Kui Levadia ebaõnnestumine möödunud aasta välja jätta, siis ei ole me viimasel ajal Euroopas küll häbisse jäänud. Võib ju vaadata asja nii, et ainus mõõdupuu on edu Euroopas, aga tuleb säilitida siiski ka reaalsustaju, kus asuvad teised klubid. See on tore, et meie jalgpall areneb, aga igasuguste Aktobede jms klubide alistamine on hetkel ja on usutavasti ka kümne aasta pärast meie jaoks väga suur saavutus.
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
FC Flora
Collapse
X
-
UEFA rankingus on Eesti 47ndal kohal. Enam-vähem kohtadest on ainult Armeenia allpool. Meie tippklubid on nõrgad.
Lisaks tippklubidele on meil ka tabeli teise poole klubid, mis on veel nõrgemad. Mingid arengut nende klubide staatuses pole lähiajal näha.
Meil on Euroopa üks nõrgemaid "staadionite" täituvusi. Me erutume, kui keskmiselt käib mänge 30 inimest rohkem vaatamas. Me oleme mudas ja ma ei saa aru, miks seda keegi ei julge tunnistada.
Ma tegelikult ei taha üldse midagi ega kedagi maha teha. Mulle meeldib kohalik vutt ja sellest peab rääkima, arutlema, vaatajatele ja publikule ette tooma, serveerima. Kuid omavahel võiksime siin ikkagi realistid olla. Eesti jalgpall ei ole pealtvaatajatele mõeldud, vaid asjaarmastajatele. Hetkel vähemalt. Ja samamoodi oli see 5, 10 aastat tagasi. See lihtsalt on nii.
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustUEFA rankingus on Eesti 47ndal kohal. Enam-vähem kohtadest on ainult Armeenia allpool. Meie tippklubid on nõrgad.
Lisaks tippklubidele on meil ka tabeli teise poole klubid, mis on veel nõrgemad. Mingid arengut nende klubide staatuses pole lähiajal näha.
Meil on Euroopa üks nõrgemaid "staadionite" täituvusi. Me erutume, kui keskmiselt käib mänge 30 inimest rohkem vaatamas. Me oleme mudas ja ma ei saa aru, miks seda keegi ei julge tunnistada.
Ma tegelikult ei taha üldse midagi ega kedagi maha teha. Mulle meeldib kohalik vutt ja sellest peab rääkima, arutlema, vaatajatele ja publikule ette tooma, serveerima. Kuid omavahel võiksime siin ikkagi realistid olla. Eesti jalgpall ei ole pealtvaatajatele mõeldud, vaid asjaarmastajatele. Hetkel vähemalt. Ja samamoodi oli see 5, 10 aastat tagasi. See lihtsalt on nii.
Teine asi on muidugi staadioni täituvused ja inimeste huvi, mis ma arvan suhtes kvaliteet väljakul vs fännibaasi tulu on Euroopa kõige viletsam. Paraku on sellel väga oluline roll ka klubide edus. Minu jaoks on juba tore näha, et Soome klubidega suudame mängida kui võrdne võrdsega (jajah treeningmängud, vaadake vahepeal näiteks Soome liigat). Finantsbaaside erinevust ei hakka siinkohal rääkimagi. Fakt on see, et Euroopa liiga 2. ringis saavad meie klubid väga heal juhul vastase, kelle eelarve on 10x meie omadest suurem. On väga keeruline loota, et me sellised satsid kotti peaks panema, sest nende jaoks meile kaotamine on sama, mis meie jaoks kaotamine kääbustele. Paraku elu näitab, et juhtub asju nii ühele kui ka teisele poole ja see ongi sport.
Kommentaar
-
Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitustJah, sul on õigus, aga tuleb ka väikestest asjadest rõõmu tunda, mis ei tähenda, et olukorraga väga rahul olema peab. Fakt on see, et me oleme tõesti rankingu lõpus nn. mudaliigas, kuid ma ei ole selles küll veendunud, et meie praegused tippklubid meid 5 aasta jooksul kohta viis kõrgemale viia ei suuda.
