu hakata? Tartu versus Tallinn koos võiduvõimalusega ja see rahvas on staadionil.

Üldiselt eestlastele meeldib jalgpalli vaatamine. Meil on igasugu veidrikke kes on nõus selga panema näiteks Newcastle särgi ja vedama ennast 10-15 pealise pundina pubisse "oma" klubile kaasa elama, rääkimata lõpust hulgast igasugustest Manchesteri ja Barca fanboydest aga väga väike osa neist huvitavad Eesti klubid.

Kõrgem jalgpallline tase, parema, selgema identiteediga klubid, kindlad klubide asukohad koos baasidega ja pole mittemingisugust põhjust Premmi keskmised numbrid 1000 peale kasvatada.

EDIT: Tuli pisut negatiivne jutt aga suur tänu kõikidele klubide eestvedajatele et te seda kõike teete. Kunagi oli veel hullem. Ja ühel päeval läheb paremaks.

Kommentaar

Kas seal mingi see nüanss pole veidi, et korvpallimeeskond saab pmst niimoodi ka hakkama, et rendid kaheks tunniks mingi spordisaali ja mängid? Jalkaklubil on see infra kõvasti suurem, mis taga olema peab. Lisaks siis kossus on sul vaja 10 mängijat, jalkas mingi 20. Et, noh, olles käinud Eestis mingeid meistriliiga mänge vaatamas, siis pole seal publikut ühti nii palju rohkem, kui mingil suvalisel Eesti jalkaliiga mängul. Lihtsalt kulud on kõvasti väiksemad.

Pluss oled päris kindel, et Eesti kossuliiga külastatavuse arv ka kuskil Euroopa väga kõrgel tasemel oleks?

Kommentaar

Algselt postitas Foribi12 Vaata postitust

Esiteks. Me ei ole kultuuriliselt veel saanud jalgpalli riigiks. Me oleme pisut selline fifty-sixty korvpalli riik. Ma ei viitsi hakata võrreldama mingisuguseid harrastajate numbreid. Jah, eestlane ja eestimaalane paneb oma lapse jalgpalli trenni sest käib kõva värbamine, Ronaldo, Messi ja kõik muu.
                      Ei
                      Jalkasse pannakse kuna see on suhtkoht ainus asi mida juba lasteaias klubide poolt (harju jk etc) pakutakse juba 3. eluaastast ja seda saab taguda lapsena kasvõi lasteaia hoovis/aulas. Korvpallitrenni enne 6-7 eluaastat nii naljalt ei leia või kui kusagil midagi on, siis see on vaba aja arvelt ja selleks vaja eraldi saali.
                      Sealt see harrastajate arv tõenäoliselt suureks saadakse.

Kommentaar

Algselt postitas Foribi12 Vaata postitust

Paide? See klubi mulle meeldiks kui ma oleks paidekas. Paide panustab raha õigete asjade nimel. Aga see on siiski... Paide. 2 toidupoodu ja 1 burgeriputka. Sa ei konkureeri ega hakka konkureerima Tallinnaga. Samade tingimuste korral sa jääd kohalike mängijate turul alati kaotajaks. Sa võid kasvatada oma akadeemias kokapaberitega tulevasi relekasatside mängijaid aga Tallinna klubidega konkureerimiseks jääd alatiseks panustama välisjõule. Parimad eestlased ja eestimaalased saad sa ainult siis kui nende parim enne on möödas ja nad on Flora-Levadiast välja praagitud.
                        Paidel on potentsiaali pubilikunumbrite kasvatamiseks. Öelge mulle mida on mul teha suvisel suveõhtul reedel 19.30 kui mängib kvaliteetne Paide mõne päris meeskonnaga. Tugev meeskond, heal staadionil, hästi turundatuna. Hetkel pole nendest ühtegi. Sinna läheb veel 10 aastat aega ja hulka raha aga sealt Kesk-Eestist kogukonnana võiks selle 1000 inimest kätte saada küll.
                        Paidet tuleks vaadata koos Türi vallaga. Mõlemas on ca. 10 tuhat elanikku. Järvamaal kokku ca 30 tuhat. Selle pealt on võimalik publikut saada küll. Paide kõige suurem miinus on hetkel nii kunstmurustaadionil kui ka linnastaadionil ikkagi tribüüni mahutavus. Tänasel päeval peaks mõlemal olema minimaalselt 500 istekohta, kuigi optimaalne oleks tõenäoliselt 1 000. Viimasel kodumängul Floraga oli pealtvaatajaid 425 ja osa rahvast pidi seisma. Paide linnastaadioni miinus on ka see, et sissekäigu poolt ei saa väga aru, kas ja kui palju istekohti on ning seetõttu jäävad osad inimesed mängu vaatama lihtsalt sissekäigupoolse nurgalipu juurde (isegi kui tegelikult tribüüni teises pooles paarkümmend vaba kohta).

Paide turunduse osas ei ole nõus. Enne mängu on nende sotsiaalmeedia mänguinfot täis, lisaks ütleksin, et neil on ikka väga sageli mängupäevad mingi noorte üritusega seotud. Paide väga suur pluss on ka Tallinna lähedus. Tänu 2+2-le on sinna sõit selline 45-50 min, mis ei ole midagi hullu. Ise elan Tallinnas, kuid reeglina käin Premiumis Paide kodumänge vaatama. Meeldib, et väljaspool Tallinnat on tekkinud väga reaalne tiitlipretendent, kellel on selge identiteet ja kogukond.

Noorte värbamise osas ütleksin nii, et Paide senine track record noorte usaldamises ja välismaale aitamises peaks igale noorele potentsiaalikale mängijale olema tõestus. Tõenäoliselt ei oleks ka Kristal Paidesse läinud, kui eelnevalt ei oleks seal noortele võimalust antud.

Kommentaar

Oot, ega see kirjaviga pole, et järgmine nädal on Flora-Kalju mängu algusaeg 21.30? Nagu päriselt? Pühapäeval?

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                            Oot, ega see kirjaviga pole, et järgmine nädal on Flora-Kalju mängu algusaeg 21.30? Nagu päriselt? Pühapäeval?
                            Suvi ju, see prime time! Reede ka Laup võiks ka 21.30 mängud olla.

Kommentaar

Eks see ole laulupeoga seotud, sest ETV2s vaja viipekeelset kontserti üle kanda.

Kommentaar

Publikuarvu peamised mõjutajad:

1. Mängupäev, avavile kellaaeg - nädalalõpud ja pealelõunased ajad plussiks
                                Publikule soodsamad ajad reede õhtul avavilega 19.00-19.30, laupäev avavilega 18.00-19-30 ning pühapäev 17.30-19.00
                                2. Aastaaeg, ilm, eriti lahtiste, katuse ja tuule eest varju mittepakkuvadte tribüünita staadionite puhul.
                                3. Klubide omavaheline distants, lähedus plussiks (linnaderbid) ja muidugi vastase atraktiivsus.
                                4 Staadiioni mugavused (toit/jook jne lisväärtused ning loonulikult hind) ja kindlasti ligipääs (ka parkimine)
                                4. Klubi ja vastase edukus, koht liigatabelis. Eelpoolnimetatutega võrreldes mõjutab kõige vähem.​

Kommentaar

Working...
                                X