320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Publiku juurdekasv Eestikatel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas fcgonga Vaata postitust
    kui eelmiste aastate keskmiste vaatajanumbrite kõrvale (siiani u 210;180 jne) tuleks ausalt mõõdetud 120 (kevadhooajal isegi vähem), siis kogu senine statistika kaotaks mõtte ja oleks ikka äärmiselt piinlik EJL'ile. seega peavad nad vähemalt sama arvu hooaja lõpuks välja valetama (+- 20 et usutav oleks). ja et keegi protokollide järgi neid arvutusi üle ei kontrolliks siis kantaksegi protokolli lambi arve.
    olen sama asja eesti koondise mängudel ka täheldanud. mõndadel novembri mängudel 2 tribüüni suletud ja publikut väga hõredalt ülejäänud pinkidel, kodus selgub aga et staadion oli pooltäis.
    fcgonga, lõpeta laim. Eesti koondise kodumängudel loetakse publikut nii täpselt kui võimalik (kõik piletid skännitakse sissepääsus; kui skännerid ei tööta vms, siis on olemas klikkarid), süsteem on peaaegu üks-ühele sellele, mida kasutati näiteks 2012. aasta EM-finaalturniiril. Kõik numbrid on reaalsed. Novembris mängiti möödunud aastal Aserbaidžaaniga, publikuks oli 2413 inimest. Avatud oli kaks tribüüni, mis mahutavad kokku veidi alla 5000 inimese (Arena üldine mahutavaus veidi üle 10 000).

    Liigamängude puhul ütlevad publikuarvu klubid, inspektorid vajadusel kontrollivad. Keegi kusagil alaliidus ei pane neile numbritele mingit protsenti juurde. Enamik klubid loevad inimesed üle ükshaaval ja korrektselt, küsimus on olnud mõne klubi kodumängul, et kas klubi poolt edastatud arv on reaalne. Seda on kontrollitud ja mõnikord numbrit korrigeeritud (mõnikord on klubi pannud rohkem, mõnikord vähem). Nii lihtne (või mõne jaoks ka nii keeruline) see kõik ongi.

    Kui keegi soovib lugeda publikut mängudel, siis tuleb seda teha korralikult, mitte mulje järgi, sest mulje on vähemast statistika jaoks petlik. Kui Arenal või Kadriorus jätab 300 inimest hõreda mulje, siis Hiiul või Sportlandil on 300 inimesega sisuliselt täismaja tunne. Kui visata pilk Arena fännisektorile, kuhu mahub üle 700 inimese ja seal on parasjagu 40 fänni, siis paratamatult jääb mulje, et "oh, neid on seal vast 20". Suur on imestus kui üle lugedes saad teada, et seal on näiteks 42 inimest.

    Üldiselt on muidugi väga tore, et kodune jalgpall inimestele korda läheb ja seda isegi paari klubi publikulugemise küsimuse tasandil...

    Kommentaar


      Tennisevaataja on šoki saanud

      Kommentaar


        Suht ajuvaba kirjutis aga mõnes mõttes saan autorist aru. Olin ka ise laupäeval kohal ning kohati tundub küll, et mida "kõvem" fänn seda vähem mõistust. Flora viigivärava puhul oli lahe vaadata, kuidas flora fännid vastu võrku viskusid ja Toom veel neid üles küttis - tõsiselt äge. Aga miks pagana pärast on vaja hakata siis jalagadega reklaamplakateid puruks peksma? Kas asjade lõhkumine on kuidagi värava tähistamise osa? Ja kui turva tuli korrale kutsuma vaatasid loomanägudega otsa nagu tahaks teist nahka pista. Võib ainult ette kujutada, mida võis mõelda inimene, kes igapäevaselt jalgpalli vaatamas ei käi ning tuli nüüd ilusal laupäeval lastega mängu nautima. Ja millegi pärast paistavad sellise jamaga silma kogu aeg ühed ja samad inimesed, aga süüdi on kogu aeg kõik teised. Tennisepublik tennisepublikuks aga keda me siis mängudele ootame? Ikka seda sama tennisepublikut ja siis loodame, et nad vaikselt aktiivsemaks muutuks. Pidev ropendamine, joomine, lõhkumine jne igal mängul ei kutsu kuidagi vähegi normaalset inimest selle seltskonnaga ühinema...

