Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

rassism palliplatsil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Replying to Topic \'rassism palliplatsil\'

on naiivne loota, et ma ei vasta

keda temaatika vähegi põhjalikumalt huvitab, võib lugeda näiteks kokkuvõtet ühendriikides väga palju furoori tekitanud statistikal põhineva uurimuse eestikeelset kokkuvõtet. pean tunnistama, et mind erutab selle juures vaid sõnavabaduse aspekt. ei usu mina, et nii foorumi rassistid, kui ka antirassistid esindaksid midagi enamat, kui kusagilt õpitud seistukohtade peeglit. mulle aga jäigad seisukohad väga ei meeldi.

et aga mainitud artikli point on suuresti hoopis mujal ja sarnased trendid ilmnevad ka meie haridusmaastikul ja ühiskonnas, siis soovitaks seda lugeda ka rassismi teemast mitteerutuvatel, kuid edukuse poole pürgivatel tegelastel.
    «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
    «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Originally posted by rohelineKonn

on naiivne loota, et ma ei vasta

keda temaatika vähegi põhjalikumalt huvitab, võib lugeda näiteks kokkuvõtet ühendriikides väga palju furoori tekitanud statistikal põhineva uurimuse eestikeelset kokkuvõtet. pean tunnistama, et mind erutab selle juures vaid sõnavabaduse aspekt. ei usu mina, et nii foorumi rassistid, kui ka antirassistid esindaksid midagi enamat, kui kusagilt õpitud seistukohtade peeglit. mulle aga jäigad seisukohad väga ei meeldi.

et aga mainitud artikli point on suuresti hoopis mujal ja sarnased trendid ilmnevad ka meie haridusmaastikul ja ühiskonnas, siis soovitaks seda lugeda ka rassismi teemast mitteerutuvatel, kuid edukuse poole pürgivatel tegelastel.
      See oli huvitav.
      \\"Empty your mind. Be formless, shapeless, like water. You put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Water can flow or it can crash. Be water, my friend.\\" - Bruce Lee

Kommentaar

Kõigile rassistidele mõtlemisainet artikli näol mille nimi on The global hierarchy of race
        Võib-olla on tõesti vaja lugeda selliseid õudusi, nagu seda on roheliseKonna vaated, et aru saada, kui olulise ja samas allasurutud teemaga on tegemist. Ülaltoodud artikkel ei peegelda otseselt minu vaateid, vaid on lihtsalt aus ja huvitav valge mehe mõttekäik. Olgu see minu viimane lisa sellesse teemasse.
        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Nõndaks. Paljud teist siin on mu jutust kuidagi väga valesti aru saanud. Aga see selleks.
          Roheline Konn, minu andmed on selle rasside segunemise kohta teistsugused ning pealegi, ka Euroopa on olnud isoleeritud? Igal rassil on oma eripära ning nende eripärade segamisega ei saa mitte uut mingit über-rassi, vaid sandi hübriidi.
          Kui te tahate pidada neegrite Euroopast välja hoidmist rassismiks, siis laske käia. Minu meelest on see üpris vajalik. Igal ühel on oma, miks siis peavad pruunid mehikesed siia ronima? Jäägu Aafrikasse või Ameerikasse. Neegrite enda lolluse ja laiskuse tõttu on Aafrika suuremalt jaolt siiski üks liivakast, kus pole suurlinnu ja tähtsaid kaubandus või kultuurikeskusi. Ma nüüd ei ütle küll, et kogu Aafrika peaks maju täis olema. Kõige arenenum osa Aafrikast - LAV on ka valge briti kätetöö.
          Neegrid koonduvad oma getodesse ning hakkavad heietama kuidas neid kiusatakse ja mida kõike, selle asemel, et mõelda korraks: \"Äkki me ei kuulu siia\".
          Olgu, kui neegriprobleem on tavalisele eestlasele keeruline, siis analoogne lugu on meil venelastega. Muidugi ei hoia nad siin omaette getodesse ja ülearu palju just ei lärma oma õiguste pärast. Ent täpselt samamoodi on nad siin võõrad. Nagu neegridki läänepool, tegelevad nad suuresti kuritegevusega. Kiigake kasvõi kapo kodukale. Lugesin hiljuti mingit paariaasta tagust statistikat kus kuritegevus eestlaste ja venelaste vahel jaotus nii umbes 51% meie kasuks, aga tuleb arvestada seda, et meid on Eestis ka veel üle poole rohkem. Venelased on küll selles mõttes paremad, et vähemalt ei hakka nad mingeid uusi beeži nahatooniga järglasi andma.
          Miks peab olema valge rassi säilitamine rassism? Kas see näiteks ei või olla konservatism? Ma ei taha mingit uut asja, seega kaitsen vana.
          Need, kes nüüd arvasid, et las neegrid vohagu igalpool kus vähegi võimalik, saavad muidugi jälle ilgelt kurjaks, aga küllap neile ei meeldi siis oma valge nahatoon, heledad juuksed ning sinised silmad.

