Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

MM või Meistrite Liiga?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Replying to Topic \'MM või Meistrite Liiga?\'

Originally posted by mcnamara
    Hoopis põnevam on mõnikord jälgida muid asju: näiteks eri maailmajagudest kokkutulnud pallurite näoilmeid, tehnilisi oskusi, reageeringuid eri mängusituatsioonides, üleüldist mängu ülesehitust, aga ka treenerite käitumist ja fänne kogu nende värvikuses ja mitmekülgsuses. Kui see kõik sulle huvi ei paku, siis ei ole midagi parata. CL on sinu jaoks.
    Zidane ei pidanud võimalikuks oma geniaalsust MM-il välja näidata. Mitmel põhjusel kahtlemata. Aga see ei vähendanud minu jaoks MM-finaalturniiri mõnu karvavõrdki.
    ei, minu jaoks pole ka CL. meistrite liiga ei suuda köita, kuna on suur ja laialivalguv ( sisaldades liialt palju igasugu mänge, millel mingit mõtet pole - nii esimese kui teise alagrupiturniiri viimased mängud sageli toovad nii 80\'000sele staadionile lausa tuhatkond pealtvaatajat) jne. aga peamine küsimus on selles, et mis mängijate jaoks on prioriteetsem? ja seda just rahasajandil (21sel) - ja ma kardan, et just peamiselt klubijalgpall ning selle kõrgeim areen - CL. mängijad loobuvad koondise jalgpallist viimsel ajal üha enam klubijalgpalli kasuks - see tendents on süvenev ... hoopis eriteema on see, et kui euroopa rõhutab pidevalt suuremat konsolideerumist ja lähenemist, et mis näiteks tulevikus on rahvuskoondise väärtus keskmise belglase, prantslase või hollandlase jaoks? selge see, et rahvused ei sure - aga inimeste suurem mobiilsus on kindlasti tuleviku märksõna (no et mitte liialt maha jääda kiirelt arenevast konkurendist, USAst) ning rahvuslikud eripärad tahtest hoolimata võivad väheneda - ning mõtet jalgpalli ülekandes - klubijalgpalli tähtsus võib oluliselt suureneda.

Kommentaar

Originally posted by SleepWalking
      aga peamine küsimus on selles, et mis mängijate jaoks on prioriteetsem? ja seda just rahasajandil (21sel) - ja ma kardan, et just peamiselt klubijalgpall ning selle kõrgeim areen - CL. mängijad loobuvad koondise jalgpallist viimsel ajal üha enam klubijalgpalli kasuks - see tendents on süvenev ... hoopis eriteema on see, et kui euroopa rõhutab pidevalt suuremat konsolideerumist ja lähenemist, et mis näiteks tulevikus on rahvuskoondise väärtus keskmise belglase, prantslase või hollandlase jaoks? selge see, et rahvused ei sure - aga inimeste suurem mobiilsus on kindlasti tuleviku märksõna (no et mitte liialt maha jääda kiirelt arenevast konkurendist, USAst) ning rahvuslikud eripärad tahtest hoolimata võivad väheneda - ning mõtet jalgpalli ülekandes - klubijalgpalli tähtsus võib oluliselt suureneda.
      Olen sinuga nõus, et mõne jalgpalluri jaoks rahvuskoondises mängimine enam eriliseks stiimuliks ei ole. Aga eelkõige ikkagi neile, kes juba teatud vanuses ja tunnevad, et klubis rahateenimine on olulisem, kui oma maad esindada. Minu arvates ei ole selliste mängijate koondistest eemalajäämine mingi eriline kaotus.
      Mis aga puudutab rahvuskoondiste mängude tähtsuse vähenemist, siis siin ei saa ma kohe kuidagi nõustuda. Isegi Euroopas kus nagu sa ütled, EL vähendab riikide nö. iseseisvust, on sport üks väheseid võimalusi oma riigi lippu kõrgel hoida. Sellest võimalusest nii kergelt ei loobuta. Ei tee seda jalgpallurid ega jalgpallifännid.
      Eurooplased on loodetavasti siiski piisavalt targad, et mitte minna võistkonnaspordi arendamisel Põhja-Ameerika teed. Seal toimuv peaks olema pigem hoiatuseks.
      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Olen sinuga nõus, et mõne jalgpalluri jaoks rahvuskoondises mängimine enam eriliseks stiimuliks ei ole. Aga eelkõige ikkagi neile, kes juba teatud vanuses ja tunnevad, et klubis rahateenimine on olulisem, kui oma maad esindada. Minu arvates ei ole selliste mängijate koondistest eemalajäämine mingi eriline kaotus.
        On ka erandeid, Holland tunneb Bergkampist tohutut puudust, nagu viimane valiktsükkel näitas. Aga OK, DB10 on erijuhtum.
        Aga tulevikus sündivad jalgpallurid? ma usun, et nende meeled ei erutu eriti teemale rahvuskoondis, sest pole nad ju rahvusriike näinudki ... nende õiges, külma sõja aegses ja selle eelses tähenduses.

Kommentaar

Originally posted by SleepWalking
          Aga tulevikus sündivad jalgpallurid? ma usun, et nende meeled ei erutu eriti teemale rahvuskoondis, sest pole nad ju rahvusriike näinudki ... nende õiges, külma sõja aegses ja selle eelses tähenduses.
          Ma arvan, et tulevikus sündivad jalgpallurid on õnnelikud, kui nad oma rahvusriike endisel kujul ei näegi. Aga tulevik on tulevik, seda ma ette ei näe. Praegune trend ei näita huvi olulist kahanemist rahvuskoondise vastu noorte jalgpallurite hulgas. Või oled sa kuulnud mõnest noorest mängijast, kes rahvuskoondisest loobunud, põhjuseks huvipuudus? Kogu oma elu Inglismaal veetnud mängijad kaevavad välja oma vanaisade sünnitunnistusi, et Shotimaa, Walesi või Iirimaa vormis väljakule minna. Rahvuskoondises mängimine on siiski prestiizhne, isegi Euroopas.

Kommentaar

Ma arvan samuti, et jalgpallurid ise küll sellist klubi vs koondis vastasseisu ei tunne, vähemalt mitte suurvõistluse tasandil. Veteranmängijad (nagu Bergkamp või nt ka Shearer) ei ole ju põhimõtteliselt koondises mängimise vastu - mõlemal on selja taga pikk koondise karjäär. Siin tulevad meelde ka Beckham või Zidane, kes tahtsid koondise eest mängida isegi vigastatuna.

Ka rahalise külje pealt ei ole vähemalt mängija tasandil probleemi. Rahvuskoondises mängimine ei pruugi küll otseselt mängijate rahakotile mõjuda, kuid kaudne kasu on märgatav. Just suurvõistlused teevad suuri staare. Näiteks Senegali edukas mäng MM-il tõstis ilmselgelt ka nende mängijate rahalist väärtust. Ilmselt ka Beckham saab aru nende 10 000 jaapanlase (rahalisest) väärtusest, kes mitu tundi kusagil tänavanurgal ootasid, et hetkeks oma iidooli bussiaknast vilksatavat nägu näha.

Y R A

Kommentaar

MM iga kell

Kommentaar

UEFA boss Lennart Johansson on välja öelnud seisukoha, et rahvuskoondiste jalgpalli tuleb kaitsta ja et see on olulisem kui klubide mõõduvõtmised. Ning just eesmärgiga anda rohkem ruumi koondistele on UEFA otsustanud Meistrite Liiga mängude arvu vähendada.
                http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/2783545.stm

Minu meelest väga asjakohane ja õigesti ajastatud sõnavõtt.

Kommentaar

selle koondise koha peal on herr lennadril õigus,kuid mulle meeldib siiski CL rohkem,juba selle pärast et seal on rohkem mänge ja pinget jne.aga kas siis tulevikus on CL-is üks alagruppidevoor vähem .....??????
                  buy the ticket, take the ride.

Kommentaar

Originally posted by H.M Murdock
                    selle koondise koha peal on herr lennadril õigus,kuid mulle meeldib siiski CL rohkem,juba selle pärast et seal on rohkem mänge ja pinget jne.aga kas siis tulevikus on CL-is üks alagruppidevoor vähem .....??????
                    Just nii see on, lapsuke, just nii see on.

Kommentaar

seda muudatust oli juba väga ammu vaja (mõtlen teise alagrupivooru kadumist).
                      samas ma ei jaga nii suurelt teie pessimismi CL suhtes. On tõsi, et nt praegu, kus on mängitud pooled kohtumised grupiturniiril, pole mõtet veerandfinaalideni enam eriti vaadata, kuid pole ju tõsi see, et samad klubid kogu aeg poolfinaalides maid jagavad. Erinevate klubide seas, mis CL ajaloo jooksul finaali on jõudnud või isegi võitnud, on ju nt ajax, dortmund (sorri fännid, aga mina pean seda väikseks imeks) ja isegi crvena zvezda. Teine asi mis CL põnevaks teeb on see, et kuna oma geograafilisest asukohast tulenevalt ikkagi erinevaid euroopa liigasid fänname ja jälgime, siis nende paremiku omavahelist mõõduvõttu ei saa kuidagi igavaks pidada. keski teist ytles, et eelistab cl asemel nt lav-paraguai mängu (või midagi sinnakanti), sest see on eksootiline. krt ma vaatasin eurospordist african CL finaali ja just ykspäev mingit lõuna-ameerika analoogi. no ei olnud huvitav.. kuigi oli eksootiline. aga vat MM puhul pakuvad enamik mängudest huvi just sellepärast, et koondised suurelt jaolt Euroopas mängivatest palluritest koosnevad. tuttavad näod ja nimed on need, mis kaasa elama panevad, ja siin peame ikke televisioonionusid tänama, et nad meile erinevaid pallimänge näitavad.
                      We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Originally posted by Fitibaldi
                        Teine asi mis CL põnevaks teeb on see, et kuna oma geograafilisest asukohast tulenevalt ikkagi erinevaid euroopa liigasid fänname ja jälgime, siis nende paremiku omavahelist mõõduvõttu ei saa kuidagi igavaks pidada. keski teist ytles, et eelistab cl asemel nt lav-paraguai mängu (või midagi sinnakanti), sest see on eksootiline. krt ma vaatasin eurospordist african CL finaali ja just ykspäev mingit lõuna-ameerika analoogi. no ei olnud huvitav.. kuigi oli eksootiline.
                        LAV-Paraguaid ei eelista ma sugugi sellepärast, et see on eksootiline. Ei tea, kust sa küll seda välja lugesid. Eelistan seda sellepärast, et tegemist on MM-finaalturniiriga, mis on täiesti erakordne võistlus. Kõige olulisem jalgpalliturniir minu jaoks.

