Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

surm jalgpalliplatsil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas runno Vaata postitust
    see nüüd seda õnnetut Viljandi poissi ei puuduta, aga paar kuud tagasi jooksis ETV peal üks norra (vist) dokfilm, kus uuriti paari taolist juhtumit põhjamaades.
    Läbiv teema oli seal valuvaigistid, nende doseerimine ja kasutamine koormuste ajal. Mulle tundus see lugu küll pisut "kallutatud", kuna erilise luubi alla võeti üks ameerika ravimikorporatsioon (koos oma tänaseks müügilt maha võetud valuvaigistiga) aga üks põhjustest võib see olla küll.
    ainult üks valuvaigisti võeti maha, aga sealt ju selgus et ka paljud teised valuvaigistid ka need mis eestis vabamüügis on, ei ole süütukesed, sest seda mis ära keelati ei olnud kõik kokkukukkunud võtnud, mulle igatahes jäi selline arusaam, et kui mul põlv valutab, lähen ostan ibumetini ja piisab ühest tabletist et mingi pingutuse korral süda ülesütleks...
    AILTON

Kommentaar

Point on tegelikult selles, et poistest üritatakse juba noores eas staare teha. Seda siis liigse treeningkoormusega (10-aastastel viis korda nädalas trennid jms). Ei saada aru, et see ei oma vahet, kas sa kümneselt kellelegi ära teed, vaid loeb see, kes sa 16-17-aastaselt oled.

Kommentaar

Algselt postitas IndrekL Vaata postitust
        Point on tegelikult selles, et poistest üritatakse juba noores eas staare teha. Seda siis liigse treeningkoormusega (10-aastastel viis korda nädalas trennid jms). Ei saada aru, et see ei oma vahet, kas sa kümneselt kellelegi ära teed, vaid loeb see, kes sa 16-17-aastaselt oled.
        Osa treenereid ja klubisi ju ei hooli nendest väikestest poistest. Loeb ainult see, et saaks sponsoritele end maha müüa. Mäletavasti olid ju Kotka noored 6-12a.-d mõne aasta eest ületamatud suurused isegi sommidele, kuid mis on neist saanud nüüd? enamus on pallimängust tüdinenud või lihtsalt muudel tervislikel põhjustel loobunud.

Kommentaar

Tollest viljandimaa poisist on muidugi kahju. Aga tahtsin öelda hoopis midagi muud. 1 tablett ei tee kellelegi midagi, ei tee ka 2 tabletti kuu jooksul. Noh niiöelda mõistlik tarbimine.
          Kui vaatasite seda telesaadet, millest siingi juttu oli, siis on ilmselge, et need pallurid kasutasid valuvaigisteid ikka peoga. Oli ju kirjaski too number, mida on Kopenhageni arst välja kirjutanud ning pallurid isegi ütlesid, et kui vaja oli, siis tuli vaid minna ja võtta. See on ohtlik. Iga asjaga liialdamine on ohtlik.
          Liiga palju sporti on ka ohtlik.

1-2-3 õlut juua pole midagi hullu. Küll aga ei ole tervisele kasulik alkoholi ületarbimine.

Suurklubide rahaahnus on see, mis neid pallureid mängima pani. Ka mängijate enda kuulsuse- ning rahajanu. Unustatakse too vana tõde, et tähtsaim vara on tervis.

Noorte laste (13-aastane on laps) puhul mängib aga rolli see, et liig vara suurte pingutuste sooritamine ole tervise kasulik (liiga palju sporti). Kas 13-aastased ikka peaks jooksma ümber Viljandi järve? 11.5-12 km'i? 13-aastased võiks jah seda võibolla matkata, aga mitte võistlema.
          Laste treeningutes ei ole vaja võistlust, on vaja mängu.

Kindlasti ei saa süüdistada treenerit. Süsteem on meil selline võistlev tehtud. Nagu InrdekL märgib - lapsena pole tulemus oluline, hoopis areng on.

Kommentaar

Algselt postitas PraS Vaata postitust
            Osa treenereid ja klubisi ju ei hooli nendest väikestest poistest. Loeb ainult see, et saaks sponsoritele end maha müüa. Mäletavasti olid ju Kotka noored 6-12a.-d mõne aasta eest ületamatud suurused isegi sommidele, kuid mis on neist saanud nüüd? enamus on pallimängust tüdinenud või lihtsalt muudel tervislikel põhjustel loobunud.
            Tohib küsida miliseid kotka omi silmas pead?
            Tegelt vahet ei ole kumba-soomlastel toimib süsteem selliselt,et kuskil 10-nda (vanuses kindel ei ole) eluaastani mängivad nii kuis saavad ja siis korjatakse paremad kokku ja mängitakse turniire.Sealt ka see suur üleolek ja nüüdne võrdne võrdsega mäng.KJ 95 näiteks mängib HJK (soome suurimaid) vähe resultatiivseid mänge ja kord on westman peal ja piibeleht al j asiis vastupidi.Aga ühe maakonna koondisega on alati raskusi olnud.