Kommentaar

heledad juuksed, sinised silmad, sihvakad jalad, pringid pepud?....mees see ei ole enam sul mingi konservatism vaid lõhnab juba kangesti ühe paha-paha ideoloogia järele. Ja Sull anna andeks aga see on rassism, kui sa teed eelistusi nahavärvi järgi. Vaata filmi American History X, äkki on tolku

Kommentaar

Sullile.
              Tead mees mine tead kuhu. Su jutt lonkab igast kohast. Minu arust tänu valgetele kolonialistidele ongi Aafrika elu pees. Jõhkralt rahvusi mitte tunnistavad riigipiirid. Ennem kolonialiste olid olemas säravaid kaubanduslinnu küll-ja-küll (Timbuktu) Ning Madagaskaril oli kirjaoskus likvideeritud ennem kui \"valge mehe\" maal Eestis. Ja LAV oli vahepeal maailma rassistlikum riik. Valged hüppasid ise mustade maal.
              Sa mine võtta ajalooraamatud kätte, enne kui tuled siia plädisema.
              Tammeka on jumal ja mina olen jumala prohvet maa peal!

Kommentaar

mõtlesin eile nr 14 bussis selle rassismiteema üle veelkord, ning ega see pilt mul nüüd väga selgeks ei saanudki.

inimestele antakse hinnanguid mingite väliste tunnuste põhjal. nõus. aga kas ka paadunumad liberaalid oleksid omis mõtteis jätnud Kosmose peatusest peale tulnud noortele asotsiaalstetele vene naistele hinnangu andmata? vaevalt. tõenäoliselt oleks neile külge kleebitud töötute sopajoodikute silt, ning nihkutud pisut eemale. mine tea, mis tõbi küljes. tegin sedasama. ja mis sopajoodiklusse puutub, siis oleks oletus ilmselt tõele vastanud. samuti on väga tõenäoline, et tütarlastel oli seja taga ka prostituudi ja/või moonisüstija karjäär. aga ikkagi, hinnang väliste tunnuste põhjal! nii ei ole ju ilus!

ühesõnaga rassismil on põhjused. erinevad rassid esindavad erinevaid omadusi. suuresti on põhjused tõepoolest ajaloolised ja valge rassi poolt tekitatud (nagu mcnamara poolt viidatud artiklis kirjutati). see ei ole ilus ja paljude inimeste suhtes on see ka väga ülekohtune.

olen valmis valge rassi esindajana isegi teatud vastutust enda kanda võtma.
                ja ma tean, et iga inimest tuleks vaadelda eraldi, mitte üldistada (tuntud klišeemeistrite varamust).

aga siiski ei muuda see fakti, et tööintervjuul suhtun ma mustanahalisse (samuti venelasesse) pisut erinevalt. põhjus puhtpragmaatiline - erinevused lihtsalt eksisteerivad. see ei tähenda muide, et nad minu poolest töötuks jäävad. küsimused küsin neilt kindlasti pisut teistsugused.

Kommentaar

Pillun repliigina vahele, et minu arust on Sull ja mcnamara sarnased. Mõlemad esindavad äärmust ja jätavad seetõttu vähemalt mulle mõne asjaga natuke totaka mulje.

Mina isiklikult vihkan ja samas austan kõiki. Selline on juba elu. Ja veel, nii rassismi kui ka positiivse rassismi kui ka rassismiga valgete suhtes tasuks natuke ikka piiri pidada ja inimestele siltide kleepimine on üks nõmedamaid asju.

Peale selle pole ükski artikkel teab kui neutraalne, sest ta peegeldab reaalsust vastavalt kirjutaja enda hinnangutele ning arvamusele.

mcnamara rõõmuks ka üks naljatlev moto: \"Ma ju armastan neegreid - minu arvates peaks igal valgel oma neeger olema.\"

Cheers!
                  When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Originally posted by Martin
                    Pillun repliigina vahele, et minu arust on Sull ja mcnamara sarnased. Mõlemad esindavad äärmust ja jätavad seetõttu vähemalt mulle mõne asjaga natuke totaka mulje.
                    Totakas võin ma vabalt olla. Aga au see repliik sulle, Martin, ei tee.

