320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2011

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #31
    Ainult üks küsimus.
    Kas loosimise hetkeks olid mängukuupäevad avalikult paigas?

    Kui meenutada, et lõppenud hooaja esimene Flora mäng toimus loomimistulemust eirates Sillamäel, millele eelnes väide, et Sillamäe kunstmurumäng on sisuliselt välja müüdud ja florakad sinna ei "mahu", suvisele Sillamäe mängule eelnes Sillamäe avaldus, et külalisi nad vastu ei võta, sellest hoolimata korraldati JL survel pika näoga ja vastumeelselt tõeliselt korralik näidiskorraldusmatš.

    Millegipärast on aprill-mai kõik mängud laupäeviti, juunis aga kaks mängu teisipäeviti (s.sh Sillamäe-Flora), samuti septembris kaks mängu teisipäeviti (S.h Sillamäe-Flora), juulis-augustis aga ainult laupäeviti, tekib vägisi küsimus, kas teisipäevased Sillamäe-Flora kohtumised on ikka juhuslikult paika loksunud?

    Tahtmatult tekib vandenõuteooria, kas on tegu võimalike probleemide ennetamisega (jõuorganite survel, nende mitteärritamiseks) või laiskusega tip-topp mängukorraldust orgunnida/nõuda.

    Niikaua kui meile ei teki kõikidele klubidele arvestatava suurusega fännigruppe, kes on võimelised mängult-mängule meeskonda saatma ja ei arvestata ning soodustata juba tekkinud taoliste fännigruppide huvidega, ei saa meil kunagi olema vutiõhkkonda, mis tooks staadionile uusi huvilisi.

    Sillamäe ongi sellepärast atraktiivne, et seal florakaid vihatakse ja oodatakse, tulemuseks - rahvas tuleb staadionile.
    Mis on parim fännile - kui on lisaks võitluslikule koduklubile, keda tulihingeliselt toetada, hingestatumalt mängima sundida, oleks igal mängul kindlasti vastasfännid, kellele oma klubipatriotismi võimalikult lärmakalt/värvikalt demonstreerida.
    Sillamäel staadion elab kui Flora külas!

    Kui Kuressaares ootaks meid 300-500 Kure fänni, kelle soov oleks Flora fänne staadionitribüünidel paika panna/laulda, siis oleks Kuressaare sama atraktiivne, ilma vastastikuse väljakuvälise vihata (nagu Ida-Virumaal) aga staadionil atraktiivne, küll nurisetaks kui kalender külaskäiku ei soosiks.

    Gianlucal on õigus, iga vastasega peaks olema võimalik kohtuda vähemalt korra laupäeval, lisaks juurde, tingimata murul ja võimalikult soodsate ilmaoludega, ehk siis maist-septembrini.

    Kalender tuleb paika panna ideega, et eeldatavad publikumängud on eelistatud ja parimatel kuupäevadel/kellaaegadel.
    Pretsedent loositud mängujärjekorra ümbertõstmise võimalikkusest on meil eelmise hooaja alguse näitel olemas.

    Kommentaar


      #32
      Algselt postitas kesa Vaata postitust
      Millegipärast on aprill-mai kõik mängud laupäeviti, juunis aga kaks mängu teisipäeviti (s.sh Sillamäe-Flora), samuti septembris kaks mängu teisipäeviti (S.h Sillamäe-Flora), juulis-augustis aga ainult laupäeviti,
      Minu arvates igati loogiline sest juulis ja augustis on nädala sees karikavõistluste mängud (uus karikas algab suvel) ja siis mängida ei saa. Lisaks Euroopa Liiga ja Meistrite Liiga mängud mõnedel klubidel.

      Nädalapäevade osas olen Martiniga sada prossa nõus ja ei näe ma mitte mingit vahet sest kui eurosarja mängud on nädala sees alati siis on rahvast piisavalt. Kuulus Newcastle'i mäng Levadiaga mis oli Lillekülas täistribüünide ees oli kah nädala sees ja ometi rahvast täis. Sama on teiste mängudega olnud ka nagu Twente, Haka ja nii edasi. Meeste koondisega sama.

      Siia juurde võiks tuua veel väga häid näiteid teistelt spordialadelt. Korvpallis mängitakse kogu aeg nädala sees ja keegi ei nurise (räägitakse siin foorumis ka et jalgpalliliiga võtku korvpalliliigast eeskuju aga seal toimuvad mängud igal nädala päeval alates esmaspäevast kuni pühapäevani). Kui huvi on siis käiakse vaatamas alati.