Teine asi on muidugi staadioni täituvused ja inimeste huvi, mis ma arvan suhtes kvaliteet väljakul vs fännibaasi tulu on Euroopa kõige viletsam. Paraku on sellel väga oluline roll ka klubide edus. Minu jaoks on juba tore näha, et Soome klubidega suudame mängida kui võrdne võrdsega (jajah treeningmängud, vaadake vahepeal näiteks Soome liigat). Finantsbaaside erinevust ei hakka siinkohal rääkimagi. Fakt on see, et Euroopa liiga 2. ringis saavad meie klubid väga heal juhul vastase, kelle eelarve on 10x meie omadest suurem. On väga keeruline loota, et me sellised satsid kotti peaks panema, sest nende jaoks meile kaotamine on sama, mis meie jaoks kaotamine kääbustele. Paraku elu näitab, et juhtub asju nii ühele kui ka teisele poole ja see ongi sport.
Kommentaar
-
Algselt postitas Jaan95 Vaata postitustMis ahvatlusega Te veaksite rahva teisipäeva õhtul, peala rasket tööpäeva staadionile külmetama? Sinna ei vea inimesi isegi tippmäng.
märtsis on külm
suvel veedan aega rannas
argipäeval olen tööpäevast väsinud
nädalavahetusel lähen maale
ehk siis millal?
Kommentaar
-
Ma ei tea kuidas teistele, kuid minu jaoks on peale tööd ideaalne aeg mänguks. Tavainimene saab myfitnessis käia, kuid vutti vaatama minemiseks on väsinud? Nädalavahetused on juba muud asjad ju. Pereüritused ja muu säärane. Ja Mario välja toodud asjad,et kaks mängu kell 19:00. Arenal saaks ju mängida kell 21:00 või lausa 21:30.
Kommentaar
-
Algselt postitas PraS Vaata postitustMa ei tea kuidas teistele, kuid minu jaoks on peale tööd ideaalne aeg mänguks. Tavainimene saab myfitnessis käia, kuid vutti vaatama minemiseks on väsinud? Nädalavahetused on juba muud asjad ju. Pereüritused ja muu säärane. Ja Mario välja toodud asjad,et kaks mängu kell 19:00. Arenal saaks ju mängida kell 21:00 või lausa 21:30.Seisan üksi mere ääres
jalas kollased sandaalid
valged, merevahust sääred
hüüan: "Elagu skandaalid!"
Kommentaar
-
Algselt postitas peters Vaata postitustKuna Infoneti ja Kalju järgmine mäng on laupäeval, siis võiks nende teispäevane mäng näiteks komapäeval olla? Oleksidki kõik rahul.
Kommentaar
-
selleks, et inimesed platsi äärde tuleks, peaks neile ikkagi klubi korda minema. niisama asja eest takka võib ju vahel tore olla, aga pigem leiab muidki tegevusi. seda neile ette heita küll ei maksa. ja otseselt liiga taset see ka ei näita. meie jalgpalliklubidel lihtsalt ei ole sidet elanikkonnaga ja süüdi on selles nõukogude aeg. siin foorumiski on ju rohkem suurliigade wannabe fänne. korvpallis olid asjad teisiti ja huvilised on jätkuvalt olemas, ehkki euroopas ja balti liigaski saadakse enamasti kolakat. ei kujuta ette, kas ja millal jalgpallis olukord üldse paremaks läheb. praegusel ajal on klubidel sidet inimestega keerulisem tekitada kui näiteks saja aasta eest, kui asi oli uus ja alternatiive vähem. jalgpallifännide maine pole ka teab mis kiita.
Kommentaar
-
Algselt postitas El President Vaata postitustjalgpallifännide maine pole ka teab mis kiita."Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton
Kommentaar
-
Algselt postitas Nahkpea Vaata postitustNo vabandust, aga siin Eestis pole sellest mainest küll mõtet eriti rääkida. Rohkem vaadatakse imelikult, et sa ÜLDSE Eesti jalgpalli fännad. No nagu teiselt planeedilt või nii.
Teise nurga poolt jah, hakkasin ka enda käest küsima: miks seda teen?
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar