320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti vuti arengu miinused ja plussid.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #31
    Kas teate, et mujal maailmas teevad lapsed trenni kuni miski 12-14 eluaastani trenni poisid ja tüdrukud koos (minumeelest oli aastavahetusturniiril maakoolide arvestuses kah poiste seas tüdrukuid mängimas). Nii tekitatakse lastel tunnet, et sport on FUN.
    Kas sa räägid ainult Ameerikast või pead silmas ka mõnda muud riiki, ma mõtlen just sellist riiki kus jalgpall on spordiala number üks.
    Ameerikas loetakse spordialadeks pesapalli ja ameerika jalgpalli. Kui vanemad tahavad, et nende pojast saaks tulevikus sportlane siis viivad nad oma lapse just nendesse trennidesse. Jalgpall on ameerikas selline spordiala, kuhu lapsi viiakse just oma energiat välja elama - las jookseb ja pritsib treenerit poriga. Peaasi, et ta seda ei teeks tõelises trennis (pesapalli või ameerika jalgpalli omas).

    Sport ei ole alati tippsport. Et tulla trenni peab olema hea ja lõbus. Tekib arusaam, et “Sport – this the way of living”. Sport on puhtalt üks paljudest eluviisidest. Tavaliselt on valik enamvähem perekonniti – kellel on eluviis Muusika, kellel Kunst, kellel Sport, kellel Teadus. Igaühe oma valik :-) Lastetrennid ei saa ja ei peagi olema sundimine ja pidev ühtede ja samade harjutuste läbitegemine. Aegajalt trennides vaid mängimine või mis veel enam vestlemine ja mõtete vahetamine tekitab huvi just konkreetse spordiala vastu. Samas ei ole oluline, et laps jääks just jalgpalli juurde – oluline on sportlik eluviis (olgu see siis korvpall või võrkpall või hoopis vibulaskmine). Lapsel peab lõbus olema. Ma julgen kahelda, et lapsel on situatsioonis “treener-käsib-ja-kurnab-ning-mängima-ei-pane-ning-ema/isa-kah-tarivad-nõuavad-rohkem-kui suudaks” oma tegevusest heameel.

    Kuksilt miskist delfi.ee (kus käib küll vist lastevanemate vaheline teineteise materdamine, mitte arutelu) kommentaarist lugesin juttu “Nendele kes virisevad, et nende võsukesed mängida ei saanud: Kui lapsed trennis niisama ringi jooksevad,vee pudelitega pritsivad, suvalisi palle platsile löövad või harjutuste ajal teiste eest ära löövad ja treenerit ei kuula siis mida te ootate.” … Oioioioi kuidas saab nii kirjutada. Tegemist on 8-10 aastaste poistega (kui ma õigesti aru saan). Nad on POISID ja poisid peavadki ulakusi tegema. See on normaalne sellises vanuses!
    Vaidlen sügavalt vastu. Korralik treener suudab trenni teha väga huvitavaks, ning seda mitte rutiinsete harjutustega. Lihtsalt alati on olemas poisse, kellel on kõigest pohhui. Kümme poisi võivad tõesti nautida trenni, kuid mida sa naudid kui üks värdjas toimetab kõiki eelpoolmainitud tegevusi ja siis tuleb ütleb lapsevanem, et ta on ju alles laps tal peab lõbus olema ja ta peabki ulakusi tegema.

    Mujal maailmas: ma mõtlen jalgpalli suurriike holland, inglismaa, venemaa jne. oleks jalgpallitreeneri veega pritsimine ja mitte sõnakuulamine ennekuulmatu lugu.

    Seda mitte sellepärast, et seal ei oleks ülienergilisi paharette vaid sellepärast, et jalgpallitrennis käimine on väga tunnustatud tegevus, hea treeneri ukse taga on pikk järjekord soovijatest, kes tahaksid trenni tulla. Ja hea treener saadab sellise lapse kohe minema, kellega probleeme on - miks peab kogu treeninggrupp ühe tegelase pärast kannatama. Vanemad teavad seda ja laps teab seda - ja selline asi ongi sellepärast ennekuulmatu.

    Meil aga on üldjuhul vanematel täiesti ükskõik - treeneri probleem las treener tegeleb.

    greenday: millega Sa meid võrdled? Inglismaaga? Võrdle nüüd kahe riigi ajalugu, jalgpalli ajalugu ja rahalist olukorda ja saad ise ka aru, et läks vist vähe puseriti :-)
    Kui sa ise väidad, et võrdlused on mõttetud, siis miks alustad oma juttu sellega, et mujal maailmas ...

    Kogu jutu point on selles, et kui treener on normaalne ja laps teeb trennis sigadusi, siis viga pole treeneris vaid viga on vanemates. Trenn ei ole mõeldud selleks, et laps "niisama ringi jookseks, pudeliga vett pritsiks, suvalisi palle platsile lööks jne" Kujuta yheksa nüüd ette olukorda, et sina paned oma lapse trenni eelpoolmainitud tegevusi tegema ja mina panen oma lapse trenni, et ta õpiks veidi jalgpalli mängima ja tunneks jalgpallist mõnu. Siis kannataja on minu laps, ja mina võtan sinu värdja ja riputan kuni trenni lõpuni nagisse, et minu laps ja ülejäänud lapsed saaksid trennis teha seda, millepärast tegelikult jalgpallitrennis käiakse.

    PS. värdjas = lapse, kes trennis niisama ringi jookseb jne.
    yheksa, kui su laps teeb korralikult trenni, siis kindlasti ei ole tema nöol tegemist värdjaga vaid igati normaalse lapsega, paluks mitte solvuda, tegemist oli lihtsalt näitega.
    Jalgpallihaigla Liige

    Kommentaar


      #32
      Treeningrühmades, isegi lastele mõeldutes tehakse sporti, ja seda regulaarselt.
      Kõik mis pole tippsport, pole ka enam mitte rahvasport, kus maksad ära ja hüppad korraks basseini või jooksed paar korda orienteerumisneljapäevakutel või valmistud mingiks maijooksuks sõbrannaga metsa all silgates.
      Laste- ja noortesport on ka sport, kuigi peab arvestama teatud eripäradega. Loomulikult peab olema neil lõbus, aga see on juba konkreetse metoodika küsimus. Ja laste treeningrühm ON meeskond.

      Kommentaar


        #33
        oled sa ise kuulnud, mida treener ja grupijuht arvasid asjast, kui te eelmisel talvel poisiga mägedes suusatamas käisite. oi-oi! siin ei ole ma jälle treeneriga nõus, aga see on juba minu asi.
        Teatan avalikult, et ei ole halba kuulnud - ju siis ei peetud vajalikuks meie pere suhtumist reguleerida.

        Pealegi me ei aruta siin personaalküsimust. Utreerisin Sinu poolt kirjeldatu alusel umbisikuliselt edasi, et äratada tähelepanu, kuna sedalaadi probleemid on üldisema iseloomuga.

        Kommentaar


          #34
          Appi!

          Kordan, et välja paistaks:

          Tulevaste turniiride huvides: Kas keegi teab mõnda sobivamat softi soovitada (millega võiks kasvõi nimekirjade, mänguaja ning väravalööjateni välja minna) kui excel, kus käsitsi tehes viidad kolmekümne faili ja mitme sheedi vahel kergesti sõlme lähevad?