Kommentaar

Minu jaoks on CL alles kusagil kolmandal-neljandal kohal. See viimastel aastatel hoogustunud vaidlus club vs country on ikkagi eelkõige mõne suurklubi huvides ja nendes vaidluspunktides olen mina enamsti rahvuskoondise poolel olnud. Kasvõi eesti koondise ja Flora näide, kus probleem on diametraalselt teistsugune kui nt Manu ja Inglise koondise vahel.

Samas ei ole mõtet klubijalgpalli MM-le vastandada. Klubijalgpall on see kus asuvad mängu juured. Seal sünnivad ja kasvavad jalgpallurid. Juba palju-palju aastakümneid enne esimesi MM-turniire mängisid klubid oma liigades. Vähemalt Inglismaal on küll selliseid piirkondi, kus rahvuskoondise jalgpall on selgelt teisejärguline. Ja see pole kindlasti mingi viimaste aastate trend, vaid vastupidi põlvkondade pikkune traditsioon.
                          Y R A

Kommentaar

Originally posted by Magpie
                            MM igatahes, näeb palju superstaare, kes harvem kui klubijalgpallis koos mängivad, ilusat jalgpalli tagumas. MM on igate pidid parem, kindlasti!!!
                            Muide samas on ka üsna suur hulk staare, kes MM-ile ei pääse, näiteks sellised mängijad, kelle kodumaa koondis pole kuigi kõval tasemel. Näiteks, kui Poom mängiks ütleme Manus või Arsenalis, siis oleks ju suurem tõenäosus kohata teda CL-is kui MM-il. Aga üldiselt ma olen sellega täiesti nõus, et koondisemängud on huvitavamad ja intrigeerivamad. Siiski peaks mainima, et viimane MM oli vähemalt minu jaoks oluliselt ebahuvitavam kui 98nda aasta üritus...
                            Mamps on tubli, nii päeval laudas kui ka õhtul klubist tulles hilja..

Kommentaar

Üks päris kõrgel kohal jalgpallihierarhias olev mees on öelnud välja selle, millest mina olen ammu mõelnud: CL asemele uuesti Meistrite Karikas
                              Rahajõmmide unistus kinnisest Euroliigast ei tohi teoks saada.

Kommentaar

Üks päris kõrgel kohal jalgpallihierarhias olev mees on öelnud välja selle, millest mina olen ammu mõelnud: CL asemele uuesti Meistrite Karikas
                                Rahajõmmide unistus kinnisest Euroliigast ei tohi teoks saada.
                                see on ju iseenesest intellektuaalselt huvipakkuv idee, aga ma oma tagasihoidlikkuses ei usu, et see iial teoks saab. ja seda justnimelt finantsilistel kaalutlustel - cl on selline rahalehm, mida võib praegu tundub, et lõputult lüpsta. 256 meeskonda platini süsteemi järgi tähendaks seda, et suuremad riigid saaksid sarjas oma 10-15 kohta ning väiksemad oma 3-4 st. u. kohtla - järve keemik mängiks võibolla liverpooliga ja arsenal kohtuks ljepaja paaditööstuse meeskonnaga?

ei näe just erilist raha ja glamuuri (mida euroopast pahatihti otsitakse) - seega ei näe ka, miks peaksid tippklubid olema sellise sarjaga valmis/huvilised liituma? mu meelest ei taha klubid mängida eurosarjades mingitel romantilistel põhjustel (selleks on kodumaised karikasarjad näiteks (Arsenal - Farnborough Town jne) vaid lihtsalt raha pärast. Ning ma ei suuda näha, et \"Platini\" formaat oleks edukam finantsiliselt, kui CL.

Kommentaar

Working...
                                X