        Kaljule 5+ korralduse eest.

        EDIT: seoses "tennisevaatajate" ja kaljuga. Mul ei lähe vist kunagi meelest kui Kure ja Kalju koos esiliigas mängisid siis korra üks kalju asjapulk kargas Hiiul Kure suurimale fännile Mikole turja kuna too trummeldab/laulab nii kõvasti, et emad lapsevankriga ei saa rahulikult mängu nautida
        Am Sonntag um 13.00 Uhr haben wir ein Weißwurst- Wettfressen mit der Bayern-Spitze. Da bin ich gut dabei. (Rainer Calmund)

        Kommentaar


          Nii publikurohked ja häälekad võiks olla enamik mänge Eestikatel, vähemasti põnevuskohtumised loodetavasti on edaspidigi sellised.
          "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
          These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

          Kommentaar


            Algselt postitas Jeti88 Vaata postitust
            EDIT: seoses "tennisevaatajate" ja kaljuga. Mul ei lähe vist kunagi meelest kui Kure ja Kalju koos esiliigas mängisid siis korra üks kalju asjapulk kargas Hiiul Kure suurimale fännile Mikole turja kuna too trummeldab/laulab nii kõvasti, et emad lapsevankriga ei saa rahulikult mängu nautida.
            Ja nüüd aastaid hiljem kargavad klubide tegelased ikka Mikole turja.

            Kommentaar


              Mulle kunagi saaliturniiril kargas üks mees ligi ja käskis väikese trummi ära panna, kuna tema ei saavat rahulikult jalkat vaadata. Lubas maha lüüa.

              Kommentaar


                Oh, kus on alles võrdlused, Stalin ja Putini poliitika...
                "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                Kommentaar


                  Algselt postitas Jaan95 Vaata postitust
                  Mulle kunagi saaliturniiril kargas üks mees ligi ja käskis väikese trummi ära panna, kuna tema ei saavat rahulikult jalkat vaadata. Lubas maha lüüa.
                  Peksu lubamine pole midagi uut kahjuks.
                  Mulle on lubatud tümikat anda nii A le Coqil, Narvas kui ka Maarjamäel.

                  Kommentaar


                    Juhuks kui loo autoril on sugulasi või kaasmõtlejaid ja nad mingil põhjusel kaaluvad sama dramaatilise kogemuse läbi elada kui nende kaasmaalane, siis annaks selleks korraks kaasa mõningaid näpunäiteid:
                    • Ei pea otse fännisektori kõrvale istuma! Ausõna ei pea. Nii Flora kui ka Kalju fännid olid seekord näiteks oma tribüünide vasakus ääres. See kelle jaoks laulmine, trummipõrin ja siin seal mõned krõbedamad sõnad vastaste ja kohtunike aadressil meele järgi ei olnud, oleks võinud täitsa vabalt tribüüni paremas ääres istuda ja elu oleks olnud lill.
                    • Jalgpallifänn joob õlut. On joonud aegade algusest ja joob ka edaspidi. Loomulikult on erandeid, aga reeglina on nii. Kui karsklaste lobitöö tulemusel väljatöödeldud riiklik ajupesu nimega roheline raamat on sind nii viimase ahastuse piirini viinud, et isegi õlut joova inimese paljas nägemine sunnib sind paugupealt rahvaajakirjanikuks hakkama, siis ära tule jalgpalli vaatama. Punkt! Tegelikult ära mine ka õhtul üksest välja õue mine!
                    • See kui sa käisid omal ajal kohtumist Kopli Dünamo ja Zvezda vahel vaatamas ja seal valitses tribüünidel suhteline vaikus, ei tähenda seda, et see peakski nii olema. Mida sa seal tunnistasid, oli üldriikliku venestamispoliitika vili, mille eesmärgiks oli kohalik fänn jalgpallist nii kaugele ajada kui vähegi võimalik. Tulihingeline jalgpallifänn või veel hullem fännigrupp oli asi, mida tolle aegne režiim nägi pigem ohuna. Ses suhtes on loo autori võrdlused äärmiselt kohatud..
                    • Kõikidel artiklis kirjeldatud välismaistel suurklubidel on täpselt samasuguseid tulihingelisi fänne nagu meite häädel satsidel. Ainult neid on tuhandeid kordi rohkem ja tihtipeale nad saavad isegi suuremate sigadustega hakkama kui reklaamtahvli lõhkumine või mõne väljakul viibiva isiku suunas krõbedate sõnade saatmine.
                    • Ja lõpetuseks tee endale selgeks misasi see jalgpall üldse on! Tegmist ei ole pelgalt tulemusspordiga! Jalgpall on elustiil ja meelelahutus selle kõige kaasakiskuvamas mõttes! Kui sa tahad segamatult tulemussporti vaadata, siis paar korda aastas kogunevad kettaheitjad ja jooksjad Kadriorgu. Seal saad oma punase Elektronika stopperiga rahulikult isenugistada ja teiste Autobaasi valgete nokatsitega taatidega jalgpallifänne siunata..!