Pole ammu teisi vanusegruppe vaadanud aga KJ 95 on küll sama tuumik koos kes "ületamatud suurused" olid.
            Ja sa võisid muidugi tavalist kotkast silmas pidada,nende seisu ma ei tea.
            INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Küllap mõtles ta neid kotkaid, kellest hiljem juuniorid ja nüüd hoopis Levadia on saanud. Tõesti keeruline meeles pidada. Kusjuures osa jätkavad endiselt juuniorina.

Kommentaar

Algselt postitas urmar Vaata postitust
                Küllap mõtles ta neid kotkaid, kellest hiljem juuniorid ja nüüd hoopis Levadia on saanud. Tõesti keeruline meeles pidada. Kusjuures osa jätkavad endiselt juuniorina.
                Vaevalt,või on tal valed andmed,sest seal on siiski tuumik säilinud nii 93,94 kui ka 95 sündinute seas.93-st lahkusid mõned kui neil treeneri vahetus oli.
                Kõige suurem kadu oli 90-91 vanusegrupis kui liituti levadiaga.
                INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Algselt postitas marcello Vaata postitust
                  Tohib küsida miliseid kotka omi silmas pead?
                  Kui õieti mäeltan siis nood poisid võimutsesid enne Kotka lagunemist kaheks.

Kommentaar

2001. aastal tulid kunagised Kotkad - hetkel Levadia mängijad - Helsinki Cupil esimeseks. Ning jah, Märt, see oli enne lagunemist.

Kommentaar

Jah, mina olin ka üks võitjatest.

Ma ei ütleks, et terve meeskond on lagunenud.
                      Hetkel veel 18 mängijast meie meeskonnas käib veel 5-7 mängijat + veel teistes meeskondades 2-4.

Minu mängutahe pole kuhugi kadunud, pole mõelnudki loobumisest.
                      Ja kui te tahate öelda, et MEID treeniti jubedalt, siis te eksite.
                      Olid lihtsalt andekad poisid koos, mitte midagi muud.

Aga no, olgem ausad, Helsinki kapp oli liiiiiiiiiiiiiga lihtne ainult poolfinaalis HJKga tekkis raskusi, aga nvm. Muidugi uhke olla selle Cupi võitja, aga

Kommentaar

Algselt postitas MaRtin_12 Vaata postitust
                        Jah, mina olin ka üks võitjatest.

Ma ei ütleks, et terve meeskond on lagunenud.
                        Hetkel veel 18 mängijast meie meeskonnas käib veel 5-7 mängijat + veel teistes meeskondades 2-4.

Minu mängutahe pole kuhugi kadunud, pole mõelnudki loobumisest.
                        Ja kui te tahate öelda, et MEID treeniti jubedalt, siis te eksite.
                        Olid lihtsalt andekad poisid koos, mitte midagi muud.

Aga no, olgem ausad, Helsinki kapp oli liiiiiiiiiiiiiga lihtne ainult poolfinaalis HJKga tekkis raskusi, aga nvm. Muidugi uhke olla selle Cupi võitja, aga
                        vinge, räägi veel midagi lahedat:P

Kommentaar

http://www.sportnet.ee/index.php?id=46694 surmapõhjus on siis leitud
                          AILTON

Kommentaar

Algselt postitas soccernet.ee
                            Arstlikus surmateatises, mis väljastati Tartu Ülikooli Kliinikumi Patoloogiateenistuse poolt, on vahetuks surma põhjuseks märgitud äge südame veresoonkonna puudulikkus, mis oli tingitud koldelisest südamelihase fibroosist.
                            Kas keegi oskab seda vähe rohkem lahti ka seletada. Ma ei tea palju see sellega seotud on, aga üks inimene rääkis mulle ka seda, et enne trenni pidid poisid pidevalt neid energijajooke jooma. Ma ei tea kas see poiss seda tegi ja kas see üldse tõele vastab, aga kui nii siis võib ju sellel ka siin oma roll olla, sest ega neid pole ju hea pidevalt juua. Tegelikult juba varem tekitas see probleem muret, aga nüüd kui selline asi on juhtunud Eestis, oma kodulinnas ja veel sellise noore poisiga siis.... Jube lihtsalt...

Kommentaar

Algselt postitas PraS Vaata postitust
                              Kui õieti mäeltan siis nood poisid võimutsesid enne Kotka lagunemist kaheks.
                              93 sündinud ja Tülp-i grupp.Sellest rääkisingi,et treeneri vahetus pildus veitsa poisse laiali.Eesotsas Theimo enda pojaga,kes florasse läks.94 ja 95 grupis on ikka tuumik koos ja võitlusvaim vägev
                              Veel...
                              INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Ei andnud ikka lüüa. Üks hetk mängid heas klubis, oled Hispaania koondislane, kena naine, laps tulekul ja siis ongi kõik... Tra ma ei või.
                                "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Working...
                                X