320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Jalgpall pisikestele

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #16
    Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

    õelaps saab varsti viieseks, peaks tema ka varsti trenni orgunnima
    “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

    Kommentaar


      #17
      Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

      tere ilusat hommikut kõigile

      Meil on nüüd kaks trenni selja taga ja praegu on vist õige aeg tunnistada, et olen liialt entusiastlik olnud

      Trennis käib 10-12 poissi, kõige noorem paistab olevat ca 6 aastane (samuti esimesi kordi kohal), vanim 8-ne. Minu peaaegu viiene poiss on täitsa titt nende kõrval, püsimatu ja distsiplineerimatu sealjuures.

      Hea on see, et kuna jalgpall on meeskonnamäng siis üksi suurematest teda ei tõrju, püüavad aidata ja juhendada, suhtlevad temaga ja on siiani tema titeka käitumise ära kannatanud. Ilmselt sobibki selline mäng ainult empaatilistele ja avatud meeltega inimestele.

      Trenn on pikk, 2 korda nädalas poolteist tundi ja kord nädalas tund. Pooleteisetunnised trennid on nüüd ära olnud ja see oli lapse jaoks paras pingutus. Olgu öeldud, et kuna meie kasvatusmeetodid on nõudnud siiani maksimaalselt 30 minutit järjepidevat tegevust siis poiss tüdines ka treeningust hiljemalt tunni ajaga. Samas ootab järgmist trenni õhinaga ja loodame, et lõpuks harjub ta ka poolteist tundi järjest keskenduma.

      Treener on optimistlik ja väga vastutulelik, õpetab korralikult harjutusi tegema, ei kärgi, ei karju... kannatlik ja sümpaatne inimene. Laps kiindus temasse kohe.

      Eile hakkas poiss platsil tsirkust tegema, minul olid silmad häbi täis ja olin valmis sealt koos lapsega põgenema - treener aga tuli minu juurde ja lohutas, et see kõik võtab aega ja laps on veel liiga väike, et kogu aeg üks suur tähelepanu olla. Vedasin siis poisi saali kaugemasse nurka ja hakkasime vastamisi pallitagumist harjutama. Nii talle meeldis ja sellest tegin järelduse, et suure hulgaga koos olles tunneb ta end liialt väikese ja tähtsusetuna ning talle olekski aeg-ajalt tarvis individuaalset lähenemist. Kuni ta ise end juba piisavalt võimekana tunneb.

      Kahjuks ei jaksa mina temaga palju hüpata (ikkagi viimaseid kuid rase ), järelikult tuleb varsti issi väljaku äärde komandeerida.

      Pika kirja lõpetuseks siis vabandused teema alguses öeldud teravate sõnade pärast, sest nüüd näen ise, et lasteaialapse treenimine ON ettevõtmine. Ja jääme siis jällenägemiseni - loodetavasti saan käia siin aeg-ajalt positiivset tagasisidet andmas ja kohalike nupumeeste käest näpunäiteid saamas.

      Kommentaar


        #18
        Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

        Sellises vanuses lapsed tahavadki ainult ISE palli mängida ja selles vanuses polegi vaja lastelt meeskonnatööd oodata.Põhiline on see,et laps selles vanuses õpiks palliga ISE mängima.Palju tehnikat alguses.Sellises vanuses lapsele on tähtis,et oleks mäng,lõbu.Suured nõudmised ja karmid meetodid võivad tulla hiljem.Alates 7-8 aastasest.
        Lapsevanemale soovin pikka meelt.Esimene aasta läheb nagunii harjumiseks treeninguga,palliga,saaliga/väljakuga,korraldustega,arusaamisega jne.

        Kommentaar


          #19
          Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

          Asi hakkab dokuseebi mõõtmeid võtma
          Peaasi, et põnnile ja emmele-issile meeldib!

          Kommentaar


            #20
            Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

            Tore lugeda kohe sellist teemat. Tal oleks pareme muidugi ainult omavanustega trennis käia, aga kui hea treener siis ei tohiks probleeme olla. Võibolla ongi kasuks kui mõned on paara aastat vanemad - oskavad rohkem kokkupõrgete eest hoida. Sest 5 aastased panevad ikka täiesti kriitikavabalt üksteisele otsa nagu vastu seina
            \\"Empty your mind. Be formless, shapeless, like water. You put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Water can flow or it can crash. Be water, my friend.\\" - Bruce Lee

            Kommentaar


              #21
              Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

              selliseid emasid võiks rohkem olla.

              Kommentaar


                #22
                Vastus teemale \'Jalgpall pisikestele\'

                wow, see on midagi ennekuulmatut.....
                kui lätlased ka nii teeksid, siis nad saaksid vist varsti olümpiale

                Kommentaar

                Working...
                X