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Spade
                      Okei, saan kõigele pihta. A kurat teil neid reklaamtahvleid vaja lõhkuda on?
                      Sest kesa on juutuubist näinud, et nii tehakse
                      INTER ARMA CARITAS

                      Kommentaar


                        Algselt postitas marcello Vaata postitust
                        Sest kesa on juutuubist näinud, et nii tehakse
                        Eksid, briti vutihoolide toimetamisi ma juutuubist ei jälgi.
                        Ehk siiski, Crystal Palace mandrieuroopa stiilis Homesdale Fanatics Ultras on erand.




                        Kommentaar


                          kui klubi turundusdirektor (antud juhul siis Flora oma) räägib sellist ümmargust ja mittemidagi ütlevat juttu vastuseks küsimusele "miks peaks tulema mingi klubi (antud hetkel Flora) mängu vaatama", siis läheb ikka veel pikalt aega kui staadionid rahvaga täidetakse. tundub et klubi(de)l puudub igasugune visioon milline on potentsiaalne klubi fänn, kellele mängitakse jne, visioon ühesõnaga.
                          Catalunya is not Spain!

                          Kommentaar


                            No minu mäletamist mööda ta rõhus identiteetidele, mis on omased Florale. Rõhutas rahvuslikkust, noorust ning atraktiivset mängupilti. Selge on ju see, et Flora ei saa rõhuda konkreetsele Tallinna piirkonna identiteedile, see oleks fake ja ei toimiks. Flora nägu on rahvuslik, pikkade traditsioonidega(eesti jalgpalli kontekstis), nooruslik ning ambitsioonikas ning need omadused tõi Pruuli välja.

                            Aga üldise kriitikaga kindlasti nõus, paljudel klubidel puudub visioon või ei osata turundustöös visioonist lähtuda.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
                              kui klubi turundusdirektor (antud juhul siis Flora oma) räägib sellist ümmargust ja mittemidagi ütlevat juttu vastuseks küsimusele "miks peaks tulema mingi klubi (antud hetkel Flora) mängu vaatama", siis läheb ikka veel pikalt aega kui staadionid rahvaga täidetakse. tundub et klubi(de)l puudub igasugune visioon milline on potentsiaalne klubi fänn, kellele mängitakse jne, visioon ühesõnaga.
                              Ma olen ise teinud kaamera taga ETV aegadel oma 500 intervjuud julgesti, ilmselt rohkemgi (lisaks TV Flora tegemised-toimetused), aga kaamera ees oli see ausalt öeldes esimene kord vastuseid anda (jätame siit välja kaamera ees spordisaadete lugemised aegadest ammustest). Ei olnud mugav tunne, sest valgustus, mis näkku paistis oli niivõrd jõhker, et sain päris paraja šoki

                              Kui Su kriitika põhineb intervjuu viimase küsimuse vastustel, siis võin Sulle rahustuseks öelda, et vastus jäi vägagi poolikuks, sest vastuse ajal puhus kohtunik mõne meetri kaugusel vilet ning kaameramees sai režiist teate, et 30 sekundi pärast on intervjuu läbi.