Kommentaar

Originally posted by mcnamara
                      Totakas võin ma vabalt olla. Aga au see repliik sulle, Martin, ei tee.
                      Loe korralikult, kulla ametnik, kes sa Euroopas meie raha raiskad (muide, sa oma nime ei taha mulle salaja PMi teel avaldada?). Ma ütlesin, et sa jätad mõne asjaga (ehk arvamusega) natuke totaka mulje. Sama totaka kui Sull. Ehk sa ise ei pea seetõttu veel topski olema, et mulle su arvamused ei sobi.

Kuna sa pidevalt oma lubadusi murrad (nagu riik rahva suhtes? - toim.), siis kindlasti vastad ka nüüd: miks minu arvamus ei tee mulle au aga sinu oma sulle nt. teeb, arvatavasti? See pole ju mitte teps loogiline.

Kusjuures sinu pidev naasmine siia teemasse näitab selgelt, et sa oled ikkagi skaala mingisse otsa pendeldanud ning seetõttu kuidagi jube jäik ning näed kogu aeg vajadust oma seisukohti kaitsta + iga sinu vastu suunatud lause/või sinu vaadetega vastuollu minev väide, on sinu jaoks kohe rünnak sinu enda vastu. Sull on muidugi seal teises otsas. Veider.

Hea, et mina ja võibolla ka rohelinekonn vähemalt nii mõnnalt liberaalsed oleme, et suudame vajadusel kõiki vihata ja armastada

Rohkem teravust!

Kommentaar

Loe korralikult, kulla ametnik, kes sa Euroopas meie raha raiskad (muide, sa oma nime ei taha mulle salaja PMi teel avaldada?).
                        Kuidas ma Sulle siin teemas ette jäin

Kommentaar

bürokraatide kritiseerimine on vist ka tabuteemaks muutumas.

..mitte, et se mulle ei sobiks

Kommentaar

Originally posted by SleepWalking
                            Loe korralikult, kulla ametnik, kes sa Euroopas meie raha raiskad (muide, sa oma nime ei taha mulle salaja PMi teel avaldada?).
                            Kuidas ma Sulle siin teemas ette jäin
                            Te olete nii sarnased. Õudukas

Sa võid mulle ka oma nimi saata, seltsis segasem

Kommentaar

Loe korralikult, kulla ametnik, kes sa Euroopas meie raha raiskad (muide, sa oma nime ei taha mulle salaja PMi teel avaldada?). Ma ütlesin, et sa jätad mõne asjaga (ehk arvamusega) natuke totaka mulje. Sama totaka kui Sull. Ehk sa ise ei pea seetõttu veel topski olema, et mulle su arvamused ei sobi.
                              Tänan sinu armastusväärse suhtumise eest. Kas tõesti on asi niikaugel, et peab isiklikke solvanguid hakkama pilduma? Sa saad kindlasti üsna hästi aru, miks ma ei ole nõus arvamusega, et ma justkui sarnaneksin Sull nimelise isikuga. Sina tahaksid, et keegi sind temaga võrdleks?
                              Ametnik olen ma küll ja ilmselt tead sa ka mu nime veel aegadest, kui siin foorumis tähtis asjapulk olid (pöördusin kord ühe murega sinu kui adminni poole), aga no-ja-siis?
                              Mina muuseas ei raiska Euroopas meie raha, vaid Euroopa (ja ka muu maailm) raiskab oma raha läbi minu siin Eestis. Et juhtumisi on selline töökoht.

Selle teema juurde tagasi ma pöördusin vaid selletõttu, et protesteerida isikliku solvangu vastu. See on kõik.

Kommentaar

Originally posted by mcnamara
                                Tänan sinu armastusväärse suhtumise eest. Kas tõesti on asi niikaugel, et peab isiklikke solvanguid hakkama pilduma? Sa saad kindlasti üsna hästi aru, miks ma ei ole nõus arvamusega, et ma justkui sarnaneksin Sull nimelise isikuga. Sina tahaksid, et keegi sind temaga võrdleks?
                                Oh issand seda õrnatundelisust. Isegi Sleep poleks selle peale solvuda suutnud, kuigi pruunide mehikeste teema teda eriti puudutab (põhjus, miks Arsenal ei tohi õhtupimeduses mängida).

Peale selle peaksid sa rahul olema, sest võrdlus ütles, et sina ja Sull olete skaala erinevatel otstel. Kuigi mõlemad sarnased selles mõttes, et oma vaadetes kinni. Mis siin valet või solvavat oli? Pähh! Retoorika!

Kommentaar

Working...
                                X