          Kommentaar


            #35
            Orginally posted by yheksa


            greenday: millega Sa meid võrdled? Inglismaaga? Võrdle nüüd kahe riigi ajalugu, jalgpalli ajalugu ja rahalist olukorda ja saad ise ka aru, et läks vist vähe puseriti :-)

            Nujah nii ta oligi :-) Jaksu!
            Ei läind mul midagi puseriti. Ma ei ole kordagi väitnud, et Eestis peaks asjad samamoodi olema. Lihtalt tõin hariva ja huvitava näite sellest, kuidas asjad saavad olla. Eestis piisaks sellestki kui suures linnas oleks paar-kolm karjutusväljakut kõrvuti.
            \\"Empty your mind. Be formless, shapeless, like water. You put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Water can flow or it can crash. Be water, my friend.\\" - Bruce Lee

            Kommentaar


              #36
              to emme:
              arvan teadvat, mida tähendab sellise turniir tulemuste ja statistika tegemine. annan au. ja ootan kannatlikult

              Kommentaar


                #37
                .... ....k6ik minu poolt :-P

                Kommentaar


                  #38
                  Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                  Kunas me saame omale pealtvaatajad.

                  Väga vilets seis meil .

                  Kas jalgpall suudab Eestis tuua kohalike mänge vaatame ka rahvast nagu seda on korvpallis.

                  Kommentaar


                    #39
                    Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                    Kindlasti suudab, ei maksa unustada ,et kossu on vaadatud terve nõukogude okupatsiooni aeg . Jalgpalli alles 10 aastat.
                    Ka traditsioonid loevad väga palju. Põhjuseid võib palju leida. Näit: peaksid vutiklubid olema rohkem iseseisvamad. Praegu on FCF ja FCL suured ja teisi vaat ,et polegi.
                    No vineer on ka muidugi.
                    Välismaalasi vaja rohkem ,samuti peaksid vähemalt esimesed kuus olema võrdsed .
                    Ja ka kossus käib publikut siiski põhiliselt kahe tugevama mänge vaatamas.
                    Klubidel pole kodustaadione. FCF oma on hetkel pigem anti- propaganda jne.
                    Reklaam on olematu ,samuti on vaja atraktiivsust ja PR. tööd teha.
                    FCF Forever

                    Kommentaar


                      #40
                      Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                      Originally posted by ROOTSI KUNN
                      Ja ka kossus käib publikut siiski põhiliselt kahe tugevama mänge vaatamas.
                      Off topic veits küll, kuid KUST sa selle väite küll välja võtsid?
                      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                      Kommentaar


                        #41
                        Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                        Laest küll mitte vaid ikka korvpallisaalist ,kus eile TTÜ/ AleCog ja oli vist Audentes
                        kohtusid. Sõber käis vaatamas ja ütles selge sõnaga ,et saalis oli ümbes 50- 60 inimest.
                        Suurhallis kus Kalev mängis mingi tööriista komplektiga oli vist nats rohkem ,kuigi telepildi uudistes haigutas saalis täielik tühjus.
                        FCF Forever

                        Kommentaar


                          #42
                          Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                          kahju et eesti koondises põhiliselt flora mängijad mängivad

                          Kommentaar


                            #43
                            Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                            Seda vaidlust on küll umbes miljon korda vaieldud, ent keda Sina siis koondises näeksid?
                            “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                            The Special One

                            Kommentaar


                              #44
                              Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                              Tegelt on küll siiski vist nii, et USA lastespordis on soccer tänase seisuga populaarsuselt teisel kohal. Usun, et selle tendentsi esimesi vilju nägime ka hiljutisel MMil. Parandatagu või täiendatagu mind, kui eksin.
                              Elämä on laiffi!





                              Kommentaar


                                #45
                                Replying to Topic \'Eesti vuti arengu miinused ja plussid.\'

                                Eriti haige ütlus oli Kotka treenerilt: \"me tuleme nende poistega (8-9 aastased) mingi 10 aastapärast Eesti Meistriks, meeste saes\", või vähemalt midagi analoogset, nati naiivne loota, et kogu meeskond püsib koos need aastad ja kõik mängivad samal tasemele siis, 1,2 meest hakkavad mängima ehk.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X