                              Flora sisemine kogukond sh. fännid ja lapsevanemad, on saanud väga palju tähelepanu ning heameel on tõdeda, et meie mängudele jõuab üha rohkem ja rohkem noormängijaid, kes mõistagi tulevad emade-isadega.

                              Fännide suunas on väga palju tööd tehtud, aga las võrdlusmoment tänase ja mõne-aasta taguse Flora vahel jääb nende peale, kui nad sõna võtta peaks soovima.

                              Füüsilise kogukonnaga (eelkõige Kesklinn, Kristiine, noortetrennides käivate laste elukohtade põhjal ka Põhja-Tallinn) on Floral turunduslikult sel aastal plaanis teha jalgpalli tutvustamisel suur samm edasi, aga eks iga asi omal ajal.

                              Edu!

                              PS nurmalna, kas kaugel maal oled vutti ka vaatamas käinud?

                              Kommentaar


                                Ma pole õige inimene Flora teemal kommenteerima, aga olenemata kuidas see intekas läks pean ma konkurendina tunnistama, et Flora turundus on sellel aastal uuel tasemel ja nii imelik kui see ka ei tundu teeb see nii mulle kui kogu Kalju kollektiivile VÄGA suurt rõõmu. Miks? Sellepärast, et me ei ole enam üksi ja kui nendele kahele klubile lisandub veel teisi kes hakkavad pingutama, siis varsti on meil hoopis teitsugused mured staadionil... Näiteks kust saada veel suuremaid lisatribüüne, et see rahvas ära mahutada

                                Algselt postitas znaaga Vaata postitust
                                Ma olen ise teinud kaamera taga ETV aegadel oma 500 intervjuud julgesti, ilmselt rohkemgi (lisaks TV Flora tegemised-toimetused), aga kaamera ees oli see ausalt öeldes esimene kord vastuseid anda (jätame siit välja kaamera ees spordisaadete lugemised aegadest ammustest). Ei olnud mugav tunne, sest valgustus, mis näkku paistis oli niivõrd jõhker, et sain päris paraja šoki

                                Kui Su kriitika põhineb intervjuu viimase küsimuse vastustel, siis võin Sulle rahustuseks öelda, et vastus jäi vägagi poolikuks, sest vastuse ajal puhus kohtunik mõne meetri kaugusel vilet ning kaameramees sai režiist teate, et 30 sekundi pärast on intervjuu läbi.

                                Flora sisemine kogukond sh. fännid ja lapsevanemad, on saanud väga palju tähelepanu ning heameel on tõdeda, et meie mängudele jõuab üha rohkem ja rohkem noormängijaid, kes mõistagi tulevad emade-isadega.

                                Fännide suunas on väga palju tööd tehtud, aga las võrdlusmoment tänase ja mõne-aasta taguse Flora vahel jääb nende peale, kui nad sõna võtta peaks soovima.

                                Füüsilise kogukonnaga (eelkõige Kesklinn, Kristiine, noortetrennides käivate laste elukohtade põhjal ka Põhja-Tallinn) on Floral turunduslikult sel aastal plaanis teha jalgpalli tutvustamisel suur samm edasi, aga eks iga asi omal ajal.

                                Edu!

                                PS nurmalna, kas kaugel maal oled vutti ka vaatamas käinud?
                                www.jkkalju.ee
                                www.facebook.com/jkkalju

                                Kommentaar

                                Working...
                                X