      Jama saab olla ainult siis kui algusaeg on enne kui 18:00 või midagi sellist sest siis ei pruugi töölt jõuda. Välismängule minekuks tuleb võtta vaba päev midagi muud ei jää üle. Kui Sillamäe - Flora mäng algab teisipäeval kell 18:45 siis peaks Tallinnas sõitma hakkama umbes kell 15 et jõuda normaalseks ajaks? Seega peaks vabaks võtma umbes 3 tundi töölt. See on pika etteteamisega üldiselt võimalik. Eriti hea on veel siis kui kalender on nii pikalt ette teada nagu praegu. Saab juba vaadata et millal võiks puhkust planeerida ja muud sellist.

      Minu meelest väga hea kui kalender loositakse sest muidu oleks suur sättimine. Praegu asi selge ja lihtne.
      http://ufa-gruztaxi.ru/16154

      Kommentaar


        #33
        Algselt postitas INCE Vaata postitust
        Milles sa siin jama näed? Et kui algaksid paar tundi hiljem, siis saaks veel 10 inimest tulla ?! Minu arvates täielik pseudoprobleem. Kui staadionitel oleks igal mängul vähemalt 500 inimest, siis võiks hakata arutlema mängu päeva ja kellaaja teemal.
        anna andeks mees, kuid kui selliselt edasi mõtlete, siis tõesti ei imesta kui teil jäävadki seal liigas publikuarvud sellisteks nagu nad on ja vaatamas käivad ainult "hullud"
        Catalunya is not Spain!

        Kommentaar


          #34
          Algselt postitas Aadu&co
          Küsimus eelnevatele. Milline meistriliiga mäng sai enne mängu päeva kõige rohkem meedia kaja(lõppenud hooajal)?
          Narva Transi ära kingitud mängud.

          Kommentaar


            #35
            Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
            FA=EJL
            Ülbelt lahterdad siin tegelasi aga kuhu ennast paigutad kui FA-d Eesti meistriliigaga võrdled?

            Selge on see, et kui EJL tahaks pealtvaatajaile asja atraktiivsemaks muuta siis võetaks ka kalender paremini ette, praegu on see nagu põlvede peal kokkuklopsitud ja fännidele näkku sülitamine. Ei saa aru ka 17 imemisest "Kui Flora mänginuks need kaks mängu väljas Kuressaarega, kas te nutaksite siis siin samamoodi? Kahtlen."
            Selge, et kure ei paku flora fännidele nii palju pinget kui Sillamäe, point on ikka selles, et EJL peab midagi tegema, et rahvast staadionile saada ja alustama peab nendest vastasseisudest mis publikut meelitavad!!

            Kommentaar


              #36
              Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
              Omamoodi koomiline on see, et üks kodanik on suutnud välja ulmeliste plaanidega stiilis, et EJL peaks iga pealtvaataja eest klubidele hiigelsummasid maksma, et niiviisi motiveerida neid rahvast statale tooma; samal ajal aga leiab, et pole mingit vahet mis päevadel või kellaaegadel mängitakse.
              Absoluutselt pole päeval mingit vahet. Oma postituses ma kellajast muidugi otseselt (ehk "tuled töölt ära" annab kuidagi kellaajale taandada, kuigi mõeldud oli, et supervännidel ei ole muid segavaid tegevusi) ei kirjutanud, kuid see ei peata sind seda lisamast, kuid eks selle lugemisoskusega ole nagu ta ole. Lisaks pole Eestis väga kohti, kuhu kahe-kolme tunniga ei jõuaks. Mis on kindlasti parem, kui Leedsi fännidel, kes peavad samasugusel päeval Londonisse või Brigtonisse või mõnda täpselt samataolisse kohta sõitma. Aga võib-olla tõesti on välismaa välismaa ja meil on siin imeline jalgpalliklounivabariik, kus sellised asjad ei kehti.

              Mis puutub kellaaega, siis vähemalt Tartus olid mängud nädala sees alati normaalsel ajal ehk kuskil 18.45 või sinnakanti ehk täiesti okei ajal, suvel võib tõenäoliselt isegi tunnikese hilisemaks lükata, kuid see on väideldav. Kui see kellelgi teisiti on (a'la kell 14), siis tuleks EJLi ametnikule lihtsalt jalaga perse lüüa, et sealt ajud tagasi pähe lendaksid. Kui ei saa sellisel kellaajal (19) mängida, siis kenasti liigareeglitesse kirja, et mängitakse platsil, kus saab. Kurb küll, kui see mõnes teises linnas on. Või siis mitte.
              When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

              Kommentaar


                #37
                Repliigi korras: see võtab Eesti meistriliiga nii imeliselt kokku, et tuliseim küsimus on, mitmekesi Flora fännid Sillamäele jõuavad, sest kaks aastat tagasi natike kakeldi, kuid ilma selleta ei kotiks see üldse kedagi.
                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                Kommentaar


                  #38
                  Algselt postitas karloskar Vaata postitust
                  Ülbelt lahterdad siin tegelasi aga kuhu ennast paigutad kui FA-d Eesti meistriliigaga võrdled?
                  Möh?

