Algselt postitas yordan
Vaata postitust
Järgnev mõneti meelevaldne mõttearendus läheb ehk liiga kaugele, aga siiski usun, et see on miski, mis enamus perepeade peanupust võib läbi käia. Lisaks, Welco on minu hinnangul üsna erandlik jalgpalliklubi või vähemalt teistest Eesti jalgpalliklubidest selgelt eristuv seetõttu, et fännkonna moodustavad enamuses tudengid ja noored inimesed, mis saab niimoodi toimida ainult Tartus või hea juhul Tallinnas (haridusasutuste rohkuse tõttu). Põhjaeestlasena, kellel Lõuna-Eestis juuri ja Tartus ka kraad omandatud, tahaks väita veel seda, et Eesti lõunaosas on inimesed avatumad ja leiavad ühisosa lihtsamini kui näiteks pealinnas, kus kõik üritavad oma asja nikerdada - jube üldistus, tean. Seetõttu leian aga, et Welco näited ei pruugi ülejäänud Eesti jalgpalliklubidele (alati) sobituda.
Tagasi püro juurde tulles. Kindlasti toob see sisse elemendi, mis lisab mängule vürtsi ja muudab huvitavaks, aga usun jätkuvalt et pürotamisel võib olla märkimisväärse kontingendi jaoks ka eemaletõukav mõju. Tolles Welco-Flora 700+ mängus loobiti minu teada ka suurem hulk paberirulle, mille vahelt püro tehti ja mingi hunnik tribüünil või selle vahetus läheduses ka põlema läks. Õnneks lahenes olukord kiirelt, kuid mine tea mis kehvemal päeval juhtuda oleks võinud. Inimestel natukene rohkem alkoholi sees, natukene rohkem paberirulle, natukene rohkem inimesi sektoris ja natukene rohkem pürotehnikat. Pigem on see koht kuhu kahe väikse lapse ja naisega ei roniks.
Erinevalt näiteks pürost on (toetavatel) fännilippudel, bänneritel ja lauludel, mis samuti on kõik nii Flora kui Welco trump, vaid positiivne mõju. Samas oleks huvitav näha, kas Welco-Flora aastast aastasse (4 korda igal aastal) suudaks nõnda palju rahvast ligi meelitada, kui jõujooned püsiks sarnased (Flora igal mängul kindel favoriit). Mõnda aega hoiaks ehk püroshow seda vaimu üleval, aga teatud aja möödudes hakkaks sportlik pool vaimu kulutama.
PS! Ma ei ole püro vastane. Õigel ajal ja õiges kohas, mõtlemisvõimega inimeste käes on see väga vahva. Samas ma ei usu, et praegustes oludes, kus oleme pool hooaega kitsikustel kunstmurustaadioni tribüünidel, on püro üks neist võluvitsadest, mis aastast aastasse ja voorust vooru rahvast meeletult juurde tooks.
Kommentaar