                  FA tähendabki ju jalgpalli liitu ja seega võrdlus ju klapib, ehk ideelt ongi ju FA sama mis EJL. Lihtsalt mastaabid on teised.

                  Kuigi praegu tuli meelde, et Inglismaa liigad on Inglismaal eraldiseisev organisatsioon (mõte, mis meie Meistriliiga puhulgi läbi käinud, et oleks eraldi organisatsioon selle jaoks), ehk nemad panevad listi paika. Aga mõte jääb samaks.

                  Ja mis ma siin ikka end lahterdan. Avaldasin siin foorumis oma arvamust, mis siin oldud aastate jooksul tekkinud. Ehk mõni tunneb end ära ja võtab oksa tiba koomale ja teised kes vähem siin käivad saavad ka aru, et arvamusi on erinevaid ja mõni vend paneb oma teksti ainult ühes suunas silmad ruutus. Seda teemat võiks ju kuskil mujal edasi arendada, mitte siin teemas.

                  Kommentaar


                    #39
                    Algselt postitas Martin Vaata postitust
                    Mis puutub kellaaega, siis vähemalt Tartus olid mängud nädala sees alati normaalsel ajal ehk kuskil 18.45 või sinnakanti ehk täiesti okei ajal, suvel võib tõenäoliselt isegi tunnikese hilisemaks lükata, kuid see on väideldav. Kui see kellelgi teisiti on (a'la kell 14), siis tuleks EJLi ametnikule lihtsalt jalaga perse lüüa, et sealt ajud tagasi pähe lendaksid. Kui ei saa sellisel kellaajal (19) mängida, siis kenasti liigareeglitesse kirja, et mängitakse platsil, kus saab. Kurb küll, kui see mõnes teises linnas on. Või siis mitte.
                    Nädalasisestel päevade suhtes olen mina Martiniga nõus. Nädalavahetuse suhtes jääksin ma ikka kella 15 meheks.

                    Aga hilise kellajajaga on ju see probleem, mida ennegi mainisin - infra. Isegi Kadrioru staadionil pole valgustust, et pärast päikese loojumist mängida. Teisisõnu peaks hetkel ikka infra olema üks olulisi märksõnu.

                    Kommentaar


                      #40
                      Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
                      Möh?

                      FA tähendabki ju jalgpalli liitu ja seega võrdlus ju klapib, ehk ideelt ongi ju FA sama mis EJL. Lihtsalt mastaabid on teised.

                      Kuigi praegu tuli meelde, et Inglismaa liigad on Inglismaal eraldiseisev organisatsioon (mõte, mis meie Meistriliiga puhulgi läbi käinud, et oleks eraldi organisatsioon selle jaoks), ehk nemad panevad listi paika. Aga mõte jääb samaks.

                      Ja mis ma siin ikka end lahterdan. Avaldasin siin foorumis oma arvamust, mis siin oldud aastate jooksul tekkinud. Ehk mõni tunneb end ära ja võtab oksa tiba koomale ja teised kes vähem siin käivad saavad ka aru, et arvamusi on erinevaid ja mõni vend paneb oma teksti ainult ühes suunas silmad ruutus. Seda teemat võiks ju kuskil mujal edasi arendada, mitte siin teemas.
                      Aga teema ju õige.Arutelu käib ju meistriliiga ja tema uuel hooaja mängukalnedri üle.Ei taha kellegile näpuga näidata aga lõppeesmärk peaks olema rahva meelitamine staadionile.Miks see meistriliigas saab olla nii raske?Miks madalamates liigades seda probleemi ei esine?kuigi tase on madal aga näiteks meil Koerus või naabrite juures Jott-Jaanis sellist probleemi ei esine,et meil ei ole publikut.madalamates liigades õnneks kellaajaga ei mängita!
                      Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                      Ott Järvela

                      Kommentaar


                        #41
                        Nädalapäevade osas olen Martiniga sada prossa nõus ja ei näe ma mitte mingit vahet sest kui eurosarja mängud on nädala sees alati siis on rahvast piisavalt.
                        Teatud vahe siiski on: kunagi tõi keegi siin välja erinevuse nädala sees ja nädalavahetusel toimuvate ML mängude puhul (suvekuudel) ning vahe oli siiski üsna selgelt esimese kasuks. Olen siin varemgi öelnud, et suvel peaks mängud võimalikult palju toimuma tööp'eviti ja õhtuti sest Eesti üürikese suve jooksul on inimestel laupäeval või pühapäeval sada muud asja teha kui kohalikku vutti vaadata. Rõhutan, et jutt käib suvekuudst kui kunstvalgustus rolli ei mängi.
                        Siia juurde võiks tuua veel väga häid näiteid teistelt spordialadelt. Korvpallis mängitakse kogu aeg nädala sees ja keegi ei nurise
                        Kossus ei mängi rolli ei ilmastik ega kunstvalgustus. Ei saa võrrelda.

                        Minu meelest väga hea kui kalender loositakse sest muidu oleks suur sättimine. Praegu asi selge ja lihtne.
                        Lihtne ja selge küll aga eelistaks sättimist. Minu arvates peaks Eesti kliimas paigutama mänguaegade paikapanemisel nii nädalapäevi kui ka kuid. Esimesteks voorudeks, kus veel hanged maas, ei tohiks teadlikult eeldatavate liidrite vahelisi mänge paigutada jne.

                        Kommentaar


                          #42
                          Algselt postitas budulojus Vaata postitust
                          Aga teema ju õige.Arutelu käib ju meistriliiga ja tema uuel hooaja mängukalnedri üle.Ei taha kellegile näpuga näidata aga lõppeesmärk peaks olema rahva meelitamine staadionile.Miks see meistriliigas saab olla nii raske?Miks madalamates liigades seda probleemi ei esine?kuigi tase on madal aga näiteks meil Koerus või naabrite juures Jott-Jaanis sellist probleemi ei esine,et meil ei ole publikut.madalamates liigades õnneks kellaajaga ei mängita!
                          kõik õige.

                          aga tsiteerisid sa minu puhul ikka õiget postitust? nii igaks juhuks küsin

                          Kommentaar


                            #43
                            Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                            Teatud vahe siiski on: kunagi tõi keegi siin välja erinevuse nädala sees ja nädalavahetusel toimuvate ML mängude puhul (suvekuudel) ning vahe oli siiski üsna selgelt esimese kasuks. Olen siin varemgi öelnud, et suvel peaks mängud võimalikult palju toimuma tööp'eviti ja õhtuti sest Eesti üürikese suve jooksul on inimestel laupäeval või pühapäeval sada muud asja teha kui kohalikku vutti vaadata. Rõhutan, et jutt käib suvekuudst kui kunstvalgustus rolli ei mängi.
                            Mhmh. Seepärast ma nädalavahetuseti kella 15 eelistangi (just suvel, aga miks mitte ka kevadel ja sügisel, võiks olla stabiilselt aasta läbi sama aeg). Siis kell 17 asi läbi ja paras kodust läbi minna, puhata, süüa ja siis praasnikule minna. Enne täpselt piisavalt aega, et kodus perega pannkooke süüa ja lihtsalt hästi olla. Kui kell 17 algaks, siis tõesti lõpeb juba asi kell 19 ja lääb kriitiliseks, et kas jõuab mingile suurüritusele või mitte (kuigi jalka peaks olemagi suurüritus, doh). Kui hilisem aeg, siis veelgi hullem.

                            Peaasi, et keegi pühapäeva suhtes sellist järeldust ei tee, et kui see aasta oli narkopäeva mäng pühapäeval ja seal oli üle 3000 inimese, siis edaspidi peaks mängima pühapäeval, kuna siis 10x enam rahvast.

                            Kommentaar


                              #44
                              Absoluutselt pole päeval mingit vahet.
                              Vahe on selge, kas mängida juunist septembrini nt teisipäeval või kolmapäeval.

                              Lisaks pole Eestis väga kohti, kuhu kahe-kolme tunniga ei jõuaks. Mis on kindlasti parem, kui Leedsi fännidel, kes peavad samasugusel päeval Londonisse või Brigtonisse või mõnda täpselt samataolisse kohta sõitma. Aga võib-olla tõesti on välismaa välismaa ja meil on siin imeline jalgpalliklounivabariik, kus sellised asjad ei kehti.
                              Viimasel lausel on juba mingi loogika sees, eelneva suhtes tekib kahtlus kas tegemist lausdemagóogia või idiotismiga.

                              Repliigi korras: see võtab Eesti meistriliiga nii imeliselt kokku, et tuliseim küsimus on, mitmekesi Flora fännid Sillamäele jõuavad, sest kaks aastat tagasi natike kakeldi, kuid ilma selleta ei kotiks see üldse kedagi.
                              See on lihtsalt sinu ettekujutus antud küsimusest.

                              Kommentaar


                                #45
                                Pühapäeva peale võiks Jalgpalliliit tuua mõnikord publikurohkemad mängud. Flora-Levadia, Flora-Sillamäe, Paide-Kuressaare jms.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X